למה האם ואיך

Zipadidoda

New member
למה האם ואיך

שלום מה שלומכם אם אני שולח למישהו אנרגיה נגיד כדי לעזור לו ואז הוא משתמש באנרגיה ששלחתי לו ועושה כישוף רע או משהו רע איתה ההחזר יהיה עליי או אליו? הוא שלח אותה... אבל זו תיהיה האנרגיה שלי! תודה

מה ז´תומרת שולח?

באריזת מתנה שעליה כתוב "מזיפ"?...אני לא חושבת שאפשר לשלוח כל כך הרבה אנרגיה,אם וכאשר, כדי שיספיק למשהו כל כך נורא...זה כמו שתרפא מישהו היום והוא יהרוג מישהו מחר אז מי אשם? יש לי כאב ראש רק מלחשוב להתפלסף על זה...

Black-Sphere

New member
שליחת אנרגיה

שליחת אנרגיה לאדם זה לא מעשה מסובך כל כך. טיפול ברייקי אפשר לעשות בעזרת שליחת אנרגיות ממרחקים גדולים והדבר כבר הוכח במועיל.

Zipadidoda

New member
חמודה אור

אם תשימי לב לשאלה... זה לא אם זה אפשרי לשלוח אנרגיה או לא... זה תשובה על חלק מההודעה שלח. ואת צודקת השאלה שלי אם אני יהיה אשם בסופו של דבר? אני יהיה אשם... אבל במושגים קוסמיים בלה בלה בלה וחוק ההחזר בלה בלה בלה... האם יהיה החזר?

Justin Angel

New member
אממ...

אם אני אהיה חייב לענות על השאלה הזאת אני אגיד , שאתת כן אחראי. הרי לאנרגיה עדיין יש את התחימה האנרגתית שלך...

Zipadidoda

New member
אם כך אז

בלייק ספייר אני מצטער... זו אנרגיה חזקה מאוד וההחזר יהיה אליי... האנרגיה תיהיה אם החתימה שלי לא משנה אם אתה שלחת אותה ליקום כי אני שלחתי אותה אלייך... מצטער

מממ...יש לי שאלה/הצעה

למה אי אפשר לראות את החלוקה של האשמה ? כאילו הרי אי אפשר להגיד שזה ששלח אנרגיה לא אשם,אבל מצד שני גם אי אפשר להגיד שזה ביצעה נקי מאשמה...אז אולי זה אה...מתחלק בנייהם?...או ששניההם אחראיים במידה שווה?...שניים חוטפים הרצאה מהקרמה?

Justin Angel

New member
זה וויכוח בשתי מישורים

כל אחד מהם משפיע על השני. המישור הראוןש של הוויכוח , הוא הצד הפילוסופי של אתיקה, והמישור השני הוא באמת מה קורה. מבחינה אתית: אם אתה נתת אנרגיה ,ואתה ידעת שתשמש למטרות "זדון" אז אתה אחראי במידה מסוימת כמו מי שביצע את הפעולה. מידת האשמה זה כבר מקום שיש לדון עליו. אני מאממין שהוא אשם פחות, אבל עדיין מספיק אשם במידה כדי לתלות אותו מעמוד תלייה במרכז העיר. מבחינה פרקטית: אתה השתמשת באנרגיה, בגלל "שיטות" העבודה השונות של כל אחד, יש מן חתימה על אותה אנרגיה. בגלל אותה חתימה האנרגיה תשאף (במידה מצומצמת , אבל עדיין) לחזור אלייך. כלומר אחרי שהיא ביצעה את מטרת המג´יק , היא תנסה לחזור עלייך , ואיתה היא תגרור את האנרגיה "השלילית" שמטיל הלחש שם.

morning star

New member
I beg to differ

שלום... נראה כאילו אתה שולל קצת את קיום "הרצון החופשי" של מקבל האנרגיה. לדעתי, אם אני שולח לאדם אנרגיה, מהרגע שהוא מקבל אותה הוא אחראי למעשיו הוא עם האנרגיה הזו. יש פה לדעתי רק סוגיה אתית - אם אני יודע כי האדם אליו אני שולח את האנרגיה ישתמש בא ל"מעשים רעים" - יהיה זה כמו לתת אקדח לפושע מועד, או לתת לילד לשחק עם כפתור השיגור של טיל בליסטי (אם זהו אדם חס אחריות). כמו כן, ניתן לתת אנרגיה עם התניה, כי הרי בכישוף למשל (על אדם מסויים) אנו נותנים לו אנרגיה - אבל היא ספציפית למטרה אחת. שלך הנווד

מדיאה

New member
ואולי

ליקום אין מושג של מוסר? אולי זה רק אנרגיות מסתובבות ולא איכפת לו מי אשם ומי לא? ואולי חוק ה-3 הוא רק חוק התראה טיפשי שהומצא כדי שמכשפים לא יכניסו את העולם הזה לכיאוס יקומי אין סופי? מדיאה

Zipadidoda

New member
מדיאה

אולי באמת.... :) אבל זה לא שליקום "איכפת"... זה החזר לאנרגית זה דיי מדעי אני מניח אני חושב

WhiteWolf

New member
I agree.

