למה ה', למה ?

Yali 17

New member
למה ה', למה ?

אני בטוחה שכמעט לכולם יצא לשמוע על הסיפור המזעזע והנורא של הפעוטה בת ה-4 שנאנסה באכזריות ( פורסם היום בעיתון ), שקראתי את הכתבה הזדעזתי קשות. פניתי לאלוקים וקראתי : ריבנו של עולם, למה ? אני יכול להבין את הסבל בעולם, למה באים עלינו אסונות, מדוע מתים תינוקות בני יומם. אבל איך מסבירים מדוע ילדה בת 4 נאנסה באכזריות ( אני מבינה שהכל תוצאה מחיים קודמים ), אבל שאלתי היא למה עכשיו ? למה בגיל הזה, שאין האישיות ( אותה ילדה / אדם ) מסוגלת להבין מהו חטא בכלל, מה הוא תיקון, ובעצם אינה יכולה להפיק " לקח " מהמיקרה. לאחיין של חברה שלי נשברה היד ( והוא רק בן 5 ), למה זה קרה לו ( לאוו דווקא ספציפית, למה זה קורה בכללי ). תנסו ללכת עם קו המחשבה שלי, אם יש לכם תשובה אישית או הילכתית אשמח מאוד לשמוע. " יפרוש עלינו סוכת שלום ורחמים גדולים במהרה בימינו - אמן "

לדעתי

אלו חשבונות של בורא עולם לא אנו נידע אותם , למה בני אדם החלו להיות אכזרהים, פעם היה מישהו עושה כך היו הורגים אותו כיום שומעים על זה ומעבירים כאילו כלום לא קרא, ה" ישמור וירחם,זה סופו של דור המשיח כול הדברים אסורים ומשונים קוראים בו נתפלל שה" ישלח לנו משחי צדקנו כמה שיותר מהר

למה??

אם הינו יכולים לדעת למה מה היה מבדיל בנינו? יש דברים שרק בורא עולם יודע ומבין . מה שצריך רק להתפלל שלא נדע דברים כאלו והלואי בעז."ה ולא יהיו עוד

אלי ו.

New member
יש בתנ"ך ספר הנקרא איוב

בספר איוב, לאדם טוב קורים דברים נוראיים ללא הסבר. איוב רוצה לדעת למה זה קורה לו והוא אינו מסוגל להבין. כשה' מתגלה אליו, ה' מסביר לו שלאדם אין את היכולת להבין את הרציונל של מעשי ה'. התשובה הטובה ביותר שאני יודע לתת היא, גם אני לא יודע. אף אחד לא באמת יודע. אנחנו יכולים לנחש, לחשוב, תמיד רצוי לעשות תשובה ולפשפש במעשינו, אבל לדעת לא נדע.

אני מבינה שהכל תוצאה מחיים קודמים..

זה מה שבנושא מצוטט ממך. ואני שומר תורה ומצוות. מקדיש וקובע עתים לתורה וכו' וכו'. ובכל זאת איני אומר כזאת. אני אומר שפשוט אותה פעוטה [שכלל לא ידעתי על הסיפור הזה, כי איני מתעניין בתקשורת המפרסמת דברים מסוג זה] נפלה קרבן לפושע או תקרא לו איך שתרצה... מי שכנראה מחפש תשובות, ישתמש בגלגולים וכו', למרות שאיני מבין גדול בהם וכמדומני שרובנו אינם מבינים גדולים בזה. זה קיים וזה מציאותי, אבלאין אנו יכולים להשתמש בזה כתשובה לפשעים. פשעים וחטאים צריכים להיות מובאים בדין ובחשבון. ואגב, על הפסוק ואלה המשפטים אשר תשים לפניהם אומר הזוהר הקדוש, 'דא היא רזא דגילגולייא'... התשובה היחידה לזה היא חינוך קלוקל ונבער. חינוך שלא מצליח לבלום פ]שעים מחרידים כאלו נגד תינוקות חסרי ישע. חינוך ריק מתוכן רוחני. חינוך שאינו מונע את השתלטות היצר על מוחו דעתו ומעשיו של הפושע.

liorbs88

New member
האם לדעתכם יש קשר....

למשפט: " אבות יאכלו בושר ושיני בנים תכהנה"....??? אולי האבות חטאו והדור הבא משלם? נסתרות הן דרכי השם! שלא נדע צער בעזרת השם!!!

אלי ו.

New member
האם קראת את המקור לפסוק הזה?

יחזקאל פרק יח א וַיְהִי דְבַר-ה, אֵלַי לֵאמֹר. ב מַה-לָּכֶם, אַתֶּם מֹשְׁלִים אֶת-הַמָּשָׁל הַזֶּה, עַל-אַדְמַת יִשְׂרָאֵל, לֵאמֹר: אָבוֹת יֹאכְלוּ בֹסֶר, וְשִׁנֵּי הַבָּנִים תִקְהֶינָה. ג חַי-אָנִי, נְאֻם אֲדֹנָי ה: אִם-יִהְיֶה לָכֶם עוֹד, מְשֹׁל הַמָּשָׁל הַזֶּה--בְּיִשְׂרָאֵל. ד הֵן כָּל-הַנְּפָשׁוֹת לִי הֵנָּה, כְּנֶפֶשׁ הָאָב וּכְנֶפֶשׁ הַבֵּן לִי-הֵנָּה: הַנֶּפֶשׁ הַחֹטֵאת, הִיא תָמוּת

asaf2000

New member
מסכת ברכות דף ז' עמוד א':

"אמר מר צדיק וטוב לו צדיק בן צדיק צדיק ורע לו צדיק בן רשע איני והא כתיב (שמות לד) פקד עון אבות על בנים וכתיב (דברים כד) ובנים לא יומתו על אבות ורמינן קראי אהדדי ומשנינן לא קשיא הא כשאוחזין מעשה אבותיהם בידיהם הא כשאין אוחזין מעשה אבותיהם בידיהם".

למעלה