למה חיים ובסוף מתים!

התולעת1

New member
למה חיים ובסוף מתים!

שאלתי בפורומ אחר את שאלת השאלות. אם באנו לעולם הזה ע``מ לחיות למה נמות? ואם בסוף נמות בשביל מה לחיות? ואנשים מסתובבים ואין להם תשובה.ובמקום זה מקללים ומשמיצים אןתנו. למה אין לכם תשובה? כי אדם חושב שהוא בא לעולם ככה טבע חיים.למה אנחנו חיים ובסוף מתים למה חיים? השיבו לי ככה זה הטבע.אחד אמר לי אני באתי בשביל להביא ילדים. טוב הילדים שלך בשביל מה באו? לילו ענה לי ג``כ בשביל להביא ילדים. והילדים שלהם? להביא ילדים. אם הקב``ה רוצה שאתה תביאו ילדים היה מביא את האחרונים מדלג על כולכם מה הוא צריך אתכם בכלל? במקום להביא את הראשון יביא את האחרון ישר. הוא צריך שאתם תביאו לו ילדים? אדם לא חושב. אבל רבותי תדעו. אני מודיע לכם חגיגית אם אתם חושבים שאנחנו מתים יש לכם טעות. אולי זו בשורה משמחת אבל יש בה גם עצב. יש כאלה שישמחו למות ולא להשאר אחרי זה בחיים. אבל תדעו דבר אחד אדם לא מת. . המשנה אומרת: ``הילודים למות והמתים לחיות``כל מי שנולד בעוה``ז נולד ע``מ למות וכל מי שמת מתחיל לחיות. ואני אדמה לכם את זה. ילד שיוצא לאויר העולם בן כמה? בן יום יומיים שבוע שבועיים. מה עם התשעה חודשים שבבטן? כבר תשעה חודשים ויום זה לא חשוב. זה רק הכנה ליציאה. כל השהות של הילד בבטן זה ע``מ שיצא. ותראו את הדימוי. תשעה חודשים האדם שוהה בבטן אימו.יש כאלה שבעה חודשים יש כאלה ששה חודשים יש כאלה שאפילו פחות. נפל. אדם בעולם הזה, ימי שנותנו בהם שבעים שנה ואם בגבורות שמונים שנה. יש כאלה פחות יש כאלה קצת יותר אבל דומה. הבטן של אמא שלנו עגולה. והבטן של אמא אדמה עגולה. אמא שלי בשר מעפר ואמא אדמה גם עפר. התינוק שעוזב את הבטן של אמא שלו הוא היה בתוך שליה. כשהוא יוצא לאויר העולם הוא עוזב את השליה ויוצא. גם אדם עוזב את הגופה ויוצא. כשם שחשוב שהילד יקבל מזון טוב שיצא בריא ולא ההפך שיצא פגום, כך חשוב שאדם יעשה תורה ומצוות שיצא מפה צדיק ולא יצא רשע. עד כאן דומה. אבל מנין לי שיש יציאה כזאת? אבל בואו נראה איפה נגיע. אני אשאל אותך governor אתה שומע אותי באוזן או בנשמה? כולם יודעים פה בפורןמ ששומעים בנשמה? לא. אדם סובר שהוא שומע באוזן, , אדם שמת יש לו עוד אוזן. דבר איתו הוא לא שומע. מה חסר לו? נשמה. אז מי שמע קודם? הנשמה. לא האוזן. פתח למת את העיניים, הוא רואה? לא רואה. מה חסר לו? נשמה. מי ראה קודם? נשמה. אותו דבר אדם צריך להבין בשר לא שומע. בשר לא רואה. בשר לא חושב. קח קילו בשר משוק הכרמל דבר איתו שכנע אותו יענה לך? שום דבר. בשר, כלום. אז איך בשר שומע ורואה? לא רואה. אלא הנשמה, החיות שלי, האני זה לא מה שאתם רואים פה בחוץ. האני זה הנשמה. ואני לא מת. למה לא מת? ``ויצר ה` אלוקים את האדם עפר מן האדמה ויפח באפיו נשמת חיים`` אנחנו עשויים משתיים: גוף שזה מעפר ונשמה שהיא נפיחה של הקב``ה בתוכנו, נשמת חיים. שהיא החיים הנשמה היא החיים. הגמרא אומרת ``מן דנפח מדלי נפח`` מי שנופח, ממנו נופח. אקח בלון ואנפח אותו אסגור אותו מה יש בתוכו? נפיחה שלי חלק ממני נמצא בתוך הבלון. הקב``ה נפח בי נשמה. מה יש בי? חלק אלוק ממעל. ההמשך ב קרוב

