למה יהודים לא מאמינים בישו

ויזו

New member
למה יהודים לא מאמינים בישו

אז כך לפי היהדות עם שלם העיד על עצמו שהיה נוכח במעמד הר סיני ואין סיבה שמישהו ימציא משהו על עם שלם והשאר יאמינו בו אם המציאות היתה שהם שהוא מעיד עליהם לא ראו זאת לפי הנצרות ישוע לא התגלה לאף אחד למעט בודדים שראו שעלה השמימה ואת זה אפשר בהחלט להמציא וסביר שאנשים יאמינו כי מנין להם שזה לא היה? אבל לפי היהדות אם מישהו ממציא שעם שלם שישים ריבוא ראה את אלוהים במעמד הר סיני זה לא יתכן שלא יקום אחד שיבוא ויכחיש את זה אם זה לא קרה ומציאות שאף אחד לא הכחיש את זה מעולם אז בוודאי שהם לא הכחישו כי הם ראו אגב הבנתי שאפילו לפי הנוצרים היהודים הם העם הנבחר רק שאתם טוענים שהיתה ברית חדשה אבל כל הדתות מתבססות על התנך שהגיע מאלוהים ובתנך כתוב ש``אף גם זאת בהיותם בארץ אויביהם לא מאסתים ולא געלתים לכלותם להפר בריתי איתם כי אני י``י אלוהיהם`` כך שלא יתכן שאלוהים יחליף כי נשבע שגם אם יחטאו הוא לא ימאס בהם ויותר מזה לא מסתבר שיעביר את זה לנוצרים ששחטו יהודים שלא הסכימו להשתחוות לצלב בזמן האינקווזיציה אז לא מסתבר שאותם רוצחים ימצאו חן בעיני האלוהים!

בן הצבי

New member
תגיד לי,

באם מישהו מאתר ``חופש`` יכנס לפורום ``חרדים``, פורום ``דתיים``, או פורום ``העולם החרדי`` ויכתוב הודעה בה הוא מפרט בקצרה חלק מסיבותיו מדוע הוא לא מאמין ביהדות, ומסיים במשפט ``עם כל המכות וההטרדות המיניות בחינוך החרדי, לא ייתכן שאלוקים אוהב אותם``. איך נראה לך שהיו מקבלים אותו בפורומים הנ``ל? והאם מישהו הי` מתייחס אליו ברצינות, ומוריד את הכיפה, הזקן והפיאות, או אפילו רק רץ לברר אצל רב את שאלותיו של אותו חכם מאתר ``חופש``? והנמשל מובן.

אחי היקר:)

אין מה להתרגז :) אמת הדבר. שאלוהים בחר את זרע אברהם כדי ליהיות אור לגויים. אך כיצד נהיה אור כשבקירבנו יש כל כך מלא שינאה? לערבים.? לנוצרים<!? איך נהיה אור שאנחנו כל כך קנאים לתורה? כל כך קנאים לדרך שבה צריכים לבטא אותה?1 אחי היקר, יש לי בעבודה. 4 אנשים דתיים. כל אחד מאמין בקיומה של התורה שבעל פה וכולם מניחים תפילין וכל שאר העניינים, אבל מה, למרות שכולם אמורים ליהיות אחד באמונה וברוח אלוהים. בין כולם יש שינאה וריכולים אחד על השני, וקינאה. ולעג! איך יכול ליהיות כדבר הזה יהודי יקר ביננו לבין אחיו היהודים?! פה אתה יכול ללמוד הרבה מישוע שהוא משיח ומלכנו שכולם איחלו לבואו שהוא נתן לנו מצווה יפייפיה שהיא לאהוב את אחינו. ובזה יראה העולם שאנו התלמידים שלו, והבנתי את המצווה הזאת היום כשקראתי את זה, למה זה דבר כלכ ך חשוב וחזק המיצווה היפה הזאת:)? מפניי שיש לנו אינסוף אחים באמונה. ערבים. אינדיאנים. יונים. רוסים. מרוקאים. פלסטינים, צ'צ'נים אסקימוסים. מה שבא לך:) ואנחנו אוהבים את כולם!:)כי כולנו אחד בגוף המשיח, להבדיל מהרבה הדתיים שבינם יש שינאה וחילוקי דעות! שזה לא אפשרי. אלוהים הוא אחד, והאל תמים דרכו. ודרך אחת באמונה בו.! איך אני יכול לראות את רוח קודשו של אלוהים שכשאני מגיע לשכונה של דתיים. עם גיטרה במטרה להלל את השם הקדוש של ה'. אני ניכנס לחדר ואנשים מיסתכלים עליי כיאלו נפלתי מהירח ואז לא רוצה שאני ינגן בכלל. יש לאהוב את אחינו עשיו! ולהתפלל בישבילם, ולבקש לישועתם שהיא במלך המשיח!:) הישועה באה בראשונה ליהודים, עליהם אלוהים שם רוח תדרמה ועוד מפניי שהעם הזה מכבד את אלוהים בפיו אבל ליבו. לא של אלוהים.. לכן תודה לאל! הגאולה הגיעה לגויים גם! שלפני ביאתו של ישוע! היה להם אלוהיי שקר וללא משיח הם היו! עכשיו יש להם ברית! אחת ויחידה עם אלוהיןם! ברית עולם!:) לולי אדוניי שהיה לנו! יאמר נא ישראל!:) תבורך אחי, שישוע ימלא ליבך ברוחו הטוב, שיפתח את ליבך לאהבתו ויראה לך את האמת!:) ינעים את שנתך בנוכחותו:)ה' עושה השמים והארץ והמים וכל אשר בם ידריך אותך לדרך האמת! שהיא האחת והיחידה.! ישוע!:)הוא הדרך האמת והחיים!:)

