למה יהודים לא מאמינים בישו

LEATHER REBEL

New member
בוודאי שלא!

ה-ראיה, שכשמדינות בהן הנצרות היא הדת הרשמית נלחמו ביניהן מלחמות עקובות מדם... למשל ספרד ואנגליה, אז ההנהגה של כל אחת מהמדינות טענה שאלהים לצידה. הנקודה היא כמובן שבמלחמה האחרונה בין שתי המדינות המוזכרות לעיל, ספרד הפסידה ובגדול, ו"חיל הים הבלתי מנוצח" שלה, נוצח ועוד איך. ככה זה. בהשפעת מנהיגים דתיים, כל צד משוכנע שאלהים הוא רק לצידו. וזה שבמקרה דנן מדובר בשתי מדינות נוצריות, רק מגביר את האבסורד לגבי כל מי שאי פעם חשב על "אחדות" בימינו אנו. ובל נשכח שמי שב-א-מ-ת הולך בדרך ישוע, לא אמור בכלל להילחם או בכלל להביא בחשבון מלחמה כפתרון לסכסוך.

אנטוליו

New member
בקשר למשפט "ישוע היה אוהב ורחמן".

האם צריך לרחם בכל מיקרה? שמעת על האימרה: מי שמרחם על הרשעים - מתאכזר לצדיקים? לדעתי, אהבה וחמלה צריכות להיות סלקטיביות, כי אם אוהבים ומרחמים על הרשעים - גורמים להנצחת הרוע בעולם. בכלל, לדעתי, על האדם להתעלות משתי הרגשות גם ביחד: גם על האהבה וגם על השנאה, כי איפה שיש אהבה - שם ישנה גם השנאה. מוטב להשתדל להשאר אדם רציונלי בכל מיקרה.

lion 7

New member
ליישם תיאוריה זה קל

ובינה לבין אמרות ישוע שאמר אותם יש ניגוד , לא מי שאוהב ישנוא , לא כך הביע ישוע על מידת האהבה והחמלה שצריכים להבגין מול אחרים. אם לא נולדים מחדש כמו שסיפר לנקדימון האיש הרב בשנים, על לידה מסוג אחר ברוח הקדש, על מנת שנוכל גם את אויבינו.. לכן תורת ישוע נראית קשה ליישום כאשר יש הרבה רוע.. אולם גם נאמר אן שיש רוע שם יש הרבה חסד אלוהים, ז``א שאיפה שיש הרבה מעשי רצח ומעשי רוע שאין ביכולת האדם ותורותיו השונים להתגבר על זה לבד , אז יש הגרסה הנוצרית שמקורה מדברי ישוע , במיוחד מדרשת ההר..

אנטוליו

New member
האהבה היא רגש לא רציונלי שבא מהלב.

אי אפשר לצוות עליו לאהוב. איפה שיש אהבה - שם ישנה גם השנאה. לעתים האהבה הגדולה ביותר בקלות יכולה להפוך בין רגע לשנאה עזה ביותר. צריך ללמוד להתעלות על שתיהן ולהשתדל להגיע לשיויון נפש.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifעם ישוע אין מהפך מאהבה לשנאה

זה לא קיים.. אוייביי הכי אכזריים, לא זכו ממני למילת גנאי וזה לא כי אני טובה מאחרים ולא בכוחותיי, אלא מעשה ידי אלוהים ורוח הקודש ששוכנת בי ומדריכה.. בלי מאמץ..אני אוהבת.. בלי מאמץ.. איני יודעת שנאה.. תודהה לאדוני ואלוהי האהוב

