למה הם עושים להם את זה?

למה הם עושים להם את זה?

הבוקר נתקלתי בפוסט קצר שכתבה חברה טובה שלי בפייסבוק בזו הלשון:
"מעולם לא עישנתי, אני אלרגית לעשן... מריחה אותו מקילומטר, ולא סובלת את זה. אבל! נראה לי קצת אכזרי העניין הזה עם הפסקת העישון הכפויה באברנאל.
נאסר שם על עישון באופן גורף במתחם. מכיוון שיש מאושפזים במחלקות סגורות, למעשה ניטלה מהם האפשרות לעשן לחלוטין. החלטה שיכולה להיות מבורכת בפני עצמה, אך לא בצורה הזו ולא דווקא עם האוכלוסיה הכי חלשה ומוחלשת שיש. אנשים שנמצאים בשפל המדרגה ולפעמים הכי זקוקים להרגלים האלו הקבועים, לדברים הקטנים שעוזרים להירגע. ניראה לי אכזרי משהו לחתוך את זה ככה, בלי לשאול, בלי הדרגתיות, בלי תהליך. בבית חולים פסיכיאטרי אולי זה הכי קל. אבל אל תשכחו שיש שם אנשים שסובלים מספיק גם בלי שיוסיפו עליהם.
אגב, אפשר היה לפתור את הבעיה עם אזור עישון. כמה פשוט..."

ואז נזכרתי שכשהתעוררתי בבוקר, עדיין אפופה קורי שינה, הדלקתי את הרדיו ושמעתי משהו ברפרוף על הנושא הזה. אני לא מבינה מה עומד מאחורי הדבר הנוראי הזה, לא ממש קלטתי את הסיבות לכך, אבל נראה לי שזאת החלטה אכזרית ושרירותית דווקא מול אוכלוסיה של אנשים חולים שהסיגריה לפעמים היא מפלטם האחרון.
אני, אישה בריאה בנפשה ובגופה, הפסקתי לעשן לפני חודש וחצי בגלל ברונכיטיס קשה, ואלוהים עדי עד כמה קשה להפסיק לעשן. לפעמים זה כמעט בלתי אפשרי. צריך כוחות נפש אדירים כדי להתגבר על הצורך בניקוטין וכדי להתגבר על ההרגל ועל ההתמכרות. אז על אחת כמה וכמה כאשר מאושפז בבית חולים לחולי נפש נאלץ להפסיק לעשן כי ככה החליטו מלמעלה מכל מיני סיבות לא מוגדרות. אני פשוט לא מקנאה באנשים הללו, מה גם שלרופאים תהיה סיבה טובה להלעיט אותם בעוד כדורים פסיכיאטריים שמדכאים את הצורך לעשן.

בכל אופן, למעשנים ולכל אלה שהפסיקו לעשן
http://www.youtube.com/watch?v=vfBboBz3yoc

dibablas

New member
טוב...

זכותם של הלא מעשנים לאויר נקי (יחסית עד כמה שאפשר) גוברת על זכות המעשנים לעשן.
ההטפות של המעשנים בעניין ה"גזירות" לגבי העישון וההגבלות המבורכות מקומות.
הלא מעשנים (כמוני)גם ברחוב נדרשים מדי פעם לחלוף בפני מישהו שמעשן וצריך להתרחק, אני יכול להגיד שהמעשנים לא תמיד מתחשבים ולא תמיד מקפידים על החוק אפילו אם זה תחנת אוטובוס וכו' גם אם לרוב בגלל הפחד מההגבלות החדשות, אבל פעם?זה לא עניין חלק גדול מהם אם יושב לידם מישהו שסובל מהעשן.
בקיצור-החלטה מבורכת, טוב שעשו אני שמח על ההחלטה וזכותם של אלה שלידם שלא מעשנים גוברת.
מי שרוצה לעשן שיעשן בבית, גם ברחוב מותר היום אני לא יודע אם צריך בהמשך גם את זה להגביל או לא, אבל אפשר ברחוב, אפשר במקומות שמיועדים לכך כמו חדרי עישון, אפשר בבית שיסתפקו בזה.

