למה הרוסים לא משתלבים ?

burchik

New member
למה הרוסים לא משתלבים ?

ובכן ניסיתי לענות על השאלה הזאת וזה מה שגיליתי: הרוסים שבאים לפה לא באים ממניעים ציוניים הם לא באים כדי לישב את הארץ אלא מתיישבים במקומות ישוב שכבר היו קיימים רובם בשנים האחרונות אינם יהודים ואין להם קשר היסטורי לארץ ישראל כשם שהם באו כך גם אתם הולכים למעשה ישראל היא אפילו לא מדינה שרבים רצו להגיע לפה אבל בהתחשב במצב הכלכלי שם פה יותר טוב והעובדה שלא קיבלו אותו בארה"ב או בגרמניה מי שהיגר מרוסיה לישראל לא היה נאמן למדינתו (רוסיה) ואין שום סיבה שיהיה נאמן למדינתו החדשה (ישראל) שאליה היגר רוסיה היא מדינה די עויינת לישראל ואין לצפות מהמהגרים שהגיעו לישראל שפתאום הם יהיו אוהבי ישראל (ואני לא מבין למה ישראל צריכה לתת אזרחות לגויים האלה)

vk3

New member
שיקולים מעניינים...

אם היית אומר זאת לפני 10 שנים, לא יודע אם הייתי מסכים איתך. אבל לתקופה האחרונה, שיקולייך די היגיוניים. אכן, יותר ויותר מהגרים לישראל עקב אינטרסים אישיים שלהם ושל משפחתם הלא קשורים למושג " יהודי". רבים פשוט " בורחים", כי לא נמצאה ברירה אחרת... זאת אומרת שישראל היא פשוט ברירת המחדל בלית ברירה... בכול זאת אני חושב שזה מתחלק 50- 50... זה מצב די עגום מחד גיסא, אבל מאידך גיסא, אחרי העלייה לארץ ישראל והבריחה מברה"מ לשעבר, הדאגות לגבי החיים פוחתות, כי לכאורה, אתה נמצא כבר במקום מבטחים... אז מתחיל הגילוי האמיתי של היהדות ומתעוררים המניעים האמיתיים של הציונות, אבל כבר לא בפן ההגירה, אלא יותר בכוונה של חיזוק הציונות ומה שכבר קיים.

Russia 4 Ever

New member
תגובה

"מי שהיגר מרוסיה לישראל לא היה נאמן למדינתו (רוסיה) ואין שום סיבה שיהיה נאמן למדינתו החדשה (ישראל)" ישראל היא כולה מדינה של מהגרים שהגיעו אליה מכל קצוות תבל. בעצם גם מי שמגיע מארה"ב לישראל לא היה נאמן למדינתו ולכן אין שום סיבה שיהיה נאמן לישראל וכך גם מי שהגיע ממרוקו,צרפת,ארגנטינה,פולין,גרמניה,רומניה וכו'. בעצם רב הישראלים הם אנשים שלא היו נאמנים למדינת המקור שלהם או שהם צאצאים לאנשים שלא היו נאמנים למדינה שלהם ולכן לפי דבריך לאף אחד מהם אין נאמנות למדינת ישראל. "רוסיה היא מדינה די עויינת לישראל ואין לצפות מהמהגרים שהגיעו לישראל שפתאום הם יהיו אוהבי ישראל (ואני לא מבין למה ישראל צריכה לתת אזרחות לגויים האלה) ". וישראל היא מדינה די עוינת לאיחוד האירופי ולכן אין לצפות מהישראלים הלא מעטים שמהגרים לשם שיהיו נאמנים למדינה החדשה שלהם. ולמה מדינות אירופה, ארה"ב, אוסטרליה ושאר מדינות שקולטות גלי הגירה גדולים בין היתר מישראלים צריכים לתת אזרחות ל"יהודונים האלה" שבאים מישראל?

Zot ani 1

New member
ברוב דבריך אתה צודק....

יש רוסים שפשוט לא רוצים להשתלב כמובן יש גם את אלה שלא יכולים מסיבות שונות.... נכון שרוב הרוסים מגיעים לכל מסיבות אישיות וכלכליות בעיקר ומתישבים בערים שכבר היו קיימים ולרוב זה בגלל הקשיים העומדים בפניהם בהגיעם לארץ. הם מגיעים ללא שפה וללא אמצעים כלכליים אז כמובן שהם לא ירוצו להקים ישובים חדשים.... ולמה מדינת ישראל נותנת אזרחות לגויים זאת באמת שאלה מעניינת.... הרי זאת מדינה שלנו של היהודים למה להפוך אותה לעוד ארץ של מהגרים מכל המדינות?!

