למה בכלל להתחתן?

טל וצח

New member
למה בכלל להתחתן?

סתם יושבת בחדר ושואלת את עצמי את השאלה....

טל וצח

New member
לא!!!!!!

אני יסביר. אני קודם כל בתהליכי פרידה/ גרושים. ככה, הכרתי את בעלי היו לנו חיים נפלאים גרנו ביחד אבל לא יודעת למה אחרי החתונה החיים משתנים

בפעם האלף מתי סוף סוף אנשים יקלטו

שחיי נישואים שונים ממגורים משותפים. במגורים משותפים אין את החובות הכלכליות שיש בחיי נישואים - אפילו אם גרים בשכירות ומשלמים את המיסים בכל זאת זה שונה, כי: בדרך כלל יש חשבונות בנק שונים, ואין את "הלחצים" החברתיים - העדינים של - לקנות בית, אולי לעבוד בעבודה "עם עתיד", לפעמים רמזים על - מה עם הגדלת המשפחה? אין את "המשפחה המורחבת" שלפעמים מתערבת, ואין את הלחץ של - לאן ניסע בפסח הזה להורים שלי או שלך, (עם מלחמת העולם שמתקיימת כל שנה אצל רוב הזוגות בפסח ובראש השנה) גם ההתייסות אל בן הזוג הרווק/ה שונה , "החתונה" הופכת את בן הזוג השני ל"שלי" שייך לי, כאילו קניין - וכאשר חיים ביחד בלי חתונה אין את "מחשבת הקניין" אין את ההרגשה - שלי ורק שלי - כאילו דברים שעשינו באופן ספונטני הופכים פתאום ל"עבודה נוספת". כמו הקניות כמו הבישולים כמו הנקיון, וכו'...לא מסבירה את זה כל כך טוב מקווה שיבינו למה אני מתכוונת.

טל וצח

New member
אני מבינה מצויין.

אז בכל זאת למה להתחתן אם אפשר לגור ביחד ושני הצדדים יותר מאושרים. נראה לי שבעלי עשה לי כזאת טראומה!!!! שאני לא רוצה להאמין יותר בנישואים- פשוט כך!!!!!!!!!!!!!

סליחה, מי אמר שחובה להתחתן

יש לא מעט זוגות שחיים יחד בלי נישואים, עשו מין זכרון דברים אצל עורך דין (בעיקר בקשר לחלוקת רכוש במקרה של פרדה). וחיים נהדר אין להם את כל החלצים המסורתיים המופעלים על ידי החברה על זוגות נשואים.

seeyou

New member
את לא רוצה להאמין יותר בנשואים-?

להאמין מה? שתצליחי לשכפל גבר על פי דרישתך? אני בטוח דרישות שלך משתנים בציר הזמן! בכול מערכת יחסים יש לקחת את היקר ולא להתרכז על התפל.

כל אחד ואחת מאיתנו רוצה

להתנסות בזה פעם אחת, לא? ויש כאלה שמנסים יותר מפעם אחת. חובה לחוות את החוויה הזו. ולפעמים היא חוויה כבדה ומעיקה להרבה אנשים. עובדה שזכרים ונקבות מתחברים ומקימים משפחה. למרות הקשיים המלווים בקיום שניים תחת קורת גג אחת. לפני האקט (הנישואין) חתונה נחשבת לשיא האושר בזוגיות. אבל זוגיות אינה ביטוח וערובה לחיים משותפים לנצח. יש הפתעות, וכשלונות, ואכזבות.

טל וצח

New member
רק מנסיון קל לדבר

אני מסכימה איתך, הרי אנחנו חולמות כ"כ הרבה שנים להיות כלה ומלכה ליום אחד, הבעיה היא שזאת רק המסיבה ההתחלה האמיתית של חיי הנישואין מתחילה יום אחרי החתונה. וגם אם גרים לפני זה לא אותו דבר פתאום דברים משתנים לאט לאט.

smartstar

New member
למה לא להתחתן שאלת את עצמך ../images/Emo185.gif

זה נחמד ויפה להיות לבד השאלה לקום בבוקר לשתות לבד את הקפה ולהגיע לרגע שמישהוא ישאל התתחתני איתי ? ואת תמשיכי לשאול את עצמך שאלות רבות בינתים החברה שלך התחתנה ויש לה ילדים יפים ואת עדין תשאלי את עצמך למה בכלל להתחתן. והחברה תגדל את הילדים שלה עד גיל הבר מיצווה ואת עדיין תשאלי את עצמך את השאלה.... ותגלי פתעום שהגיל נעלם .............חומר למחשבה

