למה יהודים לא מאמינים בישו

lion 7

New member
תהיה רק בממלכה הארצית בת אלף שנה

כמובן לא עכשיו , אלא בסוף העולם.. שבה המצב האידיאלי בו המשיח יהוה המלך כמתואר וכמובן ישכנו זאב וטלה ואריה יאכל ירקות או עשב כמתואר בישעיה.. באגרות כתוב כי אין התאמה בין אור לחשכה או בתיאור החרישה של שני שוורים תחת ניר אחד , לכן בני האל הם בגוף חיים כאן, אולם הם ברוח מתעסקים בדרבי שמיים.. ככתוב ``והשיב אותכם בדברי שמיים עם אצילי אצילי עמו בעל או למעלה`` וזאת הנחמה לנו ..

בן הצבי

New member
או שאני לא מנסח נכון את השאלה,

או שאתם מתקשים בהבנתה. כל דת מדברת על אוטופי` של אחרית-הימים. אך גם נותנים כללים מדויקים לחיים כאן, עד ביאת אוטופי` זו. את אומרת כאן בעצם שהנצרות נותנת הנחיות כאלה רק לאינדיווידואל, אך לא למדינה.

lion 7

New member
הנצרות היא דת רוחנית

כמו הבודהזים בכמה אופנים. כיחיד וכקבוצה , ליחיד נוהל חיים תואם עקבות האדון , בקבוצה שהיא קהילת הנוצרים או המשיחים שנקראה כנסיה .אין לנו זכות ארצית לתבוע דברי ארץ אלא דברי שמים.. בסוף הימים תקום ממלכה בת אלף שנה (יש כל מיני פרשנויות על מהות וזמן שלטון זה שנקרא בערבית אלחוכם אלאלפי: שלטון אלף השנים) עוד מלפני שהאדמה תשרף ביחד עם השמים הנוכחים , והצדיקים ירשו את האדמה, אני לא רוצה אותך בדילמה וסיבוך , אלא להבהיר שנית, שאנו כרגע חיים במידע מה שסופק לנו אולם כנשפגוש אותו נדע הרבה סודות .. ושוב אני חוזר אין שום קשר בין המדינה לבין האזרח הנוצרי מלבד מילוי חובותיו כאזרח מן המנין. הוא מצווה לא לערער על שלטון זה או אחר , ככתוב כי שלטון זה נקבע מאצל אלוהים ואנו חייבים לעמוד בו .. וגם להתפלל לאלה בשלטון או למלך, בכדי שיהיה בעידן אותה מדינה/ממלכה ארצית ,שלום ונחיה בשלוה, וזו אחת המצוות או ההנחיות של פאולוס עבור הכנסיות בעולם .. (אם לא הבנתי כך שאלתך תבהיר בשנית..)

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifישוע היה אוהב ורחמן, דרכו היא

