למה הנאום של גרוסמן ...

אטיוד5

Active member
למה הנאום של גרוסמן ...

תפס כותרת ראשית במעריב? הוא חידש משהו? אותי, למשל, מטרידים הרבה יותר השקרים של הפרקליטות, המגמתיות של המשטרה.

אלי ו.

New member
הוא חידש שבישראל עדיין יש כמיהה

למנהיג חזק, לדמות אב שיתעלם מהתקשורת ומהלך הרוח בעם, מנהיג שהוא מעל לביקורת סביבו העם יכול להתאחד. אותי זה מפחיד אבל מה אני מבין. הנאום שלו גם הזכיר לי את דה בובואר שאמרה שגם נוסטלגיה זה לא מה שהיה. אני זוכר שגם יצחק רבין ז"ל לא היה המנהיג לו גרוסמן מתגעגע.

טופז2

New member
אולי מנהיג הוא

הוא זה שנמצא *במקום הנכון ובזמן הנכון* ולאו דוקא בגלל התכונות? גם יתכן.

גרוסמן לא כמה למנהיג

הוא כמה למציאות שלווה, רציונלית, שבה אויבינו ילחצו את ידנו המושטת לשלום. מציאות שבה פשרנות בצד השני לא תתפרש כחולשה, מציאות שבה לא תנצל ישראל את כוחה כדי להתנחל בשטחי פלשתין, ומציאות בה כאשר מושטת לפלשתינים יד , הם לא ירצו לתלוש את כל הזרוע. גרוסמן מצר על החולשה שבכוח, בעיה ממנה סובלת ישראל, ולהבדיל, ארה"ב. אנשים רציונליים, כמהים למציאות רציונלית. המשיחיים , מאמינים בבוא המשיח. לצערי נראה לי , שלפחות בעתיד הקרוב, כולם יתבדו.

אלי ו.

New member
ראה את הנאום

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/783679.html בעיקר החלק ""בימים האלה אין מלך בישראל, ההנהגה שלנו חלולה" מוזר שהשתמשת במושג משיחיות, זה בדיוק המושג שאני הייתי משתמש בו כדי לתאר את תנועה המתגבשת מאחורי מבשר כריזמטי הנושא בשורה שברור לכל בר דעת שאינה רציונלית.
תנועה משיחית בד"כ תשלול את המצב הקיים ותשאף לא לשפר אותו אלא לשנות את המציאות בצורה חדה. השינוי הזה יהיה מהיר, עכשיו. הוא מאופיין באמונה שהמשיחיות היא רציונלית לגמרי תוך ביטול מוחלט של מבקרים כ"כופרים" או "הזויים" מתוך תפיסה שהעתיד המשיחי מובטח אם רק נאמין בדרך. כל מכשול בדרך לגאולה נתפש כ"חבלי משיח" או כ"קרבנות המשיחות" ולא יכול להתפש ככשלון המשיחות. במידה וברור שהמשיחות נכשלה חייבים למצוא גורם חיצוני ששיבש אותה (יהודה איש קריות למשל) ולא ח"ו שהמשיח עצמו היה שקרי.

אכן המשיחיות לא יכולה להכשל לעולם

מכיוון שביאת המשיח מתרחשת תמיד בעתיד. אכן בכמיהה למנהיג חזק, דאוס אקס מקינה, שיפשט עבורנו את המציאות המורכבת, שיגרום לאויב להפוך לאוהב, שיגרום לכל ישראל להיות ערבים זה לזה, מסתתרת משיחיות בלבוש מודרני. העם היהודי היושב בציון, כמו גם בני העם הישמעאלי היושב בציון, נגועים א פריורי במשיחיות הזו יותר מעמים רבים אחרים, בתוקף מורשתם התרבותית , הדתית וההיסטורית. המשיח שלי הוא עולם נטול לאום ודת , כגורמים המשפיעים על ענייני מלחמה ושלום, חיים ומוות. אני משוכנע שכאשר זה יגיע, יהיה העולם טוב יותר, רציונלי יותר , ונעים יותר. ואף על פי שיתמהמה המשיח שלי אאמין בו, שכשיבוא.... תגיע הגאןלה. ואם להיות רציני לרגע. במציאות הקשה מאד השוררת בארץ ישראל משחר קיומה, הכמיהה לפתרונות אי-רציונליים היא לא רק מפלטו של הנבל, אלא גם מפלטו של איש שוחר טוב כמר גרוסמן.

masorti

New member
אני מקווה שאינך מתכוון חס וחלילה...

