למה הוא לא סוחב ?

david m

New member
למה הוא לא סוחב ?

שלום , מי שמכיר את ה CGP יודע שהוא "לא סוחב בעליות " לטפס לגובה 2 או 3 זה משימה לא פשוטה עבורו. לעומת זאת ALY למשל "טס" במלוא מובן המילה. עד היום ייחסתי זאת פשוט לכך שמנוע ה CGP מן הסתם יותר חלש מ ALY . כעת אני כבר לא בטוח . הרי ה GP מגיע בקלות ל 2500 RPM . כלומר שהפלופלור שלו כן מסוגל להסתובב במהירות של 2500RPM. והרי עד כמה שידוע לי היחס בין סיבובי המנוע לפרופלור הוא יחס ישיר . אז למה הוא לא סוחב ? מודה מראש לכל המשיבים. בברכה , דוד

dovgazit

New member
ועוד אפשרות...

בעית מבנה. אולי הוא מעוות ??? לא סימטרי ???

האין זה גורם לבלאי מנוע מוגדל?

למה שחברה תתקין מדחף עם ספיעה גסה יותר , או עדינה יותר ותכסח לעצמה את המנוע (עייפות מתמשכת כתוצאה ממאמצים נוספים בתלתל הבוכנה או לחלופין טמפ´ מוגזמות ושחיקה של הבוכנה והצילנדבר במקרה השני) ? אולי כי לא אכפת לה והיא בכל מקרה שולחת לשיפוץ ומקבלת מנוע אחר - אבל זה עלול להגמר ברע אם לא מתאימים את שעות המנוע המקסימליות למדחף החדש.

אני לא חושב שהכוונה

פה היא להתקין פרופלור כ"כ קטן שהוא "יכסח" את המנוע. ראשית, גם פרופלור גדול מדי זה לא טוב, זה גורם לדטונציה ולהתחממות יתר - מכיר איך מנוע של מכונית "מצלצל" כשמנסים לבצע זינוק בעליה בהילוך שלישי? אם המנוע חלש יותר אז הגיוני לשים עליו פרופלור שיעמיס עליו פחות ושיוכל לעבוד בסל"ד שעבורו תוכנן. חוצמזה, במטוסים עם פסיעה קבועה השיקולים לשים פרופלור אחר יכולים להיות מה רוצים מהמטוס: אם רוצים שיוט במהירות יותר גבוהה אז שמים פרופלור "שיוט" דהיינו פרופלור עם פסיעה יותר גדולה. מטוס עם פרופלור שיוט יטפס יותר לאט ממטוס זהה עם פרופלור "כוח" אבל ישייט במהירות יותר גבוהה. יכול להיות ששני המטוסים האלה דומים מבחינת כ"ס אבל על CGP יש פרופלור שיוט ועל ALY יש פרופלור כוח. מפה נובע כל היתרון של פרופלור עם פסיעה משתנה (סל"ד קבוע). בהמראה וטיפוס הוא מתנהג כמו פרופלור כוח ובשיוט הוא מתנהג כמו פרופלור שיוט.

צור בנר

New member
אולי בגלל

שמנוע ה ALY חדש (אחרי אוברול) ומנוע ה CGP ותיק יותר, ובנוסף הוחלף ל ALY גם מדחף. אני לא בטוח שבטיפוס במנוע מלא, הם מגיעים ל 25000 סל"ד. ייתכן ובמהירויות שונות זה קורה, וזה כבר לא מאפשר השוואה בין המנועים.