דרך האהבה אכן..אבל שימו לב למקרה הנ"ל ממעשי השליחים 5: 1 ورجل اسمه حنانيا وامرأته سفيرة باع ملكا 2 واختلس من الثمن وامراته لها خبر ذلك وأتى بجزء ووضعه عند ارجل الرسل. 3 فقال بطرس يا حنانيا لماذا ملأ الشيطان قلبك لتكذب على الروح القدس وتختلس من ثمن الحقل. 4 أليس وهو باق كان يبقى لك.ولما بيع ألم يكن في سلطانك.فما بالك وضعت في قلبك هذا الامر.انت لم تكذب على الناس بل على الله. 5 فلما سمع حنانيا هذا الكلام وقع ومات.وصار خوف عظيم على جميع الذين سمعوا بذلك. 6 فنهض الاحداث ولفوه وحملوه خارجا ودفنوه 7 ثم حدث بعد مدة نحو ثلاث ساعات ان امرأته دخلت وليس لها خبر ما جرى. 8 فاجابها بطرس قولي لي أبهذا المقدار بعتما الحقل.فقالت نعم بهذا المقدار. 9 فقال لها بطرس ما بالكما اتفقتما على تجربة روح الرب.هوذا ارجل الذين دفنوا رجلك على الباب وسيحملونك خارجا. 10 فوقعت في الحال عند رجليه وماتت.فدخل الشباب ووجدوها ميتة فحملوها خارجا ودفنوها بجانب رجلها. 11 فصار خوف عظيم على جميع الكنيسة وعلى جميع الذين سمعوا بذلك אִישׁ אֶחָד, חֲנַנְיָה שְׁמוֹ, וְאִשְׁתּוֹ שַׁפִּירָה מָכְרוּ שָׂדֶה. 2 בִּידִיעַת אִשְׁתּוֹ הוּא נָטַל לְעַצְמוֹ חֵלֶק מִן הַכֶּסֶף וְאַחֲרֵי כֵן הֵבִיא חֵלֶק מְסֻיָּם וְהִנִּיחוּ לְרַגְלֵי הַשְּׁלִיחִים. 3 אָמַר לוֹ כֵּיפָא: "חֲנַנְיָה, לָמָּה זֶה מִלֵּא הַשָּׂטָן אֶת לִבְּךָ לְשַׁקֵּר לְרוּחַ הַקֹּדֶשׁ וְלִטֹּל לְעַצְמְךָ מִמְּחִיר הַשָּׂדֶה? 4 הֲרֵי כְּשֶׁעָמַד בִּרְשׁוּתְךָ -- שֶׁלְּךָ הָיָה, וְאַחֲרֵי שֶׁנִּמְכַּר עָמְדָה תְּמוּרָתוֹ בִּרְשׁוּתְךָ. לָמָּה עָלָה עַל לִבְּךָ מַעֲשֶׂה זֶה? לֹא לִבְנֵי אָדָם שִׁקַּרְתָּ כִּי אִם לֵאלֹהִים!" 5 כְּשֶׁשָּׁמַע חֲנַנְיָה אֶת הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה נָפַל וְנָפַח אֶת רוּחוֹ, וּפָחַד גָּדוֹל נָפַל עַל כָּל הַשּׁוֹמְעִים. 6 קָמוּ הַצְּעִירִים, עָטְפוּ אוֹתוֹ, נְשָׂאוּהוּ הַחוּצָה וְקָבְרוּ אוֹתוֹ. 7 כְּשָׁלוֹשׁ שָׁעוֹת לְאַחַר מִכֵּן נִכְנְסָה אִשְׁתּוֹ וְהִיא אֵינֶנָּה יוֹדַעַת מַה שֶּׁאֵרַע. 8 פָּנָה אֵלֶיהָ כֵּיפָא וְאָמַר: "הַגִּידִי לִי, הַאִם בַּמְּחִיר הַזֶּה מְכַרְתֶּם אֶת הַשָּׂדֶה?" אָמְרָה: "כֵּן, בַּמְּחִיר הַזֶּה". 9 אָמַר לָהּ כֵּיפָא: "לָמָּה הִתְאַחַדְתֶּם שְׁנֵיכֶם לְנַסּוֹת אֶת רוּחַ אֱלֹהִים? הִנֵּה בַּפֶּתַח רַגְלֵי הַקּוֹבְרִים אֶת בַּעֲלֵךְ וְהֵם יִשְּׂאוּ אוֹתָךְ הַחוּצָה. 10 מִיָּד נָפְלָה לְרַגְלָיו וְנָפְחָה אֶת רוּחָהּ. כְּשֶׁנִּכְנְסוּ הַבַּחוּרִים מְצָאוּהָ מֵתָה. הֵם נָשְׂאוּ אוֹתָהּ הַחוּצָה וְקָבְרוּ אוֹתָהּ עַל-יַד בַּעֲלָהּ. 11 פַּחַד גָּדוֹל נָפַל עַל כָּל הַקְּהִלָּה וְעַל כָּל הַשּׁוֹמְעִים אֶת הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה אז אנו סולחים ואנו אוהבים..אך תועדו מקרים שאלוהים היא קנאי לרוחו, לדרכו!

