אני בדרך כלל לא נוהגת להגיב לאשמות
שגולשים מעלים כנגדי. אמרתי למישהי שאומרים שעל ראש הגנב בוער הכובע והכובע שלי לא בוער. לכן אני לא רוצה צורך להגיב. הפעם, החלטתי לחרוג ממנהגי מכיוון שהיתה לי כאן סיעתא דשמיא גדולה וכשקראתי את ההודעה של אור נדהמתי איך ה' יתברך שומר עלי בכל צעד שאפנה. אני באמת מתנצלת על ההשתפכות אבל כשאני חושבת על זה עכשיו בשרי נעשה חידודין חידודין. קודם כל תשובה לאור: אור, לפני שאני מכניסה כתבה לאחד הפורומים שלי אני טורחת להתקשר ולבקש אישור מעורכי העיתון. נכון שאני לא תמיד כותבת את זה, אבל אני תמיד טורחת לבקש אישור, ונכון שלא בכתב אלא טלפונית, אבל אישורים יש לי. כך זה היה כשהתחלתי להביא קטעי חדשות מעיתון "בקהילה", ביקשתי לפני כן (באמצעות תיבת המסרים של הייד פארק) את אישור כללי מעורך העיתון, שבמקרה הוא גם אחד המנהלים של פורום "בחדרי חרדים", לצטט כתבות מ"בקהילה" בפורומים שלי. הוא גם נתן לי את האישור הכללי
הזה בתנאי שאתן קרדיט לעיתון. כך זה גם במקרה
הזה וגם במקרים
נוספים. אז ממה כל כך התרגשתי, אספר לך אור. אני אף פעם לא נוהגת לכתוב שביקשתי אישור טלפוני על פרסום הכתבה. תמיד אמרתי לעצמי שאם מישהו יעורר בעיות אז כבר אגיב. לא ראיתי שום צורך על כל כתבה וכתבה לכתוב שקיבלתי אישור. אז מה קרה בשני המקרים האלה שכן ציינתי? המקרה שני - מכיוון שהמחבר נתן אישור אך ורק לפורום חוזרים בתשובה. רציתי שאנשים שמקפידים על זכויות יוצרים ידעו שהאישור ניתן אך ורק לפורום הזה. המקרה הראשון- זה המקרה שגרם לי עכשיו להתרגשות. בהתחלה רציתי להכניס את הכתבה כמו תמיד מבלי לציין שקיבלתי אישור לכך. אבל איך שהתחלתי להכניס את זה לפורום משהו מבפנים אמר לי שהפעם הזאת לכתוב את השתלשלות קבלת האישור לפרסום הכתבה בפורום. אמרתי לעצמי: "בשביל מה, מה שונה הפעם הזאת מהפעמים הקודמות?" וגם הפעם רציתי לנהוג כפעמים הקודמות ולא להכניס את זה. אבל "ההרגשה" הזאת לא נתנה לי מנוחה ובסוף החלטתי להקשיב לנשמה שלי ולהכניס את זה לפורום. אמרתי לעצמי שאני לא יודעת איך ה' מסובב את העניינים ולמה אבל אם יש לי כאלה אותות אזהרה חזקים סימן שכך אני צריכה לנהוג. הכנסתי את הכתבה לפורום ושכחתי מזה. כשקראתי את ההודעה של אור עם האשמה גם כלפי מנהלת פורום חוזרים בתשובה שמכניסה כתבות ללא אישור פשוט נדהמתי מאיך ה' יתברך שומר עלי מכל מיני דברים עוד לפני שהם יתרחשו. ועל זה נאמר:
שומר פתים ה' פשוט מדהים!!!