למה העבודה ולא מרצ?

EverMan

New member
יום שישי , יש אנשים שומרי מסורת

ויש אנשים שיש להם חיים

ויש לי מסורת. מסורת חילונית.

היום לידיעתך עשיתי שני צמתים של מרצ והתעצבנתי מליכודניקים ואני נורא עייף. אז החלטתי לטחון את כל היום על הפורומים
. תענו לי על השאלה הזאתי בבקשה.

EverMan

New member
גם לי יש מסורת , אבל איש איש בעולמו

יחיה. אני היום עשיתי גם 2 צמתים , ונסעתי למשגב למפגש עם מצנע , וארגנתי גם חלוקה , והלכתי מכות עם ליכודניקים... אז אני חוסך ואני אענה לך אח"כ
אתה בסה"כ פעיל , אני יו"ר... זה מכובד שאתה פעיל , זה מעולה. כל אדם שמביע התעיינות פוליטית בגלל ערכים ודעות כנים - מכובד. אבל אתה צריך להגיע , אני צריך לארגן ולדאוג לכלללללל הפעילים ולכל השטח
רוצה לעשות תחרות מי יותר עייף ?

לא. אני רק רוצה את התשובה לשאלה.

אני מאוד פעיל פוליטית השנה, לא כמו שנים קודמות בגלל שביום שהייתה לי את הפעולה הראשונה של נוער מרצ העבודה פרשה ממשלת "האחדות" של אריק אסון.

EverMan

New member
מכיוון שאמרתי לך - שאין לי כוח

לענות היום ... אז אני אענה דיי בסיסמאות : הדרכים של שני המפלגות , הן אותם דרכים, כל הסיסמאות של "מרצ יותר פעילים חברתית" לא נכונות. רוב החוקים שמרצ העבירה - היא העבירה אותם רק בזכות העבודה. ז"א - היא הגישה הרבה חוקים יחד עם העבודה , וחידשה הרבה חוקים של העבודה. (אם אתה מכיר את העבודה הפרלמנטרית אתה תבין את המונחים - אם לא , אני אפרט עליהן אח"כ). שני המפלגות בעלות אותה דרך באופן כללי , רק שהעבודה יותר מתונה. היא לא הולכת על פופוליסטיות. ז"א - אם מרצ תגיד ותצעק על איזה חוק מסויים - העבודה תלך נגדו , ותצעק , אבל תעשה את מה שנכון ומתבקש. ופה ההבדל. העבודה להבדל ממרצ בנויה ונכונה להיות בראשות ממשלה- וגם הולכת על זה. ז"א - היא לא צעקנית מדי , אבל גם לא צעקנית פחות מדי , יש לה דרך , אבל היא מוכנה להתגמש קצת (הדגש על קצת). יש עליה קונסנזוס לאומי לעומת מרצ - שהרבה ממה שהיא תעשה - היא תעשה מייד. קח את הדוגמא של היציאה מהשטחים. רוב אנשי מרצ אומרים : צאו מייד ! ללא לחשוב פעמיים ! העבודה אומרת : כן , צריך לצאת , וכמה שיותר מהר. אבל לצאת מייד זה לא נכון , צריך לצאת לאט , באחריות , עם צבא , עם פינוי, זה יקח זמן. לאדם מהצד : הדעה של מרצ נשמעת נכונה ! זה נשמע כאילו שהעבודה מתעצלת. אבל מה שנכון בסופו של דבר - זה העבודה , כי זה מה שאחראי ונכון לעשות. אבל הרבה יותר פופוליסטי לצעוק : צאו מייד.

EverMan

New member
אתה רוצה להקשיב או לדבר ?

מפלגה בסדר גודל של העבודה (120 אלף מתפקדים) ברור שיהיו בה כבשים שחורות מעטות. העבודה לא מושחתת , אין בה שחיתות. מעבר למקרה אחד של אלי בן מנחם , בבחירות אצלנו לא היו שחיתויות או מקרים לא טובים , ובמידה והיה דבר כזה - אנחנו היינו ישר מגנים זאת , לא כמו הליכוד מאשימים את התקשורת ומתגאים במספר ג´ובים שהבאנו לחברי מרכז. העבודה ומרצ דרכם היא אחת ולדעתי הן צריכות להתאחד , להישאר עם המצע ביטחוני-מדיני של העבודה (המתון) ולהמשיך עם הדרך החברתית-כלכלית שמרצ כה מתגאה בה. הפיצול הזה רע לנו.

La Gamba

New member
השאלה בסדר,

אבל תנמק יותר, אם אתה רק שואל שאלה, ולא מפרט אותה יותר, השאלה נראית סתמית וסתם שם.... תבאר את עצמך.

EverMan

New member
כל מה שכל מפלגת שמאל תעשה.

לא נכנסתי לטיעוני סוציאליזם ושלום כי ובכן - זה דיי ברור - אתה בגוש השמאל אחרי הכל. ואני מניח שבזה אתה כן משוכנע. כל חקיקה חברתית בכנסת עברה בזכות העבודה. ומה היא תעשה עבורך ? אני מפנה אותך למצע , תקרא ותשכיל.

למעלה