למה אני עצוב

HUhybrid

New member
למה אני עצוב ../images/Emo10.gif

כי יש כאן החמצה נוראה. כנראה שהעמים פה במזה"ת הם בכלל עמים קשים מדי. כבר מזה קרוב לשנתיים שאני עוקב אחר ההתפתחויות כאן בפורום, וזה לא זה. אני לא מדבר רק על כך שהפעילות בו הלכה ונתמעטה עם הזמן, אלא גם שהחלה להיות כמעט ופוליטית-נטו בלבד. האוירה כאן נעשתה פחות ופחות נעימה לדיונים בעלי תועלת עם הזמן, והודעות כמו אלו של GYPSI, בעלות תוכן פוליטי-מדיני בלבד, שכל הזמן טוחנות אותם טיעונים (כמו כך ש"ערפאת הוא בלה בלה בלה, והשמאל מתרפס וכו' וכו', שגם ככה לרוב מוסכמים פה עם כולם ברמה זו או אחרת) והולכות ומתרבות עד כדי ריח לא נעים של גזענות ושנאה העולה פה (ע"ע לדוגמא: "איפה איפה הגזענות פה בדיוק???!!! מה שאני רואה פה עם כל הכבוד זוהי רק את האמת" בתגובה לכתובות הגרפיטי המבחילות והראויות לגינוי שהעלה תמיר) לא בדיוק מעודדות התפתחות כר ראוי לדיון ההדי ברוח נעימה, שזה א"ב לקיום תוחלתו של הפורום הזה. לכן אני עצוב. כי אם עד לפני כשנה היתה פה קהילה מגוונת יותר, הרי שעתה יש משתמשים קבועים בודדים, ואין כאן כר של ממש להידברות למען דו-קיום. בתור תושב חיפאי, ציפיתי למצוא כאן דרכים של ממש להיפגש עם מה שנקרא "הצד האחר" ולנסות לצאת בפעילויות של ממש, אבל הדבר לא הצליח (לדוגמא, ניסיון לקיים מפגש), כי מסתבר שהאדישות של כל אדם כאן באופן כללי, שבאה לידי ביטוי במעורבות דמוקרטית דלה ובאחריות אישית וציבורית חלשות למען החברה והקהילה, מאפיינת גם את מנהלי הפורום, שהתחלפו פה כמו גרביים. מנהל הפורום היקר ו-GYPSI, אינני מתכוון להאשים אתכם בשום דבר, וכן גם לא לפגוע בכם. נתתי את שמותיכם רק בתור דוגמא, ואם נפגעתם- הרי שאני מבקש סליחה מכך. אבל דברי נאנמנים מתוך עצבות עמוקה, ומקווה שתבינו, כי גם מתי שניסיתי לפנות לגורמים שונים, ביניהם "קרן אברהם", נתקלתי פשוט באמת המרה שאין שם מעש כלל וכלל שמערב את הקהילה והחברה ברמה אקטיבית, ולו הבסיסית ביותר. בתור צעד אחרון שמעתי על התארגונית חלוצית שכזו בשם "סלון מזל-חיפה" ועקבתי במשך החודשים האחרונים מקרוב אחרי הדיונים וההכנות שנעשו לקראת מימוש היוזמה. לבסוף, הוקם והוסב השם ל"פבזנר 27" ואני אתכוון לבקר שם מתישהו בקרוב ולבדוק את האוריינטציתו השונות מבחינת הפעילויות וההפעלות המועברות שם ודרך שם ומשם. אני מבין שדיבורים ודיונים זה לא מספיק, ויש גם לקום ולעשות מעשה. אבל עצם זה שיש כאן עדיין משתמשים, זה כבר מעיד על משהו. ולכן זה גם למה אני קצת
. אבל זה לא מספיק, ועם יד על הלב- מתי היה כאן לאחרונה דיון רלוונטי וענייני הקשור בדו-קיום? מעט מאוד. לעיתים אני נכס לכאן ונוצר בי הרושם שמדובר בסתם עוד פורום פוליטי מדכא...

../images/Emo54.gifתגובתי

אני מסכים איתך שיחסית הפורום "מת" ופוליטי. אבל זה משום שאלה הכותבים כאן. אופי הדיונים בפורום הם לפי המעלים אותם, והמגיבים. אני בטוח שהפורום היה נראה אחרת אם היו כאן יותר אנשים א-פוליטיים. אתה מוזמן לפתוח דיונים באיזה נושא שבא לך, ואם יש לך עצות אליי בנוגע לניהול הפורום (או לכל גולש\ת אחר\ת), אני אשמח לשמוע.

HUhybrid

New member
קודם כל, תודה על תגובתך העניינית

אמנם אתה מדגיש כאן עניין חשוב, שמאחר וזה פורום אז האחריות כאן לפעילותו ואופייה היא על המשתמשים, אבל אין להתעלם מכך שגם למנהל הפורום יש אחריות לא מעטה, אפקטיבית אף יותר. בוא נתחיל בכך, שהגיע הזמן לרענן את הסקר. לגבי השאר, אני עדיין חושב על זה כבר במשך כמה חודשים, ובקיץ הקרוב אפנה אליך בתיבת מסרים אישיים או בדרך אחרת שאמצא לעצמי לנכון (אני רואה בפרופיל שלך שאתה גם מחיפה, אז זה כבר טוב). תודה על התייחסותך בפומבי ויום נעים

uoli13

New member
לדעתי הפורום מפספס את היעוד שלו

והכוונה שלי שיש קבוצת קצונים שהשטלתה על הפורום וכל כוונתה לנגיח את הערבים אזרחי המדינה ואת בני העם הפלסטיני....ובהטפת מוסר מגוחכת עד טמטום..במקום לדבר על הקיום שלנו יחד..על החיי היום יום שלנו כבני אותה מולדת...ולחפש את המשותף בנינו...ולנסות להכיר אחת את השני... לקיים דיון פוליטי הוא לגיטימי אבל הכי חשוב שיהיה ענייני ובלי צדקנות! ולצערי זה לא קורא..רוב הדיונים נהפכים להאשמות כשצד אחד מאשים וצד השני מתגונן.....וחבל

