למה הכיפה הלבנה?

למה הכיפה הלבנה?

סתם תהיתי.. זה מקובל הרי שבני עקיבא לובשים כיפות סרוגות חרדים כיפות שחורות ברסלב-כיפות לבנות. מה הסיבה לזה? יש לכך מקור? אני יודעת שאני בת וזה אולי לא אמור להטריד אותי..אבל בכל זאת לידע כללי.. תודה רבה! סיון.

אמיתי 21

New member
דבר ראשון לא קשור הדבר הנל לא

עמ"י עש"ו לא קשור לרבי נחמן : מינהג חסידים ללבוש בגדים לבנים וכיפה לבנה כי זה מרמז לחלוקא דברנן אבל היום בדרות שלנו זה מהווה כיוהרה מבינה ואם לובשים בגדים לבנים לובשים מעל מעיל שחור כדי לא להיות בולטים ואיך האמר הרב אפרים הכהן זצ"ל פעם היו רואים אדם עם בגדים לבנים היו חושבים שהוא אדם חשוב היום רואים אדם לבלבוש כזה אומרים הוא השתגע

על איזה בגדים לבנים אתם מדברים

בסך הכל אנחנו הולכים עם חולצה לבנה ועם כיפה לבנה וזהו. הנעלים לא לבנות המכנסים לא לבנות וכו.. וכו.. וכו..

חסידי ברסלב לא לובשים כיפה לבנה

הכיפה הלבנה הסרוגה (עם הפונפון) היא חלק מהלבוש הירושלמי של חסידי תולדות אהרן, ובעבר של כל תושבי העיר העתיקה ווחלק מיושבי צפת וטבריה. מכיון שרבי ישראל אודסר הלך בכיפה כזאת בסוף ימיו, כמסורת אבותיו, גם קבוצת החברים שהולכים בדרכו אימצו לעצמם את הכיפה. חסידי ברסלב באים מכל קצוות היהדות הדתית והחרדית, ולכן אין לבוש "ברסלבי" מובהק. כמו כן לא ברור לי מהיכן נלקחה העובדה שהברסלבים הולכים לבושים בלבן.

במחילה מכבוד המנהל

אבל את כונתו של סבא לא אני ולא אתה יודעים. להזכירך גם רבי נחמן מברסלב הלך עם כיפה לבנה.

אתה צודק

כתבתי שהוא הלך בכיפה לבנה "כמסורת אבותיו", אבל זו היתה רק הנחה. ודאי שאין לי מושג מדוע עשה זאת. הכיפה של רבנו רבי נחמן שתמונות שלה נמצאות בכמה מספרי ברסלב אינה לבנה. היא מעשה אריגה מפואר ומיוחד הכולל כמה צבעים בשוליים. בכל מקרה אין לזה קשר לכיפה שאנחנו לובשים. ואיך אמר פעם הצדיק רבי אריה לוין: "העיקר מה שיש מתחת לכיפה"...

חסידי ברסלב לא הולכים עם כיפה לבנה?

זה דוקא לא ידעתי כי עד היום ל פגשתי ברסלב אחד שהוא עם כיפה אחרת.. אבל אולי זה שונה באמת אצל חסידי ברסלב מבית לבין חוזריןם בתשובה.. זה ברור שהכיפה זה בכלל לא העיקר וזה לא מה שחשוב אבל נראה לי שזה מן סימן היכר כזה מן הצהרה של שייכות לחברה מסויימת.. והכוונה שלי בשאלה הייתה פשוט לדעת אם עומד משהו מאחורי זה.. תודה רבה בכל אופן!

אמיתי 21

New member
את רגילה לרסלבים של המרכז ../images/Emo13.gif

עמ"י עש"ו עפ"י רוב הם לובשים כיפות לבנות כי זה הראש הוא כמו ספירת הכתר שהיא בצבע לבן כמו שאמר רישא כמר קטלג חויר ( ראש לבן כצמר - או לשון רבי החסידות אור צחצחות ) מבינה ?

אמיתי...

כמעט עם קריאת כל הודעה שלך אני עומד נפעם ונדהם. איזה מרכז ואיזה אור צחצחות. הכיפה הלבנה מקורה בירושלים, המפיצים עובדים בכל הארץ. בכל הישיבות לבעלי תשובה של ברסלב אין כיפות לבנות יותר משחורות. ועל התורה העמוקה שלך על משמעות הכיפה הלבנה אני משאיר לאייזיק וליהודי לענות.

אמיתי 21

New member
מחילה מכבוד הרב אבל כל השורש

עמ"י עש"ו אתה יודע מאיפה זה בא ? חסידי האר"י הקדוש זצ"ל כי הכל רמזים לאורות עליונים שאין לנו הבנה בהם. אז למה מקובלים לובשים בגדים לבנים ( עד לפני 100 שנה ובחגים ובשבתות ) ?

איפה פוגשים חסידי ברסלב?

לא רק כדי לברר איזו כיפה הם לובשים... בבתי המדרש של ברסלב בירושלים, בני ברק, צפת, ביתר, עמנואל - ובקיבוץ הקדוש באומן. אם תבואי לשם, תווכחי שרובם ככולם של חסידי ברסלב אינם לובשים כיפםה לבנה (וחלק גדול מהם לובשים כיפה לבנה בשבת). שוב אנו חוזרים לעובדה הפשוטה שמפני שקבוצת המפיצים היקרים תלמידי רבי ישראל אודסר נראים רבות ברחובות ובצמתים, הרי רבים חושבים שהם הם חסידי ברסלב ואין בלתם. אמנם, העובדה הפשוטה שהם קבוצה קטנה בת עשרות או מאות אנשים, מתוך אלפי חסידי ברסלב. והאמת והשלום אהבו.

