למה חשוב לכבוש קסדה?

z x 7 r

New member
למה חשוב לכבוש קסדה?

תראו את הקליפ ותבינו למה. אני בעונה החדשה אקנה קסדה ( למרות שלא נופל אף פעם ) - הצילום עשיתי אני, עם הסקי. בורדרים - שני החברים שלי.

alonaski

New member
אוי ווי!! טוב מאוד שאתה לא נופל אף פעם!

קסדה לא נחוצה אם לא נופלים, רק אם נופלים! אתה יכול להיות בטוח שלעולם אל תיפול או לעולם לא יתנגשו בך ויפילו אותך?... (נראה לי שיש כאן הוכחה ברורה)

z x 7 r

New member
בגלל שראיתי שזה קורה קרוב אליי

כתבתי - בעונה החדשה אקנה לי קסדה גם :) ולא כי אני יכול ליפול ( אני כן ) אלא כי יש יותר סיכוי שמישהו יכנס בי. שיהיה לילדים בבית!

lunatick

New member
מצטער. בלי קשר לקסדה זכות קדימה לגולש למטה

מה שראיתי זה שהגולש שבא מימין חותך את הגולש מלפניו.. יואב

z x 7 r

New member
זה לא כ"כ קשור

זה שבא מימין לא ראה את זה שבא משמאל - הוא הסתכל קדימה, ושמע מוזיקה באוזניות של הקסדה. מה שכן - היו כמה פעמים לפני שהם התנגשו - שהתקרבו בצורה שהייתי בורח מזה. אני אישית מעדיף לגלוש מהר יותר מהסובבים, כי כך אני די בטוח שמישהו מאחוריי לא יעלה עלי בלי שאני רואה. ( זה יכול לקרות מהצד, אבל בשביל זה אני מסובב ראש כל הזמן ).

lunatick

New member
לפני שנה בוול-טורנס חבר שגלש איתנו

הרבה שנים גמר לגלוש בגלל מישהו שנכנס בו וברח. ידידנו קרע שלוש רצועות בברך (אין יותר) (הוא היה היחידי בינינו עם קסדה). יואב

Gevakumon

New member
ואם כבר אנחנו בשיחת בטיחות, לגבי האוזניות

אני לא מבין איך אנשים מרשים לעצמם לגלוש עם מוזיקה, זה פשוט מסוכן בצורה אבסורדית. עדיף לגלוש בלי קסדה ועם חוש שמיעה מאשר לגלוש עם קסדה ואוזניות. מישהו פה נוהג עם אוזניות?! מן הסתם זה אפילו לא חוקי...לגלוש בלי לשמוע זה פשוט חוסר אחריות, מילא והיית מסכן רק על עצמך, אבל אתה יכול גם לעשות נזק לאחרים (הוכחה בוידאו...שעוד לא ראיתי אותו כי אני בלפלאן והאינטרנט איטי...
) גבע.

Gevakumon

New member
ועכשיו אחרי שראיתי את הוידאו:

ניתן לראות את כוחה של הסובקטיביות..."i am going left, he should stay on the right..." זה דרך מעניינת לנסח את זה, כי לי זה נראה שפשוט נכנסת בו
אולי הוא "היה אמור" לברוח ממך, אבל קשה להאשים אותו נראה לי...

z x 7 r

New member
וידאו ראית אבל את הכתוב בפוסט ראשון קראת?

איך נכנסתי במישהו, שכתבתי שאני הייתי עם המצלמה על סקי? שים לב מתי התחלתי לבלום - הרבה לפניהם, וגם בלמתי לא בלימת חירום. על מי בכל אופן אתה מדבר ש"נכנס בו"? חבר עם המכנס הכתום - נכנס לפני החבר עם מכנס שחור "חתך אותו" לא בכוונה, פשוט לא ראה אותו שהוא שם ( כתבתי - הוא הסתכל קדימה בלי לסובב את הראש ). נזק לא היה ( לפחות לא משהו שמתים או נפצעים ממנו ), שניהם בריאים ( קצת אגו פגוע אולי :) )

z x 7 r

New member
הייתה כאן שיחה כזאת כבר לפני כמה חודשים

סיכמנו שכל אחד עושה מה שטוב לו. אני אישית גולש בלי אוזניות, אבל שומע מוזיקה מהטלפון שנמצא בכיס ( הוא על חצי ווליאום, ככה שהסובבים כמעט לא שומעים אותו ). תתפלא - אני לא יודע כמה אתה נוהג, אבל אני בשעה וחצי שאני נמצא על הכביש ביום - רואה הרבה יותר מבן אדם אחד עם אוזניות ( שתי אוזניות! ) באוזניים. לא מדבר על אלה כבר, ששולחים הודעות לפייסבוק בזמן נהיגה. מפגרים, נו מה אגיד?

