למה זה קורה רק בלילה?

kokopeli

New member
למה זה קורה רק בלילה?

הדס, בת חצי שנה, היא ילדה מדהימה. ממש ילדה "בהזמנה". במשך היום היא עירנית, פעילה, מעסיקה את עצמה לפעמים אפילו יותר מחצי שעה רצוף, אוכלת טוב ישנה טוב... אבל בלילה... אוי בלילה - עד גיל ארבעה חודדשים היא ישנה לילה שלם. מגיל ארבעה חודשים היא התחליה להתעורר כל שעתיים בערך והדבר היחיד במרגיע אותה זה ציצי. לא יכול להיות שהיא רעבה כי גם ביום היא אוכלת כל שלוש עד ארבע שעות. ניסינו גם לתת לה רמדיה עם קורנפלור אבל זה לא משנה כלום. ניסינו שהיא תישן איתנו במיטה, וזה גם לא עזר, ניסיתי לשבת לידה, להחזיק לה את היד, לשיר לה להניח עליה יד, לטפוח לה על הגב, ושום דבר לא עוזר חוץ מציצי. לא עולה בדעתי שום דבר שקרה בתקופה ההיא ששינה את הרגלי השינה שלה. יש למישהו רעיון למה זה יכול להיות, מה אפשר עוד לנסות אני מתמוטטת לי לאיטי הרבה אור
ואהבה

לאה_מ

New member
אולי חזרת לעבודה?

כשאני חזרתי לעבודה אורי התחיל להתעורר המון פעמים בלילה לציצי. זה לא רעב - זו "השלמת שעות אמא", אבל בכל מקרה הפתרון הוא הנקה. מה שעזר לי היה שאורי ישן איתנו, וכך הוא יכול היה לינוק כל הלילה "בשיטת המזנון הפתוח", ואני חושבת שלפעמים אפילו לא הרגשתי
בגיל שנה ורבע עשינו תהליך של גמילה מהנקות לילה, משום שהוא היה קם כ-5 פעמים בלילה שלי, ואני איבדתי את היכולת לישון תוך כדי הנקה. אבל לפני גיל שנה לא ממש אפשר לעשות את זה. נקודת האור היחידה שאני יכולה להציע לך היא, שהרגלי שינה של תינוקות הן דבר כל כך נזיל, שמאד יתכן שיהיו עוד הרבה מאד שינויים.

אפרת_ח

New member
אנחנו בצרה הזאת ועוד יותר

התקופה הטובה נמשכה עד גיל 7 חודשים, ועכשיו היא כבר בת שנה וחודשיים והלילות איומים ונוראים. מסתבר, שיכולות להיות לזה סיבות רפואיות!!! כרגע אנחנו בבירור רפואי לבדוק למה היא יורדת בעקומות, ואם תימצא סיבה זה יכול להיות גם שייך לחוסר השינה - למשל רגישות למזון, או פרזיטים במע' העיכול. אם לא נתקדם בבירור הרפואי ננסה הומאופטיה לשיפור השינה.

limori

New member
אפרת אנ ימאד אשמח אם תמצאי

משהו הומופטי לבעיות השינה ותידעי אותי בבקשה.... אנחנו כבר מיואשים... אנחנו כמעט בוכים כל לילה מרוב עייפות... נעה שבוע ימים עם 6 שעות שינה בלבד עם הפסקות כמובן ובלי שינה במהלך היום אנחנו בהתמוטטות מוחלטת

zimes

New member
למה לא תפנו להומאופת

שיתייחס לסיפור הספציפי של נעה?

ליאת +

New member
טיפול הומאופטי מבוסס

על ראיון אישי מקיף (במקרה של תינוקת- עם ההורים שלה) על הרגלי אכילה, יניקה, התעוררות שינה, מהלך ההריון, הלידה, אישיות ועוד ועוד. בסיכומו ההומאופט/ית מגבשים מעין אבחנה ולפיה מתאימים את התרופה (רמדיי) הספציפית שמתאימה למצב של התינוקת. נשמע לי שיכול מאוד לעזור לכם ולנעה. יש אצלכם הומאופטים?

limori

New member
לצערי לא קיימים כאן הומאופטים../images/Emo7.gif

עכשיו השעה 9 בבוקר הלילה כמו בכל לילה נעה הלכה לישון כל כך מאוחר וכמובן התעוררה כל שעה כל שעתיים כל חצי שעה אנחנו כבר לא בודקים כבר לא מסתכלים על השעון והנורא מכל היא ישנה איתנו במיטה... אני כל כך לא אהבת את זה....

לימורי - קודם כל חיבוק!!!

עכשיו - את יכולה לתת עוד פרטים? מתי היא ישנה במהלך היום אם בכלל? איך היא אוכלת? מתי ואיך אתם משכיבים אותה? באיזה תנאים היא ישנה (חם? קר? וכו') האם אתם מוכנים לתת לה קצת לבכות? מה מרגיע אותה? וכו וכו....

limori

New member
בשמחה...