lion 7

New member
שנאה מאחת תכונות האדם הבשרי

לפי הברית החדשה ,יש שני סוגי של בני אדם בעולם , אדם טבעי ואדם רוחני .. אדם טבעי הנולד לתוך החיים בלי לדעת שום דבר על דברי ישוע ותורתו על החמלה האהבה והאושר הפנימי , והוא מתנהג טבעי , אוכל שותה , ואת יעדו בחיים הוא לא מכיר , הוא דומה לאפיקורסים העתיקים והמודרנים. " לאכול ולשתות כי מחר אנו מתים" הגרסה זאת של אנשים תמהה בלומר האם החיים הם רק אוכל ושתייה והשבעת הגוף שמילא יתכלה איזשהו יום ? האדם הטבעי נולד לתוך החיים האלה בלי לדעת איך לשמוח , למה בכלל רק אכילה ,ואיך ללבוש שהן אחד היעדים שלו בחיים, בעת הצרה והדכאון הוא משתמש במחשבות ארציות או בשריות שמקורם החשיבה המוטעית שמושרשת עמוק בתודעה שזאת האמת עבורו, ופילוסופיות החיים הן רק תירוצ, הוא נוטה להתרחק מהאמת שרואה בטבע שברא אלוהים ,על אדירות ומעשה הפלא מאז יסוד העולם. לפי ספר תהלים כתוב " שהבריאה מהללת אותך ובמעשי ידיך כוכבי הלכת וגרמי השמיים שעשית " האדם שמדברים עליו הורס את עצמו וגם מכלה כל פתרון לקידום חייו האישיים , ולא את הכי חשוב בחייו, לצאת מהמעגל המסובך את רוחו שנגועה בחולי של מסורות קדומות פרי דמיונם המטעה של בני אדם, שמושרשים בגנים שלו ,הוא נולד וגדל בלי מטרה רוחנית שהיא אפיון חשוב מסתם סיפוק שתיה אוכל ומין , הוא לא מודע שיש בורא עולם שירצה בקרבתו האישית , ושלשניהם מובטח קשר יפה עכשוי ועתידי לנצח , אנשי דת הרחיקו הרבה בני-אדם מהמונח והישות שנקראת אלוהים , כתוב באגרות "וכשידעו אותו (יענו אלוהים ) לא הללו אותו אלא עשו את הטוב בעיניהם)" הם זורמים עם האסון המתקרב ובא לסוף חייהם . נזכר שלמה החכם במשלי באימרה האומרת " תזכור את אלוהיך בעודך צעיר ,ועשה את הטוב ליום הבא, לפני שאתה תהיה זקן, לפני שיבוא יום שיהיה קשה לך לקבל דברים חיוביים אלה בעודך צעיר " אולם במקרים שאלוהים מתקרב לאדם זה וירצה בו בכדי שהוא יצר אותו ונתן לו חופש בחירה על מנת לבחור בינו לבין הטבע העולם שבראשו עומד שונא בני אדם מושבע שנקרא בעלזבוב או השטן שמנסה לחדור אל מחשבות האדם. בכדי לתת להם להמשיך ולטעות שבסיומה יש הסכמה שהם חותרים בנגד לרצון אלוהים האהבה , האדם השני הוא רוחני , הוא מודע לטעות חייו ומקבל על לבו תורת האהבה של ישוע , בלבו השטן כאר לא אדון חייו , אלא ידע שחייו ריקיים בלי תוכן מהותי , הוא אוכל ומודע שיש דברים בעולם ושאלות שאין להם מענה , ישוע כבר אדון לחייו וינסה להאכיל את הרוח הצמאה לדברי החיים מפי ישוע .. האדם הזה לא מחשיב הרבה לגופו אלא גם שמח שמצא פתרון להמון שאלות בחייו, הוא חזר לחיק אלוהים האהבה, והקשר בינהים כבר עובד , יש קו ביניהם, תודות למתקן התקשורת ישוע , ישוע המשיח שנמשח עבור כל אחד , ואחד ביקום הזה ,מכין לאלה הרבה ממה שציפו , שמם נכתב בספר החיים , ולהיות איתו לנצח ..כתוב על זה " מה שלא ראתה עין , ולא שמעה אוזן , ממה שכבר הכין להם אלוהים" . אז כאן האדם הרוחני ידאג שלא יפגע בשום אדם אחר , אלא ינסה למשוך לעדר ישוע אחרים מתוך תרבות ארץ או הווי חיים יאה לישות שנתנה לו את הזכות להיות בן עדר אלוהים. . ?