drz400e

New member
הכל תלוי ברמת הבטחון שלך על השלג

גם אני בעבר חשבתי שאוזניות זה סכנת נפשות , אבל אז היתה לי רמת בטחון בגלישה רחוקה מהיום. היום אני כל כך מודע לסביבה שלי שאני לא צריך לשמוע. אני יודע איפה כל גולש מסביבי כל הזמן. מה גם שאתה כל מקרה לא ממש שומע אותם אם השלג רך , וכשהם כבר צועקים זה מאוחר מדי. השנה "השאלתי" את הסקאל קנדי שיושבות בתוך הקסדה (של אישתי) , ואומנם הבאס קצת יותר נמוך מבאוזניות שבתוך האוזן , אבל הם עדיין נשמעות מצוין , עם היתרון שאין לך משהו בתוך האוזן כל היום , וגם אתה שומע קצת יותר את הסביבה. בנוסף , אני יכול לעשות איתה שיחות עבודה על הליפט.....

lunatick

New member
אני לא חושב שמה שראינו

שיך ,לא לקסדה ולא לאוזניות. מי שלמעלה נותן זכות קדימה לזה שמתחתיו ולא חותך אותו ! יואב

drz400e

New member
צודק , אבל ....

הבתכלתי שוב על הוידאו. שניהם אשמים כמעט באותה מידה. זה עם המעיל השחור גלש מאחור בהתחלה , ואח"כ גלש בשטח המת של זה עם הכתום. הטעות שלו היא שהוא היה צריך או להאט ולשמור את הכתום במרחב הראיה שלו , או לעקוף ולהכנס למרחב הראיה של הכתום. כיון שהוא לא עשה את זה הוא נכנס למצב שהכתום פשוט לא יודע שהוא שם. הכתום לעומת זאת , היה צריך להזיז את הראש לפני שהוא חותך את כל המסלול מצד לצד. לא בטוח שהוא היה רואה את השחור , אבל יש סיכוי שכן. בקיצור , שני נהגים ישראלים....

marceloros

Member
מנהל
חחח בערך מה שרציתי להגיד

אני ראיתי שני גולשי סנובורד כאשר אחד לא רואה את השני כי הם גולשים לכיוון הגב, לפחות הימיני שחותך שמאלה. רציתי להגיד שזה מוזר לי ורציתי להגיד שבגלל זה אני לא אוהב בורדיסטים...אבל נזכרתי שגם אני התנגשתי פעם אחרונה במישהי עם הסקי. בסופו של דבר אני מקבל את המשפט האחרון שלך, אחרי שלמדתי שבבורד צריך להזיז את הראש כדי לראות, כי נראה שאצלכם הגב לכיוון המסלול, בעוד אצלי בסקי הוא בעיקר אחורה/למעלה.

זו מסוג התאונות שקורות בעיקר לשני חברים

שמתי לב שיש לי יותר כמעט ונפגע עם חברים מאשר עם גולשים אחרים באתר. משום מה אנחנו סומכים על החברים שלנו שהם רואים אותנו יותר טוב וזה לא נכון. כשאני עוקף מישהו שאני לא מכיר במסלול צר אז אני מתרחק ממנו כמה שיותר מהר ואם צריך אז גם אומר זהירות (או אכטונג :) ). עם חברים זה לא תמיד קורה ודווקא אז מגיעה הסכנה. אני זוכר כמה היה לי קשה במסלולים צרים עם הסנובורד בתחילת דרכי, אז אני ממש נזהר מסנובורדיסטים אחרים שאין לי מושג מי הם - שלא יבלמו פתאום או יעשו פניה רחבה בלי להיות מודעים לקיום שלי.

z x 7 r

New member
לדעתי זה לא מדויק - לא כי סומכים, אלא

כי רוצים להשאר די ביחד - לא במרחקים, ולא לברוח. ולפעמים המצב נהיה שהגולשים קרובים מדי אחד לשני. לדוגמא - אני גולש מהר ( כבר ציינתי את הנושא למעלה איפשוה ) - ובד"כ יוצא שאני "בורח" מהחברים, וזה לא בכוונה. אבל כן שמתי לב שאם אני צריך להישאר מאחוריהם ( למשל בשביל הצילומים, או כי הם גולשים למקום כלשהוא שהם מכירים ואני לא ) אז אני אישית מרגיש קצת יותר "ערנות" - בשביל לא להתנגש בהם בגלל סיבה כזאת או אחרת ( בייחוד כי הם גולשים יותר לאט, או בגלל שהם עם בורד ובעצם לא רואים אותי - יכולים לעשות עצירה או סיבוב פתאומי ).

זה נכון כל עוד אתה לא עוקף

אבל כשעוקפים חברים אז לפעמים "שוכחים" לסיים את העקיפה. בכל מקרה נראה לי שחשוב מאוד לגלוש תמיד באופן ברור או מקדימה או מאחורה, וכשמחליפים (עוקפים), אז לעשות את זה מהר ובאופן בולט. וכשאני גולש עם חברים במסלולים תלולים, למדנו מטעויות שכדאי לשמור מרחק יותר גדול, כי הגולש שמאחור עלול לא לשלוט בבלימה שלו ולהחליק על זה שמלפניו. וזו עוד דוגמה למשהו שהוא טריוויאלי מול גולשים אחרים, אבל עם חברים זה דרש כמה כמעט ונפגע עד שקלטתי את הצורך.

למעלה