למה השמיים לבנים?

danezeq

Member
למה השמיים לבנים?

לאחרונה, בכל צילום השמיים יוצאים לי לבנים! השמש חודרת חזק מידיי לתמונה! הISO נמוך, הברייטנס נמוך, נראה לי שניסיתי כל אפשרות המצלמה היא מינולטה DIMAGE S304 יכול להיות שהיא נדפקה? היא כבר די ישנה... יש עוד אפשרות? משהו שלא ניסיתי? הנה דוגמאות:

danezeq

Member
כמובן שלקחתי בחשבון

אם אני מצלם לכיוון השמש, התמונה תיהיה לבנה ושרופה יותר, אבל הנה דוגמא לתמונה שצולמה לכיוון מזרח, כשהשמש במערב, (שלא כמו בתמונה הקודמת, שם עוד מילא, אבל זה קורה בתמונות שצולמו עם כיוון השמש לפעמים) התמונה שרופה, משהו לא בסדר במצלמה לדעתי

danezeq

Member
מה ברצינות?

אין שום עצה? בד"כ בפורום הזה עונים הרבה

jshippin

New member
אולי

המצלמה נמצאת במצב פיצוי חשיפה? התמונות נראות לי בהירות מדי, בחשיפת יתר.

danezeq

Member
החשיפה זו הבעיה לדעתך?

מה זה מצב פיצוי בחשיפה? יש תפריט קטן של חשיפה, ניסיתי את שלושת האפשרויות אם אני לא טועה

jshippin

New member
פיצוי חשיפה

זה כשאתה אומר למצלמה שיש פחות אור בתמונה ממה שהיא חושבת, ואומר לה לפצות על כך ע"י הארכת זמן החשיפה ו\או הגדלת הצמצם. דוגמה: אתה מצלם אנשים בחוף הים, כשהרבה שמיים בתוך הפריים. מד האור של המצלמה יקבל מדידה שיש לו מלא אור בתמונה, ויקצר את זמן החשיפה ו\או יקטין את פתיחת הצמצם. תוצאה: השמיים יצאו "יחסית" בסדר בצבעיהם, אבל האנשים יצאו כצלליות ובלי הרבה פרטים בפניהם וכו. פתרון אפשרי אך לא מושלם יהיה לסמן למצלמה להיות בפיצוי חשיפה, כך האנשים יצאו כמו שצריך, אבל השמים יהיו שרופים. אצלך אם אני לא טועה, המצלמה במצב פיצוי חשיפה כך שהאזורים החשוכים יחסית בתמונה נראים בסדר, ויש בהם פרטים, אבל השמיים שרופים לחלוטין ולכן לבנים. אני לא יודע איך משנים את זה במצלמה שלך אבל תחפש במדריך שלה. חיפשתי במפרט שלה באינטרנט וראיתי שיש בה אופציה כזאת.

danezeq

Member
אוקיי תודה רבה אני אנסה!

רק איך האפשרות הזאת נקראית באנגלית ובמדריך של מינולטה? אני יודע רק את המילה חשיפה "exposure" אבל לא "פיצוי"

arnond

New member
מחיטוט ב EXIF

אכן ניתן לראות כי המצלמה מדדה את האור בשיטת Pattern שהיא המקבילה של מינולטה ל Matrix ולכן רוב התמונה בחשיפה טובה והשמיים שרופים. נסה לעבוד במדדיה נקודית או חלקית. כך החשיפה תהיה טובה על הנושא של התמונה.

danezeq

Member
שוב: אני לא מבין את המונחים האלה

אני פרמיטיבי בנושא הצילום
מה זאת מדידה נקודתית? דבר איתי בשפה של המצלמה, מה עליי לשנות בתפריט? תודה!