בן הצבי

New member
זה בלתי נתפס.

מחד, האוונגליון קורא לסליחה ומחילה מלאה לכל מי שביקש סליחה על חטאו, ומאידך - פטר גורם למות שני בעל ואשה שרימו בכסף, דבר שהם יכלו לתקן בקלות באם נשארו בחיים. איך מסתדרים ביחד שתי קצוות קיצוניים כ``כ כשמחד יש סליחה קיצונית ומאידך ענישה קיצונית לחטא קל יחסית, ובר-תיקון?

lion 7

New member
שניהם כבר בתוך עדר אלוהים

הם כבר לא בטבע הישן שנולדו בו , אלא הם היו נביאי שקר מורי שקר , סיפורם מאד מובן , פואולוס אמר שאנשים שכבר טעמו מהחיים החדשים רוצים במודע לכפור , אלה הם נביאי השקר , שמזכיר אותם רגליהם מהירה לשפיכת דם דרך שלום לא ידעו , אנחנו שקרואים איך יכול להיות אלוהים הרחמן לתת להם למות כמו שקרה במקרים לדוגמא של עכן , כאן הדימוי .בשני המקרים שניהם הם בתוך עדר האל , בתוך הקדושים , שכבר רוח השכינה אותה רוח הקדש , שמטבעה היא אש אוכלת למי שירמה אותה , אלוהים הוא רחמן וארך רוח וסובלנות לחוטא , אבל לא למי שינסה לגנוב ולרמות ולהסית נגדו, כתוב בשני הבריתות שאין מקום לרשעים בתוך עדר האל.. ז``א שאתה משחק עכשיו לפי הכללים של רוח אלוהים רוח הקדש , כתוב גם כל דבר נסלח לאדם חוץ מהגידוף לרוח הקדש , שני אלה גידפו ואף רימו , היה להם הזדמנות חוזרת בלהגיד חטאנו ואז לא למות . בערך זה לא דומה בעכן שכבר נחרץ גורלו .. יש עוד הסברים מעמיקים לאופן שבו הזוג הזה (שנראה קצת אכזרי) בעידן הרחמנות בעת החדשה. והיא התראה חשובה לנו בכדי שנלמד לא לשחק במתנה שקיבלנו , אנו רואים יהודה איש קריות שהיה עם ישוע הרבה זמן (שלוש שנים?) והאדם נבחר מבין ה12 , למד הרבה מפי ישוע אף ראה הניסים הקמת מתים, ושמע מפי בן אלוהים הרבה דברים. לבסוף בחר באל הארצי הכסף , ומכר את בן האלוהים תמורת שלושים מכסף, לעומת המקרה במעשי השליחים, השליחים קיבלו את מתנת אלוהים והיא להמשיך לבשר, אחרי יום החמשים השתנו הכללים אותם תלמידים נהיו כבר שליחים שקיבלו הבטחת ישוע והיא רוח הקדש , שמכתיבה מאז פועל אלוהים בעולם בתווך המשיח ישוע , הרוח יודעת להבחין ולנבא נסתרות , כגון המקרה בשני הזוג , פאולוס אמר באגרות שרבים מכם חולים ואף מתים. . זה לגבי כנסיה שמשחקת בשם ישוע ונוטה לא להדגים אותו ולהללו מתוך חייהם. ישוע תמיד דבר על הסגידה לשני אלים אל הכסף ואלוהים. הברית החדשה מלמדת אותנו דרך רוח הקדש שהכסף הוא אחד המכשולים בלהיות קשור עם ישוע .. לכן רואים גם הקושי האמיתי בלקבל תורת ישוע מנצרת .. אתה עני אתה קרוב למלכות פי כמה מעשיר , העשיר בכסף לא צריך את ישוע , אלא הוא יהנה מהאדון שלו הכסף כמו ספירה וחנניה.. דוקא זה לא רק כאן אפשר לראות גם האזהרות בחזון יוחנן מפי ישוע לכנסיות , זה כבר לא צחוק בלהיות נוצרי..גם יש דברים שלא הזכרתי כמו לא לתת לרוח להיות עצובה בתוכנו

בן הצבי

New member
שוב אבסטרקטיות..