Lu Tze

New member
לך תלמד משהו חוץ מיהדות

ככה גם תפסי לדבר שטויות וגם אולי תלמד כמה דברים חדשים.

Justin Angel

New member
שתוק כופר.

מי אתה שתגיד לאנשים איזה דת ללמוד? יהדות היא דת בעלת היסטוריה ועומק. אומנם אני לא מסכים איתה כמעט בשום נקודה או תפיסה, אבל דת היא דת וגם אם בזים למאמיניה בגלל מעשיהם לא בזים לדת עצמה, היות וכל דת היא שיר מדהים שנוגן ועדיין מחולל ע"י רקדנית יפהפה. אבל כמובן כל מה שאני אגיד יכנסו מאוזן אחת, יעברו קומפייל ע"י מהדר הטיפשות, ויצאו דרך הפה בצורה של כעס גולמי. אז תביא, ונראה מי טיפש גדול יותר :)

Lu Tze

New member
זה מה שהבנת מההודעה?!?

מוזר... מצד שני, אני מניח שמי שמחפש סיבה לריב כבר ימצא אחת... אני התכוונתי שהתולעת ילמד משהו בנוסף ליהדות לא במקום. "התמחות יתר מביאה לריקבון" שמעת על זה? לא אמרתי שיהדות זה שטויות ולא אמרתי שיהדות זה דבר רע. אולי אם הוא יחשף לדעות שונות משלו הוא יבין שהוא לא בהכרח צודק. ומה פתאום אתה משחק את מגן היהדות? אני זוכר כמה הודעות שלך בפגאניזם בישראל בנוגע לפרשת השבוע שהיו, איך לומר, לא הכי סמפטיות ליהדות. ולמה לעזאזל נטפלת אלי? אני בהחלט לא האדם הכי קיצוני בפורום הזה. טוב, זו התגובה הכי רציונלית שיכלתי לכתוב, אבל יש לי הרגשה שזה לא ממש יעזור לי נגד אדם שמחפש ריב בכח.

PolarBear

New member
נשמה == מח פעיל

אם הנשמה היא מה שגורם לאדם לשמוע או לראות, אז אני מבין שנשמה היא בסה"כ מילה נרדפת למח פעיל. שכן מי שמעבד את אותות השמע מן האוזן ואותות החוזי מן העין- הוא המח, ולא הנשמה. העין והאוזן הם ה"סנסורים", ואילו מי שבאמת רואה ושומע- זהו מח פעיל. לכן, הניסוח המדויק יותר של מה שכתבת צריך להיות כך: אדם סובר שהוא שומע באוזן, , אדם שמת יש לו עוד אוזן. דבר איתו הוא לא שומע. מה חסר לו? מח פעיל. לא האוזן. פתח למת את העיניים, הוא רואה? לא רואה. מה חסר לו? מח פעיל. זה הכל! מושג הנשמה, כמו מושג האלוהים וכמו הרבה מושגים אחרים בדת, הם המצאות אנושיות שנועדו לתת תשובות לאנשים הקדומים וחסרי הידע. כיום אין לנו צורך במושגים דימיוניים אלה. יש לנו תשובות, ואין לנו צורך לסבך את אותן תשובות עם מושגים דימיוניים שלא מוסיפים שום אינפורמציה. ולעניין אחר- לגבי הסיבה לחיים ("אם בסוף נמות בשביל מה לחיות?"): כל אחד קובע לעצמו מה יעשה עם חייו, ומה תהיה תכלית החיים שלו. למשל- תכלית החיים בשבילי זה לצאת החוצה בימים גשומים ולהשקות את העצים עם מזלף. בשביל זה אני חי. נשמע לך דבילי? צודק! אבל זה הרבה פחות דבילי מתכלית החיים שאתה בחרת לעצמך.

