למה זה לא מפתיע??

master adeb

New member
תשמע אני לא מאשים אותך

הפלתי עליך שאלות לא פשוטות גם כך אתה מראה לי שלא מדובר בבן שיח עם ראש על כתפיו אני בסך הכל שאלתי שאלה פשוטה ואתה בוחר בדרך הבריחה והניבולי פה מרצ מפלגה ציונית יהודית? אם לא סבבה אם כן-איך תסביר את זה שהיא מוכנה לשבת עם ש"ס בממשלה שש"ס כידוע מפלגה סחטנית לפי השמאל ולא ציונית ועם הערבים שהם לא ציונים בטח שלא יהודים? אתה תוכל לענות לי על השאלה הזאת או שזה קשה לך מדי?

shirbi

New member
מה כל כך מסובך לך?

ברור שעדיפה ממשלה בלי ש"ס שכוללת רק אנשים עם השקפת עולם זהה לזו של מרצ. אולם, מה לעשות, זה לא דבר שניתן למימוש. אז נשאלת השאלה מה היה עדיף באותה סיטואציה - שרבין / ברק, ירכיבו ממשלה עם ש"ס והליכוד, או שהם ירכיבו אותה עם מרצ? (האמת, יש לי הרגשה שאתה מעדיף ממשלה עם הליכוד). מכיוון שמבחינת בוחרי מרצ עדיפה ממשלה הכוללת את מרצ, הבחירה של חברי כנסת להיכנס לממשלות הללו, היתה נכונה.

master adeb

New member
אז מסתבר

שמיח שנכנע לחרדים הוא השמאל שכל כך מגנה אותם זיג זג?

shirbi

New member
לא ממש.

מי שקובע אם המפלגות החרדיות יהיו בממשלה היא המפלגה הגדולה ביותר בקואליציה, כלומר העבודה או הליכוד (או קדימה, כפי שחוזים הסקרים), והן אלו שבחרו פעם אחר פעם להכניס את המפלגות החרדיות לקואליציה. מה רצית שמרצ תעשה? תשב באופוזיציה ותנסה להפיל את ממשלות רבין וברק, וכך כוח הסחיטה של ש"ס יהיה גדול עוד יותר? אתה בטוח שזהו באמת האינטרס של בוחרי מרצ?

master adeb

New member
מה שרציתי

זה שמרצ תעמוד מאחורי הצהרותיה בדבר "לא נשב עם החרדים" שינוי, כמה שאני מתעב אותה, הבטיחה וקיימה ואילו מרצ רצה אחרי ש"ס והכיסא

זו העברית שלי או העברית שלך?

איפה בדיוק השתמשתי בניבולי פה? אני רואה שקשה לך להבין את הדברים כפי שהם במציאות ואתה מעדיף תשובות שלקוחות מעולם הדמיון שלך. אז נכנס רגע לעולם ההזיות הילדותי שלך (טובות ככל שתהיינה), ונניח לרגע שמרצ היא שקובעת מי יישב בממשלה. במקרה זה התשובות ההיפוטטיות לשאלות ההיפוטטיות שלך קלות עוד יותר: מרצ תקבע לה את המטרות שהיא רוצה להשיג בישיבתה בממשלה, וכל מפלגה שתתמוך באותן מטרות, מוזמנת להצטרף, אפילו המפלגה שלך.

master adeb

New member
אתה מתקשה להבין מה אני שואל

אבל אני לא מתייאש מרצ לא קובעת מי יישב בממשלה אבל היא כן קובעת אם היא תשב בממשלה עם ערבים/חרדים וכד' אלא אם כן אתה מודה שמרצ תשב בכל קואליציה כי מה שחשוב לה זה הכיסא? אז שוב אני אשאל-למה שמרצ כמפלגה ציונית לכאורה תסכים לשבת עם החרדים שהיא כל כך מתנגדת להם והערבים הלא ציוניים יש לך תשובה לזה?