בן הצבי

New member
בחורצ`יק, אתה באמת חמוד..

חייכתי מאוזן לאוזן למקרא הודעתך, על התמימות היקרה שיש בך, ואהבת הבריות היוקדת בך. אני כלל לא נוצרי, וממש לא מאמין בנצרתי, או בשליחיו. אני יהודי חרדי לגמרי, שמשתדל ללמוד על נושאים רבים, ביחוד אם יש לנושאים אלה קרבה דתית, לאומית, או גאוגרפית אליי, לתרבותי, ולדתי. הנצרות מעניינת אותי מאוד, פשוט משום שיש לה קרבה דתית, לאומית, וגאוגרפית אליי. אני אישית משתדל לכבד כל אדם, גם אם אני לא מסכים איתו כלל. מאוד חורה לי שהופיע כאן אצלכם בפורום ויזו שמתבטא כחרדי, אך מייצג רק את הקיצוניות והבורות שיש בעולם שלי. הוא לא מייצג דעת, אהבה, אהבת הבריות או שום דבר דומה לזה, ועל-כך אני מיצר.

אני רואה את ישוע כיהודי לכל דבר

זה שהוא חשב בדרך קצת אחרת לא משנה לי. היתה לו כת מסויימת כמו שהיו כתות רבות ביהדות. לאחר מותו מאמניו הפיצו את אמונותיו ועשו מעשים נתעבים שבטוח במאה אחוז שהוא לא היה רוצה בהם-בלשון המעטה ואני מתכוונת למסעות הצלב והאינקויזיציה. אני יהודיה חילונית אך כמובן שאני מאמינה בה' ומצד שני גם אותי הנצרות מאוד מעניינת בדיוק מאותן סיבות של בן הצבי ובאמת חבל שאנשים מציגים קיצוניות וגורמים לחברה מסויימת להראות רע. אני יודעת שלא כל החרדים למשל הם קיצוניים ובורים ותקועים בעולם שלהם. כל הכבוד לך בן הצבי שאתה לומד ומעמיק לא רק בתורה.