תום30

New member
לא הבנת אותו כראוי ידידי

המח שווה ערך לבשר ולאוזן אשר אינה שומעת. נפלת בקאץ' שאתה יצרת היות וכתבת "מוח פעיל" והוא מדבר על הפעילות זו שגורמת לגוש התאים האפורים לתפקד כמוח. אני חושב כי רוב רובו הגדול והמכריע של עולם המדע (שאני לפחות מכיר..) מודע מכיר ומאמין במונח נשמה\נפש, אתה יכול לקרוא לה "האנרגיה המטבולית" הנגרמת כתוצאה מריאקציות כימיות המתרחשות במוח, אולם יש לא מעט שאלות שאלות בקשר לאותה אנרגיה\נשמה החל מנקודת החלתה, מאין "באה"?, לאן היא הולכת? (עפ"י חוק שימור האנרגיה הניוטוני הרי אנרגיה לא הולכת לאיבוד וכו') ועוד לא מעט שאלות. כל השאלות הנ"ל וגם העובדה שלא מעט מאנשי המדע כאמור מאמינים במונח נשמה בורסיה כזו או אחרת...אין כל זה מעיד על קיומו של אלוהים מסוג שהוא כמובן. הסכמתי עם כל מילה שכתבת לגבי תכלית החיים בסוף דבריך. לגבי פחות דבלי ממה שהאדון בחר לעצמו...הוא יכול כמובן לומר אותו דבר לגביך.

PolarBear

New member
מצטער, לא הצלחתי להבין דבר מדבריך.