לפי סגנון התגובה שלך

יש לי תחושה שאם הדבר היה תלוי בך, היית שולח את כל המעשנים לתאי הגזים...
אופססס אסור להזכיר נאצים ותאי גזים וכולי

תשמע, בתור אישה מעשנת שלא מעשנת עכשיו, גם לי קשה להריח את עשן הסיגריות של מישהו שרק חולף לידי עם סיגריה מעשנת או שהרגע כיבה אותה גם אם זה בתחנת האוטובוס.
אני מודה שזה לא נעים לי להריח את זה וזה מפריע לי. אבל, בתור מי שיודעת ומבינה את גודל ההתמכרות ואת הסבל הרב הכרוך בהפסקת עישון, אני חושבת שזאת גזירה מאוד אכזרית
ואני ממש לא מקבלת את כל ההטפות של הלא-מעשנים שמחמיצים פנים ומנפנפים בידיהם לעבר כל עננת עשן המסתלסלת מול פניהם...
כשאיזה גבר שלא שמע על דיאודורנט בקיץ הישראלי מרים את היד שלו מול פניי באוטובוס ובא לי למות מריח הזיעה שלו, אז על זה אין קנסות ואין תלונות. אני צריכה לשתוק ולבלוע את הסרחון כי אין חוק המכריח אנשים להתקלח או להחליף את בגדיהם לעתים קרובות.
הכי קל זה לרדוף את המעשנים שגם ככה מרגישים חרא עם ההתמכרות שלהם, גם ככה הם סובלים מהרדיפות של הלא-מעשנים וחייבים לצאת החוצה כדי לעשן או שמקצים להם תאים מבודדים שיחנקו את עצמם שם. אבל להכריח אנשים שחולים במחלות נפש או עצבים לא לעשן במקום בו הם מאושפזים, זה כבר באמת מעבר לכל אנושיות שהיא.

dibablas

New member
אני מציע שתירגעי

השורה הראשונה בהודעתך בזויה, אבל זו בחירה שלך לכתוב אותה.
אני לא רוצה לפגוע במעשנים כהוא זה ואפילו מבחינתי שלא יגבילו יותר, הבעיה היא שגם עכשיו זה לא בסדר.
הבעיה היא בנושא העישון היא כפולה:גם הסבל (שבזה זה דומה לסבל מזיעה של מישהו), אבל הנזק היותר כבד הוא בסיכונים בריאותיים, סבל מזיעה עוד לא גרם למישהו סרטן, מחלות לב וריאות ומחלות נוספות שנגרמות כתוצאה מעישון גם אם הוא פאסיבי.
יש עוד הבדלים כמו נזק סביבתי, סכנת התלקחות של אש וכו', הרבה הבדלים, בקיצור להשוות סטייק לתפוזים כי את שניהם אוכלים...
הרי גם אם מעשן כלשהו נתפס זה אחד לאלף ברוב המקרים בכלל לא קורה כלום, אז מספיק עם הבכיינות הזו וכמובן מספיק עם האשמות כ"כ חריפות שלא יתקבלו כאן בהמשך.

אני רגועה

סתם נמאס לי מהרדיפה הזאת של המעשנים.
הם/אנחנו מקבלים כל גזירה בלי להתלונן ובלי לפתוח פה. מוקצים מחמת מיאוס בכל מקום ציבורי. גם ברחוב כבר אסור לעשן. גם במרפסת של הבית הפרטי שלנו כי העשן עולה למעלה למרפסת שמעלינו. כבר אי אפשר לעשן בשום מקום. מקבלים את הכל ולא מעשנים יותר בשום מקום מלבד במקומות המוקצים ובאוויר הפתוח. אבל לעשות זאת גם לחולי נפש בבית חולים, זה כבר יותר מדי לתפיסתי.
וסתם לידיעתך, מספר החולים במחלות ריאה כתוצאה מהזיהום הסביבתי, מכוניות, פיח, ערפיח וכולי, גדול יותר מאלה שנפגעים מעישון פסיבי כי ממילא אף אחד לא מעשן יותר במקומות ציבוריים, אז על איזה עישון פסיבי אתה מדבר? לעומת זאת, עשן המכוניות מזהם הרבה יותר. אפילו הרופאה שלי אמרה שעשן המכוניות שאנחנו נושמים שווה ערך ל-8 סיגריות ביום. והבכיינות היא שלכם. לא שלנו.

dibablas

New member
מעשנים מעשנים

קודם כל מעשנים ברחוב ולא ידוע לי שאסור ואם אסור אז זה לא נאכף כי כל הזמן מעשנים ברחוב.
בנוסף לכך לגבי המכוניות-ברור שיש פגיעה נוספת מאלף ואחד דברים גם אנשים שמדברים בסלולרי במעלית זה בושה וחרפה, אבל זה לא גורע מזה.
צריך גם לגבי המכוניות למצוא פתרונות כמו מעבר למכוניות חשמליות, אנרגיה מהשמש וכו' אמרתי שלא?אבל על זה עובדים ואי אפשר ביום אחד לשנות את כל הטכנולוגיה או לחילופין לעבור לעגלה עם סוסה, אבל להקצות מקומות מסוימים למי שמעשן כדי שמי שבסביבתו לא יפגע זה כן.

