למה יורדים עליו?

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
למה יורדים עליו?

נתקלתי במגמה של הכפשת סופרמן. אנשים טוענים שהוא צדקן ולא אמיתי. למה קפטן אמריקה לא זוכה לאותו יחס? בתור אחד שלא קרא הרבה קפטן אמריקה עד לאחרונה, אני יותר ויותר אוהב את הדמות שלו (כאמור, אני גם מהמעריצים של סופרמן) אז למה הוא מגניב וסופרמן לא?

Evil Beast

New member
מי אמר שאני אוהב את קפטן אמריקה?

או כמו שנאמר בפראודיה על האוס אוף M:"קפטן אמריקה איז סווווו גיי" אבל סופרמן סבבה. הוא קצת יותר מדי... לא'דע. יותר מדי.

MajorWinters

New member
בדיוק... הוא יותר מדי.

ובאמת לאחרונה, בחוברות של סופרמן, זה נראה שיש מגמה להחליש אותי. הרבה מהחוברות האחרונות, עסקו בכך שבאיזשהי צורה, סופרמן מאבד את הכוחות שלו, ועל אף זאת הוא עדיין הירואי. כולם חושבים "כל אחד יכול 'לסכן את חייו' כשהוא לא יכול למות". אז בDC הראו שהוא עושה את זה גם כשהוא יכול למות. אני אישית לא מת על זה...

DDN

New member
זה מעצבן כשמתעקשים להחליש או לשחק

עם הכוחות של סופ. . .. לא מצליחים להתמודד איתו, אז משנים אותו כל הזמן.

spidey 82

New member
נכון.

הבעיה היא שמלכתחילה הם יצרו דמות אלמותית עם כוחות לא מוגבלים. בשנות ה-80 ביצעו איפוס לכל ההמשכיות וביטלו מרבית מהיכולות המטופשות שצבר במהלך השנים, אך סופרמן נותר בלתי מנוצח. אז הרגו אותו והחזירו אותו בגרסה חסרת שליטה על יכולותיה. זה לא הלך ובסופו של דבר סופרמן חזר להיות מה שהוא. הפעמים היחידות בהן הוא נראה פגיע באמת הן כשהוא בוכה... וזה קורה יותר מדי. במארוול לקחו את אותו קונספט של סופרמן, יצרו את הייפריון (סקוודרון סופרים) והראו מה דמות בסדר גודל של סופרמן עם מקור דומה הייתה עושה באמת - משתלטת על העולם. אפילו סנטרי (שזוכה ליותר מדי השמצות לדעתי), חיקוי ברור של סופרמן אך עם טוויסט - פיצול אישיות שיכול לגרום להרס העולם. לגבי קפטן אמריקה: אמנם יש להם מערכות ערכים מאוד דומות, קאפ מצטייר לעתים כצדקני מדי, שניהם פועלים לרוב לפי אינטואיציה. אבל בוא נגיד כך: אם סופרמן היה נמצא בעמדתו של קאפ ב-CW, הוא היה עומד בצד השני של המתרס (ראו DKR למשל).

האמת?!../images/Emo8.gif זה נעשה רבות...

כך בסוף, טבע האדם; מה שאינם יכולים להסביר, מתחילים להכפיש/להפיל... זה דבר דומה שקורה כמעט לכל דמות, לאוו דווקא בקומיקס, אלא בכלל... (ואני בטוח, שאין צורך בדוגמיות בנושא,נכון?!;)

dndboy

New member
../images/Emo103.gif../images/Emo6.gif

sexy69g

New member
אני שונאת את סופרמן

טוב לא ממש שונאת אבל לדעתי הוא לא מעניין הוא מתנהג בדיוק כמו captain hero מ drawn together או the tick או כל חיקוי אחר שבא לצחוק על גיבורי על!!! אותו הדבר עם קפתן אמריקה וגם ייקלופס. למארוול ולדי.סי. יש המון גיבורים הרבה יותר מעניינים!!! לדי.סי יש את באטמן ולמארוול יש את וולברין ועוד רבים אחרים.

DDN

New member
אני לא מסכים

למה "חיקוי אחר שבא לצחוק על גיבורי על"? אני לא מסכים שוולברין יותר מעניין. וולברין סתם משחק על הקו האפל של דמות. ואיך סייקלופס קשור לעניין? הוא אמנם מנסה להיות ישר וטוב, אבל הוא ממש לא מתקרב לרמה של קפטן אמריקה ושל סופרמן לדעתי.