הללויה!:)

אני כל כך מאושר:)בחסד האל:)כל כך הרבה הוא נותן לנו!:) אחי היקר:)צבי שימך?! אני ירון נעים מאוד:)השם השני שלי ירחמיאל שזהו שמו של אבא של סבתא שלי גם אני יהודי, "חילוני"..ממישפחה שמצד אחד כהנים מצד אחר רבנים. אבל הוריי חילוניים. וגם המישפחה של הכהנים והרבנים הם יותר. דתיים אבל לא מהמגזר החרידי... http://www.netivyah.org.il/Hebrew%20Web/articles/hamashiach.html זהו אתר ניפלא. בו אתה יכול למצוא חומר ניפלא על ישוע מהתנ"ך והברית החדשה. ועוד הרבה דברים יפייפים על יהדותו של ישוע ודבר פיו. ועל כמה שהוא לא פוסל את דבר התורה ואפילו הרבה דבר מדרכי הארץ שהתורה שבעל פה לימדה. www.yeshua.co.il זהו גם אתר ניפלא עם הרבה חומר טוב!:)תבורך באור ושאלוהים רק יוליך אותך בדרך האחת שמגיעה לנחלתו!:) הייתי כל כך רוצה לשבת איתך ולדון איתך לגביי שאלות על התנ"ך והברית החדשה. דבר אלוהים הוא כל כך חיי!:) והיום.:)היום היה ניצחון בעירי, חמישה אחים ואחיות נוספים הצטרפו למלכות האלוהים:)! ולגבי התגובה שלך איש הפיל(איש הפיל זה מהתורה של המיזרח אם אני לא טועה!:)} יש אנשים קיצוניים בכל דבר. אחרי לימודו של ישוע ומעשיו בארץ ישראל. קמו הרבה מאוד כתות שמאמינות בדרכים שונות בדרכו, שעיוותו ושינו דברים רבים ממה שהוא אמר. האנשים האלה קיבלו שכרם. ותודה לאל שמה שהוא לא בונה. נהרס ונימחק מעל פניי האדמה. תהילי קכז פסוק א " אם אדוניי לא יבנה בית. שוא עמלו בוניו בו אם אדוני לא ישמור עיר, שוא שוקד שומר..." הללויה!:) יש ללכת באהבה. באהבה שאלוהים ממלא אותנו. אהבה שנותנת לנו לאבד את נפשנו בעד אחינו. ישוע רשם על זה בבשורת יוחנן פרק טו מפסוק 9: "כאשר אהבני אבי אהבתי אתכם גם אני ואתם עמדו באהבתי: אם תשמרו את מצותי תעמדו באהבתי כאשר שמרתי גם אני את מצות אבי ועמדתי באהבתו: את אלה דיברתי אליהם בעבור תישכון שמחתי בכם ותהיה שימחתכם שלמה: הנה זאת מצותי אשר תאהבון איש את אחיו כאשר אהבתיכם: אין אהבה רבה מאהבת הנותן נפשו בעד ידידיו:" איזו מין אהבה זאת אה?! שהשה הלך מירצונו, ישעיה נג' פסוק 7:"..ולא יפתח פיו כשה לטבח יובל וכרחל לפני גוזזיה נאלמה ולא יפתח פיו:" הלך ונתן את בשרו למען לא יאבד אף מאמין כי אם יחיה חיי עולם!:) הללויה...!:)תודה לאל המבורך! קדוש ישראל! הללויה! מצווה מבורכת נתן לנו:)לאהוב את אחינו. גם אם ערל הוא. גם אם נאצי לשעבר. גם אם בדיוק הוא התכוון לעשות פיגוע. כי אלוהים אוהב אותו. כי אלוהים סולח לנו! ולא כדי לנו למצוא עצמנו שונאים את מה שאלוהים אוהב@:) תודה לאל.. צבי יקר:)תבורך ברוח קודשו של ה'. אל תשכח שאת משה אלוהים בחר:) ואת ישעיהו אלוהים טיהר. אף אחד לא אדם טהור ונקי מחטאים. אלוהים רוצה לישכון בנו. ליהיות בתוכנו.. ירמיה פרק ז' פסוק 4:" אל תבטחו לכם אל דברי השקר לאמור היכל אדוניי היכל אדוניי היכל אדוניי המה: ועוד כתוב בפסוק 12:"כי לכו נא אל מקומי אשר בשילו אשר שיכנתי שמי שם בראשונה וראו את אשר עשיתי לו מפני רעת עמי ישראל: ועתה יען עשותכם את כל המעשים האלה נאום אדוניי ואדבר אליכם השכם ודבר ולא שמעתם ואקרא אתכם ולא עניתם: ועשיתי לבית אשר ניקרא שמי עליו אשר אתם בוטחים בו ולמקום אשר נתתי לכם ולאבותיכם כאשר עשיתי לשילו:" תודה לאלוהים על דבר פיו שממנו אנו חיים וניזונים!:)מתוק יותר מדבש ויקר יותר מכל זהב וכסף!:) העניין הוא לא בבית. העניין הוא בלב שלנו..ברגע שליבנו טמא. וחוטא ונואף ומשקר וחומד ורוצח! אנו הופכים את הבית הזה למקום מיפלט ללבות האלה ואלוהים רשם על זה באותו פרק בפסוק 11: "המערת פריצים היה הבית הזה אשר ניקרא שמי עליו בעיניכם גם אנוכי ראיתי נאום אדוניי:" חלילה לנו מלעשות את בית אלוהים לאותו מקום בישביל זבל ובשר נירקב.. תיהיו קדושים!:)כי אני קדוש אמר השם המבורך והקדוש מכל שם!:) לילה טוב שיהיה לכם!:)

