למה א נקרא עיצור?

הדס101

New member
תודה

ראשית, אני מודה על התשובה המפורטת. מה המונח באנגלית ל-"ניגוד תקשורתי"?

shellyland

New member
מאלף!

הפנמתי (אני מקווה)

צר לי, אך אין בנמצא שני הגאים

רצופים של *אותה תנועה* (A -A). כי מהי תנועה?, תנועה היא הדרך (האופן) שבו אנו עורכים (מסדרים) את מרווח האוויר שבין הלשון לחיך (הן את גודל המרווח והן את מיקומו) בשעה שאנו מבטאים עיצור. נתבונן למשל בעיצור הדו-שפתי בּ'. עיצור זה נחתך (כלומר, בעת הגייתו זרם האוויר נעצר) תמיד ע"י שתי השפתיים, בין אם תהיה חבורה לו התנועה ָ (בָּ), ֶ (בֶּ), או ֻ (בֻּ). אם כך, איך משנה התנועה את ההגייה? (שהלא ברור לכל שומע ש-בָּ ו-בֻּ הינם צלילים (הגאים) שונים). מתברר, כפי שציינו לעיל, שמיקום הלשון יחסית לחיך הוא זה שגורם ליצירתם של ההגאים השונים, או במילים אחרות, להנעת העיצורים בתנועות שונות. עתה תוכלי להבין את טענתי, שאין שתי תנועות שוות רצופות. זאת מכיוון שמשעה שיש לנו תנועה החבורה לעיצור כבר קבענו בצורה מוחלטת את כל האקוסטיקה (הצליליות) שתנבע מן הצמד, ואין מקום, אין צורך ואין קיום לתנועה נוספת. נראה לי, שמה שגורם לך לבלבול זוהי העובדה שאותו סימן (א) מסמל הן את העיצור א' (וזהו עיצור לכל דבר, כפי שהדגמתי בהודעתי הקודמת) והן את התנועה ָ (קמץ/פתח).

הדס101

New member
תודה ועוד קושייה

נראה שהעברית לא מאפשרת גם שתי תנועות רצופות (גם אם הן שונות).

nutmeg

New member
אבל עכשיו ברצינות

לשתי הברות רצופות יש פחות ניגוד תקשורתי מאשר לעיצור-הברה-עיצור-הברה. גם לשני עיצורים - אבל זה לא מונע משתי האופציות עדיין להתקיים בשפה זו או אחרת - רק שקיומן יהיה או בתפוצה פחות נפוצה, או בעזרת פיצוי של ניגודים סמנטיים. אנחנו הרבה יותר מתוחכמים משנדמה לנו

zimes

New member
להבדיל - ב לא דגושה -

האוויר יוצא (לא נעצר), אבל עם חסימה חלקית.

nutmeg

New member
מה שבפועל

נהגה ב-ב' לא דגושה הוא V להבדיל למשל מהב' הרפה שיש בספרדית בה בהגייה, אין מעורבות של השיניים אלא של שתי השפתיים + אוויר בלבד - כמו במילה ablar. בעברית ב' דגושה = B, ב' רפה = V ולמעשה ו' הייתה W אבל כנראה לא היינו צריכים את הניגוד התקשורתי הנ"ל (כלומר אנו מסתדרים מספיק טוב עם הניגוד הסמנטי), לכן הוא במשך הזמן ירד ולנו יש פעמיים V. קשה להסביר פונולוגיה בלי מערכת הסימנים הפונטיים להמחשה. מאוד מתסכל.

מערכת הסימנים הפונטיים=

f&-'nä-l&-jE
כאלה, נכון
(או: יש ייצוגים דקדקניים מאלה?) אז הנה, ממריים*: (תוכלו להסביר עכשיו עוד דברים? כשכולנו יודעים איך נשמע כל דבר?) Pronunciation Symbols Click on the example word to hear it pronounced. \&\ as a and u in abut \&\ as e in kitten \&r\as ur/er in further \a\ as a in ash \A\ as a in ace \ä\ as o in mop \au\ as ou in out \ch\ as ch in chin \e\ as e in bet \E\ as ea in easy \g\ as g in go \i\ as i in hit \I\ as i in ice \j\ as j in job \[ng]\ as ng in sing \O\ as o in go \o\ as aw in law \oi\ as oy in boy \th\ as th in thin \th\ as th in the \ü\ as oo in loot \u\ as oo in foot \y\ as y in yet \zh\ as si in vision *באתר שלה ניתן גם לשמוע כל אחד- נסו ותהנו!

nutmeg

New member
לא מדוייק

במילון אנגלי אנגלי מצאו דרך לייצג רק את ה-sound שהם זקוקים לו באמצעות אותיות וקומבינות של אותיות. טבלאת הסימנים הפונטיים כוללת את כל מערכות ההגייה האנושית ומחולקת אנטומית. אם מתחשק לכם להסתכל... בבקשה.

למעלה