למה הן נשארות?

דנה אז

New member
למה הן נשארות?

לאחרונה נפגשתי בתופעה שאני פשוט לא מצליחה להבין.
נשים שבן הזוג בוגד ויש לו מספר ילדים מאשתו ומהמאהבת, לפעמים כמעט באותם גילאים. לפעמים לומדים יחד באותו בית ספר.
באחד המקרים האשה היא גם זו שמפרנסת אותו ועובדת קשה לכסות את החובות שלו. ואני ממש לא מצליחה להבין למה הן מקבלות את זה, למה הן לא עוזבות את הגברים הבוגדניים האלה.

niva99

New member
ע"ע תסמונת האשה המוכה

...."לעתים משתמשים במושג "תסמונת האישה המוכה" גם במובן המאטפורי, כהתנהגות המבקשת להיכנע ולפייס את התוקפן באופן נואש....".
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אשבל1

New member
באמת עצוב, נשים שלא מפנימות שמגיע להן יותר מזה..

כנראה זה קשור לילדות ולמה שחוו בביתן.

מורטלש

New member
לא יודעת בואי ננסה לחשוב...

וכנראה גם לא נדע מה עובר להן בראש.
אבל ניתן לנסות לנחש:
אולי אוהבות אותם מאוד...
אולי מפחדות מהלבד
תלותיות
בגלל הילדים
לפעמים כסף או חוסר כסף.
סוג של אישיות מסויימת (הרי לא כל אחת סולחת על מעשים כאלו)

דנה אז

New member
הכי כואב לי על הילדים

באחד המקרים הילדים של שתי הנשים לומדים באותו בית ספר, ויש כל הזמן ריבים.

לא כל כך הבנתי את התאור.

אבל אם הכוונה למישהו שנמצא עם האישה והמשפחה, והדבר היחיד שהוא "עושה לא בסדר" זה לשכב מדי פעם עם מישהי אחרת, אני יכולה לראות למה מישהי תחשוב שחיי היום יום איתו וחיי המשפחה חשובים יותר מאשר עניין הנאמנות מבחינה מינית. אם הכוונה לכך שהוא מנהל חיים כפולים או גרוע מכך - נמצא יותר עם המאהבת מאשר בבית - אז גם לי זה לא מובן.
כך או כך, לא מכירה לא כאלה ולא כאלה.

דנה אז

New member
מדברת על מעבר לנאמנות מינית (לפחות מבחינתי)

על גברים שיש להם מספר ילדים משתי נשים לפחות או יותר. האחת האישה החוקית (מבחינת נישואים) ולפחות עוד אישה עם מספר ילדים.

אבל לא הבנתי מה טיב הקשר בינו לבין הילדים האלה והאישה הזאת.

הוא מגדל את הילדים האלה? הוא נמצא בבית ההוא? מה שלא ברור לי זה איך זה נוכח בחיים שלו (ובעקיפין של אשתו). את זה שדיברת על גבר עם ילדים נוספים הבנתי.

דנה אז

New member
אין לי מושג.

אחד המקרים שיותר מכירה.
האשה אמרה שהוא בבית סדיר, והאמינה שנגמר עם האישה השניה.
עד שנודע לה שהיא שוב בהיריון ממנו. מנגד פעם ספרה שההיא לא מפסיקה להתקשר אליו.
והאמת לא חושבת שזה ממש משנה, הרי בשום מקרה לא יכול להיות בשני המקומות באופן מלא כמו בן זוג ואבא שאין לו שתי משפחות.

למה לא יכול? בהחלט יכול להיות שהוא לא יהיה בקשר

עם הילדים, והמאהבת תגדל אותם כאם יחידנית. לא שזה אומר דברים מאוד טובים על אדם כזה, אבל בהחלט יתכן שה"הפרעה" לחיי המשפחה ולחיי היום-יום של אשתו תהיה זהה להפרעה של מאהבת "סתם".

מה זאת אומרת איך מגיע? היא ממשיכה להיות המאהבת שלו

אבל הוא לא בקשר עם הילדים. את מתכוונת שהמאהבת לא תסכים למצב כזה? לא יודעת, יכול להיות שיש נשים שכן היו מסכימות.

דנה אז

New member
את רואה את זה אני לא מצליחה להבין

איך? למה שלא ימצאו משהו שיתן להן את האהבה, הכבוד ויחיה איתן.
זה לא כמו להיות גרושה, הוא אפילו לא חייב במזונות.
במקרה שאני יותר מכירה, גם במשפחה החוקית האשה היא המפרנסת והוא היוצר חובות (היתה בעבר בפשיטת רגל בגללו) ועדיין נשארת איתו.
מילא לפני שנים כשהיתה בושה להתגרש, או שלא היו מתחתנים עם אישה שיש לה ילד ולא נשואה. אבל היום המצב שונה, וטוב שכך. אז למה?

אולי הן חיפשו ולא מצאו.

אולי הן מעדיפות ילדים ממישהו שהן מכירות מאשר ילד מתורם זרע אנונימי. לגבי זה שהוא לא חייב במזונות - את בטוחה? את בטוחה שאם האישה תתבע אותו הוא לא יחויב במזונות? אני לא אומרת שאת לא צודקת, אני פשוט לא יודעת מה נכון. אבל יכול להיות שהיא מוותרת על התביעה הזאת כי היה ביניהם איזשהו הסכם מראש.
לגבי השאלה שלך בסוף - לא הבנתי מה את שואלת. למה מבחינת מי? המאהבת? האישה החוקית?
פעם לא היו אמהות יחידניות מבחירה כל כך. היום זה יותר מקובל. יכול להיות שכך המאהבת רואה את עצמה, וזה בסדר מבחינתה.

דנה אז

New member
את האמת לגבי שתיהן

לא הטבעת עושה את ההבדל.
לתפישתי זוגיות היא מתוך אהבה וכבוד.... ומשם מגדלים את הילדים יחד, ולא להפך.
מהאישה שאני מכירה הבחירה היא להשאר במצב הקיים, אבל כל המצב די נכפה עליה. לגבי המאהבת, פחות יודעת, אבל יודעת שמשפחה מאוד לא מקבלת את המצב. ולפחות אצלן זו לא אוכלוסיה שתבחר להיות חד הורית... הן באות ממשפחות מסורתיות, אין כזו פתיחות.

riki yo

New member
למה הן נשארות???

יש כנראה המון סיבות לקום וללכת...
ויש המון סיבות להישאר... ולא ללכת.
ישנן נשים שכל שינוי בחיים שלהן מתקבל בברכה...
ישנן נשים ששינוי הכי קטן בחיים שלהן מערער את הבטחון שלהן מהיסוד.

אסור לשכוח את העניין הכלכלי...
אשה באמצע החיים שכל חייה פרנסו אותה... עד שנישאה הוריה
ולאחר שנישאה בעלה.
ואם היא עובדת בשכר מינימום ויש לה שלושה ילדים,
קל לה להכניס את עצמה ואת ילדיה לעוני...?
יש מי שכן יש מי שלא...!!!

למעלה