למה דווקא אני?

למה דווקא אני?

שאלה שמטרידה אותי, מהו הדבר שגרם דווקא לי, ולקבוצה הקטנה יחסית כאן, להיות אפיקורסים? יד המקרה? תכונות אופי מסויימות? מצבי חיים מסוימים? חינוך לביקורתיות? בעיה נפשית? אינטלגנציה גבוהה במיוחד, בשילוב חוש ביקורת? אני באופן אישי, היו לי חיים רגילים לחלוטין (בגדול) ואף על פי כן זה קרה דווקא לי, ולא להרבה אחרים? זה ממש לא ברור לי, ואשמח לשמוע מנסיונכם...

mik504

New member
כל התשובות נכונות,וכל אחת בפני עצמה מספיקה

אין ספק שאינטליגנציה וחוסר הסכמה ורצון לפרוץ מסגרות זה הגורם המרכזי,אך כמובן שהרבה מאיתנו נסיבות החיים יכולים להוביל אותם לחשוב,כגון סבל או שיעמום המסגרת הדתית

אח, השיעמום...

זוהי באמת סיבה ראויה, ואני מתכוון ברצינות. וכבר שנו חכמים, "שיעמום מביא לידי חטא" ולכן, כמדומני, אישה צריכה לרחוץ רגליו של בעלה, חבל שהיום לא מקפידים על זה...

רוב אנשים לא חושבים!

נח להם להיתלות במשו רוחני זה גם אצל הנוצרים (להבדיל) המיסטיקה עובדת אצל רובם

משתדלת2

New member
רצון האל.

אני מניחה שמלבד הסיבות שציינת, קיימים גם מניעים פסיכולוגיים וייתכן אף ביולוגיים.

זכות אבות?

אולי אחד מאבות אבותיך היו כופרים וזכותם עומדת לך

הסטטיסטיקה קובעת

ש80% מהציבור הם "אנשים לא חושבים", אגב, 80% מהציבור מאמינים באלוהים........ סביר להניח שאתה מה20% שכן חושבים.....

זה הכון ולא נכון

כי בואי נבדוק עד כמה אנחנו חושבים , הרי אנחנו לא מאמינים וזה סגור , אז מה יש לחשוב עכשיו? על מה? אין עבר אין הווה אין כלום אז איפה בדיוק את מהאנשים החושבים . אבל למעןהאמת לעומת החרדים אנחנו נקרים חושבים .......כי אני למשל לא הגעתי למסקנות הפזיזות שלהם

מתבי6

New member
אותי מעניין לשאול אותך משהו נוסף

האם אתה מרוצה שהגיע לך ככה או היית מעדיף את החיים שלפני?

mister xy

New member
אצלי זה יד הגורל

קרה מה שקרה ובעקבות זה התחלתי לחשוב על על דברים "שאסור להרהר אחריהם" וכך הגעתי עד הלום.

למעלה