למה באוטומט....

ysofer

New member
למה באוטומט....

יש 4 הילוכים ולא 5 כמו בגיר רגיל???

© DrorZi

New member
למה 4 יש גם 6 ../images/Emo3.gif

ב BMW סדרה 7 החדשה
יש לזה כמה סיבות, בראשונה, זה מסובך ליצר גיר עם 5 הילוכים, זה לא כמו להוסיף עוד גלג"ש לגיר קיים וצריך לתכן מערכת פלנטרית חדשה ומורכבת, כל הילוך נוסף מסבך את המערכת בהרבה יותר מסתם "עוד" הילוך. יש מכוניות עם 5 הילוכים אוטומטים (רובן תוצרת גרמניה) חוץ מזה שמספיק לגיר הזה 4 הילוכים כדי להסתדר יופי.
עדיף 6 ושיהיה י-ד-נ-י

ysofer

New member
אני מסכים איתך!!

אין כמו ידני... ובקשר למספר הילוכים בידני, זה קשור למהירות שהאוטו מסוגל להגיע לא? כי לא ישימו 6 הילוכים לאוטו משפחתי.. אני צודק??

© DrorZi

New member
לא ממש נכון

מדובר יותר על הזריזות להגיע לשם. בעקרון, נתון לך : רכב בעל משקל ידוע, צורה אוירודינמית מסויימת, התנגדות לתנוע נתונה. מנוע בעל הספק ידוע. בקיצור, מהירות מירבית בתלות בנתונים זה משהו שאפשר לקבל בחישוב יבש (פשוט או לא זה לא משנה) ולא משנה כמה הילוכים יהיו לך שיוכלו לסובב את הגלגלים גם ב 300 קמ"ש (ואם תחשב את יחס העברה הגבוהה ביותר בשברולט אימפלה למשל זה מה שתקבל) המנוע לא יוכל להתגבר על התנגדות הדרך לתנועה שלך. ריבוי הילוכים זה כדי לקבל זריזות במהירויות שמתחת למהירות המירבית, כדי להשאר תמיד בתחום היעיל בכל מהירות יש לך מבחר רב יותר של הילוכים.
דרור זי, תכף יגיעו מהנדסי המכונות של הפורום ובטח יתחילו עם הנוסחאות שלהם

Yonic106

New member
אז אם ב106

ההילוך החמישי ב6000 RPM מגיע (בפועל ובנוסחאות) ל200, זה טוב לא? זה אומר שניצלו את ההילוך הזה כמו שצריך... על חשבון נוחות בנסיעה מנהלתית.. (3000 ומשהו RPM ב100 קמש)

© DrorZi

New member
זה טוב, וזה כמו ה XSI306

גם שם המנוע ב 3000 סל"ד ב 100 קמ"ש ואבן עם המנתק הצתה ב 6200 זה אומר שהמהירות המירבית האפשרית מבחינת הגיר זה קצת מעל 200 אבל זה רק אם תהיה לך ירידה ממש ארוכה וטובה, אבל לאוטו קשה לסחוב מעל 180 על קו ישר (כי הוא כבר מעל לשיא ההספק ושוב, בגלל תנאי דרך) וגם אין צורך, הוא לא נועד לזה
דרור זי, מעדיף 95 בסיבוב כניסה לאילון (5 מערב ל 20 דרום) מאשר 195 באילון עצמו.

Yonic106

New member
מוזר קצת.

כי ה106 שלי גם מגיעה ל180 במישור ו200 בירידה ארוכה.. ויש לה רק 75 כ"ס, ל306XSI יש קצת יותר, לא?

© DrorZi

New member
אני אחזור על זה :

אני לא רואה טעם לסחוט את ה XSI ליותר מזה, זה לא האוטו שזו המטרה שלו, ול 180 היא מגיעה הרבה יותר בקלות (ו"בכבוד") מאשר ה 106 שלך (בלי להעליב כמובן
) יש לה 123 כ"ס אבל לא לשכוח שהיא כבדה יותר, גדולה יותר, וגם הצמיגים גדולים יותר (ויש לזה השפעה לא קטנה על גרר)
דרור זי, עדיף איטי ומפוטל וישר ומשעמם

© DrorZi

New member
בגלל השיפורים ../images/Emo35.gif

החליפו את המחשב לכזה שלא מגביל
דרור זי, גם באפסילון אין.

rigi

New member
כן.. בגלל השיפור .

ברגע שמחליפים צ´יפ מתבטל מנתק ההצתה .

yaron_z

New member
דרור, רק 95?

פעם כששיר ועופר לקחו אותי טרמפ שיר עשתה אותו על 130... אם אנחנו מתכוונים ללבוא מכיוון הכפר הירוק ולעלות לאילון לכיוון דרום? ואגב ראיתי את שיר לפני שובע בדיוק בערך ב21:30 באוטו שלך עושה את הסיבוב הזה...

cupra

New member
דפקו אותך

לך לפרילינג ( הוא בטח שם לך גיפ ) ותגיד לו שאתה רוצה מנתק הצתה גם לי יש גיפ ולמלא אנשים מהמפגש ולרובם יש מנתק

רן 56

New member
לא רק בבימר...

באמריקקיות המפוארות יש 5 הילוכים באוטומט לדוגמא פונטיאק בונוביל.

למעלה