למה הם לא ישנים?

dikiyossi

New member
למה הם לא ישנים?

הבעיה היא לא להשכיב אותן לישון הבעיה היא שהן מתעוררות בשש בבוקר........אוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווף למה? יש למישהו איזה נוסחת קסם שגורמת להן לקום יותר מאוחר (אפילו בשעה...)? עזרה! אנחנו עייפים!

שש זה טוב. הגדולה אצלינו היתה קמה בחמש

ורבע. זה בדרך כלל עובר, או שלא.. אין לי נוסחה, רק ללמד אותן לקום בשקט, להעיר את הבעל, ולשחק בשקט בסלון עד שאמא קמה יותר מאוחר...

tookmy

New member
נוסחת קסם

תאחרי להן את שעת השינה בשעה, באופן קבוע, לא יום-יומיים, תתמידי והרי לך שעת שינה נוספת בבוקר.

לא עבד אצלינו ../images/Emo10.gif

יש ילדים שזה לא עובד אצלם... עם הגדולה תמיד היתה לנו בעייה בהזזה של שעון קיץ ושעון חורף...

dikiyossi

New member
ברור שאת זה כבר ניסיתי

וזה ממש לא עובד, ניסיתי גם לעייף אותה מאוד ובימי שישי היא בדרך כלל הולכת לישון מאוד מאוחר (כדי שאולי יקרה נס ואנחנו נישן בשבת קצת יותר...) שזה אומר בשעה עשר וחצי ולפעמים אחת עשרה בלילה וראו זה פלא בשעה שש וחצי על השעון הנסיכה קמה...........................................

חמודבה

New member
גם אצלנו זה לא עובד

לאחרונה איחרה קצת את ההשקמה שלה לכיוון שש בבוקר (אם היא מתפרעת במקרים חריגים ביותר אז שש וחצי) אבל בעיקרון מתעוררת בחמש וחצי.

אילתית 2

New member
גם אצלנו זה לא עובד....

גם בשישי שתמיד הולכים לישון מאוחר..ומאוד מאוחר לעומת השעה הרגילה של השבוע...עדין קמים באותה השעה

tookmy

New member
בתור אחת שיש לה ילדה"קשה" בענייני שינה

כלומר הזזת שעון קיץ לוקחת כשבועיים-שלושה לפחות להחזיר סדר על כנו, למשל, אני יודעת בודאות שזה כן עובד, השאלה רק כמה משקיעים בזה. אם מצפים לזה שזה יעבוד בו ביום, אז ברור שזה לא עובד. אם מנסים להתמיד ככה במשך שבועיים-שלושה, רוב הסיכויים שזה יעבוד: אצלי אם אני עושה תרגילים עם שינה היא מפצה בשנת צהריים, הפיתרון במצבים שזה ממש חשוב לי (והיתה תקופה כזו) היתה לקצץ בשנ"צ. אם לילד יש מספר שעות שהוא זקוק להן, אז אם משכיבים לישון יותר מאוחר ונותנים לישון בצהריים את אותן מספר שעות כמו קודם, זה יכול לא לעבוד שבוע, אחר כך מתישהו הילד יקרוס. מה שכן, זה מאד קשה להתמיד כי ראיתי שלי עצמי מאד קשה לא להיסחף עם שנת צהריים כשיש הזדמנות ואז מתחיל כל הבלגן מהתחלה. כשמשהו מאד חשוב לי אני מתעקשת עליו ואין כזה דבר שילד, הכי משכים קום שיהיה, יצליח לתפקד לאורך זמן עם פחות שעות שינה.

אני פשוט הוןלכת לישון מוקדם

ואז לקום בשש, או בחמש ורבע (זאת השעה ששלי מתעוררת) זה כבר לא כזה נורא

פלגיה

New member
בד"כ אם הולכים לישון יותר מאוחר

ואם סוגרים את התריסים בחדר, כך שהחושך נותר. אבל זה לא תמיד עוזר. יש ילדים משכימי קום.

incognita22

New member
יש פשוט ילדים (ומבוגרים) כאלה

גם הבן שלי ככה. למזלי, כנראה שהוא ירש את זה ממני.... לא משנה כמה מאוחר אני אלך לישון, אני לא אקום אחרי 7 בבוקר (בעצם, אולי זה בגלל שאני רגילה לקום ב 5 בבוקר כל יום בשבוע כדי להגיע לעבודה
). אם הוא מתעורר ממש מוקדם אפילו בשבילו (בד"כ קם ב 6 בבוקר בלי קשר שעה בה נרדם), אני מחזירה אותו למיטה, נשכבת על המיטה הנוספת (הוא ישן במיטת נוער שיש לה מיטה נוספת למטה) מלטפת אותו ושרה בקול שקט. לפעמים עובד והוא ישן עוד שעה, ולפעמים לא, אבל זה עושה לשנינו בוקר של כיף :)

אילתית 2

New member
אצלנו זה גם ככה

להורים חובבי שינה...נולדו ילדים שלא אוהבים לישון כנראה... בכל מקרה עם הגיל זה משתפר...הקטן היה קם בשעה 5 כל בוקר..עם הזמן עבר ל5.5 ל6 ולפעמים 6.5... הגדולה כבר לפעמים לפעמים קמה ב7 אם לפני אז 6.5... בכל מקרה כשהם גודלים זה משתפר כמובן שאני דואגת לחדר חשוך...אבל לא ממש עוזר...

ליבי777

New member
אין מה לעשות עם תופעת "ציפור הבוקר".

יש פשוט ילדים כאלה. כנראה עניין של זמן....מאוד מבינה לליבך כי גם אצלנו זה כך והיה אפילו יותר גרוע-היו תקופות שהיה מתעורר בין 04:30-05:00 בבוקר. זה היה פשוט סיוט אבל גם לזה התרגלתי. היום(בן 3) מתעורר ב-06:00 ולפעמים מוקדם יותר. לא משנה באיזה שעה יילך לישון, הוא תמיד יקום באותה שעה.

rachealy

New member
פשוט מאוד, את הולכת לישון מוקדם יותר../images/Emo8.gif

אצלינו גם הילדים ישנים מוקדם וקמים מוקדם, ניסינו לאחר את שעת השינה אך הם המשיכו להתעורר מוקדם, אומנם התעוררו עייפים אך מוקדם. לכן, החלטתי שאין מה לעשות, אם אני רוצה להרוויח שעת שינה נוספת אני צריכה לישון מוקדם יותר. אז במקום ב-23:00 בלילה, התחלתי לישון ב-22:00 וזה עושה רק טוב.......אולי אני אתחיל לישון ב-21:00 אז אני ארוויח שעתיים של שעות שינה נוספות

בדיוק כמוני

במקום "להילחם" בשינה שלו אני בעצמי הולכת לישון מוקדם יותר. בדר"כ ב22:00 ,כבר אין עם מי לדבר...

למעלה