למה הורדה ההודעה בנושא "מיהו יהודי"

vizini

New member
אולי בגלל בעיה עם זכויות יוצרים

שהועלתה כאן. בכל אופן, הנה הקישור להודעה ב"חדרי חרדים" שם הופיעה הכתבה לראשונה. אין בעיה של זכויות יוצרים עם קישור...

א ו ר בת

New member
מה הבעייה עם זכויות יוצרים ?

אם הייתי סורקת לבד זה היה בסדר ? בכל מקרה, למי שמתקשה לקרוא את האותיות הקטנות – הרי עיקרן כפי שנבחרו על ידי : "והיה אם נשכיל לסקר את החינוך שלנו על היסוד שרק שומרי התורה הם יהודים והיתר הינם ערב רב, ולפעמים גרועים מאומות העולם אזי...". "...כי רק ההכרה הברורה וההזדהות על ההנחה שרק שומרי התורה הם יהודים, וכל היתר בהחלט אינם יהודים, ואלו ביניהם שאינם מאמינים בהוויה האלוקית, אינם בגדר תרבות אנושית בכלל...". "...ובסוף ספרו "מורה נבוכים" מגדיר הרמב"ם מי נקרא "אדם" ומי לא. וקובע שמי שאינו מאמין במציאות האלוקית אינו בכלל האדם. וזוהי בהחלט הקטגוריה והמחלקה אליה משתייך החניך המצטיין של "החינוך הממלכתי" החילוני...".

vizini

New member
הרבנית חנוכה העלתה את הבעיה.

באופן כללי, סריקה של כתבה מהעיתון והעלתה לפורום ללא אישור מהכותב או מהעיתון, אכן מפרה זכויות יוצרים.

א ו ר בת

New member
והקלדה שלה ?

וסריקה של קריקטורה או מודעה ? והעלאת קריקטורה או מודעה שמישהו מצא ברשת ?

לפי החוק

ברגע שמשהו מתפרסם בעתונות,ניתן לפרסמו שוב (יחד עם מראה מקום ושם הכותבים)

vizini

New member
זה נכון לגבי חדשות, לא לגבי מאמרים.

על מאמרים יש זכויות יוצרים, גם אם התפרסמו בעיתון.

א ו ר בת

New member
כך גם...

ברכת "ברוך הבא" מאויירת מוגנת תחת זכויות אלה. אני אזכור את זה כשמישהו ישים ברכה כזו. או בדיחה. או כרזה.

אני לא מחקתי

וגם מתנדב לא מחק. לא נראה לי שיויו מחקה. מה נשאר? אולי בעיה טכנית?

א ו ר בת

New member
ההודעה הכילה

קובץ שנלקח מ"בחדרי חרדים" ושהכיל כתבה מיתד נאמן. את עיקרי הטיעונים השערורייתיים של הכותב הבאתי כאן. יצאתי מיד אחרי ששלחתי את ההודעה. אני מבינה שהיו פה כאלה שהספיקו לראות אותה ואולי אף להגיב ולכן די קשה לי להאמין שזו היתה בעייה טכנית אם כי הכל ייתכן. את יכולה לבדוק ברשימת מחוקים או משהו ? תודה.

א ו ר בת

New member
ואגב - בהודעה המקורית

ציינתי שהסריקה מיתד נאמן ובאדיבות בחדרי חרדים.

ההודעה נמחקה על ידינו

משום שכללה תכנים שהועלו לפורום ללא אישור בעלי זכויות היוצרים. אין לסרוק כתבות, להקלידן, להעתיקן או להפיצן בכל דרך שהיא ללא אישור בכתב מהמוציא לאור. מסיבה זו ההודעה נמחקה, ואנו מבקשים להמנע מהעלאת תכנים בסגנון זה שוב.

א ו ר בת

New member
זכויות ?

יותר ופחות. תמר לא יכולה היתה לקבל אישור - כי היא לא יודעת מי הכותב המוכשר. והאם כאן - אותו קובץ בדיוק וכמעט באותה השעה - התקבל אישור מהיוצר ? ומה עם מנהלת פורום חוזרים בתשובה שסרקה מאותו עיתון בדיוק ? ואלו כמה טיפות - מהדומות כשתי טיפות - בים הפרת זכוית היוצרים, לכאורה. לאור ההיסטוריה הקרובה של הפורום הזה - זה לא מריח טוב.

