מכיוון שאמרתי לך - שאין לי כוח
לענות היום ... אז אני אענה דיי בסיסמאות : הדרכים של שני המפלגות , הן אותם דרכים, כל הסיסמאות של "מרצ יותר פעילים חברתית" לא נכונות. רוב החוקים שמרצ העבירה - היא העבירה אותם רק בזכות העבודה. ז"א - היא הגישה הרבה חוקים יחד עם העבודה , וחידשה הרבה חוקים של העבודה. (אם אתה מכיר את העבודה הפרלמנטרית אתה תבין את המונחים - אם לא , אני אפרט עליהן אח"כ). שני המפלגות בעלות אותה דרך באופן כללי , רק שהעבודה יותר מתונה. היא לא הולכת על פופוליסטיות. ז"א - אם מרצ תגיד ותצעק על איזה חוק מסויים - העבודה תלך נגדו , ותצעק , אבל תעשה את מה שנכון ומתבקש. ופה ההבדל. העבודה להבדל ממרצ בנויה ונכונה להיות בראשות ממשלה- וגם הולכת על זה. ז"א - היא לא צעקנית מדי , אבל גם לא צעקנית פחות מדי , יש לה דרך , אבל היא מוכנה להתגמש קצת (הדגש על קצת). יש עליה קונסנזוס לאומי לעומת מרצ - שהרבה ממה שהיא תעשה - היא תעשה מייד. קח את הדוגמא של היציאה מהשטחים. רוב אנשי מרצ אומרים : צאו מייד ! ללא לחשוב פעמיים ! העבודה אומרת : כן , צריך לצאת , וכמה שיותר מהר. אבל לצאת מייד זה לא נכון , צריך לצאת לאט , באחריות , עם צבא , עם פינוי, זה יקח זמן. לאדם מהצד : הדעה של מרצ נשמעת נכונה ! זה נשמע כאילו שהעבודה מתעצלת. אבל מה שנכון בסופו של דבר - זה העבודה , כי זה מה שאחראי ונכון לעשות. אבל הרבה יותר פופוליסטי לצעוק : צאו מייד.