בן הצבי

New member
כמובן שאינני מסכים עם דבריך,

מתוקף אמונתי ביהדות הרבנית, אינני יכול להסכים אף עם מילה מדבריך. אני מאוד מכבד את הזכות של כל אחד לחיות באמונתו -כל עוד זו לא פוגעת באף אחד אחר- אך מכאן ועד להסכים או להיכנס לויכוחים בין-דתיים - הדרך ארוכה.

salt of earth

New member
ברוך הבא

האמת לא יצא לי להודות לך על הדברים שכתבת לאותו ויזו שבא כדי לחרחר ריב פה. ואני מקווה שנוכל לענות לך על השאלות שמעניינות אותך לגבי הנצרות. איש הפיל, מה המצב? איך הולך לך במבחנים. לי דחסו 8 מבחנים בשבועיים :(

היי..בוקר טוב

מבחנים מתחילים עוד שבועיים. 3 מבחנים ב 3 ימים..השנה לעומת שנה שעברה לא לקחתי הרבה קורסים. שנה שעברה היו לי 17 קורסים בנוסף לעבודה שאני עובדת ואני פשוט קרסתי מעומס והתוצאות היו בהתאם. השנה אמנם אין לי יחסית הרבה מבחנים אבל יש עבודות,סמינריון וכו' אבל לא מתלוננת. יהיה טוב!!!! מה שלומך?????

תהילה לה':)

תתפללו לפניי המיבחן:)והוא ישפוך את כל הידע שצריך מהראש שלכם:) אני כשהגעתי לאמונה, היה לי בגרות בתנ"ך ועם כל זה שאני קורא תנ"ך כל יום. וקורא אותו מהתחלה ועד הסוןף ורעב לדבר אלוהים כמו בנאדם בצום 80 שנה...קיבלתי 65. למה. כי פשוט כתבתי דברים מתוך ליבי ומתוך האהבה שלי שלפעמים התשובות היו מוגזמות ומפארות את שם אלוהים מאשר עונות במילים שהמורה רוצה שנענה בהם... :)אלוהים קדוש!

מלח הארץ-בהצלחה בבחינות../images/Emo50.gif

יש לך המון ואני מכירה את זה...זה קשה אבל אני בטוחה שאת תצליחי!!!!! תעדכני אותי איך הולך לך:)(את את רוצה כמובן). את לא צריכה לפרט על מה הבחינות כמובן...

lion 7

New member
מצטרף בתקוות להצלחת הסטודנטיות

בלימודים ומבחנים. ותקווה שתצליחו . . . לא רוצה שהגלישה תגרום לעיכוב במבחנים .. ב ה צ ל ח ה . /tapuzforum/images/emo13.gif

אל תדאג LION הגלישה לא מעכבת

עדיין לא התחלתי ללמוד-רק מיום שני כי מיום שני יש ליחופשה למבחנים. בסופ"ש אשב על עבודה שעליי להגיש. תודה על הדאגה והאכפתיות..כמה חבל שאי אפשר להכיר פה אנשים או לדעת קצת יותר אפילו במסרים...

salt of earth

New member
תודה ../images/Emo140.gif ../images/Emo50.gif גם לך

כן זה הרבה בחינות, וצריך לאגור הרבה אנרגיות לפני זה. אז אם תראו שאני לא בפורום תדעו שאני כנראה לומדת ותוכלו להתפלל שאצליח :) ובהצלחה לשאר הסטודנטים שיהיה.

