למה במחשב חדש יש דור ישן של HDMI

mc80

Member
אהלן כולם,

במחשבים חדשים 2025, עדיין מייצרים חיבורי HDMI של 1.4 כאשר כבר קיים היום דור 2.1 שהופך להיות סטנדרט גם בטלוויזיות ושאר המוצרים הטכנולוגים.
אם אני רוצה לחבר את המחשב לטיוי, אז לא אוכל לקבל תוכן במהירות ואיכות צפייה/קול תואם וזה לא הגיוני.
מה ההסבר לפער אז?

ai27

Well-known member
אהלן כולם,

במחשבים חדשים 2025, עדיין מייצרים חיבורי HDMI של 1.4 כאשר כבר קיים היום דור 2.1 שהופך להיות סטנדרט גם בטלוויזיות ושאר המוצרים הטכנולוגים.
אם אני רוצה לחבר את המחשב לטיוי, אז לא אוכל לקבל תוכן במהירות ואיכות צפייה/קול תואם וזה לא הגיוני.
מה ההסבר לפער אז?
השאלה היא מה הchipset שיש במחשב שקנית.
אם קנית מחשב עם חומרה יקרה וחדשה, יהיה בו chipset חדש עם היכולות האלה.
אם לא אז לא.

באינטל לא מיהרו לאמץ את התקן, כי השימושיות שלו מוגבלת, והיה כרטיס הרחבה למי שמתעקש בכל זאת
לכן חיכו הרבה שנים ורק בסוף 2023 התחילו להוציא מחשבים עם תמיכה מובנית בתקן

mc80

Member
לא קניתי עדיין את המחשב. חודש הבא.
מזה ה-chipset ומה אני אמור לבדוק במפרט כדי לדעת אם יש לי את זה למרות ה-1.4?
בגדול זה הולך להיות מחשב ליום-יום (לא גיימר) אבל מעבד core i7 של לנובו או דל, וואי פיי 6, DDR 5 וכו'... אין לי דגם ספציפי עדיין אבל נסגר על זה.

ai27

Well-known member
לא קניתי עדיין את המחשב. חודש הבא.
מזה ה-chipset ומה אני אמור לבדוק במפרט כדי לדעת אם יש לי את זה למרות ה-1.4?

Meteor Lake או חדש יותר

(Arrow Lake' Lunar Lake)
בChipsets ישנים יותר נשארו עם ה1.4
בגדול זה הולך להיות מחשב ליום-יום (לא גיימר) אבל מעבד core i7 של לנובו או דל, וואי פיי 6, DDR 5 וכו'... אין לי דגם ספציפי עדיין אבל נסגר על זה.
אז למה כ"כ חשוב התכונה הזאת?
נכון שהתקן החדש מאפשר ULTA-HD-4K בקצב ריענון של 60 ומעלה במקום 24 שיש ב1.4,
אבל זה לא נשמע לי כזה חשוב...

mc80

Member
חשוב כי אם למשל רוצים לראות תוכן כמו נטפליקס מהמחשב לטיוי (אין לי מנוי אישי) אז רוצה שהאיכות תועבר לטיוי באותה רמה ולא לצפות בטיוי מתקדמת עם איכות תוכן שמועבר באיכות של כמה שנים אחורה (כיום מעביר את התוכן ממחשב ישן נושן והטיוי לא יכולה לשפר זאת). אז תהיתי איך יכול להיות שעדיין אותו hdmi input קיים במחשבים חדשים השנה ולא שידרגו תגרסה הזו. מה יעזור לי כבל תקן 2.1 (או אפילו אני אגזים eARC) כשהמחשב עצמו מאפשר מעבר תוכן כמו לפני עשור אחורה גם במחשב חדש?..

ai27

Well-known member
חשוב כי אם למשל רוצים לראות תוכן כמו נטפליקס מהמחשב לטיוי (אין לי מנוי אישי) אז רוצה שהאיכות תועבר לטיוי באותה רמה ולא לצפות בטיוי מתקדמת עם איכות תוכן שמועבר באיכות של כמה שנים אחורה (כיום מעביר את התוכן ממחשב ישן נושן והטיוי לא יכולה לשפר זאת).
שים לב:
רק המנוי פרימיום הוא Ultra HD (70 שקל לחודש, 4 מכשירים)
וגם אותו תוכל להעביר עם HD1.4 - פשוט בקצב פריימים נמוך קצת יותר [בקושי תרגיש]
במחשב הישן - יש סיכוי שהבעיה היא שהמחשב לפעמים נתקע וראית גליצ'ים