אני לא מצליח לזהות איזה שהוא פרגמטיזם בסיסי כאן - אני לא רואה כאן שום חוק מוגדר, באם מישהו עשה כך וכך - אזי מגיע לו כך וכך. הרי אני בטוח שהנצרות לא סוברת, שבאם הביאו שני אנשים לבית-המשפט והשופטים פסקו ששני אלה רימו במכירת שדה, לא יפסקו עליהם דין מות בשל כך! אם כן מהו הדין הפרגמטי בזה לדעת הנצרות? מהי ``תורת המדינה``? להגיד באופן אבסטרקטי - מי שרימה את אלקים מגיע לו למות - זה מרתיע, וגם מעלה את דרגת החטא לרמה כזו שאנשים יבינו את חומרתו - אבל אין בזה שום חוק פרגמטי.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאתה מפספס נקודה בן צבי יקר..

ואני מתפללת כי בליבך יפתח חלון קטן ותוכל לקלוט מה אנחנו כותבים דרך הלב ולא רק לחפש את השכל בכל דבר כי אתה יודע בטחש רוחניות ודת אינם תחומים שכלתניים.. במפורש כתוב שכל החטאים יסלחו לנו אלא הגידוף על רוחה קודש.. ומה ז"א גידוף על רוח הקודש, זה לראות ניסים ולהגיד זה מעשי השטן, זה לטעון שאדם שמדבר בשפות בגלל שנטבל ברוח הקודש הוא הוזה ומשוגע, זה לקבל הוראה מפורשת מאלוהים דרך רוח הקודש ולהתעלם..ולזלזל.. וזה גם לחשוב שאתה יכול לרמות את רוח הקודש ולזלזל ביכולת שלה לגלות את נסתרות ליבך. הזוג הגנב היה חלק מקהילת המאמינים, ומי בכלל הכריח אותו לתרום? מי בכלל אמר לו איזה סכום היה חייב לתרום.. אך השטן פיתה אותו לשקר, לתלמידים ולרוח הקודש ששכנה בהם וגילתה הכל, הם זלזלו באלוהים עצמו וחשבו יוכלו לעבוד עלה תלמידים ואלוהים, וזה היה השיעור החשוב, על גידוף על רוח הקודש, שאלוהים לא יסלח עליו. חוטאים יחזרו בתשובה ויסלח להם.. תמיד!! ודוגמה הפושע שהיה צלוב ליד ישוע וברגע האחרון ביקש מחילה אחרי חיים מלאים בחטא והרג והוא קיבל מחילה מאדון האהבה.. כל הגודמה של הזוג חנניה ואשתו אני הבאתי בכדי שתדע שזו לא דת הפקר..כללים יש בה, הבטחות יש בה, ברכות כמו גם עונשים, אך היא לא באה לנהל חיי הארץ ולחוקק חוקים מדיניים ואין בזה צורך כי האדם מספיק יודע איך לעשות את זה אך חבל שאינו גם נותן מה שלאלוהים לאלוהים ומה לקיסר לקיסר ואז היו נחסכות הדילמות אבל זה כנראה יקרה רק במלכות שמיים איפה שלכסף , מעמד וגבולות מדיניים לא יהיה צורך.

בן הצבי

New member
אני חושב שאני מתחיל להבין..

