למה היא לא מקבלת אותי.... ? ? ?

victoria1001

New member
אני גרה איתה כי

כרגע אין לי אפשרויות אחרות לגור לבד... ואני ממש לא מסכימה לסחיטה רגשית....נראה לך..? ובגלל שאני לא מסכימה אז נוצר בינינו מריבות וחיכוכים...כי אני מתנגדת לה....

Alleycat74

New member
מריבות וחיכוכים זה סחיטה קלאסית

בעצם זה שאת מתנגדת ומתווכחת את מעבירה לה אנרגיה, את משחקת את המשחק שלה, את מאפשרת לה לסחוט אותך יותר ויותר :) אם באמת לא היית מסכימה פשוט היית מתעלמת... או יותר מזה - כן מתקשרת איתה אבל בחיוך, ברוגע, על דברים ש*את* רוצה, *איך שאת רוצה* ו"מתי שאת רוצה*...

victoria1001

New member
אז באמת לפעמים אני מתעלמת..

או מנסה לדבר איתם בנועם...ולהסביר לה.. אבל שוב ..אתם צריכים להבין שלא מדובר באדם נורמלי...אני די בטוחה שלאמא שלי יש הפרעות נפשיות.. היא לא אדם שאפשר לתקשר איתו..לדבר..היא לא מסכימה לדבר בכיף...יש לה את הדעה שלה וזהו.. אף אחד לא יגרום לה לחשוב אחרת..אפילו אם אביא לה אנשים שיראו לה שיש עוד צד בסיפור.... קשה לה עם הדרך שבחרתי והיא כל הזמן מנסה לפגוע לי בזה..........אבל אני לא נותנת...כי יודעת שטוב לי במקום העבודה החדש שלי....

את צריכה להבין שככל הנראה

היחסים שלך עם אימא שלך "נורמליים"... והיא "נורמלית"... על פי המקובל בחברה. אני הייתי מעדיף לחיות ברחוב ולא בבית של אנשים שאני לא רוצה להיות איתם בשום סוג של קשר... וגם עשיתי את זה בעברי.

victoria1001

New member
אולי.....

אני בדיוק כעת רואה את הסרט "הסוד" לאחר שאתמול בחדשות ערוץ 22 הזכירו אותו וכמה הצליח לעשות היסטריה בעולם... אז מישהו בסרט הזכיר..."שכל מה שקורה לנו בחיים אנחנו משכנו לחיינו"..אני מבינה את את זה. אבל קצת קשה לי לקבל שבחרתי לעצמי אמא כזאת...או להבדיל סיטואציות כאלו ואחרות...דווקא עם אמא.....בכל נושא אחר אני מוכנה לקבל את זה.... אבל דווקא עם אמא זה בעיה.....אולי זה נובע מכך שבאיזה שהוא מקום אני לא אוהבת אותה..ואת איך שהיא מתנהגת בחיים... אולי בגלל שעבר שלה..היא גם הייתה סוג של קורבן..אז אני לא רוצה להיות כמוה ולכן בוחרת את הדרך של המרד... אני לא אוהבת אצלה ...שהיא למשל כל הזמן מקטרת על משהו רע..ולא מנסה לעשות משהו כדי לעזור לעצמה להקל על אותה סיטואציה...אז אולי בגלל כל זה ..........בחרתי בדרך שבחרתי למשוך אותה לחיי.......... אולי כי באיזה שהוא מקום הייתי רוצה שלה תהיה גישה קצת שונה לחיים...יותר הבנה...יותר סלחנות...וכו'.. ואולי אני צריכה להתחיל לשלוח לה אור ואהבה...........למרות שקצת קשה לי עם זה....

אני מנוע מלהגיב לגבי סרט "הסוד"

אחרת יש סיכוי סביר שמיכל הררי תחסום את הכניסה שלי לפורום הזה. בעיניי: זה לא שאת בחרת את האימא הזאת אלא שבחרת להישאר לחיות עם האדם הזה שהדבקת לו תווית בשם "אימא" ושאת מרגישה ככל הנראה מחוייבות כלפיה בגלל התווית. אם את לא אוהבת אותה למה ומודע את ממשיכה לחיות בבית יחד איתה? מה איכפת לך אם היא עוזרת לעצמה או לא? למה את רוצה לשנות אותה? ("שיהיה לה גישה אחרת...") אל תשלחי לה אור, אל תשלחי לה אהבה... בשביל מה? תתחילי אולי בלקבל את עצמך...

victoria1001

New member
אני מקבלת את עצמי...

אני ממשיכה לגור איתה כי כרגע לא יכולה לאפשר לי מקום מגורים אחר.......... ואני איתה...אולי מתוך תיקווה שביום מן הימים הקשר בינינו יהיה אחר........ ואכפת לי........שהיא מתנהגת בצורה זו או אחרת...כי היא כל הזמן נפגעת.......ולא רוצה שהיא תפגע..........אני רוצה שיהיה לה קל וטוב בחיים.... יש מבין..??

יש מבין?... לא, לא כל כך.

תקני אותי אם אני טועה: את לא מסוגלת לדמיין שיהיו בת ואם שלא נמצאות בקשר כזה או אחר. אני לא מצליח לדמיין שאהיה בקשר עם מישהו בגלל התווית שלו ולא בגלל האדם עצמו. איפה שהוא כתבת שאת כמעט בת 30... מגיל 17 לא ישנתי בבית של ההורים שלי, לא כי "יכולתי להרשות לעצמי כלכלית" אלא כי כל פעולה אחרת הייתה נגד רצוני.

victoria1001

New member
אני שואפת לחיות בהרמוניה עם אנשים..

ולא משנה מי.. ברור שאם פגועים בי אז משנה גישה...אבל עדיין מנסה לגשר על הפערים... יכול להיות שהפתרון שלך לא יהיו אותו פיתרון עבורי..או עבור אחרים....יכול להיות שלך זה התאים ..אבל לא אמור להתאים לכל אדם... ואגב אני חושבת שמה שעשית זה באיזה שהוא מקום בריחה מהמציאות....וצריך לדעת להתמודד עם דברים ולא לברוח כל פעם שרע......או שדברים לא מסתדרים כמו שאנחנו רוצים... אני מנסה להיות עם אמא בשלום........כדי שיהיה לנו קשר תקין עד כמה שאפשר שלא אמא ובת...

אני חי בשלום

אני לא מכנה "לברוח" להחלטה המודעת עם מי להיות בקשר ועם מי לא. בקיצור, אני מבין שהנחתי נכון... את לא מסוגלת לדמיין שיהיו בת ואם שלא נמצאות בקשר כזה או אחר. לא הצעתי לך את ה"פתרון שלי"... הצעתי לך לחזוב קצת מחוץ למוסכמות החברתיות, את לא מוכנה... זכותך... בהצלחה בחייך.

Alleycat74

New member
עמנואל מרבית האנשים לא יודעים לחשוב

נקודה. זה לא רק לחשוב מחוץ למוסכמות או מחוץ לקופסא זה בראש ובראשונה "לחשוב"..... הרי זה מה שנדרש כדי לקבל החלטה או לבחור בחירה מודעת ואת זה מבין נגואל לא אדם מן השורה :)

אין לי הרבה אופציות חוץ מ-

להסכים איתך... חשיבה זה לא הצד החזק של האנושות של ימינו. זאת בדיוק הסיבה שכתבתי את מה שכתבתי לויקטוריה.

למעלה