אני בדרך כלל לא נוהגת להגיב לאשמות

שגולשים מעלים כנגדי. אמרתי למישהי שאומרים שעל ראש הגנב בוער הכובע והכובע שלי לא בוער. לכן אני לא רוצה צורך להגיב. הפעם, החלטתי לחרוג ממנהגי מכיוון שהיתה לי כאן סיעתא דשמיא גדולה וכשקראתי את ההודעה של אור נדהמתי איך ה' יתברך שומר עלי בכל צעד שאפנה. אני באמת מתנצלת על ההשתפכות אבל כשאני חושבת על זה עכשיו בשרי נעשה חידודין חידודין. קודם כל תשובה לאור: אור, לפני שאני מכניסה כתבה לאחד הפורומים שלי אני טורחת להתקשר ולבקש אישור מעורכי העיתון. נכון שאני לא תמיד כותבת את זה, אבל אני תמיד טורחת לבקש אישור, ונכון שלא בכתב אלא טלפונית, אבל אישורים יש לי. כך זה היה כשהתחלתי להביא קטעי חדשות מעיתון "בקהילה", ביקשתי לפני כן (באמצעות תיבת המסרים של הייד פארק) את אישור כללי מעורך העיתון, שבמקרה הוא גם אחד המנהלים של פורום "בחדרי חרדים", לצטט כתבות מ"בקהילה" בפורומים שלי. הוא גם נתן לי את האישור הכללי הזה בתנאי שאתן קרדיט לעיתון. כך זה גם במקרה הזה וגם במקרים נוספים. אז ממה כל כך התרגשתי, אספר לך אור. אני אף פעם לא נוהגת לכתוב שביקשתי אישור טלפוני על פרסום הכתבה. תמיד אמרתי לעצמי שאם מישהו יעורר בעיות אז כבר אגיב. לא ראיתי שום צורך על כל כתבה וכתבה לכתוב שקיבלתי אישור. אז מה קרה בשני המקרים האלה שכן ציינתי? המקרה שני - מכיוון שהמחבר נתן אישור אך ורק לפורום חוזרים בתשובה. רציתי שאנשים שמקפידים על זכויות יוצרים ידעו שהאישור ניתן אך ורק לפורום הזה. המקרה הראשון- זה המקרה שגרם לי עכשיו להתרגשות. בהתחלה רציתי להכניס את הכתבה כמו תמיד מבלי לציין שקיבלתי אישור לכך. אבל איך שהתחלתי להכניס את זה לפורום משהו מבפנים אמר לי שהפעם הזאת לכתוב את השתלשלות קבלת האישור לפרסום הכתבה בפורום. אמרתי לעצמי: "בשביל מה, מה שונה הפעם הזאת מהפעמים הקודמות?" וגם הפעם רציתי לנהוג כפעמים הקודמות ולא להכניס את זה. אבל "ההרגשה" הזאת לא נתנה לי מנוחה ובסוף החלטתי להקשיב לנשמה שלי ולהכניס את זה לפורום. אמרתי לעצמי שאני לא יודעת איך ה' מסובב את העניינים ולמה אבל אם יש לי כאלה אותות אזהרה חזקים סימן שכך אני צריכה לנהוג. הכנסתי את הכתבה לפורום ושכחתי מזה. כשקראתי את ההודעה של אור עם האשמה גם כלפי מנהלת פורום חוזרים בתשובה שמכניסה כתבות ללא אישור פשוט נדהמתי מאיך ה' יתברך שומר עלי מכל מיני דברים עוד לפני שהם יתרחשו. ועל זה נאמר: שומר פתים ה' פשוט מדהים!!!

מתנדב

New member
ממש מדהים.....

וזה אמרתי רבות בפורום לפני שחושדים במישהו, יש לבדוק זאת לעומק, ולא להחליט ישר, ואת זה כנראה הם לא אוהבים לעשות ובפרט כשזה נוגע בדתיים...

א ו ר בת

New member
חבל רק

שהסיעתא דשמיא שלך לא עזרה לך ולשני החברים שהגיבו לך פה להבין שההאשמה לה היתה מכוונת כלפיך, לא כלפי תמר ולא כלפי הכותב ביוצאים בשאלה – כמו גם לא לכל מאות הכותבים שמעלים קבצים כאלה לפורומים השונים. בכל מקרה תודה על ההבהרה לגבי המקרה הפרטי והלא מייצג שלך. התלונה ובעיקר התמיהה מופנות כלפי הנהלת הפורומים על יעילותה הרבה במקרה הזה.

איך בעלי נוהג להגיד:

את מתוקה מדבש

למעלה