עם הייתה לי תשובה חכמה הייתי עונה

עד היום אני שואלת את עצמי למה עשיתי את הצעד הנורא הזה שהוביל אותי היום לחיות חיים כפולים ולהיתאהב באחר

השאלה מאוד מורכבת ואין עליה תשובה

חד משמעית. יש פתגם על הנשואין שאומר : "מי שבחוץ רוצה להיות בפנים מי שבפנים רוצה להיות בחוץ". כולנו מושפעים מסיפור סינדרלה וסיפורי הנסיכות. כל אחת חושבת שהיא תתחתן עם הנסיך, ושכל חייה יהיו הגשמת חלום ופנטזיות ילדות. כל זוג לפני שמתחתן מאמין "שלו זה לא יקרה" חייו יתנהלו על מי מנוחות, הבית יתפוצץ מאהבה. בן/בת הזוג ימלא את כל משאלות לבו, והבית יהיה נוה שלווה. אחרי הנישואין נוכח כל אחד כי הנישואין הם משהו מורכב מאוד. בד'כ שני אנשים זרים מאוד, באים ממקומות שונים, רקע שונה, חינוך שונה, כל אחד הוא אינדיבידואל. את כתבת שלא אהבת שהוא נח בשבת . ז'א שרצונו לא תאם את רצונך וזה הכעיס אותך וגם אותו. ז'א שאת לא קיבלת אותו כמו שהוא רצית לשנות אותו. הוא לא קיבל את דעתך שלא לגור עם הוריו, הוא לא הבין מה לא טוב לך אתם, את חשבת שכסף זה לא הכל והוא חשב שיותר טוב לחסוך כסף ולגור עם הוריו, התעוררו ביניכם חילוקי דעות, שלא הצלחתם לגשר עליהם. נוסף לכך משפחתו אינה סובלת אותך - נוסף לכך יש לו בעיות פריון = וכבר כתבי לך שאני בטוחה שזה כל כך מטריד אותו וזה טריגר נוסף . הוא בפירוש אמר לך שאינו רוצה שתהיה אשתו אלא ידידתו. הוא לא רצה לפגוע בך ולאמר לך ישירות שאינו אוהב אותך כבר אז הוא עידן את זה מעט ואמר "אני אוהב אותך בתור ידידה". אני כבר שמעתי על מקרים שזוג חזר מ"ירח הדבש" ואחד הצדדים החליט שזה לא מתאים לו. אז עם כל הכאב והסבל, תצטרכי לקבל את החלטתו. זה בכלל לא תלוי בך וברצונך. ואני מאמינה שעם שוך הסערה הנפשית ובעיקר הפגיעה והבושה מ"מה יגידו?" בחלוף הזמן תמצאי אהבה גדולה בשלה. כולם מאמינים שהאהבה מכסה על הכל, במציאות זה לא כך אהבה היא שליח רצון טוב וכשאין רצון האהבה שותקת.

seeyou

New member
שאלה לא מורכבת עם תשובה פשוטה

קראתי קצת במאמרים של -OSHO בקשר ל-EGO שם מצאתי "סיבה"-תשובה לשאלה שלה-למה להתחתן! The society means all that is around you - not you, but all that is around you. All, minus you, is the society. And everybody reflects. You will go to school and the teacher will reflect who you are. You will be in friendship with other children and they will reflect who you are. By and by, everybody is adding to your ego, and everybody is trying to modify it in such a way that you don't become a problem to the society. They are not concerned with you. They are concerned with the society. Society is concerned with itself, and that's how it should be. They are not concerned that you should become a self-knower. They are concerned that you should become an efficient part in the mechanism of the society. You should fit into the pattern. נשואים זאת נורמה חברתית תמיד שימשה אינטרסים של אחרים לא רק של המעורבים ישירות בלבד... עם קצת דימיון אפשר להשוות את המשפחה ל חברה בדוגמה ...

שאלת השאלות...

באמת בשנים האחרונות האדמה מתחילה לרעוד מתחת למוסד הנישואין. באיזה שהוא מקום זה מנוגד לטבע האדם, להיות עם אדם אחד כל החיים- לכן,, אולי היה צורך במיסוד ע"י חוקים לשמר את זה. מצד שני...נישואים מקנים תחושת בטחון לעתיד. אחד הדברים שעצרו אותי היה התסריט הזה של להזדקן לבד.

למעלה