ראשית-כל, אין לי כל אפשרות להבין את הנצרות כי אם דרך השכל. הלב שלי כבר תפוס באמונה אחרת לגמרי... אני חושב שאני מתחיל להבין, ואני די מופתע ממה שהבנתי. את בעצם אומרת, שהנצרות כלל לא מתיימרת להיות דת של מדינה, אלא רק של אינדיווידואלים? מה שאת אומרת בעצם, שבמדינה -גם אם היא נוצרית- בני-האדם קובעים את החוקים בלי קשר כל שהוא לדת שהם מאמינים בה, ורק באחרית-הימים יתבצע איזה שהוא סוג של גמול ועונש נוצרי?

lion 7

New member
בסוף הימים יהיה יום הדין

כמתואר בחזון יוחנן , הנשפטים הראשונים לצערי הרב יהיו מאלה שנקראו נוצרים בשם. היתה להם ההזדמנות להיות דוגמא אישית ולא עשו , אחרי שקיבלו את האמונה על מגש של זהב, וכמובן המשפט יעשה אחרי הנצחון האחרון מול האנרכיה ששררה אחרי (יציאת מצרים) פרשנות אחת מכמה, העם הנבחר החדש כבר נפגש עם ישוע בעננים במה שנקרא ההילקחות או החטיפה (בערבית אלאיחתיטאף) שבהרף עין ישוע יבוא (השעה אף אחד יודע אלא האב) ויקח את בחיריו שבחר אותם מלפני בריאת העולם, למלכות שמים יחד עם היושנים במשיח(אלו שמתו גופנית ויקבלו זכות קדימה מהשינה שלהם כי הם בפועל לא מתים .אחרי הכל מי שהאמינ בישוע עבר מחיי המוות אל חיי נצח , וכמובן יקבלו גוף תהילה שלא יודע כאב או מחלות וכו`) , המשפט נועד למורדים באלוהים שהם השטן ונתיניו, ולבני אדם [ שבחרו מתוך הבחירה החופשית ] למרוד בסמכות הבן ישוע שעשה הרבה למען קירבת בני אדם לאלוהים.. החזון נתפס כאפוקליפסה הדומה לדניאל או ישעיה , אבל יש פרשנות למעמיקים בספר שלא נכנס אליהם כאן .

בן הצבי

New member
מעניין מאוד,

אך דיברתי על אחרית-הימים באופן כללי, הפרטים בזה לא רלוונטיים כ``כ בעיניי, כאשר אני רוצה להבין מהו המצב המדינתי האידיאלי בעיני הנצרות בימים שעד אחרית-הימים.

lion 7

New member
המדינה הנוצרית האמיתית לא כאן

אף פעם התבקשנו לעסוק בארציות , אלא לאגור למלכות שמים .. כתוב שאנו שגרירים על אדמות למלכות שתהיה בעתיד בשמיים. בית משפט גם פסול כאן , ישוע דבר על משא ומתן בין המאמין לבין הניזוק שלא יהיה לו אי נעימות , ומי שעובר את זה ,הוא בודאי מנסה לבחון את האל ,(תראה השיחה בין ישוע לשטן על אי בחינת האל) היו מדינות נוצריות או בשם או קרובות לדוגמא הנוצרית בב``ח . קשה להקים מדינה נוצרית , אם כי היו ויש הרבה , יחסית למדינות לא נוצריות הן טובות פי כמה , גם מדינות לדתות אחרות מצליחות איכשהו אולם חופש הביטוי מראה על שליליות הדת ההיא .... בסיס האמונה הוא לא הקמת מדינה ארצית, אם כן אז ישוע ביקש בירושלים את השלטון .. זה מנוגד לרוח הנצרות , תראה ערך המרי של ראשי המדינות והמלכים בספר תהלים.. בסוף הימים יהיו משפטים ביום הדין .. יש פרמטרים למי שחפץ להיות מלך או שליט (תבדוק ההטפה של יוחנן המטביל) .יש פסוק בב``ח אומר והוא תכלס האמונה לגבי עצמאותו של הנוצרי בבחינת מה מותר ולא ``כל הדברים יאים לי ,אולם לא כולם מתאימים לי``.. מקווה שהבנתי את שאלתך..

