למה הכיפה הלבנה?

אמיתי 21

New member
חצוניות משפיעה על הפנמיות של אדם

עמ"י עש"ו גם כך זה בשמים כל בחינת חצניות של יום לפני הוא בחינת פנמיות של היום מבינה אבל אסור לאדם להבדיל עצמו המציבור זה כלל בהלכה , אבל יש נוהגים לשמר מינהג אבותם בבית וזה חשוב כדי תמיד ליזכור מאיפה אתה בא

אבל אני גרה...

במקום שבו כולם חילונים לצערי.. ואז דוקא אם אתחיל ללבוש חליפות וסגנון של חרדים דוקא אז אני אתבלט יותר מאשר עכשיו שאני לובשת בגדים צנועים אבל בסגנון שלי ומה שעושה לי יותר טוב.. ודוקא בגלל שהחיצוניות משפיעה על האדם אני עוד יותר לא אהיה מסוגלת ללבוש את הבגדים שמקובלים היום בחברה החרדית כי הם ממש ממש לא מתאימים לא לי ולא לאופי שלי.. אבל המנהג של האבות הוא לא ללכת ככה בחליפות יקרות אלא דוקא בגדים פשוטים כמו שאני לובשת.. טוב אני בכל אופן מקבלת את הטענה שלכם על הלבוש אבל לדעתי זה נתון לבחירה אישית של כל אחד..ואם אנשים לא ייחסו לזה חשיבות כ"כ גדולה זה גם לא ישנה כל כך הרבה... העיקר זה מה שבפנים..

אמיתי 21

New member
אשריך, כל מה שאני אמרתי היה כללי

עמ"י עש"ו אדם צריך להרגיש נח בלבוש , וכל אחד יש את הבחירה ללבוש מה שהוא רוצה העיקר שהיה צנוע

אמיתי 21

New member
בתי נייטין תגיב ? ותגיד להם בדיוק

עמ"י עש"ו מתי החליפו את התלבשות ? ואת הקובעים

מותר מותר...

אגב אמא שלי סורגת כאלה כיפות... (יארמולקעס קוראים לזה בני הישוב הישן) ות´אמת - לפעמים גם לי מתחשק ללכת ככה ברחוב כמו איזה רבארהלע...

אצלנו יש הבדל בשימוש בכיפה באיזורים

באיזור המרכז שמים כיפה רק לתפילה אבל בירושלים הם יותר מחמירים והגברים והנשים הולכים עם כיפות כל הזמן,גדולות וצבעוניות כאלה. שלך חנה גונן

ירמולקעס...

נייטין, האם במאה שערים רק הרעב אהרעלעך הולכים עם ירמולקעס? ראיתי כמה פעמים חבר´ה מהישוב הישן, עם חליפות שחורות בלי פסים וירמולקעס, לא ככה? ואגב, אני ראיתי את הירמולקע שמיוחסת לר´ נחמן והיא שונה מהירמולקע הירולשמית. יודעי דבר אומרים שהגירסה הירושלמית לכיפת הצמר הייתה כיסוי הראש בו התהלכו הס"טים בירושלים מדורי דורות (וגם קפטן הפסים), וכשהגיעו לי-ם בני אשכנז מתלמידי הגר"א ור´ מ"מ מויטבסק (שלמיטב זכרוני היה לר נחמן איזה קשר אליו במסעו לא"י) - הם החלו להתלבש כמותם כדי לא להיות שונים. כיפה לבנה עם "נ..נח.." עליה - זו כבר מסורת שהנהיגו הקרויים "נחנחים" (אני מת עליהם!), לא? וחוצמזה, שאלה - האם אין בעיה להיכנס עם כיסוי ראש כזה לבית הכסא?

למעלה