עכשיו אני בטוח - הבעיה בעברית

היא שלך. גם לא ניבלתי את הפה, גם נתתי לך תשובות ברורות. תצטרך לקחת קורס לשיפור השפה, או לחילופין להבנת הנקרא. בהצלחה!

master adeb

New member
טוב שאתה בטוח

במשהו... אולי זה סימן לטוב בהמשך מי יודע? אולי אחרי 50 פעם תצליח להבין חלק משאלתי אכן בהצלחה

shirbi

New member
אתה קורא לזה "כיסא"

אולם מה שהישיבה בקואליציה נותנת יכול להיות הרבה יותר מכיסא. דבר ראשון זה אומר שיהיו שרים מטעם המפלגה, שיוכלו לממש את מצע המפלגה בנושאים עליהם הם ממונים. דבר שני זה שכחלק מהמשא ומתן הקואליציוני, המפלגה זוכה לתמיכה של שאר החברות בקואליציה, בחלק מהחוקים שהיא תנסה לחוקק על פי המצע שלה. האם הדברים הללו לא חשובים בעיניך?

master adeb

New member
מה שחשוב לי זה עצם השליחות

ולא הכסא אם אתם מפלגה ציונית-יהודית אתם תילחמו על האידאלים שלכם ולא תשבו עם מפלגות מפוקפקות אתם תשבו בחוץ ותנסו להפיל את הממשלה הלא ציונית אבל...

shirbi

New member
יפה שהזכרת את המילה אידיאל.

אבל מי שרץ לכנסת, לא עושה זאת בשביל אידיאלים יפים שלא ניתנים למימוש, אלא למען תכליות מסוימות ואם ישיבה באותה קואליציה עם חברי מפלגות לא ציוניות תקדם את אותן תכליות, אז אין לי שום בעיה איתן. השאלה היא רק מה התכלית שלשמה עושים זאת. בשביל מה אתה מצביע? אילו נושאים היית רוצה שנציגיך בכנסת יקדמו?

אתם לא רואים לאן הוא חותר?

לדבריו החרדים אנטי ציונים, והערבים אנטי ציונים, אסור לשבת במששלה עם איש מהם... מי המפלגה היחידה שלא נתמכה במפלגות אנטי ציוניות? כביכול, המפלגה הכי ציונית שיש? המונארכיה של טומי, שינוי. ראה, מאסטר, קואליציה כשמה כן היא - שיתוף פעולה למען השגת מטרות משותפות. בהיעדר שותפה מוצלחת יותר (למעט בעלת הברית ההיסטורית, מפלגת העבודה), אני מעדיף שיתוף פעולה שיניב מעט תוצאות חיוביות (למשל עם החרדים או הערבים), על פני שיתוף פעולה שיניב רק תוצאות שליליות (למשל האיחוד המסוכן של ביבי, אולמרט ושינוי). אגב, המפלגות הערביות מעולם לא היו שותפות באף קואליציה, אם כי הן תמכו מבחוץ בחלק מממשלות השמאל.

master adeb

New member
אני מתעב את שינוי הגזענית

אבל ברור שהיא עדיפה על מרצ או שאר המפלגות הערביות והלא ציוניות מה שאתה אומר זה שאתם במרצ מעדיפים לשבת עם אנשים שהלכו להלווית אסד ומגנים ערבים שמצביעים למפלגות ציוניות ועם אנשים שסוחטים, לטענתכם, כסף מהמדינה לעומת הישיבה עם מפלגות ציוניות ויהודיות חבל...

אל תכניס לי מילים לפה בבקשה

אני יהודי גאה וציוני גאה, ואין לי עניין להתווכח איתך על זה. באיזו מפלגה אתה תומך, עם גישתך בעניין שיתוף פעולה עם מפלגות ציוניות בלבד?

master adeb

New member
כרגע אני לא רואה בכנסת

מפלגה שכזאת פעם היה את הליכוד והעבודה אבל היום העבודה רוצה להקים ממשלה עם ערבים והליכוד רוצה להקים ממשלה עם העבודה ככה שזה לא מסתדר

תשובה למופת

כולם הלכו עם החרדים, כולם סמכו על הערבים במהלכים מדיניים / כלכליים מסוימים. בוא נסיים את הדיון כאן. אין לו לאן להתקדם. להתראות, ובהצלחה במצציאת מפלגה הולמת בבחירות!

אנחנו מבינים לאן הוא חותר, חילופי

הדברים ביננו נועדו לגרום לו להבין לאן הוא חותר לא שהייתי אופטימי מאוד מלכתחילה, אבל הבן אדם ממש מבקש את זה, אז שלא ניתן לא? לא יפה...

למעלה