ועוד סיפורי תותחנות...
בהקשר הזה, וכיוון שכולם פה מסתבר גיזרים, אז הרי לכם מתכונת הזובור הקבועה של גדוד המילואים שלי 8202 עליו השלום (הלך לעולמו בסוף התשעים) כפי שפותח במשך שנים רבות של נסיון חיים במיוחד עבור בשר טרי שהיה מגיע חדש דנדש לגדוד. אז ככה... קוראים כמה חברה ותיקים ככה לילד, הוא יום אחד בגדוד, אלק מנסה להיות בסדר עם כולם כזה, אומרים לילד: אנחנו אוספים כסף מזומן, אתה מאפשר לי לשבור לך שתי ביצים על הראש, בתמורה אתה מקבל אלף שקל מזומן, הילד אומר: השתגעתם? לא מאמין לכם. החברה אוספים כסף, כל אחד שם מאה שקלים (בידעו שיקבלם בחזרה), עשרים איש... אלפיים שקלים שזה הרבה יותר ממה שהילד ציפה, אלפיים שקלים אמיתי מול עיניו, נותנים הכסף למסול או לקמבץ, בוא´נה, בר סמכה רציני ובכיר מחזיק וערב לילד אל מול עיניו על הכסף האמיתי שהוא חוזה בו, אלפיים ש"ח מזומן, כולה... שתי ביצים בראש, חפיפונת וזה עובר, אפילו אולי בריא לשיער, עוד לא נולד המנייאק שיגיד - לא. אומר הילד - בטח, (וחושב... הפריירים חושבים שאתחרט) המתנה המתנה המתנה, ערב, כל הגדוד מתכנס, מעגל ענק, שלוש מאות איש מצופפים סביב, הילד באמצע, המסול עם האלפיים מזומן ליד, תאורה מסנוורת למרכז, שאגות הידד, דראמה, הדביל הקטון עומד נבוך, בוא´נה הוא יום אחד בגדוד ותדמיינו את המעמד הזה מבחינתו, סחבק צועד לעבר מרכז הכח, הילד מרכין ראש בהכנעה, הקהל האדיר שואג באקסטאזה, ו... ו... ו... סחבק שובר לילד על הראש אל מול כולם ביצה אחת בלבד והולך... זהו זה, נגמר, כולם צועקים בטראנס של אכזריות צרופה, הילד עומד במרכז הבמה, מאות מסביבו, ביצה זלוגה ניגרת מראשו הצהוב והדביק על פניו המבועתות ועל בגדיו, לוקח לו בערך חצי דקה להבין מה פה קרה, ואז הוא מתמלא בבאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאסה של החיים כך מושפל אל מול שלוש מאות אנשים מבוגרים ומפגרים שלא מרחמים עליו, הוא בדרך כלל לא שוכח את האלפיים שראה אמיתי בעיניים ורץ המושפל אחרי סחבק ומתחנן שסחבק ישבור את הביצה השניה על הראש, סחבק אפילו לא מסתובב אליו, המראה הכי מגוכח שראיתם מימיכם, אחד אפילו רץ למטבח הביא אל מול כולם ביצה ושבר לעצמו על הראש לבד את הביצה השניה - רק כדי לשמוע את החידוד על כי ההתחייבות היתה "שתיתן לי לשבור לך שתיים על הראש! הקיצר... גועל נפש של החיים, וזה עוד היה שיכלול של ורסיה פראית עוד יותר ועוד פחות מתורבתת. אז תגידו, לאסוף כסף אתם רוצים? מי ביקש?