למה דווקא בשמו"ץ?

Rontzi

New member
למה דווקא בשמו"ץ?

בזמן האחרון אני חושב ... למה דווקא בשמו"ץ? בימים אלו אני מד"צ של הקבוצה הכי מגניבה בעולם , אבל אני חושב על שנה הבאה... לאיפה אני יכול להתפתח? איפה אני יכול להשתדרג? כרגע (לפחות אצלי בקן) אין מקומות חדשים להגיע עליהם , לשאוף עליהם (כביכול "לעלות בדרגה"...) ומה לעשות ... שנה הבאה אני לא רוצה להמשיך להיות "מד"צ רגיל" . הרבה מסגרות ואירגונים קורצים לי... הציעו לי כבר כמה דברים מאוד מאוד מפתים ,מעניינים ויותר מזה מאתגרים. ואני חושב לעצמי , למה להשאר בשמו"ץ? כמה שאני מת על התנועה , כמה (שעד לא מזמן) היא הייתה כל עולמי והיא היתה הדבר הכי חשוב לי, כרגע אני לא מרגיש חלק חשוב במערכת הזאת , אם אני יעזוב לא יקרה כלום (גם אם אני ישאר..) ודוגרי היום אני הרבה פחות מזדהה עם כל האידאלים של התנועה (בעיקר עם ההחלטות האחרונות בועידה...) חבריי השמו"צניקים ... תתנו הצעה... מה אתם חושבים...?

steelwater

New member
רון...

דבר ראשון, שלא תעז להגיד שאתה לא חלק חשוב בתנועה ושלא יקרה כלום אם תעזוב או לא! אניח בטוחה שאתה חלק חשוב בקן שלך ובטח שכך אם אתה מד"צ. ושנה הבאה אתה לא חייב להדריך, אתה יכול לעות מליון דברים אחרים. זה הקטע בשומר הצעיר., ככה אני מאמינה, אתה יכול לעשות כל מה שאתה רוצה! אוהב לצייר? תצייר על הקירות של הקן. פוליטקה מעניינת אותך? תקקים ועידה פוליטית בקן שתדון בענייני היום. אוהב לטייל? תפתח חוג סיור בקן! ופה אני חושבת הכי בקטן. אתה גם יכול ללכת לצייר על קירות העיר שלך ולעשות אותה יותר יפה. אתה יכול לארגן הפגנה עצומה שכל התנועה תגיע אליה. אתה יכול לפתוח חוג סיור של כל התננועות ביחד! מה לא? אתה רק צריך להאמין שזה אפשרי!כמה שזה קלישאה... אני יכולה לכתוב לך פה שעות למה דווקא בשומר הצעיר. אבל מהעובדה שאין לי כוח ולך לא יהיה כוח לקרוא את הכל, אז גם מדובר פה בהרגשה בסופו של דבר. אני מרשיה פה שזה המקום בשבילי יותר מכל מקום אחר. כל פעם אני חוזרת למסקנה שאני שמחה שפה אני עושה את מה שאני עושה וטוב לי פה. תחשוב איך אתה מרגיש בקבוצה שלך, בקן שלך ובתנועה שלך ותראה. ותזכור שאתה יכול להיות באלף תנועותמ למניהם - סיירות, מדצים,מועצת נוער וכל הדברים האלו, ועדיין אתה יכול להיות בשומר הצעיר. ביי

שמע..

תאכלס בשומר הצעיר אין ממש דרגות. חוץ ממדצ קומונר ורכז אזור אין דברים באמת עם דרגות ועיניינים. תאכלס, המטרה להתפתח ולהגשים את עצמך בקבוצה. קבוצה יכולה לעזור לך בהרבה דברים, בתנועת השומר הצעיר יש לך יד יותר רחבה ופתוחה להרים פוריקטים ולרוץ איתם. להתפרע. תראה את השכבה שלי-אחווה, כמה אנשים קמו ואמרו שצריך להחזיר את הקיבוצניקים, אירגנו טיול לכל הקיבוצניקים ועשו פעילויות לכבודם, וההמשך של התהליך הזה לחבר בין עירוניים לקיבוצניקים. וזה אחלה דבר. כל אחד יכול לקום ולהרים פה משהו ולרוץ איתו. שכבת חזון הקימו גרעין אומנויות שזה אחד הדברים הכי מגניבים בעולם. יש קבוצות למידה שאנשים מרימים. באזור שלי הרימו שנים על גבי שנים חניכים יום צופי. אתה יכול להתפתח ולארגן דברים. אני בקן שלי מה שנקרא "אחראית פורייקטים". הרבה דברים שמחברים בין הקהילה לקן אני לוקחת יוזמה עליהם. ואני גם מדצית. אל תזלזל בלהיות מדצ. אפשר להתפרע עם זה יש המון פעולות אדירות. ואין לך מושג כמה שאתה משפיע על הילדים. אני והמדריכה שלי יצאנו לקנות ארטיק רבע שעה לפני הפעולה וראינו את החניכים מחכים בגינה שיהיה כבר ארבע וחצי לפעולה. זאת ההרגשה הכי כיפית בעולם לראות שחניכים שלך מחכים כבר לפעולה. ועוד יותר כשאומרים לך "אני יודע יום שלישי זה יום כי כיפי! יש פעולה!" וכשאתה אומר להם יאללה חבר'ה עושים לכם עוד פעולה השבוע אז העיניים שלהם מתרחבות כאילו לקחו סמים מרוב אושר. זאת ההרגשה הכי אדירה בעולם. אז יש לך כוח גם כשאתה מדצ. ד"א אתה יכול לעשות עם החניכים שלך פורייקט לשפץ איזה חדר בקן או בכלל משהו קהילתי. לשפץ איזה גינה או מקום בקהילה או לעשות ערב מיוחד במרכז הקשישים. לא חסר דברים. בהצלחה שיהיה.

למעלה