קראתי כמה דברים כאן, ודבר ראשון ממש שמחתי שיש פורום כזה לישראלים. עכשיו בקשר לעניין-אני מסכימה עם MORNING STAR, בנושא השאלה האתית. אם אתה נותן אנרגיה לאדם מתוך כוונה טובה, השימוש שלו באנרגיה לא משנה. אני לא בטוחה בכלל ש"היקום" זה מה שמעניש חזרה על כל דבר רע, אלא אולי הכוונה שלך עצמך היא שמשנה. אם אתה מתכוון למשהו רע, מיידית הגוף שלך מגיב בהתאם ונסגר. (נסו את זה לרגע.נסו לדמיין את עצמכם שוחטים מישהו. שימו לב להשפעות הפיסיות שיש לכם. כאילו נסגרתם איכשהו.) לדעתי זה ה"טריגר" שמפעיל את חוק החזרה. ולא שיש מישהו שמתעסק בלקרוא את ה"חתימה האנרגטית" שלך, ורושם בפנקס למה האנרגיה שימשה. התכוונת לטוב- תקבל טוב. השתמשת לרע- תקבל רע. אם מישהו מששתמש לרע באנרגיה ש*נתת* לו, אתה מבחינתך שיחררת כבר את האנרגיה. היא שייכת לאדם אחר.

Justin Angel

New member
טוב.

אני רואה שכל הקונספט של חוק הקארמה הלכה לאיבוד. זה לא שהיקום בא רודף אחריכם באקדחים שלופים ומתחיל לירות אליכם. זה עקרון של הטבע. כמו שאם תזרוק כדור על קיר בזווית מושלמת, הוא יחזור אלייך. זה פשוט חוק שנקלט מתצפיות , ולא חוק ממובן בית משפט ועורכי דין. אם תשלח אנרגיה ,היא תרצה לחזור אלייך. אם תשלח אותה בתוספת של אנרגיות "שליליות" גם הם יחזרו אלייך עם האנרגיה ה"רגילה".

Justin Angel

New member
רגע רגע

ואם אני מוסר למישהו אקדח טעון... וזה יחסית ברור שהוא הולך לירות במישהו... אז זה לא אשמתי? כי פעם אחרונה שבדקתי זה כן אשמתי. כמו שלא נותנים אקדח טעון לקוף, לא נותנים אנרגיה למישהו שלא ישתמש בה נכון.

mishmish18

New member
האמפ...

לא נראה לי שזה אפשרי לדעת בכלל אם הוא משתמש באנרגיה המסוימת שאתה שלחת לו.. הרי "כל הדברים אינם אלא דבר אחד" והאנרגיות מתחברות.. אם אתה מתנגד לעובדה שמישהו מתכוון לעשות כישוף רע (והוא צריך הרבה אנרגיה לזה) - אל תשלח לו.. :) טל.

Black-Sphere

New member
מוסיף תגובות:

קודם כל, יש לזכור שאת שהאתיקה חלה על מי שלוקח אותה עליו. ו"טוב" ו"רע" משתנים בהתאם לאידיאולוגיה והפספקטיבה של האדם המתבונן, כמו שאמרו אפלטון ורבים אחריו. דבר שני, חוק ה-3 קיים, לצערינו או שמחתניו... ואני מודע אליו באופן אישי (לצערי), ותאמינו לי שזה לא פסיכולוגי, כי אני לא האמנתי בחוק ה-3 עד שזה באמת חזר... דבר שלישי, ברגע שאתה נותן למישהו את האנרגיה, היא נשארת בבעלותו... לא? הרי תחשבו על זה, כשאתם עושים החלפת אנרגיה פשוטה, או למשל ברייקי כשאתם שולחים אנרגיה במטרה לרפא אדם, היא לא חוזרת אליכם, היא נשארת אצל האדם.

דעתי

התיאוריה שלי היא ככה, שכל אנרגיה שאתה שולח ליקום נכנסת למעין מסילה כזאת ,כמו בומרנג, ואז כשהאנרגיה גמרה את הסיבוב שלה על המסילה היא מגיעה לנקודת ההתחלה(האדם ששלח את האנרגיה ליקום), כך שלפי דעתי האדם שיפגע מחוק ההחזרה הוא האדם שעשה את אותו הכישוף או מה שזה לא יהיה,חוץ מזה שתיאוריה נוספת שלי היא שהאנרגיות שאותו האדם ששלח לאדם האחר מתערבבות עם שלו(המקבל) והופכות להיות חלק ממנו, כך שלפי התיאוריה שלי רק מבצע הכישוף יפגע כיוון שהתיאוריה שלי אומרת שאותן אנרגיות שנשלחו לאדם המבצע הן שלו כיוון שקיבל אותן אחד ששואל

למעלה