בדקת את הנתונים הבאים:

1. מה היה ההבדל בין משקל ההמראה של אחד מהם לעומת השני במועד שתי ההשוואות, כמויות הדלק ומה היה משקל ההמראה? 2. האם בדקת שהמנועים הם אותם המנועים, יש מנוע D2J ויש מנוע H. 3. יש גם מטוסים עם מנוע 180 כ"ס, ויש גם ורסיות נוספות. 4. לא ממש נראה לי (אבל אפשרי) שהמדחף הינו בפסיעה שלא מתוכננת לטיסה ישרה ואופקית. 5. האם בדקת "סלד סטטי"? 6. מנוע חדש, או מנוע משופץ נותנים פחות כח במאה השעות הראשונות (וזה די משמעותי) 7. מה היתה הטמפרטורה החיצונית בימים הרלבנטיים? 8. יש עוד סיבות נוספות.

הפסקת המראה

יצא לי לחוות עם מדריך בשם יוסי כהן הפסקת המראה ב 152 עקב סלד נמוך מהמקובל במשך ריצת המראה. בדיקה בספר המטוס העלתה ש"בוצע שינוי במדחף,יתכנו שינויים בסל"ד" אז המראנו שוב.

תגיד ראובן

היה לי פעם חבר טוב בשם יוסי כהן שגר בזמנו בישוב ליד עזה האם זה יוסי כהן הזה, שהפך למדריך טיסה?

יואל - אם היית מדריך טיסה בהרצליה:

אתה אמור להכיר את יוסי כהן. הוא מדריך\הדריך שם במונאייר,אייר קלאס ועוד , ביצע נחיתת אונס ב 152 (טוטאל לוס) עקב מיים בדלק, והייתי עושה לבנאדם עוול אם לא הייתי מציין שהוא מדריך ממש לא רע. אם הוא היה החבר שלך בעזה? אין לי שמץ אבל ממש לא נראה לי!

ראובן ראובן ראובן...

מה זאת אומרת "אם היית מדריך טיסה בהרצליה"... עולה מדבריך שאתה לא מאמין לי, אז לידיעתך, בתקופה שעוד רחצת מטוסים עבור מצליח חביב, ישבנו על הדשא, אתה, אני, כריס, רמי בית הלחמי ועוד שני חניכים שלי... היה איזה מטוס שנתקע וחסם את מסלולי ההסעה... הגעתי להתאמן עם שני חניכים בהנמכות ונחתנו לשירותים... בטח אתה לא זוכר... רגע נזכרתי, גם מתי אבולוף ישב איתנו, בטח גם אותו אתה לא זוכר... מפקפק שכמותך.

לא זוכר?! לא זוכר?!?!?!

בטח שאני זוכר! ובטח ובטח שבטח שאני זוכר , וזוכר אני ,זה בטוח! ישבתי עם כריס בהאנגר (שיחת האנגר כשמה כן היא) כאשר פניו של כריס התעוותו...עת שהביט אחר גבי - הסתובבתי וראיתי ססנה רצה על השוליים של המסלול ואז דופקת סבסוב לעפר להצטלבות - והמנוע מודמם. קפצנו לאוטו של כריס ודהרנו לעברו. סתם התפוצץ צמיג. אני זוכר אותך עכשיו, אני בשוק שאתה מצליח לקשר. תזהר - אתה כבר לא בעילום שם! אני יודע מי עתה עכשיו... ta Ta ta Ta Ta ta (XFILES) סתם ... נעים סוף סוף "להכיר" אותך ידידי , אחרי זמן כה רב שאני "מכיר" אותך פה.

וצר לי שהשתמע כאילו אינני מאמין...

אבל האמת היא שבאמת לא האמנתי :) עכשיו אני מאמין

תגיד ראובן...

בתור מומחה גדול... יש לך מושג מה קורה עם איציק ברמן והדו מנועי שלו?

הפסקת המראה

מוסר השכל: להקפיד, כנדרש, להעיף עין בדפים ה"אדומים" וה"צהובים" שבסוף הספר, ולראות איזה תקלות היו לאחרונה, כיצד נסגרו והאם ישנם היתרים מיוחדים לטיסה. ואז יודעים מראש שאולי הסל"ד בהמראה יהיה נמוך מהרגיל.

למעלה