למה אתם לומדים סינית?

עדו25

New member
למה אתם לומדים סינית?

שלום לכולם, קוראים לי עידו ואני קורא בפורום כבר חצי שנה, מאז שעברתי לסין. יש לי שאלה שמהדהדת לי בראש כבר כמה ימים, והתחדדה לאור השאלה של מישהו כאן על מה הוא יכול לעשות עם סינית בסין. למה אתם לומדים סינית? האם מתוך עניין של הרחבת השכלה, הכרת תרבות שונה, או שמא מתוך איזה שאיפה לעשות עם זה משהו שיביא לכם פרנסה יפה בעתיד? כתבתי לאותו בחור ששאל על מה יש לעשות אם סינית, שאין מה לעשות עם זה כאן, לטעמי כמובן.. אז אני אשמח לשמוע למה? והאם יש מישהו שזה כן תרם לו בהתפתחות הקריירה שלו. אגב, אני אישית מאוד מעריך אתכם, דברי הסינית, כי אני מנסה ללמוד כאן וזה מאוד מאוד קשה לי. ואם תשאלו למה אני מנסה ללמוד לאור מה שאמרתי על הייתרון שזה לא נותן לכם, התשובה היא כי יש לי כבר עסק כאן, ואז זה ייתן לי ייתרון במו"מ מול הסינים כשאוכל להבין מה שהם חושבים שאני לא מבין. תודה מראש על התשובות. ויום טוב מגואנז'ו.

Mei11

New member
אתה לא מת לדעת מה כתוב בשלטים

שמסביבך? להבין מה האישה ברחוב צועקת? מה אומרים ברדיו כשאתה במונית? מבחינתי זו סיבה מספיק טובה ללמוד שפה (ונראה לי שיש פה עוד כמה עם שריטה דומה). לגבי קריירה וכו'- כמו שאני תמיד כותבת כששואלים אותי - סינית, או כל שפה אחרת, זה לא "מקצוע". להגיד שבגלל זה מוצאים עבודה טובה יותר - לא יודעת. אבל נראה לי שלמי שרוצה להגיע לסין זה עושה חיים קלים יותר. ובכל אופן - קורס של ברליץ, שיעורים פרטיים במשך שנתיים, לימודים באונ' של שלוש שנים - זו רק ההתחלה. כמה זמן לקח לכם עד שדיברתם אנגלית כמו שצריך? או כל שפה אחרת שרכשתם בגיל מאוחר (בועז - יש לך פטור מהשאלה הזאת - הסטנדרטים שלך לגבי מה נחשב "לדעת שפה" נמוכים מידי בעיני
).

guanyin

New member
הכל ביחד

ותוסיף לזה את האתגר, הרצון לטייל, ולדעת להתמקח למוות!!!

עדו25

New member
להתמקח למוות..

רק בגלל זה שווה ללמוד סינית.. אבל גם כאן, כמו בכל העולם עובד התרגיל של לצאת מהחנות..

GnomeBubble

New member
לא, את צודקת בהחלט ../images/Emo6.gif

אני מחשיב את עצמי כיודע באמת רק שתי שפות - עברית ואנגלית. אלא שתי השפות שאני יכול לקרוא בהם טקסטים חופשי, לנהל שיחות בלי שאני אצטרך לעצור ולהזכר במילה או לשאול את בן-שיחי למה הוא התכוון, ולכתוב טקסט ברמה גבוהה. זאת ידיעת שפה, ולרמה כזאת לא מגיעים אלא אחרי הרבה מאוד שנים של לימוד. זה לא עושה את הסינית שפה קשה יותר כמובן, גם אנגלית לקח לי הרבה זמן ללמוד עד שהגעתי לרמה הזאת (אני יודע שיש ילדים שחושבים שאחרי כמה שנים של לימודי אנגלית הם ברמה שהם יודעים אותה פרפקט - אבל ברוב המקרים הם לא... לא ראיתי בינתיים ילד אחד כזה שמסוגל לדבר אנגלית שנשמעת באמת טבעית, ואני בספק אם רובם מסוגלים לקרוא מאמרים אקדמיים באנגלית).