S™eX

New member
האמת שאני לא אוהבת אף אחד מהם,

הם פשוט לא מעניינים...

El ad

New member
גם אני לא אוהב אף אחד מהם,

כי הם צדקניים מדי בשבילי. אני מעדיף את הדמויות האפלות יותר ואת אלו שמשחקות על הגבול שבין רוע לטוב (אבל עם עדיפות כלשהי לטוב). בנוסף, קאפ רפובליקני (תקנו אותי אם אני טועה) וזה אף פעם לא טוב, וסופרמן חזק מדי, עם כוחות לא קשורים אחד לשני (מה הקשר בין כוח, חסינות ומעוף לקרני לייזר מהעיניים ונשיפת כפור לעזאזל?) ובאופן כללי פשוט לא מעניין.

El ad

New member
זה נאמר ב-Secret Wars 2,

אבל אני לא יודע אם זה השתנה מאז. בכל מקרה, זה די אכזב אותי כי הרפובליקנים האמריקאים ממש לא ידועים ברדיפה שלהם אחר הצדק, החופש וזכויות האדם.

spidey 82

New member
...Ppffftt

אתה מאמין לנבל על? ועוד אחד שנראה כך? *מניד את הראש מצד לצד*

El ad

New member
אז זהו שהוא לא בדיוק נבל-על..

הוא סתם שמאלני קיצוני (וגם קצת פסיכי) שבמקרה קיבל כוחות על והחליט להראות לממסד מה הוא באמת חושב עליו. אני דווקא מאמין שכאשר הוא טען שקאפ רפובליקני אז הוא ידע על מה הוא מדבר.

DDN

New member
עניין הוא דבר יחסי

לדעתי, כל הסיפור כרגע, כשקפטן אמריקה נמצא בצד הלא נכון של החוק, ושאיירונמן למעשה הפך להיות ה"קפטן אמריקה" החדש, זה דווקא מעניין. . . .

Ihavenonick

New member
אין כמו סופ

מאז ילדותי הגיבור האהוב ביותר עליי הוא סופרמן. הרעיון הכללי שלו הוא באמת יושר וצדק לכל. נכון שהוא כל יכול, אולם מדי פעם מגלים את החולשות שלו, למרות שאח"כ הם מסתמנים כנקודות חזקות.

Super Monkey

New member
כי אנחנו חיים בתקופה הלא נכונה

ואני אסביר: בעולם הציני של המאה ה-21 אני חושב ש90% מהאוכלוסיה (בישראל זה יהיה אפילו 95%) שואלת את עצמה שאלה מאוד בסיסית - אם לסופרמן יש כאלה כוחות על, למה הוא לא משתלט על העולם? ...מממ...או לפחות חי באיזו ווילה מפוארת מוקף בבחורות יפות כמו סלבריטי ממוצע. למה לעזאזל לקום מוקדם בבוקר לעבודה בדיילי פלאנט ולהציל את העולם חינם אין כסף? מה יוצא לו מזה? בעולם שלנו, טוב לב בסיסי פשוט לא מסתדר טוב בהיגיון. להיות צדיק ללא תמורה נשמע לאנשים הגיוני כמו 2+2=5. אני חייב להודות שסופרמן היה בעיניי דמות מאוד לא אמינה עד שקרה מהפך בשם "סמולוויל". נראה שמישהו ב"סמולוויל" הבין את המהות האמיתית של האישיות של סופרמן ומצא דרך לבנות את קלארק קנט ומערכת הערכים שלו בצורה טובה ואמינה. מפרק לפרק אני מבין יותר טוב למה סופרמן מתנהג כמו סופרמן אפילו בשנות האלפיים. אני אפילו אתיימר לומר (ואולי כמה יסקלו אותי באבנים על זה) שהיוצרים של "סמולוויל" מגלים יותר הבנה על המהות של סופרמן מאשר החבר'ה בDC. החבר'ה בDC נותנים לנו את המוצר המוגמר - קלארק קנט הבוגר עם האישיות המעוצבת של סופרמן - ומשאירים לקוראים להבין את ה"למה?". ב"סמולוויל" לעומת זאת, העלילה היא שולית והסיפור המרכזי הוא התהפוכות של עוברות על קלארק קנט. מסקנה: מי שיעקוב אחרי "סמולוויל" לא יכפיש את שמו של זה שנוהג ללבוש תחתונים מעל המכנסיים.

למעלה