>"המח שווה ערך לבשר ולאוזן אשר אינה שומעת" מדוע? כאשר אדם מת, האוזן אינה שומעת והעין אינה רואה לא בגלל שחסרה נשמה, אלא בגלל שהמח חדל מלפעול. בגלל זה כתבתי *מח פעיל*, ולא מח סתם. המח חדל מלפעול בגלל שהוא חדל מלקבל את ה"דלק" שלו- קרי דם זורם. >"נפלת בקאץ' שאתה יצרת היות וכתבת "מוח פעיל" והוא מדבר על הפעילות זו שגורמת לגוש התאים האפורים לתפקד כמוח" הפעילות הנ"ל איננה אלא פולסים חשמליים שנעים בין אזורים שונים של המח. כאשר אדם מת, המח מפסיק לשלוח פולסים חשמליים מהסיבה שתיארתי לעיל. איפה כאן נכנסת נשמה? למה לדעתך נפלתי בקאץ', ועל איזה קאץ' אתה מדבר? >"אני חושב כי רוב רובו הגדול והמכריע של עולם המדע (שאני לפחות מכיר..) מודע מכיר ומאמין במונח נשמה\נפש" הראה לי מחקר מדעי אחד שמצדד בנשמה. אינני יודע מהו עולם המדע שאתה מכיר, אבל אני לא שמעתי אף לא על מקרה אחד שבו מדען כלשהו נאלץ להכניס למחקר שלו את מושג הנשמה כדי להסביר את אופן פעולת המח. נכון שאנחנו עדיין לא מבינים ב-100% את אופן פעולת המח, ונכון שנציגי האלוהים מכל הדתות מנסים בכל הזדמנות לדחוף את אלוהי הפערים (god of gaps) שלהם לכל נקודה שבה למדע עדיין אין תשובה מוחלטת, אבל בינתיים המדענים מצליחים להסתדר יפה מאוד גם בלי מושגים דמיוניים כמו נשמה, שאינם תורמים שום אינפורמציה. >"עפ"י חוק שימור האנרגיה הניוטוני הרי אנרגיה לא הולכת לאיבוד" מה הטעם להכניס לכאן את חוק שימור האנרגיה? מה בכלל הקשר? האם אתה רומז שבאופן פעולת המח יש סתירה כלשהי לחוק שימור האנרגיה, דבר שיכול להעיד על קיום נשמה? אם כן- נא הראה לי נתונים מדעיים מוכחים. אין שום בעיה עם חוק שימור האנרגיה. המח מתפקד מבחינה זו כמו כל איבר אחר בגוף- הוא מקבל אנרגיה מן המזון שאנו אוכלים והחמצן שאנו נושמים, ומוציא אנרגיה בפעילות החשמלית שלו. >"וגם העובדה שלא מעט מאנשי המדע כאמור מאמינים במונח נשמה בורסיה כזו או אחרת" יש סתירה חמורה בין 'אנשי מדע' לבין 'מאמינים'. מדע אינו עוסק באמונה, ולאף אחד לא איכפת מה מדענים מאמינים. הם יכולים להאמין בפילים ורודים שמסוגלים לעוף, או בדובונים שיכולים להגשים משאלות של ילדים. אין בין זה לבין מדע שום דבר. אם אתה כל-כך משוכנע בדבריך, אנא הבא לי דוגמה לאנשי מדע שמאמינים בנשמות. ואם כבר- אז הבא גם את הסבריהם ה"מדעיים" לגלגולי נשמות, כניסת נשמות לגן עדן וגיהנום, וכל שאר סיפורי המעשיות בנושא זה שרוכלי הדת מלעיטים אותנו בהם. >"לגבי פחות דבלי ממה שהאדון בחר לעצמו...הוא יכול כמובן לומר אותו דבר לגביך" נכון, הוא יכול. אבל לדעתי, קשה להתחרות במידת הדביליות של תחלית החיים שהחרדים בחרו לעצמם: לבזבז את כל חייהם, כל יום וכל שעה וכל דקה וכל שניה, על איזו הזיה דמיונית שמצויה אך ורק בתוך מוחם.

תום30

New member
קדימה.

אין לי זמן להגיב עניינית ובצורה מוסדרת ומסודרת (כמו שאני עושה בד"כ בהודעות) היות ואני בדרך החוצה....אבל תענה על 2 שאלות ענייניות שאותן הצגעתי וכנראה שלא בצורה מספיקה: אתה כל הזמן כתבת שאין קשר וכו', מבלי להכנס להסברים דקדקדניים (ואם תרצה נכנס בשמחה רבה) - מהיכן אותו אנרגיה שקיימת במוח? מה התחיל אותו? כיצד אותו תא ראשוני מקבל את האנרגיה שלו כיצד הוא "יודע" מתי להתחיל במיטוזה? חוק שימור האנרגיה קשור גם קשור היות ואם אנרגיה לא הולכת לאיבוד אזי..להיכן מתפוגגת לה אותה אנרגיה הקיימת במוח ובכל תא חי באשר הוא? אז המדע מצא לה שם "אנרגיה מטבולית" ואם תרצה נדבר גם עליה..אבל תענה על השאלות דלעיל תחילה. והקאץ' עליו דיברתי אך ככל הנראה לא הסברתי כראוי הוא - שהוא נתן דוגמא של אוזן שהיא איבר מת ללא אותה "נשמה" אתה ענית לו שהתשובה לכל היא מוח פעיל שזו למעשה אותה דוגמא עליה הוא דיבר ולפי דעתי גם צדק. אין כל קשר להבנת פעולת המוח דיברתי כאמור על האנרגיה הקיימת בו כמו בכל תא אחר בגוף. זה נחמד שאנחנו יודעים לתאר דברים (זוהי תמציתו של המדע) אך איננו יודעים להסביר אותם משמע- יודעים איך ולא יודעים למה. ואגב...תמצא לי מאמר מדעי אחד שדן במוח ופעולות הגומלין בינו לבין ההכרה והגוף שלא מאוזכרות בו המילים נפש או נשמה (וכל השאלות שהצגת יפה יפות גם למילה נפש). ותאמין לו אתה מתכתב עם אדם שאינו מאמין באפשרות קיומו של כח עליון כלשהוא. אולם כשיש שאלות קשות צריך לענות או לומר לא יודע. וכל השאלות האלה עפ"י מה שהבנתי ממה שחקרתי וקראתי הם שאלות שתשובותיהן ה"מדעיות" הן יותר מיסטיות מאשר מדעיות. אשמח אם תפנה אותו קונקרטית ולו למאמר אחד מדעי שיוכיח לי להיפך. יאללה ביי