SashTheRed

New member
לי אישית

תמיד היה עניין בתרבות סין וסינית, אבל אף פעם לא לקחתי את זה ברצינות... ואז יום אחד התחלתי ללמוד יפנית (כן, זו לא טעות כתיב, יפנית)... ואחרי כמה זמן, כשראיתי שזה באמת אפשרי ללמוד שפה היטב לבד, ושזה כיף לי, החלטתי לעבור גם לסינית. בשבילי, אני לא חושב שהסיבה היא משהו בסגנון מקצוע. אני לא חושב שאפשר לעשות מקצוע רק עם ידיעת שפה, צריך ידע נוסף חוץ משפה אחת כדי להצליח. זה יותר עניין של אהבה פשוטה לשפה והכיף האישי שלי, כאשר אני מגלה דברים חדשים לגביה או מגיע ליכולות חדשות איתה.

Hayate

New member
אתה כמוני

אתם לא יודעים איך זרחתי אחרי שהרכבתי את המשפט 我喝茶

SashTheRed

New member
חחח

אתה לא יודע איך זרחתי כאשר הצלחתי להרכיב משפט תקין גם כן. דיברתי עם ידידה סינית אחת שלי, ואז אמרתי לה משהו בסינית ושאלתי אם זה דקדוק נכון. היא אמרה שכן, והייתי ממש שמח (למרות שחשדתי קצת, כי הייתה לי הסטוריה ארוכה של משפטים עקומים)

Hayate

New member
הו אני מבין

אבל אחרי שאמרתי לידידה שלי (אהמ אחת הסיבות שאני לומד סינית אהמ) 王辰方是可爱 והיא ענתה ב-oh thank you XD זה היה שווה הכל

renjintso

New member
לי זה תרם

בהתפתחות הקריירה שלי, ואני בונה על זה שהסינית תמשיך לתרום לי. התחלתי אמנם ללמוד מתוך עניין בתרבות והרחבת השכלה וכו', אבל יצא ככה שזה עוזר לי גם בעבודה. בעיני לימוד שפה הוא חלק חשוב (אבל רק חלק) מההבנה של סין, ואנשים שמבינים את סין הם מאד, מאד מבוקשים היום בשוק העבודה. ואתה אומר בעצמך שידיעת סינית תיתן לך יתרון. נכון שאפשר לעבוד בסין גם בלי לדעת סינית, אבל ידיעת שפה, בעיני, משדרגת בהמון את היכולת שלך לפעול שם.

אMור

New member
כל מילה - ../images/Emo135.gif

אי אפשר היה לנסח תשובה קצרה ובהירה יותר מזאת. (זה אולי נשמע כמו הערה מתחת לציון בעבודה של תלמיד - אבל במסגרת הזו - זה לא
) ומוסיף את הזווית שלי: לקשקש ולהבין סינית זה ערך מוסף גדול מאוד למי שחי בסין ועושה עסקים. לבנות על זה כקרש קפיצה להצלחה תהיה טעות, שכן אנשים מקומיים שמבינים ענין לצדך תמיד יעשו את העבודה יותר טוב ממך - בכל הקשור להתבטאות מול ספקים - במיוחד כשיש בעיות - שזה בערך תמצית החיים למי שחי כאן... (מה שמתקשר לשרשור ההוא של בחירת עובדים... ה- 1,000RMB או קצת יותר שתשלם לעובדת עשויים להכניס לך הרבה יותר בטווח הארוך...)

עדו25

New member
ואיפה אתה למדת סינית?

בארץ או כאן? אני מצליח למוד רק מהרחוב, שומע מילים, שואל מה זה ומעתיק.. לא הצלחתי עם מורה לעשות התקדמות..

