למה זה לא מפתיע??

shirbi

New member
ניחוש:

זה לא מפתיע אותך כי מראש היה לך הסטריאוטיפ שכל תומכי מרצ הם בוגדים / מרגלים. אז מה?

אלעד מר

New member
לא מדוייק!!

אבל אתה לא יכול להכחיש שאודי אדיב, ג'ריס ג'ריס וואנונו התפקדו למרץ!! ואם אני אתאמץ אולי אזכר בעוד כמה!! אין זה אומר שכל מתפקדי מרץ כאלה, אך זה בוודאי מצביע על כשל במפלגה שהיא כאילו ציונית (והיא לא!!) וכאילו פרו-ישראלית (והיא לא!!).

worrywort

New member
ואנונו לא פרו ישראלי?

לטענתו הוא גילה את סודות הגרעין כדי להציל את ישראל. מי אתה שתפקפק במניעים שלו.? חוץ מזה, הם יכלו להתפקד לכל מפלגה, זה ממש מטופש להאשים את מר"צ כאילו שהיא אחראית לזה.

ניסים ונפלאות

לטענתך אודי אדיב התפקד למרץ יותר מ20 שנים לפני שהמפלגה נוסדה! ואנונו, אף הוא, התפקד לטענתך למפלגה שטרם הוקמה. אני מתחיל לחבב את הסגנון הזה, בואו ננסה: אתה לא יכול להכחיש שהמן הרשע, חמליניצקי ואלימלך זורקין התפקדו לקדימה!!! זה בודאי מצביע על כשל במפלגה.

כמו שלא מפתיע שאתה מנסה להשתמש

בהתפקדותו של מישהו למרץ כתרוץ להכריז על מרצ כעל מפלגה לא ציונית. האיש מעולם לא היה קרוב להיבחר לכנסת ע"י מרצ, וגם אילו היה, היית יכול להאשים את מרצ לכל היותר שנכשלה במקום שבו נכשל ...השב"כ. וזה מבלי שיהיו לה הכלים, או הרשות לבחון ולדעת מי הוא מה, כמו שיש לשב"כ. המצע של מרצ, עד כמה שישמע לך מוזר, לא מוכתב על ידך. ולכן לא אתה תקבע אם היא מפלגה ציונית. ואגב, לפני די הרבה שנים (כעשרים שנה), נתפס מרגל מצרי בצהל. האיש התגייס לצבא בזהות בדויה ושירת בו. נו, אז זה אומר שצהל הוא צבא לא ציוני? או שהצבא איננו פרו ציוני?

master adeb

New member
אם מרצ מפלגה ציונית

למה היא רוצה להקים ממשלה עם גורמים לא ציונים? הערבים, חרדים וכד'?

קצת משמחת האופטימיות שלך

כאילו מרץ רוצה להקים ממשלה... ובאשר ללמה התשובה ברורה, כל מפלגה שמוכנה לתמוך במדיניות שהיא על פי המצע של מרצ לטובתה של מדינת ישראל ראויה לשבת בממשלה. ובאשר למפלגות חרדיות, מי שהרבה לא רק לשתף אותן בממשלות אלא גם לתת בידן כוח, תקציבים וסמכויות מעל ומעבר לכוחן האלקטורלי היו דווקא ממשלות הימין בראשות הליכוד, שמעולם לא בדק את מידת הציוניות של המפלגות הללו, שעושות ככל יכולתן כדי לפגוע בשירות בצהל (למשל), ובעליה מרוסיה (למשל). אז מה לך מלין על מרצ? עד כמה שזכור לי מרצ נאלצה לפרוש ממשלת ברק על רקע חילוקי דעות מתמשכים עם אגודת ישראל...

master adeb

New member
לא להקים חס ושלום

לשבת בממשלה אתה מבין ת'הבדל נכון? על פי המצע של מרצ מי שנוסע ללבנון וקורא למדינות ערב להתאחד נגד ישראל הוא לטובת ישראל? בהנחה שלא (אי אפשר לדעת איתכם) בל"ד נפסלה האם מרצ תשב עם מי שקרא לישראל עכביש קטן ולארה"ב עכביש גדול בהשוואה לנסראללה עם השטן הקטן והשטן הגדול דהיינו בראכה? בהנחה שלא מפלגתו של בראכה ירדה מהפרק להמשיך? אני יכול עד מחר במידה ומרצ לא תומכת טרור ואבלה על מותו של נשיא אסד כל המפלגות הערביות פלסטיניות ירדו מהפרק אז מה אתה אומר?