L7

New member
המוח הוא יחידה פיזית לחלוטין.

מושגים מהתוכנה הנמצאת במוח כגון "הכרה" גם הם פיזיים לחלוטין. אי הבנות בביולוגיה מולקולרית הן עניין זמני.

תום30

New member
הנחה ללא כל ביסוס

בדיוק כפי שתאמר "אלוהים שולט בכל" וההבנות\תובנות שיוכיחו לנו זאת הן רק עניין זמני. שלא לדבר כי מבחינה מדעית (בכל אופן עפ"י המדענים שאני מכיר) אנחנו רחוקים מאוד מאוד מהנחה זו, פרופ' אבי זיסווין ופרופ' אבי מייבסקי שניהם עומדים בראש המחלקה לחקר המוח ובעלי שם עולמי בתחום לא מסכימים איתך. כנ"ל גם דמות זניחה כמו פרופ' ישעיהו ליבוביץ' שהיה ראש המחלקה לנוירופיזיולוגיה באוניברסיטה העברית מגדיר את שהגדרת בגדר "נס\פלא" וטוען כי לדעתו לעולם לא נגיע לפענוח ההכרה והקשרה עם הפיזיות. כנ"ל גם לורד אדריאן בחיבורו "הרקע הפזיולוגי של התפישה". עניין המוח\נפש הוא נושא המעניין אותי מאוד, אשמח אם תתן לי מאמרים\ספרים מדעיים המאששים את ההנחה שלך. ואשמח לתת לך כנ"ל.

L7

New member
השפעת סמים על המוח ואמונה.

מספיק למשל אם ניבדוק את השפעות הסמים על "התפישה" על "ההכרה" על "זיהוי המציאות באמצעות החושים כביכול" כדי להווכח כי המוח הוא מכונה ביוכימית. כל מדען יכול להיות דתי ומאמין אדוק בנשמה ואלוהים, ועדיין להיות וירטואוז בתחומו. כישורי המדען הם בד"כ גריסת אינפורמציה ועיבודה. זה הכל. נשמה אלוהים ועל טבעי הוא עניין של אמונה. אני משוכנע (מאמין) שאנו מכונה ביוכימית פנטסטית, ולא יותר. כך שהויכוח הוא על אמונה . לא על עובדות.

תום30

New member
מסכים לגמרי

וזהו הקונספט שניסיתי להעביר בהודעה הראשונה שלי בפורום הזה. כשטענתי כי אתאיזם מבחינה הכרתית (ואני מדגיש כי לא מעט ויכוחים פרצו כאן מפני שאנשים לא הבני\לא הסברתי מספיק את הקטע הזה) הוא אמונה פר אקסלנס בדיוק כמו כל אמונה דתית שהיא.

תום30

New member
לפני שאני קורא האם זה אותו אדלמן

המציא את תאוריית ה neural darwinism ? פרופ' ג'רלד אדלמן?

תום30

New member
מכיר את התאוריה והיא לא לטעמי

ואם יש לך עוד המלצות , אשמח. באמת.

vizini

New member
אבל בספר הזה הוא מדבר על תיאוריה

אחרת, the dynamic core hypothesis שבה הוא טוען כי הכרה ומודעות הם תוצאה של תהליך מסויים הקורה במוח, והוא בעל שתי תכונות מוגדרות.

למעלה