LiranTheWizard

New member
זו שאלה שאני פשוט חייב לענות עליה

אני תמיד רציתי ללמוד סינית. רציתי לדעת "לכל הרוחות מה המשמעות של כל הסימנים המשונים האלה..." עכשיו, ראיתי שאפשר ללמוד סינית באונ' במסגרת תואר אקדמי בחוג ללימודי מזרח אסיה, אז זה דבר מצויין עבורי. כרגע במסגרת שנה ב' רק שעכשיו יש שביתה כידוע ולכן, גם אני מפספס שיעורי סינית אבל משלים אותם לבדי בעזרת הספרים שקראתי בהם עוד לפני שהתחלנו ללמוד אותם בכיתה (קודם Chinese Primer ועכשיו Trip To China). לגבי מה שזה ייתן לך: תראה, אם תלמד מדעי המדינה - גם עם זה אין בדיוק מה לעשות. בעיני שפה היא כלי חשוב מאין כמוהו. זה מקנה לך יתרון. אם תלמד מדמ"ח, מישהו מבטיח לך שכר X בחוץ? לא. במקור האמת תכננתי ללמוד משהו אחר, אבל היכולת ללמוד שפה כמו סינית במסגרת תואר אקדמי מאוד קוסמת כאן (למרות שעל חלק מהקורסים במסגרת החוג הייתי כמובן מוותר. האונ' היא פשוט לא בית-ספר ללימוד שפות. במסגרת המסלול גם חייבים להעניק לך רקע תרבותי מסויים, ובמקרה שלי למדתי גם על הודו למרות שאותי היא לא מעניינת. ויש גם אחרים שאותם סין או יפן לא מעניינות דווקא). אני מסוגל היום לדבר עם סינים ברמה סבירה ואני די מאושר עם זה. אני מדבר עם סטודנטים סינים שאני פוגש באונ' וגם עם עובדים זרים מסין ונאחנו מפתחים שיחה מאוד חביבה (מעבר למה נשמע ומאיפה אתה מגיע). חברי SashTheRed יכול להעיד ששנינו שרוטים ומבדרים סינית כל פעם שאנחנו נפגשים (למרות שאנחנו גם דוברי גרמנית ואז בכלל אנשים חושבים שהגענו משבתאי, אבל זה סיפור אחר...). וכן - אנחנו גם מדברים בשפת הקודש - אל דאגה. לסיכום - לא הייתי ממיעץ לך להגיע למדינה שאינה דוברת אנגלית (לאו דווקא סין) מבלי להשקיע זמן מסויים בלימוד שפתה - הייתי מגדיר זאת בתור חובה. יש אנשים שפשוט מתפתלים באנגלית ו/או שלא נוח להם. אין ברירה. בסין עצמה גם לא תמיד רצוי להיעזר בשירותי מתורגמן - לך תדע כמה גדול ההבדל בין מה שאתה רוצה לומד ולבין הדברים שהוא תרגם או בין מה שהצד השני אומר לבין איך שהוא תרגם אותם. בקיצור - הסר את מכשול השפה. הרמה לדעתי באונ' היא טובה, אם כי מס' השעות בשבוע לא מספיק (רק 6 ש"ס - שעות סמסטריאליות). ואני אומר לך ולכל אחד אחר שחושב ללמוד סינית/יפנית סאונ' - למדו לבד כי מהאונ' בלבד לא יצמח כלום. אחרי שאשלוט טוב בסינית, אלמד גם יפנית וקוריאנית. קוריאנית אני יודע לקרוא קצת אבל לא מספיק. יפנית גם טוב לדעת. יום טוב לנו.

yi tai

New member
אני יכול להעיד

שבמקרה שלי, הסינית שלי סייעה ומסייעת לי מאוד בקריירה שלי, ונותנת לי יתרון שקשה למצוא בארץ. אבל כמו שאמרו לך, סינית לבדה אינה מקצוע, ויש 1.3 בליון (או יותר) סינית שתמיד ידברו סינית יותר טוב ממך (טוב, לא כולל אילו עם הדיאלקטים הממש מעוותים). איתי

laolaole

New member
אפשר לשתף בפרטים

האם אפשר לשמוע מאנשים פה איך הסינית עוזרת להם?

