למה אני לא רוצה להתחתן עם אשה...

פורטי40

New member
זה אתר של פרופסורים דתיים, למה כופרים?לא יפה!

ואני באמת אעיין באתר של חב"ד, דרך אגב הייתי לפני שנה בלילה הסדר של חב"ד בקנדה, היה יפה מאד. הרב דבר איתי, והזמין אותי למניין שלהם, אבל לא הזמין את בן זוגי, כשהוא שמע שהוא לא יהודי.

Superboi

New member
מבחינתי דווקא כן להתראות.

מקווה מאוד שביום מן הימים תתאפס על עצמך ותהפוך לחבר לגיטימי ונורמלי בפורום הזה

אבל עד שתהיה מסוגל לזה – שלום.

Superboi

New member
ולא, אגב, לא אמרתי שאתה אנטישמי

אלא השוותי אותך לאנטישמי. אין הבדל בין אנטישמיות להומופוביה.

מניסיון

כשחוזרים בתשובה באמת, השאלות לא נעלמות.
תשובה היא מלשון שיבה, לא מלשון מענה לשאלה.

אם תרצה פעם ללמוד אורות התשובה של הרב קוק אתה מוזמן.
ככה אולי תבין שלא רק החילונים צריכים לעשות תשובה, אלא גם דתיים.

בכלל, זאת ההודעה הכי מגעילה שקראתי ממך עד כה.
איני יודע כיצד אתה עומד מול עצמך במראה, אבל עד אשר לא תשוב על עצמך, אתה תישאר רחוק מה'.

אתה לא ממש מצטיין באהבת חינם

הלוואי שהיית מבין קצת שה' לא אוהב אותך אם אתה מתנהג יפה, הוא אוהב אותך בכל מקרה, וזה מה שאמור לעודד אותך להתנהג יותר טוב ממה שאתה חושב שאתה מסוגל.

לכן מקום שבעלי תשובה עומדים... אז אולי תפסיק לנסות להיות צדיק גמור, תתחיל להיות בעל תשובה, אחד שמבין שה' תמיד אוהב אותו, ואוהב את בריותיו, ומחייה אותם באהבתו.

sagie13

New member
לא לפי פירוש רש"י..

והיו לבשר אחד-הולד נוצר על ידי שניהם, ושם נעשה בשרם אחד (רש"י, בראשית פרק ב' פס' כ"ד)

גנימדס

New member
מזעזע

אבל דברים אלו נאמרו מתוך השקפת עולמו, (שלצערי אפשר למצא אותה גם היום בהרבה מקומות) כמו שהרבה יטיפו לך מוסר היום בעד ארץ ישראל השלמה -וישזרו בזה הוכחה מדברי המקורות.

ולהוכחה- ישנם דברים סותרים לגמריי - " אף אם אשתך נמוכה ממדדגתך - התכופף ושאל בעצתה" בתרגום חופשי מבבא מציעא נ"ט ע"א. או האיסור לא לצער את אשתך כי ה' שומע לצערן של נשים. גם זה מגיע מנקודת מבט אחרת- שמסתכלת על נשים בצורה אחרת.

שוב- הדיעה האישית נכנסת למאמרי חז"ל השונים, ואל לנו לשכח שגם בזה הם נותנים עיצות שונות, בהתאם לחינוך שקבלו, לאופי שלהם ולדרך בה כל אדם מאמין שעליו להתנהג. בהתאם לסתירה שבין"בינה יתרה נתן ה' באשה" (שמבא מתנא חובב נשים יותר ) לבין"נשים דעתן קלה".(שבא מתנא שבז לנשים ממש)

גנימדס

New member
קולו גם צריך להשמע

זו קולה של מצוקה וסבל.

ישנו ארגון ששם את כל מטרתו בהשמעת הקול הזה הדומה לשל "ה' הוא המלך". ובמפתיע הארגון הזה מצליח להגיע ל-3 שנים ויש לו מספיק חברים ועמיתים.
מה המסקנה?
שגם אנשים שאומרים דברים שצורמים לנו הם חלק מאיתנו.

פורטי40

New member
למה אני לא רוצה להתחתן עם אשה...

משום שאני הומו.

מה אומרים חז"ל ומרא דאתרא על אשה:

"אישה חמת מלא צואה, ופיה מלא דם - והכול רצין אחריה" (מסכת שבת,דף קנ"ב עמוד א')

"בשעת סכנת מוות, חייבים להציל את הגבר קודם לאישה" (שולחן ערוך, יורה דעה, סימן רנ"ב, סעיף ח')

"אישה חייבת ללבוש תחתונים מתחת לשמלתה, שמא יבעל אותה קוף" (תלמוד ירושלמי, מסכת מגילה, פרק ד', דף ע"ה, עמוד א')

"מוטב שישרפו דברי תורה ובלבד שלא ילמדו בהם נשים" (פירוש תוספות, מסכת סוטה, דף כ"א עמוד ב')

"ביקשה נפשי כשרה בנשים, ולא מצאתי - כי כולן דעתן קלה עליהן" (רש"י בספר קהלת, פרק ו', פסוק כ"ח)

"אישה אינה יכולה לכהן במשרה ציבורית" (רמב"ם, הלכות מלכים, פרק א', הלכה ה')