Russia 4 Ever

New member
מי מקים היום ישובים חדשים?

סליחה אבל עולים לישראל כבר מזמן לא עוסקים בהקמת ישובים חדשים. העולים בעליות 1-3 ,החלוצים שהגיעו עוד לפני קום המדינה עסקו רבות בהקמת ישובים חדשים אבל מאז הקמת המדינה העולים כבר לא עוסקים בזה: מי שאמור להקים ישובים חדשים הם בעיקר הממשלה ויזמים פרטיים. לגבי "למה לתת אזרחות לגוים?" זה גם מה ששאלו עצמם הנאצים בשנות ה30 של המאה הקודמת: ' גרמניה היא מדינתו של הפולק הגרמני וליהודים אין מה לעשות בה ' ואז גם הגיעו חוקי נירנברג שהשאירו את היהודים בגרמניה חסרי זכויות לחלוטין. זה מה שאתה רוצה שהיהודים יעשו בארץ ללא יהודים? תבין משהו-במדינה קיים חוק שנקרא "חוק השבות" שמאפשר ליהודים לעלות לארץ. מכוון שאותם היהודים בהרבה מקרים הקימו לעצמם משפחות עם לא יהודים אז לא הייתה כל אפשרות לקרוע את המשפחות האלה ולהעלות רק את היהודים בלי בני הזוג שלהם או ילדיהם ולא היתה גם אפשרות להביא לפה בני משפחה של יהודים ולא לתת להם אזרחות (וע"י כך למנוע מהם את כל הזכויות הבסיסיות כמו טיפול רפואי וביטוח לאומי).

כן אבל בחוק הזה יש חלק ממש ממש

מטופש שאומר שגם מי שסבו\סבתו יהודים יעלה.....ועל זה אנשים תופסים טרמפ...ואני מכיר המוון רוסים ואני מדגיש רוסים לא עולים יהודים מרוסיה.... דבר שני, המניע של החוקים שלנו לא באים מנאציזם או נאציונאליזם אלא מתוך חשש לקיומה של המדינה בהיעדר רוב יהודי בארץ.

"משתלבים" במה?

בגזענות דווקא רבים מאוד משתלבים. כל אחד רוצה להיות אָרִי, לחשוב עצמו ל"גזע עליון", למצוא לעצמו סימני היכר "ההופכים אותו" למישהו חשוב ובעל משמעות. הרבה יותר קשה להצטיין בתחום זה או אחר, מאשר לומר לעצמך שאתה "עליון" על גויים או על ערבים או על חילונים או על ילידי חו"ל או על עוד מישהו
שאלה קטנה. מה חשוב יותר: המדינה, או בני-האדם החיים בה? ועוד אחת: מה זה "נאמנות למדינה"? מי שעובד ומשלם מיסים נחשב "נאמן למדינה"?

s h u r i k

New member
תגובה!

אני לא מבין אותכם... אתם באים בטענות ל"מהגרים" ול"גויים" האלו, למה נותנים להם אזרחות? אבל כשאותם "מהגרים" ו"גויים" הולכים לצבא אתם שותקים! למה אתם לא מתלוננים שהם הולכים לצבא.... הרי הם "מהגרים" ו"גויים"?!?!?!

d i a m o n d

New member
למה נות&#

אני אגיד לך למה..אם לא הגויים האלה לא היו קיימים..אז נאצים היו מנצחים במלחמת העולם השנייה והיו שורפים את כל היהודים! זה מה שאתה רוצה שיקרה? ועוד משהו..מי שמהגר לכאן..הוא לא בהכרח גוי... יש הרבה יהודים שנולדו ברוסיה... אני למשל לא סופר יהודי... אצלי הדת היהודיתצ באה רק בצד הנשי רק אמא שלי ואז אמא שלה ואז אמא של סבתא שלי..בקיצור אני איזה שמינית יהודי ככה...אבל לא קשור..אתה רואה את עצמך כיהודי? אתה שומר מסורת? אוכל כשר? מתפלל? ואולי אתה עושה אבל מלא אנשים בארץ לא עושים את זה ולא רק אלה שבאו מרוסיה.. אתה יכול להגיד שאתה ב100 אחוז ישראלי זה נכון..אבל כל עוד לא תתפלל אתה לא ב100 אחוז יהודי כי יהודים הם עם שמתפלל כל הזמן ומאמין בה' וזה..רוסים למשל לא מאמינים בכלום.אין להם דת..אז כל מי שנולד שם יכול ליקרוא לעצמו רוסי אבל בישראל זה שונה...כאן גרים יהודים: עם ששומר מיצוות כשר תפילו וכל השער... אז אל תגיד "המהגרים האלה " או ה"גויים" האלה..כ כל עוד אתה לא דתי אתה גם קצת גוי ורק שתידע שרוב הרוסים עוברים ברית מילה אז הם יכולים ליקרוא לעצמם יהודים בגלל זה... אם הם רוצים

