למה זה קורה לי?

annabely

New member
למה זה קורה לי?

כבר הרבה זמן שאני מכניסה לתיק שלי כל מיני מוצרים מהחנויות ולא משלמת. בהתחלה זה היה לעיתים רחוקות, אבל לאחרונה זה קורה לי הרבה פעמים, כי מצבי הכלכלי מאד לא טוב לאחרונה. אני אם ל-2 חד הורית. עובדת ומקבלת שכר מינינום, ונעזרת גם ע"י הביטוח הלאומי. לא קונה לעצמי דבר, כי אין לי. רוב הלקיחות שלי הם אוכל לי ולילדי. אני מפחדת להתפס,כי ילדי ישארו ללא אמא, אך מצד שני אני לא שולטת ברצונות שלי וחייבת לקחת משהוא מהמדפים,ולרוב זה דבר שאיני יכולה להרשות לעצמי לקנות. אני יודעת שזה רק תרוץ שאני אומרת לעצמי, משכנעת את עצמי שאני לוקחת בגלל שאין לי, אבל יש לי הרגשה שזאת בעיה. איך אני מתגברת עליה?

annabely

New member
חשבתי שאקבל תשובה

בפורום מכובד זה. האם זאת אינו שאלה בתחום העיסוק של הפורום? חתימה טובה

גרא.

New member
annabely,מתנצל על האחור התשובה,

גם אם את נמצאת במצב כלכלי גרוע,וחסר לך את אותו הכסף שהיית רוצה כדי לקנות את כל מה שלבך חפץ. אין שום הצדקה מוסרית לגניבה מחנויות כאלה או אחרות..מעבר לכך, את בוודאי מודעת לסכון הגדול שיש בכך, במדה ותתפסי.. ישנו סוד של מחלה, המכונה קלפטומניה, הבאה לידי ביטוי בדחף שאי אפשר לעצור אותו, לגנוב אבל רקכשאין אילוץ קיומיכלומר, גניבה שלא באה למשל בגלל מחסור באוכל, או בכסף.המחלה הזו שהיא נדירה למדי,מופיעה בעיקר אצל נשים (מחקרית)..ויש בה תמיד חרטה לאחר מעשה של הקלפטומן. מכיון שהוא מבחין בין טוב ורע, אבל לא יכול לעצור את הדחף לגנוב. אם את גונבת מוצרים שאינך זקוקה להם,ואת גם חשה שזו בעייה,לבד לא תוכלי להתגבר עליה, אלא רק בעזרת טיפול פסיכולוגי, או פסיכיאטרי.

annabely

New member
גרא.מודה על תשובתך

כאן לא מדובר על דברים "שליבי חפץ" אני לוקחת אוכל להשלים את התזונה של ילדי ושלי. יש בי חרטה, אך יחד עם זאת גם הצדקה. כי אין לי במה לממן את ההוצאות הגבוהות והמינמליות לעבור את החודש.(מיסים ושכר דירה אוכלות את כל ההכנסות שלי). אני כל כך מיואשת ולא מרגישה נוח עם המצב, אם לא אקח נגיע לפת לחם. נכון, בעבר לקחתי דברים מבלי לשלם מבלי שהייתי "חייבת" אבל זה קרה לעיתים רחוקות, ועכשיו זה קורה כמעט מידי יום.... העם אפשר להתגבר על כך ע"י טיפול?

nutmeg

New member
עכשיו לא הבנתי

את חייבת לגנוב כדי שיהיה לכם פת לחם או גונבת דברים שהם לא נחוצים?

למעלה