למה הם נפתחו???

kuansara

New member
למה הם נפתחו???

קניתי ציוד בסיסי לאחר שהדלקתם אותי פה בפורום עם כל החום החום הזה. פעם ראשונה עשיתי 12 פרלינים והם יצאו מבריקים ויפים ללא תקלות (ללא ספק מזל של מתחילים). בפעם השניה כשבאתי לגרד את שארית השוקולד מהתבנית לפני שהפרלינים מחליקים בקלות מתוכה, אבוי נפתחו להם כל הפרלינים כמעט. מה עשיתי לא נכון? א. שפכטל מתכת? ב. שכבת בסיס עבה מידי? ג. קרור במקרר? ד. יותר מידי גנאש? ה. כל התשובות נכונות?

../images/Emo26.gif

יכול להיות שהשוקולד כבר התקשה מעבר למה שצריך בשלב הזה. יכול להיות שהיה מילוי עודף והתחתית(תחתית הפרלין) היתה דקה מדי. ניסוי וטעיה. זה הולך ומשתפר.

מני.ת

New member
נסיון לעזור,

אם נתת את האפשרות הרביעית, זו בהחלט אפשרות ברורה לכישלון. הגנאש צריך להיות מתחת לקו הכיסוי באופן ברור , אגם אם זה מילימטר, אבל אם הגנאש בולט גם במעט או הוא בקוה הכיסוי, השוקולד יתערבב איתו והעסק יתחרבש. בעיקרון, עדיף להוריד את שאריות השוקולד מהתבנית (לאחר הסגירה) מיד בסיום ולא לחכות שיתקשה.

kuansara

New member
קודם כל תודה../images/Emo13.gif

הייתי שמח לדעת האם אתם משתמשים במקרר על מנת להאיץ את התקשות השוקולד לפני המילוי בגאנש ולאחריו? אם לא כמה זמן ממתינים לאחר יציקת השוקולד ועד להתקשות ראשונית של ה"קערות"/ממלוי הגנאש ועד סגירת הפרלין/מסגירת הפרלין ועד גרוד שאריות השוקולד מפני התבנית? אני מניח שהתזמון נעשה לפי המראה ולא לפי שעון אבל בכל זאת אשמח לקנה מידה כלשהו! תודה

נראה מצויין

בקיץ אני נעזרת במקפיא (נמנעת ממקרר!) לדקה או שתיים, אם החדר לא מספיק קר, בחורף ההתקשות מהירה ואין צורך בקרור בדרך כלל, תלוי גם עד כמה אני ממהרת...

kuansara

New member
תודה ושאלה נוספת

לטעמי הדפנות של הפרלין יצאו עבות מדי, לאחר שאני מציף את התבנית בשוקולד אני הופך את התבנית והשוקולד נשפך, אני קצת משקשק את התבנית שלא ישאר הרבה שוקולד אבל זה לא תמיד עובד. יתכן שזה קשור לטמפ' השוקולד? לאחר שאני מחזיר את השוקולד מהשיש ומערבב אני לא נותן חימום נוסף משום שהשוקולד מהשיש (22 מעלות) שבא במגע עם שארית השוקולד מגיע לכ-30 מעלות. אני עובד נכון ואם כן איך לייצר דפנות דקות יותר?

passioneta

New member
אני לא מומחית אבל

לדעתי אם תוסיף חמאת קקאו לשוקולד תקבל דפנות דקות. בשוקולד מריר הטמפ, צריכה להיות 32-34.

Ambrosius

New member
נכון

תחממי את השוקולד ל 32. ב30 זה סמיך קצת. ניתן גם להוסיף חמאת קקאו אבל אפשר גם בלי. אחרי ששופכים ו"מנקים" את התבנית בעזרת ה"שפכטל" אפשר להפוך את התנית ולהניח בזוית. אחר כך במידה ויש צורך, ניתן לגרד את שאריות השוקולד.

למעלה