למה זה קורה?

moransimon

New member
למה זה קורה?

השבועיים האחרונים נוסכים בי תקווה מחודשת בכדורסל הישראלי, זאת בעקבות חיזוק מעמדו של השחקן השיראלי.
רוט, בן שימול, הרוש, דאוסן יזראעלי ואפילו אדם אריאל מקבלים במה אמיתית ומשחקים בהתאם. אני תוהה האם החוק הרוסי מוכיח עצמו או שמא רמת הזרים ירודה מתמיד ומאפשרת לבחורינו להתעלות?

Roy M

New member
אתה טועה, לא תוהה. בכל חור נוצר ואקום

ואליו משתחלים שחקנים דרג תחת, שמן הסתם מקבלים יותר דקות וגם מצליחים לנפק קצת נק'.
זה ממש לא אומר שהם ברמה, או שהרמה בכלל השתפרה.

רוט, בן שימול ויזרעאלי, תמיד היו שם ותמיד נתנו תפוקות דומות, גם אם בהבלחות או גם אם בתקופות טובות רצופות.
את אריאל אני רוצה לראות מול דברים קצת יותר רציניים מהכלום שעד כה מגדל שיחקה נגדם (וגם לרוב הפסידה)

moransimon

New member
מסכים שהם תמיד היו שם

אהל לא באופן הזה(אולי פרט לרוט) יש לי מעין תחושה אישית שהשנה הם לא כינור רביעי חמישי, אלא ממש מובילים קבוצות

1krembo1

New member
אני חושב שגם משהו השתנה בגישה של המאמנים

כמובן ששחקן יוכל להתפתח רק בעזרת דקות משחק אמיתיות,

אבל המאמנים בארץ גם התחילו להבין עד כמה החיבור של הקהל לקבוצה חשוב,
גם להצלחת הקבוצה, וגם לסיכויי ההישארות שלהם בקבוצה,
ואין דבר שמלהיב את הקהל יותר מלראות שחקן צעיר קולע או מזנק לפרקט.
חבר'ה כמו אריאל, שגב, הרוש (לא כזה צעיר...אבל חדש יחסית בליגה) דאוסן וכל השאר מקבלים יותר ויותר דקות,
וצריך רק לקוות שהמגמה תימשך.

סלים וארזה

New member
מנהל
התשובה מעורבת אני כבר כתבתי שהפורמט של 4 זרים בקבוצה גורמת לכך שהם משחקים 30-35 דקות במשחק, מה שמשאיר 80 דקות ומטה לישראלים. החוק הרוסי נותן לפחות 80 דקות לישראלים ולכן התפוקה עולה. אני לא חסיד של השיטה הזו גם, אבל זה הרע במיעוטו כשהמס על הזרים נמוך מזה של הישראלים.

בנוסף כשהיתה אפשרות של ארבעה זרים בחמישיה, זה גרם לכך שאם הבאת זרים טובים, אז ישראלי בינוני ומעלה היה סוגר לך אחלה חמישיה. החוק הרוסי גורם לכך שמשקיעים בסגל ישראלי יותר חזק מאשר בשיטה השניה. מצד שני החוק הרוסי גם גורם לכך שישראלים מעלים את דרישות השכר שלהם כי קבוצות צריכות אותם.

דבר נוסף הוא התקשורת שדווקא מחפשת את הישראלים המפתיעים שיכולים לפרוץ. הפועל ת"א הראתה שנה שעברה איך עם תקציב נמוך ושני זרים ברוב העונה היא הצליחה להתחמק מירידה. כשהגיעו שני זרים נוספים, אז הקבוצה כבר הגיעה לפלייאוף. אבל במהלך הזה פתאום ראינו שחקנים ישראלים סמי אנונימיים כמו בר טימור, יותם שירן ושולדברנד.

תמיד יש מקום לשחקנים טובים, השאלה היא היכן הם יכולים לפרוץ. שגב וזלמנסון הבינו שבמכבי ת"א הם לא יקבלו דקות גם כשהקבוצה מובילה ב-25 הפרש, אז הם עברו הלאה.

tristan79

New member
מסכים לתחושה

אבל אני לא בטוח שאנחנו יכולים להיות כל כך אופטימים.
אני מקווה שאני טועה, אבל לדעתי מה שראינו בשני המחזורים הראשונים אלו הבלחות של כמה משחקים מאוד טובים של כמה שחקנים ישראלים. זה עוד רחוק מלהבטיח דקות משחק ובטח שלא תפוקה קבועה מקומית.