למשיחיות השלום, הידועה גם בכינויה "דת אוסלו". כי התיאור שלך נשמע הולם בצורה מושלמת את מאפייני הכת הזו. והנאום של גרוסמן הוא דוגמא קלאסית לנאום של אחד מנביאי הכת. כולל הפאתוס והאסרטיביות.

shellyland

New member
אבל הוריאציות האלה

מפספסות את הטיעון שלך, שכן הן לא מגדירות את ההסכם כסוג של דת. אם אתה רוצה לטעון שהוא כזה, חובת ההוכחה עליך.

masorti

New member
ההסכם אינו דת...

האמונה המשיחית בהסכם וב"תהליך השלום" היא סוג של דת. תבדקי בגוגל בעברית את ביטויי המפתח "דת אוסלו" או "דת השלום", ותראי שיש להם שימוש לא קטן.

shellyland

New member
מה "משיחי"" באמונה הזאת?

אני מבינה שנורא כיף להשתמש במושג "משיחי" כדי לבטל כל דבר שאחרים חושבים שהוא נכון ורק אתה לא, אבל הוא לא תקף כאן.

masorti

New member
משיחי באמונה הזו...

העובדה שהמציאות מוכיחה שוב ושוב ושוב את ההיפך, ולמרות זאת חסידי האמונה הזו מתעקשים שהיא הנכונה ושהמכשולים נובעים מכל מיני סיבות מופרכות. הרי כל נסיגה שלנו וכל ויתור שלנו לפלשתינים מביא רק יותר אש ויותר דם. (עייני ערך התנתקות בשילוב עם קסאמים.) אבל חסידי דת אוסלו תמיד יטענו שהכול בגלל שלא ויתרנו מספיק, ולא חיזקנו מספיק את אבו-מאזן, ובנינו כמה קראוונים נוספים בהתנחלויות. לעולם הם לא יקבלו את ההסבר הברור והפשוט שהפלשתינים פשוט לא רוצים שלום ושתהליך אוסלו היה מתחילתו הונאה אסטרטגית.

אלי ו.

New member
ניסיתי לעיל לנסח כללים

למאפייני תנועה משיחית. עברי על המאפיינים, בדקי אם את מסכימה איתם, אם יש לך משהו להוסיף. אח"כ בחרי את התנועה הקרובה לליבך או כל תנועה אחרת ובדקי אם מאפייניה קרובים לקריטריונים. אגב, אני לא מאוהב בכללים שניסחתי, הם נוסחו בשליפה בתגובה להערת אגב של תם ונשלם, ואשמח אם תוסיפי או תעירי עליהם.

אלי ו.

New member
זה מה שיפה בהגדרות כלליות

כל אחד יכול להסיק מסקנות בכוחות עצמו.

גילגם

New member
אל תאנוס!

ההיפך מחלול הוא מלא או גדוש. לא חזק לא כריזמטי לא אף אחת מן הרמיזות המניפולטיביות שלך.
: המשפט: "אני זוכר שגם יצחק רבין ז"ל לא היה המנהיג לו גרוסמן מתגעגע" הוא יציאת מופת. לו"ז של היגיון. או שמא סתם יציאה?

אלי ו.

New member
אבל המנהיגים כיום מלאים וגדושים

הרי כולנו מתלוננים ע"כ. לא מזמן שמעתי על ראש ממשלתנו שהוא Full of it

טופז2

New member
ואולי מדויק יותר לומר שמדובר במנהיג

שביכולתו לעורר גם אמון וגם אמונה?

טופז2

New member
ממשיכה - מפחיד למשל, כשבהעדר

אחריות מנהיג הופך ל..מהמר. ואם את חומרת ההימור קובע המחיר אז: אם המנהיג משלם - הסיכון נאמר אישי ונסבל? אך אם העם משלם - ההימור עלול להיות אסון שלא יכופר.

../images/Emo128.gif לא סימון דה בובואר, אלא

סימון סיניורה, השחקנית הצרפתיה, שהאוטוביוגרפיה שלה נושאת את הכותר "הנוסטלגיה כבר לא מה שהיתה".

למעלה