עדו25

New member
תרשה לי להיות ישיר..

וחלילה אל תפגע ממני.. יש לי הרגשה לאור מה שכתבת כאן ובשרשור נוסף שאתה מחכה שמישהו יגיד לך שכן, בגלל שאתה יודע סינית אתה הולך להרביץ מכה.. אז לא, זה לא מספיק. זה חשוב, זה עוזר, הלוואי עליי לדעת סינית, אבל בלי יכולות נוספות זה לא מספיק כדי להצליח מבחינה עסקית / כלכלית.. אתה צריך גישה לאנשים, חוש מסחרי, יזמות, ביצים גדולות ( ויסלחו לי הנשים כאן ) מקוריות, כסף - אם אתה רוצה להקים עסק לבד, וכמובן, קשרים תמיד עוזרים. אבל רק בזכות הסינית? תשכח מזה! איך אומרים כאן בסינית, גונצ'י פאט צוי.. משהו כזה, בטח כל המומחים כאן יתקנו אותי מבחינת ההגיה והכתיבה אבל בתכלס כל סיני שמח לשמוע את זה..

LiranTheWizard

New member
התכוונת לומר

恭喜发财 - שזה לאחל למישהו שיעשה כסף. מבטאים זאת כך gongxi facai.

happydog23

New member
מה שכתבת זו הגירסה המנדרינית,

בעוד שאיך שעדו25 כתב זו הגירסה הקנטונזית. ניתן להניח שאתה פועל באזור גואנגדונג?

laolaole

New member
למה שאני אפגע ממך?

קודם כל, אם קראת מה כתבתי אז ההרגשה שלך היתה צריכה להיות שונה. לא יודע מה אתה עושה בסין וגם לא ממש איכפת לי, שאלתי שאלה די פשוטה. לא אמרתי ולא חשבתי שזה שאני יודע סינית זה כלי לעשיית מיליונים וזה גם לא השתמע ממה שכתבתי.

LiranTheWizard

New member
בענייני עבודה, השפה עדיין לא עזרה

לי. גם עוד לא ניסיתי להיעזר בה. אתה צריך להתייחס אליה גם בקשר לשפות אחרות. אתה יודע צרפתית - מה אתה עושה עם זה? גרמנית? איטלקית? סינית היא עוד שפה. נכון שסין היא כוח כלכלי עולה ויש בה המון המון הזדמנויות אבל משפה לבד קשה להגיע למשהו. מה התכנונים שלך? אני גם לומד באונ' ת"א מזרח-אסיה. אני לומד שם כי אפשר ללמוד סינית שזה משהו שתמיד רציתי ללמוד במסגרת אקדמית עם תואר. זה לא מקצוע. גם מי שלומד מדעי המדינה לא רוכש מקצוע. מקבל בסוף תואר כדי שיהיה לו. אם אתה רוצה מקצוע לך תלמד משפטים/כלכלה/חשבונאות/מדמ"ח/הנסדת חשמל/אלקטרוניקה. לא מבטיח לך שתמצא עבודה בתחום. אני יכול להעיד בכל זאת על משהו קטן: מישהו שמע אותי באונ' מדבר סינית ורצה להציע לי עבודה שתחום מסויים. סירבתי כי הרמה שלי עדיין לי מספיק גבוהה שאני יכול להתחיבב לעבודה בה השפה הסינית תהיה מרכיב מרכזי. חשוב על זה - עד כמה הרמה שלך גבוהה? אני בטוח שאני ואתה יכולים לדבר על הרבה נושאים ברמה של יותר משלום ומה נשמע, אבל זה עדיין לא מספיק.

למעלה