איזה צבע היה להם?בארצנו ההבדל

אדיר מבחינת EV (עוצמת אור) בין הרקיע לבין המבנים, ושעת היום מאדירה זאת. במצלמה דיגיטלית אני חושבת שפילטר המפחית מכמות האור הוא אביזר חובה,משהו כמו ND ,במיוחד בקומפקטיות. בנוסף: במצב בו תיארתי,טווח הקליטה של החיישן קטן מדי להפרשים וחלק הולך לאיבוד, לפי הדגש בתמונה, יש פרטים במבנים ,על חשבון השמיים. אם תוריד חשיפה,המבנים יהפכו לצללית,אבל השמיים יקבלו 'צבע'. יש כמה סיכומים\מאמרים על מדידת אור,ושיטת הזון - בפורום 215 - מאוד מומלצים.

danezeq

Member
ND זאת הטבעת "הגנה" מהשמש הזו?

איך אני יודע שהיא תתאים למצלמה? ומה טווח המחירים של דבר כזה? יש איפשהו תמונת "אחרי-לפני"? אני מתכנן לקנות דבר כזה בעתיד, אני צריך לראות אם זה יעיל.

idohal

New member
ND זה מסנן להנחתת האור וכמו בכל

מצלמה יש את מידת הקוטר שכתובה על העדשה וגם על המסנן.

snow goose

New member
הסיבה - ניגודים באור

בצילומים ששלחת ישנם ניגודי אור. אני מאמין שמדידת האור שבחרת לצילומים הללו היא מטריקס, כלומר, חלוקת הפריים לאיזורים שווים, מעין שתי וערב, וכך המצלמה מודדת אור מכל ריבוע ועושה ממוצע. לכן, היא "שורפת" את השמים בכדי שהאיזורים הפחות בהירים בתמונה יחשפו נכון. אם יש לך מצלמה דיגיטלית ומדידת ספוט אז זה הזמן לערוך ניסויים. תצלם את אותה תמונה ותיקח מדידת אור ספוט מהשמיים, אז תקבל שמיים חשופים טוב, אך החלקים הפחות בהירים בתמונה יהיו בתת-חשיפה. תוכל לצלם במדידת מטריקס ולכליל בצילום רק את השמיים, גם אז תקבל חשיפה טובה, אך תאלץ לוותר על שאר הנוף בתמונה. פתרון אידיאלי? אין. תשתדל לצלם בשעות בהם ניגודי האור לא יהיו קונטרסטיים מידי, דהיינו בשעות בהם השמש פחות בהירה. או שתקנה פילטר שחציו שקוף וחציו העליון nd, כך הפילטר "יאזן" את כמות האור מהשמיים ולא יהיו הבדלי אור חזקים מידי. אל תשכח להלביש פילטר פולירייזר, כך תקבל צבעים עזים יותר ושמיים מרשימים במיוחד. בהצלחה!

danezeq

Member
אני מכיר את בעיה הניגודים באור

אני לא יודע מה זה "מדידת ספוט" ו"מדידת מטריקס" מהזה? אני רחוק מאוד מלהבין בתחום, אני סתם חובב מתלהב מצילום

LazyGecko

New member
ועכשיו חידה - למה השמיים כחולים ?

למה השמיים כחולים ? מדהים כמה אנשים לא יודעים את התשובה לשאלה הפשוטה הזה. ואם אתם חושבים שזה בגלל שהם משקפים את הים, אז זה לא נכון. הים כחול כי השמיים משתקפים בו ולא הפוך. זו רק עוד אגדה אורבנית עקשנית כמו זה שאנחנו משתמשים רק ב 10% מהמוח שלנו (לא נכון, 100%) וזה שאפשר לראות את החומה הסינית מהחלל (אי אפשר).

jshippin

New member
לא רואים את החומה הסינית מהחלל../images/Emo35.gif

חשבתי על זה הרבה פעמים וזה באמת לא נשמע הגיוני שרואים... נדמה לי שהשמיים כחולים בגלל שככה יוצא כשאור השמש נשבר על שכבות האטמוספירה השונות (או משהו)? מה שאני כן יודע זה שהם יותר כחולים עם פולרייזר

למעלה