למה ברסלב טובלים 310 פעם ?

אמיתי 21

New member
למה ברסלב טובלים 310 פעם ?

עמ"י עש"ו ולמה אני היתי צריך לעמוד שעה כדי לחכות לבחור לצאת ? אני רוצה לדעת את המקור

רוחלע19

New member
הייתי בטוחה שאם ארצה לדעת

המקור לש"י טבילות, עלי לפנות לאמיתי... הוא בוודאי ידע לציין המקור לזה! לבסוף אמיתי הוא השואל??? אתמההה (רבינו לימד אותנו בדקדוק לימוד הזכות. אולי התכוון בשאלה למה לחפש תיקונים אחרים, והרי יש "תיקון הכללי")

../images/Emo63.gifספר המידות .....

סעיף יראה , ל"ז . גם ש"י (שלוש מאות ועשר) טבילות מסוגלין ליראה .

אמיתי 21

New member
אליבא דאמת אומרת בי"ג פעמים

עמ"י עש"ו ויש לי שאלה זה גזל זמן ? וגם ביטול תורה י"ש פעמים ?

אמיתי 21

New member
זיסער חח אינטרנט לא מבטל תורה

עמ"י עש"ו לרבים חחח כאן סה"כ זה לנח כדי ללמוד תורה וגם ב"ה לומדים קילדה לקילדה

פראזניק

New member
לימוד תורה וביטול זמן...

אם לדעתך כך, אמיתי, הפסק נא להתפלל, משום שביטול תורה הוא, הפסק גם לאכול, או לצאת לצרכיך (להבדיל) משום שביטול תורה הוא. אין תורה בלא טהרה! תורה כחכמה, אינה שונה מחכמת התכונה או מחכמת הפסיכולוגיה. יש עוד רוחניות מעבר ללימוד התורה, דברים שבלעדיהם אין כמעט ערך ללימוד!

אמיתי 21

New member
צודק גם הרמב"ם אומר שמעולם לא ביטל

עמ"י עש"ו טבילה וגם האר"י הקדוש מרחיב על זה מאור מאוד אבל להיות שלוש שעות במקווה ציבורי ?

זיסער

New member
תפסיק עם השטויות שלך כבר...

מי טובל שלוש שעות ביום??? א, הרב חיים ברים זצ"ל היה כל יום כמה שעות טובות במקוה. ב, עדיין לא ראיתי ברסלב´ר שטובל כל יום שלוש שעות, תרגיע. אמיתי, משום מה, ש לי הרגשה שיש לך מטרה לקנטר את הברסלבים, אני צודק? אם כן אז איפה המנהלים?

אמיתי 21

New member
ח"ו אני לא מקנטר ../images/Emo13.gif

עמ"י עש"ו פשוט אני יגיד לך משהו ביום רבעי בבוקר היתי במקווה של האר"י הקדוש ב3 בלילה וכמה צדיקים טבלו 310 פעם והם תקעו אותנו שעה וחצי שם והם אמרו שרבנן נחמן אמר את זה וטוב אני גירשתי אותם משם אבל השאלה שלי עם זה נכון לעשות דבר כזה לתקוע אנשים כך

לפי דעתי../images/Emo2.gif זו חוצפה !

כבן בית במקווה הנ"ל , יצא לי גם להתעמת מדי פעם עם מטריחי ציבור אלו . מי שרוצה להיות חסיד , שיעשה זאת על חשבונו ולא על חשבון זמנם של אחרים !

סיפור שאיזה בלמן סיפר לי

בגבעת שאול שבירושלים יש מקווה והבלן סיפר שהוא היה מכין את המקווה שעה קודם בשביל סבא שהיה טובל כל יום שי טבילות במסירות נפש. למי שלא ניסה אף פעם זה ממש קשה, זה ממש מתיש לך את כל הכח. וסבא היה אז נראה לי בן 70-80

למעלה