אז כדי לראות את הנטפליקס באיכות הכי גבוהה - תצטרך לשלם על המנוי הכי יקר,
גם אם יש לך רק משתמש בודד
70 שקל במקום 33
לי למשל - יש את חבילה 2 [שינמכתי מחבילה 3 כשהעלו את המחיר]
1760895438469.png
אז תהיתי איך יכול להיות שעדיין אותו hdmi input קיים במחשבים חדשים השנה ולא שידרגו תגרסה הזו.
כי המגבלה היא לא בHDMI.
נכון שיש "קצת יותר טוב", אבל הוא זניח [ולא נתמך בכל הסרטים בNETFLIX]
רוב השידורים ורוב הטלוויזיות לא בהכרח מנצלים את הרזולוציה הגבוהה וקצב הפריימים המדובר,
רק למעט אנשים זה חסר
והם עוברים לeARC
מה יעזור לי כבל תקן 2.1 (או אפילו אני אגזים eARC) כשהמחשב עצמו מאפשר מעבר תוכן כמו לפני עשור אחורה גם במחשב חדש?..
אבל אתה מבין?
אם זה מאוד חשוב לך - תתקין על מחשב סביר eARC - ותקבל את המהירות הגבוהה, בלי לקנות את הCHIPSET האחרון
לאינטל חשוב לשדרג את הCHIPSET - באופן שיהפוך אותה לאטרקטיבית
ולא סתם להוסיף פיצ'רים שאנשים לא באמת רוצים [אלא אם זה כמעט חינם מבחינתם]

רוב הזמן נח

Well-known member
חשוב כי אם למשל רוצים לראות תוכן כמו נטפליקס מהמחשב לטיוי (אין לי מנוי אישי) אז רוצה שהאיכות תועבר לטיוי באותה רמה ולא לצפות בטיוי מתקדמת עם איכות תוכן שמועבר באיכות של כמה שנים אחורה (כיום מעביר את התוכן ממחשב ישן נושן והטיוי לא יכולה לשפר זאת). אז תהיתי איך יכול להיות שעדיין אותו hdmi input קיים במחשבים חדשים השנה ולא שידרגו תגרסה הזו. מה יעזור לי כבל תקן 2.1 (או אפילו אני אגזים eARC) כשהמחשב עצמו מאפשר מעבר תוכן כמו לפני עשור אחורה גם במחשב חדש?..
סדרות אמריקאיות גם ב- 4K הם עדיין בקצב תמונה של 23.976 לשניה. והסרטים גם בקצב הזה
או בקצב של 24.

4K עם 60 פריימים אתה צריך אם יש לך מצלמה שמצלמת ככה או אם יש תוכן כזה באינטרנט.

שאלתי את ה- AI
-אבל אין סדרות או סרטים בקצב של 60 פריימים לשניה

נכון, אתה צודק – רוב הסדרות והסרטים בנטפליקס אינם מצולמים או מוזרמים בקצב של 60 פריימים לשנייה (fps). הנה הסבר מדויק יותר:

🎬 למה 60 fps נדיר בתכנים עלילתיים?​

• הפקות קולנועיות וסדרות דרמה כמעט תמיד מצולמות ב־24 fps, שהוא התקן הקולנועי המקובל. זה מעניק לתמונה תחושת "קולנועיות" עם תנועה מעט מטושטשת שמוכרת לצופים.
  • 60 fps נפוץ יותר במשחקי וידאו, שידורי ספורט, או תכנים טכנולוגיים – לא בסדרות עלילתיות.

📺 מה כן יכול להיות ב־60 fps?​

• תכנים כמו דוקומנטריים, ספורט, או וידאו תדמיתי עשויים להיות מוזרמים ב־60 fps אם הם הופקו כך.
  • גם אם נטפליקס תומכת טכנית בהזרמה ב־60 fps, זה לא אומר שהתוכן עצמו צולם כך.

🧠 למה זה חשוב?​

קצב התמונה משפיע על התחושה הוויזואלית:
  • 24 fps = מראה דרמטי, קולנועי
  • 60 fps = מראה חד, חלק, ריאליסטי – אך לעיתים מרגיש "מוזר" בתכנים עלילתיים
אם אתה מחפש תכנים עם תנועה חלקה במיוחד, אפשר לבדוק דוקו כמו Our Planet או Formula 1: Drive to Survive, אבל גם הם לרוב ב־24 fps, אלא אם צולמו במיוחד בקצב גבוה.

נערך לאחרונה ב:

mc80

Member
תודה על הפירוטים.
מי יכול להתקין את ה-eARC בלפטופ? לבקש/לשאול ממי שאקנה ממנו או שזה משהו שעושים באופן פרטי אצל מעבדה אח"כ? כמה כזה יכול לעלות לי והאם משתלם אם יודע.
הבנתי שיש גם ממיר HDMI? מעיין חיבור כבל ביניים מהמחשב לטיוי שמייצר את איכות ה-eARC כאילו היה שם מלכתחילה? זה מספיק אמין? (אם אקנה מוצר איכותי כמובן)

למעלה