s h u r i k

New member
יש כל כך הרבה דברים שאתה לא מבין!!!

דבר ראשון על תתחיל איתי עם כל ה"אם" כי אם לא היו נאצים אז לא היו צריכים לנצח שום מלחמת עולם... ואם לא היה היטלר אז לא היה נאציזם (אולי) ואם אמא של היטלר לא הייתה נולדת אז לא היה היטלר וכך אני יכול להמשיך עד אדם וחווה!!!! דבר שני: נכון, לא הייתי צריך להישתמש במילה "מהגרים", אבל "גויים" בהחלט כן, כי אני התכוונתי שאנשים מתלוננים שהמדינה הזאת היא רק בישביל יהודים, אבל כשגוי הולך לשרת בצבא אנשים סותמים את הפה שלהם, למה? אם הוא לא טוב כדי להיות אזרח במדינה כי הוא לא יהודי אז למה הוא מספיק טוב כדי לתת את החיים שלו למדינה "היהודית"? לאח שלי היה חבר, לא יהודי, הוא נהרג בלבנון, בעד מדינת היהודים. כשהגיע כל הקטע עם הקבורה פתאום לא רצו ליקבור אותו בחלקה הצבאית של היהודים. אלא בבית קברות לגויים. תסביר לי למה? כדי למות בעד המדינה הזאת הוא מספיק טוב אפילו שהוא לא יהודי אבל כדי לקבל קבורה בכבוד..... אין מצב הוא לא יהודי!!! דבר שלישי: לפי היהדות (תקנו אותי אם אני טועה) אתה יהודי "שלם" כי אמא שלך יהודית, ואפילו אם כל המישפחה מצד אבא שלך לא יהודים אז אתה בכל זאת יהודי כי האמא קובעת!!!! ויהודי הוא לא זה שמיתפלל כל הזמן ומאמין באלוהים... הנאצים לא השמידו רק את אלו שהיתפללו והאמינו באלוהים, הם השמידו כל אחד שהיה לו עבר יהודי (עד חמש דורות) אפילו אם הוא איתנצר או איתאסלם! ועוד משהו- לרוסים יש דת, מאיפה הבאת את זה שלרוסים אין דת???? ומה הקטע עם הברית מילה?! גם עברים עושים ברית מילה בגיל 13 אז אחרי גיל 13 הם יהודים?

vk3

New member
אתה צודק...

לדעתי גויים אפילו לא צריכים לשרת בצבא וזה שלא קוברים אותם כמו בני אדם זה מביש.

SupermanZW

Well-known member
ולדעתי

כל אזרחי המדינה צריכים לשרת בצבא ללא קשר לדתם וכל מי שמת ראוי לקבורה מכובדת.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

גם הם צריכים לשרת בצבע כמו כולם, ואם יבגדו ישבו בכלא כמו כל בוגד. לא יתכן שאזרחי המדינה ישתמטו מחובות אזרחיות, וזה שהמדינה לא מגייסת ערבים לצה"ל ממש לא בסדר.

s h u r i k

New member
../images/Emo4.gif../images/Emo4.gif../images/Emo4.gif

אני לא בטוח אבל חייל בצה"ל שבוגד בישראל העונש שלו זה מוות ולא מאסר... אני חושב
לא יודע מאיפה הבאתי את זה!

SupermanZW

Well-known member
אין עונש מוות בישראל

התכוונת כנראה לארה"ב או יפאן.

s h u r i k

New member
התכוונתי לישראל

אני יודע שאין עונש מוות בישראל, אבל לחיילים שבוגדים בישראל יש עונש מוות וניראה לי שעונש מוות זה תקף רק בשעת מלחמה!!! (אני בטוח ששמעתי את במקום כלשהו!)

למעלה