אני מודה...

שאני באמת לא מכירה את כל חסידי ברסלב מכל הארץ... אז מן הסתם אתה צודק .. תודה רבה על התשובה! יום טוב בע"ה!

כיפה לבנה .....

אמנם בשנתיים הראשונות שלי בישיבה בתור בחור , חבשתי כיפה שחורה , כפי שהמנהל הזכיר . אולם לאחר מכן , התקרבתי לסבא , שהוא וכל מקורביו חבשו רק כיפה לבנה. כמו כן , סבא אמר שחבישת הכיפה הלבנה (הסרוגה עם הציצית דווקא !) היא מסורת של חסידי ברסלב מאז רבנו ושהיא סגולה ליראת שמים .

יש לי חלום...

כדי שלא יווצר רושם מוטעה: אני דיברתי רק על העובדות. לעניות דעתי חבישת הכיפה הלבנה היא מנהג נפלא. יש חלום: הלוואי שכולם היו נוהגים כך. כיפת קטיפה שחורה היא אילוץ מהגלות, והכיפה הלבנה היא יהודית מובהקת, ויפה, ונוחה, ולבנה.

אילוץ מהגלות...?

ועכשיו אנחנו לא בגלות? קודם כל תסכים איתי שאין לנו מושג באיזה כיסוי ראש הלכו לפני הכיפה של רב-ארהל´ך (תולדות אהרן) ובאיזה כיסוי ראש הלכו לפני הכיפה השחורה... כנראה שזה היה שונה... אבל בכל אופן, אנחנו עדיין בגלות ממש עכשיו, ועד שמשיח יבוא ויוציא אותנו מהגלות, אסור לשנות שום דבר וכל אחד ינהג כמנהג אבותיו... לא ככה? וכמו שאמר רלוי"צ בנדר - שבאומן בראש השנה היה אפשר לראות "תערוכה של כובעים" כי אצל אנ"ש אין מנהגים, השו"ע זה המנהג, ואיזה כובע שילכו זה יהיה בסדר, העיקר שיהיה ברוח היהדות וכו´.... (מיותר לציין שהיום באומן רואים הרבה יותר מסתם תערוכה של כובעים...
) בתי נייטין:))

אסור לשנות כלום?

אם כל תקופת הגלות אסור לשנות כלום אפילו לא צבע של כיפה אז אם מותר לי לשאול למה אתה לא לובש ג´לביה כמו מה שלבשו בתקופת החורבן? נו באמת אסור לשנות הלכות אין בעיה לשנות צבע של כיפה.. וחוץ מזה לא כל אחד יכל לנהוג כמנהג אבותיו בקטע הזה כי להרבה מהאנשים האבות לא חבשו כיפה וגם לא ההורים של האבות אז לפי מה שאתה אומר אני צריכה לחקור כמה דורות אחורה כדי לגלות איזה צבע של כיפה אבותי חבשו?? נו באמת...

לא הבנת...

אף אחד לא ביקש ממך לחקור, צריך ללבוש מה שמקובל... אם בזמן כזה הלבוש היהודי המקובל היה לבוש מסוים - אז ככה צריך ללכת... נכון להיום כיפה שחורה זה דבר שהתפשט אצל שומרי המצוות... חליפה ארוכה זה גם דבר שהתפשט... זה מה שמקובל, אז ככה צריך ללכת... ומי שאין לו ממש מסורת אבות, אז שישתדל ללכת במה שמקובל... העיקר שלא להמציא דברים חדשים, לבושים חדשים, מנהגים חדשים, כל אחד והמדרגה שלו... ואם לפי המדרגה שלו מה שהוא יכול ללבוש זה רק ג´ינס עם טריקו - אז שילך עם ג´ינס וטריקו, כי זה המדרגה שלו עכשיו, ואצלו זה בחינת האמת, כי כל עוד שהוא מחפש את האמת - אז גם כרגע הוא לא ממש אוחז באמת אלא בשקר, אז רבינו אומר שזה לא נחשב בשבילו לשקר כלל, כי הוא בדרך אל האמת... לפעמים השקר הוא "תחנה" בלתי נמנעת בדרך אל האמת, ובגלל שזה רק "תחנה" בדרך, ממילא זה לא נחשב לשקר... (מובא ב"אוצר היראה"). לילה טוב, בתי נייטין:)))))

אבל גם מי שהתחיל לשים כיפה שחורה...

שינה את המסורת שנהוגה עד עז כי עד כמה שידוע לי לפני אלפיים שנה לא חבשו כיפות שחורות מקטיפה.. ולמה אתה רואה את זה בתור המצב של "האמת"... סתם האמת אין לי כוח להתחיל בויכוח הזה על הבגדים.. אבל סתם אני פשוט חושבת שכל הדברים האלה הם כ"כ חיצוניים ולא העיקר ואם מה שעושה לי טוב על הלב זה ללבוש חצאית ג´ינס וחולצה אז מה זה כבר משנה? זה לא הופך אותי לפחות יראת שמיים. לפחות אני לא מרגישה פחות... אני לא אוהבת שנתפסים לכאלה דברים ועוד יותר כששופטים אנשים לפי זה.. אבל זו כמובן רק דעתי ואני לא באה לשנות את דעתך ממש לא מפריע לי איך מישהו אחר מתלבש כל עוד כמובן זה בצניעות.. בכל מקרה שיהיה לילה טוב!

למעלה