חבל, חשבתי שאתה מתכוון להצטרף למאמץ

אם מרצ לא תהיה זו שתרכיב את הממשלה, אז ממה בעצם אתה מודאג? אולי מזה שמפלגה כמו קדימה תקים קואליציה עם מפלגה ערבית? נו, אתה מצפה שמרצ תכריז על קדימה על העבודה ועל הליכוד כלא ראויות להקים ממשלה? ואגב, יש אתר בחירות, שנקרא 'אתר הבחירות המרכזי' ובו מצע כל המפלגות, למה לא תציץ? אולי תלמד משהו...

master adeb

New member
אני לא ממש מודאג

סתם העליתי שאלה בדבר "ציוניותה" ו"יהדותה" של מרצ ושוב לא התכוונתי שתרכיב את הממשלה אלא תשב בממשלה יש הבדל בין הדברים אני רוצה להאמין שמפלגות יהודיות וציוניות כמו קדימה והליכוד לא יישבו עם מפלגות שהן לא כאלה אבל אנחנו מדברים על מרצ בקיצור השאלה שלי-אם מרצ מפלגה ציונית או יהודית איך היא מסבירה את הרצון שלה ל-ש-ב-ת עם גורמים לא יהודים ולא ציונים?

shirbi

New member
מה בדיוק אתה רוצה?

אם בנושאים מסויימים יש התאמה בין המטרות של נבחרי מרצ והמטרות של נבחרי המפלגות הערביות, אז למה לא לשתף איתם פעולה בנושאים אלו?

eman70

New member
האו רוהצ להיות ג'וזף מקארתי הישראלי

או לפחות רוי כהן... זה מה שהוא רוצה.

master adeb

New member
אין לי בעיה שתשבו בממשלה עם ערבים

אבל לפחות אל תהיו צבועים ותטענו שאתם ציונים כי ציונים בחיים לא יישבו עם מפלגות שהמצע שלהם אומר למחוק את ישראל כדמינה יהודית ציונית

אתה מתעקש להתעלם מעובדות החיים

מרצ לא יכולה לשבת בממשלה אחת עם מפלגה ערבית אלא אם תרכיב את הממשלה אחת מהמפלגות הגדולות. מכאן שהדאגה שלך נובעת מכך שאחת המפלגות הגדולות רוצות לשבת עם מפלגות ערביות, אבל לך משום מה נוח להתקיף את מרצ... בקיצור, אתה מעדיף לא להתייחס למציאות, כדי להמשיך בשלך. ואם בכל זאת מרצ תרכיב ממשלה, לא נשכח לבא אליך כדי לקבל את רשותך לצרוף כל מפלגה, איזה שלא תהיה... לטובתך הנה כמה ציטוטים מהמצע של מרצ - בקשר לכך שישראל היא מדינה יהודית - ...בזיקתה לשפתו, לתרבותו ולמורשתו של העם היהודי לדורותיו; בסולידריות שלה עם יהודי העולם במאבקם באנטישמיות ובמאמציהם לבלימת ההתבוללות, המטשטשת את זהותם ונוגסת במניינם; בקשר למחויבות של מרצ לציונות: ...במחויבותה לריכוזו של העם היהודי במולדתו ההיסטורית; ...בהיותה פתוחה לפני כל יהודי המבקש לבנות בה את חייו וליטול חלק במימוש זכותו של עמו להגדרה-עצמית-לאומית במדינתו הריבונית. בקשר לדרישות שמציבה מרצ לפלסטינאים במסגרת מו"מ לשלום - * הפסקת הטרור. *ויתור מוצהר ומוחלט על זכות השיבה של הפליטים הפלסטינים לתחום הריבוני של מדינת ישראל... מדובר בקטעים קצרים מתוך המצע, שלא כאן המקום להציגו, וכפי שכבר אמרתי, באתר הבחירות המרכזי מפרסמים את מצעי כל המפלגות. כדאי לך להציץ, לא תפגע...

master adeb

New member
מרצ גם לא יכלה לשבת בממשלה עם ש"ס

ריד מיי ליפסט-זוכר? לא לפני הרבה שנים... לעומת זאת לא ראינו הכחשה משום גרם שמרצ תהיה מוכנה ל-ש-ב-ת בממשלה עם גורמים לא ציונים ולא יהודים וכי למה? הבאת לי ציטוטים מהמצע-יופי! אבל מצע לחוד ומציאות לחוד כמו שאמרתי-ריד מיי ליפסט זוכר?

קודם היו לך בעיות עם המצע, עכשיו

יש לך בעיות עם קריאת שפתיים, הוא שאמרתי - המציאות לא מעניינת אותך, יש לך את השנאות שלך ואתה לא תיתן לעובדות לבלבל אותך. האמת? אני דווקא מבין אותך, הנה מפלגה שמאלנית רחמנא לצלן, ואפילו לא גדולה, ששנים טוענת שיש לפנות באופן מיידי את רצועת עזה, לטובת האנטרסים של מדינת ישראל, ובא האבא הגדול שרון, שכולכם סגדתם לו ומקיים את מצע מרצ... מתסכל מה? כדאי שתחליט, אתה בעד ישיבה של מרצ וש"ס באותה ממשלה? או נגד? באגודת החרשים מקיימים קורסים ללימוד קריאת שפתיים, אם יש לך בעיה עם זה...

למעלה