אנטוליו

New member
בעברית לאדם לא רוחני קוראים ארצי

והוא מהווה רוב בקרב האנושות ללא הבדל בדת או גזע. כמובן שיש גם הבדל בין אדם דתי ואדם רוחני ולהיות נוצרי זה עוד לא אומר שהאדם גם רוחני. אפשר לקיים טקסים ומצוות דתיות ועדיין להשאר ארצי ולהיפך. אני, למשל, לא דתי, אם כי למדתי כמה דתות. בכל דת יש גרעין אמת ויש פולחן דתי שהוא שונה מדת לדת. מה שלימד ישוע מהבחינה המיסטית זה לא חדש והיה קיים גם לפניו, כמו למשל "מלכות השמיים", אושר פנימי והתקרבות אל האל. אני יודע שישוע היה כמה שנים, עד לגיל 30, במזרח, מצרים, פרס והגיע אפילו עד להודו וטיבט ולמד תורות איזותריות של המזרח. יש הרבה כתובים בהודו שיכולים לעזור לכל אדם בעל נטייה לרוחניות, ללא קשר לדת כלשהי, לזכות בהדרכה רוחנית לאושר פנימי והתקרבות אל האל ששוכן בנפשו של כל יצור חי. היו נביאים גדולים, שליחי האל, לפני ישוע, כגון רמה, קרישנה, בודהה ומהווירה. קיימים כמה דרכים רוחניות לכך, בהתאם למזגו של האדם, אך, כאמור, אדם רוחני הוא דבר נדיר מאוד בקרב בני אדם ורובם הם ארציים בלבד ומחפשים את האושר בחומר, בעולם החומרי בלבד. גם ידיעה מושלמת ביותר של הכתובים אינה מבטיחה עדיין את האושר הפנימי המיוחל. לשם כך על האדם הרוחני להגיע למדריך רוחני, שאצל הנוצרים הוא נקרא "המשיח" ואצל ההודים "גורו".

אני דווקא...

מסכימה עם עונש מוות - אבל זה בהחלט במקרים מאוד מאוד ספציפיים וזאת למרות אמונתי בה'. ברור לי שהוא נתן את החיים ולא אנחנו אך במקרים מסויימים מאוד אין ברירה. יש אנשים שצריך להענישם בצורה כזו-כמו נאצים או אנסים למשל.. אני לא מתכוונת לחרחר ריב כאן או משו כזה. זוהי באמת דעתי ולא משנה מאיזו דת אני....