בן הצבי

New member
אז אין ``תורת מדינה``!

בראי` הסטורית זה מאוד מובן, שהרי ישוע הי` אנטי-ממסדי, ומאידך לא רצה להיתפס כמורד-במלכות, ולכן יצר תנועה (בתוך גבולות העם היהודי ולכאורה גם האמונה היהודית) בעם של אמונה נטולת שיטה מדינית כל שהיא, כך שמאמיני השיטה הזו יוכלו בקלות להיות נתינים של כל מדינה. אך כאשר רוצים להסתכל על הנצרות מנקודת-מבט של נוצרי מאמין (וכיון שאני לא כזה, אני קצת מתקשה בהבנת נקודת-המבט הזו), קשה מאוד להסביר כיצד ניתן להקים מדינה עם חוקים שתואמים את רוח הנצרות, באשר אין כל חוק פרגמטי לקיום מדינה באוונגליון. אני מופתע כרגע, כי אני מתחיל לחשוב שאין כלל נסיון אפילו בנצרות לייצור חוקים כאלה.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifמצד שני כניסיות שונות בעולם

הנוצרי ניסו לחוקק חוקים והצליחו ויש כאלה אך הם לא חוקי מדינה של ממש לדעתי.. כמו שאמרת נוצרים לא צריכים מדינה עם גבולות משלהם, אנו יכולים להיות נתיני כל מדינה, שליחתנו היא לצאת מהמקום שלנו ולבשר.. ללמד.. ולהיות אור העולם ומלח הארץ.. הרי למה ישוע לא התקבל בין בני עמו ולמה לא האמינו שהוא המשיח..? כי ראו איש צנוע ממקום קטן-נצרת- וחשבו בן הנגר הזה יוביל את עם ישראל ויאבק ברומאים ויעשה אותנו העם השולט? אז לא.. ישוע לא הגיע אז בכדי להוביל מלחמות וקרבות.. הוא בא לתקן את הנפשות החוטאות.. לגאול את הרוח קודם.. ולא את הגוף.. כי הגוף תירקב בעולם בסוף ורק הרוח תחזור לבוריה..ואז מה יעזור לרוח המדינה שהיא בנתה בארץ והכסף שהיא אגרה שם?.... אם יכולנו לנהל מדינה לפי רוח הברית החדשה.. היא היתה בעיניי גן עדן עלי אדמות.. אך בעולם הארצי שוכנת ממלכת השטן, והיא תילחם בנו, והשטן קיים ומשוחרר עדיין לכן הוא לא נח עד שכל העולם בתוהו ובוהו ומלחמות שנאה ורעב ואסונות טבע.. אז אנו לא מחפשים לבסס מדינה פה ..מדינתנו היא הכניסייה שאנו האבנים החיות בה.. ואותה אנו מקימים בגופינו ורוחנו בכל יום ועד שהרוח תחזור לבוריה ביום הכי שמח בחיי המאמין, המפגש עם ישוע.

בן הצבי

New member
ושוב - אין תורת מדינה.