כעקרון היא לא ישנה בהמלך היום ואם היא ישנה זה רק אחרי שמנדנדים אותה בנדנדה שלה בערך 1/4 שעה ואז היא ישנה כחצי שעה מקסימום. אסור להרים אותה מהנדנדה כי אז הסתיימה לה השינה. בבוקר היא אוכלת דייסה אחר כך פירות ארוחת צהרים שוב פירות ובערב כל ספגטי או עיסת ירקות וכו.. אנחנו בהחלט מוכנים לתת לה לבכות והיא מסוגלת לבכות גם שעה שלמה ללא הפסקה ומבלי להתעייף (אל תהרגו אותי ) אבל השבוע באחד הלילות היה תורי להתעורר אליה ולא היתי מסוגלת אז היא בכתה כמעט שעה. ואני שקעתי בחלומות שאמא שלי מגיעה ומחזיקה אותה ומחבקת אותה והיא נירגעת זה היה משהו נורא אני אפילו לא רוצה להיזכר בלילה הזה. מה מרגיע אותה??? טיול בחוץ. או הצמדות אלי. שם חיבה שלה זה אינפוזיה כי היא כל הזמן מחוברת אלי כמו אינפוזיה היא כל הזמן רוצה להיות לצידי איתי ובתוכי. (איך שאני מצטערת שהפסקתי להניק). בכל אופן זוהי נעה, אם יש לך פתרון בשבילי אשמח לשמוע.

vered4

New member
אצלינו עזרה לשינה, כרית נמוכה

צריך למצוא משהו לא ממש גבוה- כדי שהיא לא תתגלגל ממנה, וברוחב המיטה, אפשר עם ציפית בריח אמא. כי לפי מה שאת מתארת, היא צריכה את התחושה של הגובה של הראש. לנו היתה תקופה שהוא היה ישן בסלקל, כשניסינו להשכיב אותו היתה בעיה. אולי תבדקו עם רופא שזו לא בעיה של נוזלים באזניים או משהו שיש איתו בעיה כשמשנים את גובה הראש. בתקופה שהיו הרבה התעורריות, נכנסתי לישון איתו (במיטת נוער, עם כרית). ככה לפחות אחד מאיתנו ישן טוב, והוא התרגל שטוב במיטה שלו. השבוע למשל הוא התעורר ורצה לסלון, למרות שזה היה מתוך שינה
לא פשוט לשכנע. דיברתי איתו, ונכנסתי איתו למיטה. תוך כמה דקות הוא נרדם ואני חזרתי למיטה שלי.

קצת דעות

ראשית כל - לפי כל מה שקראתי - היא נורא עייפה - חסרה לה המון המון המון שינה. אם אני זוכרת נכון היא בסביבות 9 חודשים עכשיו ובגיל הזה צריך לפחות 2 שנות יום של שעה ומעלה. לדעתי - קודם כל תרגילי אותה ללוח זמנים שכולל שינה מלאה ורק אז תעבדי על איך היא נרדמת וישנה. בגדול תוך שעתיים מהתעוררות צריך להרדם לשנת יום כך שאחרי בערך שעה עירות להתחיל להוריד הילוך, לעשות שקט וקצת חושך ולהתכונן לשינה. ברגע שאת רואה סימני עייפות (אפילו אם זה רק חצי שעה אחרי התעוררות) להתחיל בהרדמה - אצל שי לא כל סימני העייפות נבראו שווים וכיום אני יודעת שצריך לתת לו להיות באמת עייף רק שאסור לפספס את ההזדמנות - תחכי מספיק והיא "תעבור" את העייפות ואז חבל לנסות. סימני עייפות = שיפשוף עיניים או אוזניים או פנים, הישכבות (כאילו משחקת בכאילו הולכת לישון וקווץ' כזה). מאוד חשוב ליצור שיגרה די קבועה כדי לייצר ציפיות ושיתוף פעולה. לגבי איך להרדים - מצודדי הבכי אומרים להניח במיטה ולתת לבכות אם זה שנת יום אחרי שעה לבוא ולהרגיע - נרדמה יופי לא נרדמה - לחכות לשעת השינה הבאה בלילה לתת לבכות עד הבוקר מצידם... אנחנו נתנו לשי לבכות אבל בשנת יום זה מעיר אותו... בשנת לילה זה עובד עליו די יפה - פעם ראשונה הוא בכה איזה שעתיים עם הפסקות ומאז זה קצר יותר. עכשיו עברנו לשיטת 5 דקות כי הוא גדול ומבין יותר וזה יותר מתאים לנו. אם את לא רוצה לתת לה לבכות תעשי מה שעובד - נדנדה, מוצץ, לישון איתה, אוטו... במשך איזה שבועיים שלושה כדי שהיא תתרגל לישון ואז לאט לאט תעבירי אותה לישון במיטה שלה. אולי גם כדאי לנסות לעייף אותה יותר פיסית (זה ניחוש עיוור לגמרי) - לעשות יותר פעילות גופנית (שיעורי שחיה, ג'ימבורי...) אני מאוד מסכימה עם העצה ללכת לרופא ולראות אולי משהו פשוט מפריע לה.

נעה גל

New member
מה זאת אומרת "צריך לישון כך וכך"

כל הילדים אותו דבר? לא יתכן שלילדים שונים יש דפוסי שינה שונים?

ייתכן גם ייתכן

זו קריאת כיוון די מינימאלית (פחות משעה יש סיכוי טוב שהילד לא ישן מחזור שלם ולכן זה לא מספק) שאני מצאתי שהיא שימושית כשמתחילים לעשות סדר בעיניין - כיום אני הרבה יותר גמישה עם שי והוא ישן כל יום משהו אחר אבל, בגדול, זה הבסיס.

אפרת_ח

New member
תשובה ללימורי

הגעתי לרעיון של הומאופתיה דרך המלצה שקיבלתי בפורום הנקה על מוצר-מדף בשם ABC-KID שמיוצר בגרמניה. מישהי אמרה שזה עוזר, כשהיא משתמשת בזה בלילות קשים. הבעיה, שאצלנו מדובר במצב "כרוני" ואני לא רוצה לתת תרופה הומאופתית באופן קבוע בלי הוראה מוסמכת. עכשיו אנחנו בבירור רפואי, כמו שכתבתי, ואת זה נגמור קודם. אני חושבת שאולי כדאי גם לך להתיעץ עם רופא הילדים אולי יש מה לברר גם אצלכם.

למעלה