lion 7

New member
ישוע

הוא שונה מאנשים חכמים וגדולים במוצאו , על פי האמונה הוא בן אלוהים ואלוהים עצמו, הוא ראה את המצב הגרוע של בני אנוש , עד שבא בצורת אדם והקריב את עצמו למען האנושות . תורות המזרח מלאות בריבוי אלים אף דומים לאמונה הנוצרית לא בריבוי אלים , אלא בענווה וסגיפות . המיוחד באמונה זו היא שיש התחלה ויש סופ ,מובנת ואין בה דבר הנראה סתירה .. לשנטו היפני יש חסרון בכל הנוגע למוות , אז היא מסתמכת על הגישה הבודהסטית בשאלת המוות , נראית לי תורות אלה טובות ליישום הרוחניות , אבל היא חסרת ערך בכל הנוגע להיותה קשה ליישום , שנים של יוגה , או הסתגפות במנזר , או הארה רוחנית על מנת להיות קרוב לראמה , הנצרות היא אמונה קשה ליישום , מבחינת אהבת האויבים , אולם יש פטנט חשוב כאן, שחסר בכל דת בעולם . רוח הקדש שאחרות לא מבינה מהו , ישוע הוא ההתחלה והסוף , האלף והתו , אהב את כולם , וכולם מוזמנים להכיר אותו , הוא הכין כל דבר , שלם את המחיר של קרבה לאל הלא נראה , פעם היה בכדי להתקרב לאלוהי העולם או אלוהי ישראל בעבר , היה צריך הקרבה על מנת להתקדש לתקופה מה . ישוע הקריב את עצמו כקורבן שלם , הקריב את עצמו בכדי שאנו נאמין במה שעשה , אין צורך בקורבנות , כי הקורבן הוא נצחי , ישוע נצח את המוות שדתות מפחדות ממנו , דתות מעשה בני אדם נאורים , אולם לא האל עצמו .. יש לנו עבר הווה ועתיד . אינני חושב שיש פרמטרים כמו שיש לאמונה בישוע מגוונת עם אלפי דוקטורינות , ולבסוף צריך רק לבחור , ביום הדין יעמדו כל בני אדם , מול בורא עולם , ומי ששמו לא מופיע בספר החיים , סופו היא להזרק ביחד עם השטן ונתיניו , שם תהיה חריקת השיניים והבכי , כי בעודם בארץ הם ידעו מה זה ישוע , וסרבו לתורת החיים זאת . ישוע לא מבקש מצוות אלא אהבה , ואם תתלבטו בליישם זאת , אני אתן לכם רוח הקדש מאצל האב , והיא תדריך אותכם. לעתיד שיבוא האדם שמאמין בזה , וממשיך בתורה זו , תורת החיים החדשים , יקבל לא רק חיים אחרים , או מעבר משלטון השטן אל שלטון אלוהים .. יש לבחור בין דרכים רבים שנראים קלות ויפות ( רחבה היא הדרך לתהום . וצרה מאד הדרך ליעד ) אני לא שמעתי שישוע היה בהודו , לא יתכן שאדם עני מאד , בן לנגר ילך שם . במצרים כן היו בציווי המלאך לאביו לברוח מהורדוס . אם יש עדויות להיותו שם , זה כנראה מאחד התלמידים שנצווה עליהם לבשר בכל העולם. אולם ישוע לא היה שם.

salt of earth

New member
חוסר הבנה...

קודם כל, חבל מאוד שבחרת להפר את החוק הראשון בתקנון והוא שאסור להגיד "ישו", אז אני מניחה שההודעה שלך תימחק. כמה הערות: 1- הנצרות לא מכחישה את מעמד הר סיני. 2- ישוע לא בא כדי לבטל את התורה אלא כדי להשלים אותה, ולכן אין החלפה. 3- האינקוויזציה הייתה תקופה נוראית והאנשים שהיו אחראיים לכך חטאו בכך בעיני בגלל שהם לא הלכו בדרך החמלה והאהבה של ישוע. בהיסטוריה של כל הדתות היו אנשים שביצעו אלימות בשם האלימות אבל זה אומר שהבעיה הייתה בבני האדם עצמם ולא בדת. אני מקווה שאני טועה לגביך, ואתה לא בא כדי לחרחר ריב. אם אכן אתה בא לשלום אז אני מבקשת ממך לא להגיד ישו בפורום הזה. תודה

justborn

New member
למה יהודים לא האמינו בישוע?

כי כך ניבא ישעיהו הנביא בפרק נ``ג: ``מי האמין לשמעתנו וזרוע ה` על מי נגלתה?`` (פס` 1) וגם ``כלנו כצאן תעינו, איש לדרכו פנינו ; וה` הפגיע בו, את עון כלנו`` (פס` 6). יחד עם זאת כפי שכתוב בברית החדשה ובתנ``ך (זכריה י``ב 10) כל עם ישראל בעתיד יאמין בישוע. נבואה זו כבר מתחילה להתגשם. בעשרים השנים האחרונות יותר יהודים קיבלו את ישוע מב 2000 שנות גלות. ואני אחד מהם.

למעלה