אני גם חושב שהסיבה היא סוג של ואקום - אחד הטיעונים הקבועים בדיון של זרים בכדורסל הישראלי הוא שהמקומיים צריכים להרוויח את מקומם ביושר מול הזרים. לדעתי פתיחת העונה הזו הביאה איתה כמה מהזרים הכי פחות תורמים שראינו במחוזותינו, ובתוך הואקום הזה כמה ישראלים מצליחים לחצוב שורות סטטיסטיות מכובדות.
לא בטוח שזה יחזיק בהמשך העונה כשחלק מהקבוצות יעשו מקצי שיפורים בסגל הזרים שלהן.

בכל מקרה 2 המחזורים הראושנים העונה מהווה טיעון מצוין להורדת מספר הזרים ל 3 - תסתכלו על קבוצות הליגה (שימו שנייה בצד את מכבי ת"א, חיפה וירושלים שמתמודדות באירופה ומגיעות עם מערכת שיקולים נוספת), כמעט בכל קבוצה יש שחקן זר שבשני המשחקים הראשונים קיבל לא מעט דקות והחזיר תפוקה מינימלית. לא בטוח שהרמה של הקבוצה בפרט, או של הליגה בכלל, תפגע אם אותן דקות היו הולכות לאחד השחקנים הישראלים בקבוצה.

natyh

New member
ואווו איזו שאלה .

לדעתי אנשים צעירים לא מכירים יותר מדי את ההיסטוריה ואת המוטו של ספורט קבוצתי.
ספורט קבוצתי הוא קודם כל קבוצתי, והשלם גדול מסכום חלקיו.

בקבוצת הבולס המפורסמת בה מייקל היה כוכב על לא היה חוץ ממנו אף כוכב אך כל היתר כשקיבלו את המושכות, תרמו את שלהם כי זו היתה קבוצה !

לפני הקבוצה הזו מייקל ניסה לשחק לבד נגד כל הקבוצות הטובות, קיבל מלארי בירד מחמאות מכאן ועד הודעה חדשה ..."אלוהים שיחק נגדנו מוסווה למייקל .." והפסיד גם נגד לארי גם נגד איזאיה תומאס .

כדורסל הוא משחק קבוצתי וכשנותנים לזרים לשחק , מדבר הכסף הקל, תביא זרים טובים ותנצח ואז הכסף הציבורי הולך לזרים לא למאמנים לא להשקעה בצעירים לא לכלום.
ואז לא יצמחו בארץ כוכבי כדורסל , בקרואטיה כן יגדלו כי שם משקיעים במקומיים.
אם נותנים למקומיים לשחק אז יצמחו מחדש מיקי מוטי שטרקמן , מולי אבישר ותנחום כוהן מינץ כולם ישראלים שגדלו פה ולא היה להם במה להתביש נגד אף קבוצה באירופה
אבל כשמעמד השחקן הישראלי נרמס על ידי מי שאמור להשקיע בו אז אין כדורסל ישראלי.

natyh

New member
למי שלא זוכר

"כשלאלוהים" היו שערות ....
1986 משחק שני שתי הארכות מייקל מסיים עם 63 נקודות ומפסיד ...
פעם אחרונה בהיסטוריה שקבוצה לבנה ב נ ב א מנצחת ,
http://www.youtube.com/watch?v=8y5LnOkSTi4

salo22

New member
אתמול היו שני משחקים ביורוקאפ

בוא נשווה את קולעי הנקודות "המקומיים" :
מכבי חיפה - אורי קוקיה 2, דגן יבזורי 9, מורן רוט 13, בן רייס 4, קוז'יקרו 2
סקופיה - מקדוני א 5, סינובץ 17 (סרבי בן 26), מקדוני ב 6 (בן 21), מקדוני ג 15 (בן 26), מקדוני ד קלע 4, מקדוני ה 17, מקדוני ו 12 ומקדוני ז 7.
המשחק כמובן נגמר כמעט בשיוויון, בין שתי קבוצות די שוות ברמתן. אנחנו לא מתקדמים לשום מקום מבחינת השחקן המקומי, הרמה רק הולכת ויורדת.
אפשר לנסות לעשות גם עם המשחק של ירושלים, יצא לדעתי אותו יחס. זה שורש הבעיה אחרי זה לרמת הנבחרות כמובן, אין אצלינו פתח רחב מספיק לשחקנים מוכשרים.
לטעמי חיפה הייתה יכולה להפסיד אתמול גם 20 הפרש עם צוות בעל משמעות לכדורסל המקומי וגם הרבה יותר זול לאחזקה כמובן, בהנחה שזה יכול לתת לנו אופציה לשחקנים מקומיים משמעותיים יותר בעתיד. רק ככה הגענו להשגים משמעותיים בעבר - כשהבסיס המקומי הוביל ונתמך בשחקנים זרים מעטים מאוד אבל טובים מאוד. חוץ אולי מתקופת גרשון והאליפויות הרצופות, שם כנראה התקציב היה יוצא דופן ביחס למה שהגיע באירופה בשנים שאחרי, אבל לא בקיא בנושא.

למעלה