HUhybrid

New member
גם אני הבחנתי כך

אבל ברור שאי-אפשר לחסון גם הבעת דעות שכאלו, כי הן עדיין קבילות (בטוחני שהודעות עם ארס של ממש תימחקנה) אז אולי יש כאן צורך בניסוח מחדש או/ו ניסוח נוסף לגבי עקרונות הפורום. גם דה-פוליטיקיזציה של הפורום זה לא ריאלי, ככלות הכל פוליטיקה נקשרת בהברה דברים, אלא שכמובן ביחס לאופיים של נושאים אחרים שהועלו כאן בשנה האחרונה- הרי שמקשלה היה פה רב מדי. בתור אחד הצעדים הראושנים אני חושב, כי מוטב שיהיה תקנון יותר ברור לפורום, עם קישור לקריאה יותר ברור המופיע בכניסה לפורום. ולגבי התגוננות? לא הבחנתי בדבר שכזה. למה כוונתך?

../images/Emo54.gifהודעות עם ארס מוגזם נחמקו

לפחות בתקופה הקצרה שאני מנהל. לגבי תקנון, תראה לכל פורום יש את "הרוח הכללית" אני לא חושב שיש טעם לעבוד על תקנון. מה שכן אם יותר אנשים יביעו דיעה לצד זה או זה יכול להתפתח דיון מענין

טלטלי100

New member
נו חלאס תן חיוך..../images/Emo13.gif

תראה ההרגשות שלך די נכונות - הפורום הזה הוא בית גידול די נוח לטרולים והחברים בו מעטים. אם הטרולים אין מה לעשות.... בא נדבר על החלק של החברים - אכן בשנים האחרונות מספר התומכים בדו קיום במגמת ירידה. הסיבות לכך הם די ברורות: הטרור הבלתי פוסק - בניגוד ללחימה שזה חייל מול חייל - לשניהם יש יכולת להגן על עצמם. פה זה מחבל - חמוש מול אזרחים חסרי הגנה. עזוב את זה - רצו להרוג בנו והרגו אבל לא ברור למה ביתרו לחלקים את גופות החיילים שהם הורגים לנו... אוליי הם נהנים לגעת בדם? ולטבול בו את ידהם? נו אחריי מעשים כאלה ניראה לך שמישהו ירצה לדבר איתם... אני מודה דעותיי ימניות קיצוניות - פעם שהייתי מביעה אותם בפומבי אמרו לי שאני קיצונית...היום אותם אנשים מסכימים איתי. גם השמאל לא מעונייין בדו קיום הוא מעוניין הגדר שתגדיר איפה השטח שלנו ואיפה השטח שלהם כדי שלא נאלץ לראות את פינהם כדי שהם לא יהיו ליידינו. הורים לא מעוניינים שהשרת בבית הספר או בגן של ילדיהם יהיה ערבי... תסתכל סביבך לא במימד הוירטואלי אלא במימד של המציאות - כבר כמה אנשים אתה מכיר מהשמאל (כי על הימין אין מה לדבר ..) שרוצים דו קיום? רוב השמאל שואף להיפטר מהפלתינים ע"י גדר והימין ע"י טרנספר. אף אחד כמעט לא מעוניין בהם פה... אה ואז נישאלת השאלה מה עם ערביי ישראל? הם סובלים מנאמנות כפולה מצד אחד עוזרים לאחיהם הפלשתינים ומשתמשים בטרור ומצד שני זועקים שהם אזרחי מדינת ישראל... הם לא משרתים בצבא ולא עושים שרות לאומי במקום אבל רוצים זכויות לא ממש ברור למה מגיע להם? הם לומדים איתנו באוניברסיטה ומבקשים מאיתנו חומר לצלם אבל ביום האדמה הם צועקים סיסמאות נגדנו כשחוט שחור סביב ידם .... בקיצור אתה חלק מקבוצה מאוד קטנה שחייה באשליות ..... נ.ב למרות הדעות הימניות הקיצוניות שלי - אם מחר היה יורד מלאך מהשמיים ומבטיח לי שאם אנו נחזיר חצי מדינה יהיה פה שקט ולא ימותו לנו עוד אזרחים וחיילים הייתי חותמת על זה בעיינים עצומות. אבל המציאות היא כזאת הם רוצים את הדם שלנו ולא עוד שטחים ולא עוד אוכל ולא כלום....- ההוכחה היא בביתור גופות החיילים ז"ל

tamirzak1

New member
יש גם חרדים וחילוניים שלא הולכים

לצבא. ומקבלים את כל הזכויות כמו קצבת ילדים. וחלקם (נטורי קרקע) בעד מדינה פלשתינאית ונגד ישראל. מה איתם? זה לא רק הערבים.

למעלה