אני מתפלא עליך פורטי
ראשית- אני לא רוצה להתחתן עם אשה כי נשים לא מושכות אותי מינית ואין לי מה לעשות איתן.
אפשר להמשך לנשים מבלי להגיד דברים אלו.
וההפך- גברים שנמשכו לנשים במשך הדורות דאגו להשפיל אותן, מאחר והיו מאוימים מהמשיכה אליהן,כך שלא נכר קשר בין השנים.
שנית- כל הדברים שכתבת מראות לדעתי על קלונה של התורה שבעל פה.(מענין שבתורה שבכתב לא תמצא אזכורים להשפלת האשה, אלא בעקר בדברי הרבנים לדורותיהם, מכאן שאי אפשר לא לראות שהדבר בא מהשקפת עולמם המחלחלת לדבריהם)
הם מגיעים מתפיסת עולם גברית אכזרית ומתנשאת שהאשה נחותה ולא ראויה לבוא במעלתם של דברי קדושה, תפיסה שהיתה קימת בעולם (ועדיין קיימת
) אך נשים החלו לצאת נגדה רק לפני כמאה שנה.
הגברים בקשו שיוויון לכולם- אך לא לנשים, הן לא נהנו מהשיוויון הזו ,גם בדמוקרטיות מפותחות כמו צרפת ואמריקה , גם במקומות בהם אשה שלטה כמו רוסיה ואנגליה- נשים היו סוג ב' , ולא חלק מהצבור. החשיבה הזו היתה גם חלק מהיהדות.
אם הגויים בזים לנשים- מה יגידו על היהודים אם לא יבזו גם את נשותיהם?
מתוך החשיבה ש"ככל שאבזה את האחר- כך אני עליון יותר" הגיעו האמירות האיומות שצוטטת לעיל.
היום בכל פעם שנתקלים בהם- זה עושה לנו משהו לא נעים, היום גברים אינם מאוימים כל כך מהבינה הנשית
ולהיפך!
היום אנחנו מדגישים אמירות אחרות שקימות בגמרא כמו "ויבן -מלמד שבינה יתרה נתן באישה " (בראשית רבה)
או שיציאת מצרים נעשתה בזכות נשים צידקניות בעם ישראל (ילקוט שמעוני תהילים, ס"ח )
אך הדוגמה היפה מכל היא לגבי דבורה הנביאה, שחז"ל מביאים שתי גישות להסתכל עליה-
כל אחד מגיע ממקום אחר
אלו שרוצים להנמשיך אותה קובעים "אוי לדור שאישה מנהיגתו"
ואלו שמעריכים אותה קובעים "וכי מה טיבה של דבורה שהיא שפטה את ישראל ומתנבאת עליהם, הלא פנחס בן אלעזר עומד [= היה בימים ההם]? מעיד אני עלי את השמים ואת הארץ, בין גוי ובין ישראל בין איש ובין אשה בין עבד בין שפחה – הכל לפי מעשה שעושה כך רוח הקודש שורה עליו." (סדר אליהו רבה, י )
הקול שקורא להשפיל נשים - בשם המיניות, בשם הצניעות, בשם ............הולך ונראה יותר מגוחך ואבסורדי עם הזמן. במיוחד על רקע דתי- נשים החלו ללמוד מתמטיקה וביולוגיה ופיזיקה , האם הגיוני למנוע מהן דוקא את למוד התורה?
החשיבה שיש דברים ש"לא מתיאמים לנשים" הם בגלל חשיבה פטריאכלית שנועדה לימי הבינים, שרוב הנשים לא ידעו לקרא ובודאי לא עבדו. הגברים אף הניחו שלנשים אין שקול דעת ראוי להצביע, על כל שכן לשמש כעורכות דין או רופאות.
העולם השתנה.
השנוי חלחל אל היהדות, וימשיך לחלחל על אפם וחמתם של הפטריאכלים השוביניסטים המחמירים ביותר.
וכהוכחה: הרגע היו בחירות לנשיאות- על מי המליצו בש"ס- מפלגה החושבת שהיא מייצגת את התורה? דליה איציק. ובלי להניד עפעף.
המהפכה ההומו-לסבית והמהפכה הפמינסטית הגיעו בד בבד , ולאן שתחלחל זו מחלחלת גם המהפכה ההומו לסבית.
וכולי תקוה ששתי המהפיכות ינחלו הצלחה מסחררת.