וופל בר

New member
מי שרוצה לעשן שיעשן בבית

זה אחד הדברים שכתבת כאן כדי להסביר את הנימוק של 'זכותם של הלא מעשנים לאוויר נקי' .

להזכירך, מדובר כאן על אנשים שלא נותנים להם לעשן בביתם המאולץ.

dibablas

New member
בבית המאולץ הזה יש עוד אנשים זרים להם

שלא בחרו להתחתן עם אדם מעשן בין שהם מעשנים או לא
אי אפשר להתייחס לזה כאל בית פרטי

וופל בר

New member
ועדיין, צריכים להתחשב

בדיוק כמו שאמרה יחפה. ולשיטתך שבבית מותר לעשן. ומשום שאין להם בית אחר, צריכים להתחשב בהם ולאפשר להם אזורי עישון כדי לשבור את הקריז :)

מקובל עליך לפחות זה?

שיהיה שבת שלום לכולם.
שרוני, אני יודע שאת מאוד אוהבת את חנוך דאום, אהבתי אותו פעם, יותר ממך. עד הרגע שבחר להחניף למיינסטרים. אין ספק, כשמסננים את חנופתו, הוא מצחיק.

dibablas

New member
איזור עישון שלא יפריע לאחרים

אולי באמת אם לא ניתן תחליף לצורך יש בעיה והגבתי כך בגלל ההקצנה שבה הדברים עברו...

אני חושב שאיסור כזה - אם באמת הוטל, מה שטעון

וידוא - הוא באמת לא אנושי. כל מי שביקר אי פעם במוסד כזה ובדומים לו יודע שזו גזירה רעה שרבים לא יעמדו בה. מי שבטח ירוויח ממהלך מנוול כזה יהיה מפעלי התרופות. צדקת, יחפה.

אסור להטיל איסור אכזרי כזה בלי להציע אלטרנטיבה.

יש הרבה צביעות מאחורי הרדיפות והאיסורים האלה, מן הסתם משום שקל לרדוף יותר מעשן אחד מסכן מאשר אחרי אוטובוס, משאית או סתם מונית, שמפזרים הרבה יותר גזים רעילים.

Aronsona

New member
שמעתי עכשיו ברדיו את מנהל בית החולים הזה

שדיבר כמובן, בחוסר רגישות נוראי, על חוסר הבריאות בעישון.
לעומתו מנהל בית החולים הפסיכיאטרי בגהה, אמר שזו טעות עצומה שכן חולים פסיכיאטריים מעשנים כפול מאחרים והמניעה מהם תגרום לתוספת אי שקט נוראי.

poseidon111

Active member
למה? מאותה סיבה שלא משלמים לנפגעי

הנאצים את ההקצבות שמגיעות להם, מאותה סיבה שלוקחים מעניים אותו מע'מ כמו
מהעשירים ומאותה סיבה שפוגעים קודם כל באוכלוסיות שלא יעשו רעש.

הכי מעצבנים הם אלו שהפסיקו לעשן לפני יומיים, מסתכלים על הסיגריה שלך
בתיעוב, ואומרים שאתה מרעיל את הסביבה.

לגמרי מסכימה

והבן שלי שהוא באמת אחד המתנגדים הכי גדולים לעישון שאני מכירה,
כשסיפרתי לו את הסיפור הזה, הדבר הראשון שהוא אמר: זה אכזרי!!
לכן, גם אם הפסקתי לעשן בינתיים, אני לעולם לא אפנה בתיעוב או אעשה פוזות כלפי מי שמעשן לידי.

ויש לי רק דבר אחד להגיד לכל הצדקנים
http://www.youtube.com/watch?v=QaXdXcqyDVo

וופל בר

New member
לא מכיר את הסיפור

הצורה שבה הוא נשמע דרכך, מחבר אותי בהסכמה מלאה לכל מילה ותמיהה שכתבת.

למעלה