אגב, גמני לא מסכימה עם רוב הדברים

אני לא אסלח לעולם לנאצי או לרוצח או למתעלל בבע"ח או כל דבר כזה!! לדוגמא...

בן הצבי

New member
זהו בדיוק ההבדל בין הגישות.

הגישה בתנ``ך היא של סליחה לחוזר בתשובה אמיתי, אך גם של עונש לא מתפשר למושג של רע - עמלק, חילול שבת בפרהסיא, רוצח בזדון, ועוד. באוונגליון יש רוח פיוסית שמצוינת כדת, אך לא יכולה לתפקד כחוק במדינה שרוצה לשמור על קיומה, למשל.

אני רוצה להזכיר לכם משהו ניפלא:)

גנדי:) זוכרים את ההודי הקטן הענוו והלא אלים? הוא פתח במאבק בלתי אלים! נגד האימפריה האנגלית שהתעללה בהודים והטילה עליהם אימה. והוא עשה את זה בלי אלימות. הוא תמיד ראה את התנ"ך ואת הברית החדשה כמדריך לאמת. והוא קרא שם וראה בברור מה צריך לעשות כדי להשיג את השלום ואת הצדק. והוא עשה את זה! כשההינדים התחילו לריב עם המוסלמים שבמדינה...הוא פתח בצום עד שהם יפסיקו והגיע למצב מאוד מסוכן לחייו אבל הוא המשיך. ולבסוף העם הפסיק את המריבות ובאו אליו וביקשו שיאכל! הוא הלך בענווה! והלך בבקשה לצדק ואת כל זה הוא קיבל מישוע לפי דבריו, ושמעו. אימפריה ששלטה יותר מ200 שנה הפסיקה את השלטון שלה בהודו... השאלה אם הולכים עם זה עד הסוף.. ישוע אמר לנו לסלוח לחוטאים. למרביצים, למקללים..לסלוח ולעזור להם לצאת מהרע. אם יהיה בנאדם שהאישיות שלו נוטה לפגוע באנשים, ואני יגיד לו כל הזמן שהוא פוגע..זה לא בדיוק יעזור כי הוא יודע את זה.. אבל אם אני יתחיל תמיד להגיד לו כמה טוב המעשה הזה שהוא עשה ואחר וכל פעם ידגיש את הדברים הטובים ויחזק אותו שימשיך לעשות אותם. זה ירים יותר ויותר את הביטחון שלו בלעשות דברים טובים... אם אלוהים סולח הוא סולח. והוא אוהב. וזה בכלל לא תלוי בנו. אדם שלא סולח. לא דומה לאבינו שבשמיים שסולח לצדיקים ולרשעים.... ישוע אמר לאהוב כי אלוהים אוהב אותנו, ואנו חס וחלילה לא נישנא או לא ניסלח למישהו שאלוהים לא סולח לו ועוד אוהב אותו. השפיטה לא צריכה ליהיות בידינו! אם מישהו עשה משהו. אלוהים ילמד אותו לקח במסעו שלו. כמו ששאול חזר בתשובה בשם האדון ואלוהים אמר שהוא עוד ילמד לסבול הרבה למען שמו. וזה מה שקרה..רגמו אותו באבנים, כלאו אותו עינו אותו רבות. הוא עבר הרבה בלאגנים.. אלוהים הוא זה ששופט וזה שילמד אותנו...אנחנו לא. אין להגביל את הסליחה. הסליחה ניתנת בחסד אלוהים ובאמונתו של אדם.

בן הצבי

New member
זה נחמד תיאורטית,

אבל התורה ניתנה לא רק כחוק לאדם אלא גם כחוק מדינתי. גם התנ``ך מדגיש הרבה את הסליחה והמחילה אצל בני-אדם, אך כשזה מגיע למדינה - באמת נראה לך שמדינה יכולה להסתדר ללא חוקי עונשין? מה, מפכ``ל המשטרה יתחיל לצום כמו גנדי עד שכל הפושעים יבואו אליו וידרשו ממנו לאכול..?

למעלה