למה זכר ונקבה?

Wolverchenus

New member
למה כן שליט אבסולוטי?...

אני בכלל לא מבין למה כן. אבל אם אתה שואל למה אין מין אחד אז דע שיש הרבה מאוד מינים (species) שיש בהם רק מין (ג'נדר) אחד.

גורן3

New member
לדעתי, בהרבה מינים קיימת

תופעת ההרמפרודיטיזם. זהו לא בדיוק מגדר אחד, אלא שניים בפרט אחד.

מה מוסיף המין השני...

זאת אומרת למה התפתחנו לשניים ולא נשארנו אחד והאחד הזה ישלוט בכמות צאצו

Wolverchenus

New member
חומר קריאה בנושא

בגדול מדובר במאבק תוך מיני בין פרטים. אני מפנה אותך לפרק שנקרא (איך לא) "מלחמת המינים" בספר "הגן האנוכי" של ריצ'ארד דוקינס. מצאתי את תיאור הדברים שלו מספק ביותר.

T r i v i n

New member
לפי דעתי...

זה קורה בגלל שהאבולוציה מתרחשת מהר יותר בשני מינים ולכן מיני בעלי חיים שהיו בהם שני מינים התפתחו מהר יותר ו"השתלטו" על העולם.

מה זה לפי דעתי?

מה התאוריה אומרת? או שכל אחד יכול לקחת בעלות ולהחליט מה זה כן ומה זה לא

T r i v i n

New member
יש כל מני תיאוריות...

אני לא התעמקתי בנושא הזה עד עכשיו אז אני מסתמך על ההיגיון שלי. אם לך יש תיאוריה בנושא אתה מוזמן לכתוב אותה. אם היא תהיה הגיונית בעיני אז אני אתמוך בך.

לא טוב היות הבקטריה לבדה?

זה תופס? אולי זה בגלל שאם יש רק אחד אז במקרה של משבר הוא יכחד ואם הוא יהיה 2 אז ככה יהיה יותר מקום לתפוס מוטציות חיוביות ולגרום לשינויים מרובים וככה באמת הטובים באמת ישרדו תמיד כי אז יש יותר מינים מאותו זן שרצים קדימה אבל גם ככה זה נשמע לי שטויות ומצטער על השפה הירודה ובכל מקרה האנחה שלך נישמעת לי לא מציאותית ורק תאורתית שגם זה שווה ל... כי יש לי תאוריה משלי שחייזרים שמו אותנו על כדור הארץ וכך גם אנחנו נעשה בעתיד היותר רחוק כי כשיהיה לנו את היכולות להגיע לחלל ולשתול שם DNA של בן אדם שיתפתח לבדו זה יהיה הדבר הראשון שאנחנו נעשה אז אולי עשו את זה כבר לפנינו? וזה אנחנו גם זה נשמע הגיוני לא? אולי נעבור לתאוריה הזאת

T r i v i n

New member
אני אנסה להסביר טוב יותר...

אם יש לך רבאיה חד מינית אז המוטציות החיוביות מתפשטות באוכלוסייה הרבה יותר לאט. לכן קצב האבולוציה הרבה יותר איטי. זה נשמע לי ממש הגיוני. בקשר לחייזרים, אני העלתי את הנושא הזה כאן הרבה לפני שהגעת לפורום. ענו לי כך:"ומאיפה באו החייזרים?".

amni

New member
זו תיאוריה מאוד מקובלת

התיאוריה הזו אומרת שכאשר יש התרבות על ידי זיווג הרי בני הזוג בוחרים זה את זה לפי זה שהם נותנים יתרון ל"מצליחנות" של הניבחר. בדרך המצליחן זוכה ביתר קלות להתרבות מאשר הלא מצליחן. אין לי סבלנות להסביר מעבר לכך, אני בטוח שיש ספרים על עקרונות הברירה הטבעית שמסבירים זאת יפה. בכל מקרה, עד כמה שהממימצאים מוכיחים --- מאז תחילת הרביה המינית קצב האווולוציה גדל ללא פרופורציה למה שהיה בזמן ההתרבות החד מינית.

Caligola

New member
ברוך השב !

עברו חודשים ארוכים מאז הפעם האחרונה שראיתי אותך כותב כאן..

זו התיאוריה המקובלת ביותר...

חלוקה זוויגית, קודם כל, יוצרת התפתחות מהירה יותר של שוני גנטי, שהיא אחד התנאים להתקיימות האבולוציה (פשוט דמיין שיש לך סלסלה מלאה ב-1000 כדורים צהובים וכדור אחד אדום, ובמקום לשלוף את הכדורים הצהובים בחיפושים אחר האדום לבד, אדם אחד נוסף עושה את זה איתך). בשלבים היותר מאוחרים של האבולוציה, החלוקה הזוויגית פיתחה לעצמה עוד מספר יתרונות דוגמת חלוקת התפקידים וההורות המונוגמית.

למעלה