שזה מפליא אותי - הנצרות משאירה את העולם המדיני כאנרכי` מוחלטת, נתונה לשיקול-דעת בני-האדם, עד אחרית-הימים. לגמרי בלתי-מובן בעיניי. נקודה נוספת: לא זו לדעתי הסיבה שהעם היהודי לא קיבל אותו. ראשית-כל, כפי שכתב הרמב``ם והביא אותו דוקא הויזו שהתחיל את השרשור (שהפך להיות מעניין ופורה מאוד) הזה, שכל הנביאים מלאים מכך שהמשיח עתיד להחזיר את מלכות דוד לישנה, להקים ישראל מעפר, להרים קרן ישראל בעיני העמים, ועוד רבות כאלה, והעובדה היא שהדת הנצרית שמקורה בישוע עשתה בדיוק הפוך מכל זה במשך השנים. גרמה לאבד ישראל בחרב, גרמה למיעוט חשיבות העם היהודי, להשפיל קרנם בארץ גלותם, ועוד. עוד סיבה שבשלה לדעתי העם היהודי לא קיבל אותו היא, הרי ישוע טען שהוא בן-אלקים. אני בספק גדול מאוד אם הוא עצמו התכוון לפשט המילים, לדעתי הוא התכוון למובן המטאפורי של ההגדרה, בדוגמת המטאפורות הדומות המלאות בתנ``ך. כיון שבמסורת היהודית מעולם לא הי` דבר כזה בן גשמי לאלקים, ואף אחד מעם ישראל או מחכמי ישראל לא קם ואמר שזה רמוז בתנ``ך כפי שישוע טען, לכן אף אחד לא קיבל את דבריו. כי דבר זה מחוסר הגיון הוא - הכיצד זה יש כאן סימוכין מהתנ``ך ומסורת יהודית שרק בן נגר מנצרת יודע על זה...? לגויים הי` קל יותר לקנות את הסיפורים האלה, הם הורגלו (מהמיתולוגי` היוונית ודומי`) לאלים שפרים ורבים, מתחתנים ומולידים ילדים וכו`.

justborn

New member
האיסיים האמינו שהמשיח הוא התגלות

האלוהים. ראה כאן: http://mywebpages.comcast.net/jovial/learn/mc/essenesexpected.htm

justborn

New member
שלום לך

ישוע לא השאיר את העולם המדיני כאנרכי` מוחלטת מאחר והוא לא ביטל אף מצווה בתורה. המצווה להקים מערכת משפט לא מיועדת רק לעם ישראל מאחר ויש אותה גם בין 7 מצוות בני נוח. כמו כן לפי הברית החדשה שום חקיקה לא תוכל לשנות את טבע האדם. פאולוס אמר "האות ממיתה והרוח מחייה". אלוהים מעוניין קודם כל בלב שלנו ולא בזה שנהיה רובוטים.

lion 7

New member
אתה מתחיל להבין את ההבדלים

ואם רוצים להבחין בין העבר להווה , לפי הראות הנוצרית , נקח למשל מדינה ארצית עם חוקים שהיתה דוגמא, בתנ``ך האל מול עם נבחר , היו חוקים להסדר , אולם אחרי זה המדינה זאת נכשלה , כי האובססיה היא שהאדם חוטא מטבעו, גם אם האל הרחמן רוצה איזה עם לבחור ולהיות איתם בקשר ,, המדינה זאת היא דוגמא לנו כמו שאר התנ``ך בכדי להבין גם דברים רוחניים , איך התיחס בחוקים אותו אל לעם המובחר , דרך רוח השכינה שנכחה איתם והיגנה עליהם. היום במודל הנוצרי יש אותם פרמטרים בסגנון אחר , יש נתינים לאל הזה מארבע קצוות תבל, יש רוח קדש , אולם החוקים הם להלך רוח רוחנית , דרך חיים דומה לבודהיזם , ובודאי לא בתוך מדינה ספיציפית . הנוצרי הוא אזרח בגוף אולם הוא שייך לעדר הרוחני כעם אלוהים למלכות שמיים שעתיד לקום (גם לפני זה תהיה ממלכת המשיח למשך אלף שנה שבה תהיה באמת ממלכה שתתרום לאנושות וזאת להבהיר כי באמת יש אפשרות לקיום מדינה כזאת ) החתירה היא לא למדינה ארצית אלא לציית לה כיאה לבני אור ..

בן הצבי

New member
בקיצור,

הנצרות לא התפתחה מכת מאמינים ברבי מסוג חדש בזמן בית המקדש השני לדת עולמית, מבחינה מדינית. אני באמת מופתע מהגילוי הזה.

למעלה