האל ברא את האישה כי לאדם היה משעמם
האישה טמאה בחלק גדול מחייה
היא עוברת מרשות אביה לרשות בעלה
אינה זכאית לירושה
יכולה להיות מגורשת אך לא לגרש את בעלה גם אם הוא אלים
האב יכול למכור את בנותיו לשפחות אם הוא חפץ בכך
״דין אישה כדין שפחה״
״שיער באישה ערווה״
״קול באישה ערווה״
אישה שחשודה בבגידה ניסקלת ללא משפט
אישה שנישאת לא בתולה ניסקלת באבנים
עונשו של האנס שהוא נושא את הנאנסת לכל החיים

ולא רק הרמב"ם. גם הרב דב ליאור, מעמודי התווך של הציונות הדתית, קבע כי לא ראוי שאישה תכהן בתפקידים ציבוריים. "מבלי חלילה לפגוע או לזלזל ביכולתה או בכבודה של האישה", אמר הרב ליאור, "בכל זאת, זה לא כל כך מתאים לנשים הדברים הללו". .

פורטי40

New member
כן, אני יודע על דבר והיפוכו שמופיעים בכתובים

אבל "אלו ואלו דברי אלוקים חיים..."
גם אם ההיגיון שלי אינו תופס איך זה ייתכן.

Superboi

New member
גם אנטישמים הם חלק מהאנושות

ניתן לאנטישמי כיסא בבית הכנסת?

Superboi

New member
ואני מודיע לך

שאם הוא לא יטופל, אני פונה להנהלת הפורומים. הוא עובר על תקנון האתר, וזה עוד החלק הפחות חמור, כי מדובר פה בהומופוב שמחלל את השם בפורום שמיועד להומואים דתיים, ואם אתה בתור מנהל הפורום לא מסוגל לטפל בזה, אין ברירה אחרת.

אני חושב שדווקא מתמודדים איתו יפה פה

מה שכן נכון זה שהוא לא מגיב לטענות לאחר שהוא זורק אותן, ככה שמהבחינה הזו הבעיה היא שאין מי שיעמוד מאחורי הדברים.

גנימדס

New member
אני מתפלא עליך פורטי

ראשית- אני לא רוצה להתחתן עם אשה כי נשים לא מושכות אותי מינית ואין לי מה לעשות איתן.
אפשר להמשך לנשים מבלי להגיד דברים אלו.
וההפך- גברים שנמשכו לנשים במשך הדורות דאגו להשפיל אותן, מאחר והיו מאוימים מהמשיכה אליהן,כך שלא נכר קשר בין השנים.

שנית- כל הדברים שכתבת מראות לדעתי על קלונה של התורה שבעל פה.(מענין שבתורה שבכתב לא תמצא אזכורים להשפלת האשה, אלא בעקר בדברי הרבנים לדורותיהם, מכאן שאי אפשר לא לראות שהדבר בא מהשקפת עולמם המחלחלת לדבריהם)
הם מגיעים מתפיסת עולם גברית אכזרית ומתנשאת שהאשה נחותה ולא ראויה לבוא במעלתם של דברי קדושה, תפיסה שהיתה קימת בעולם (ועדיין קיימת
) אך נשים החלו לצאת נגדה רק לפני כמאה שנה.
הגברים בקשו שיוויון לכולם- אך לא לנשים, הן לא נהנו מהשיוויון הזו ,גם בדמוקרטיות מפותחות כמו צרפת ואמריקה , גם במקומות בהם אשה שלטה כמו רוסיה ואנגליה- נשים היו סוג ב' , ולא חלק מהצבור. החשיבה הזו היתה גם חלק מהיהדות.
אם הגויים בזים לנשים- מה יגידו על היהודים אם לא יבזו גם את נשותיהם?

מתוך החשיבה ש"ככל שאבזה את האחר- כך אני עליון יותר" הגיעו האמירות האיומות שצוטטת לעיל.

היום בכל פעם שנתקלים בהם- זה עושה לנו משהו לא נעים, היום גברים אינם מאוימים כל כך מהבינה הנשית
ולהיפך!
היום אנחנו מדגישים אמירות אחרות שקימות בגמרא כמו "ויבן -מלמד שבינה יתרה נתן באישה " (בראשית רבה)
או שיציאת מצרים נעשתה בזכות נשים צידקניות בעם ישראל (ילקוט שמעוני תהילים, ס"ח )

אך הדוגמה היפה מכל היא לגבי דבורה הנביאה, שחז"ל מביאים שתי גישות להסתכל עליה-
כל אחד מגיע ממקום אחר

אלו שרוצים להנמשיך אותה קובעים "אוי לדור שאישה מנהיגתו"
ואלו שמעריכים אותה קובעים "וכי מה טיבה של דבורה שהיא שפטה את ישראל ומתנבאת עליהם, הלא פנחס בן אלעזר עומד [= היה בימים ההם]? מעיד אני עלי את השמים ואת הארץ, בין גוי ובין ישראל בין איש ובין אשה בין עבד בין שפחה – הכל לפי מעשה שעושה כך רוח הקודש שורה עליו." (סדר אליהו רבה, י )

הקול שקורא להשפיל נשים - בשם המיניות, בשם הצניעות, בשם ............הולך ונראה יותר מגוחך ואבסורדי עם הזמן. במיוחד על רקע דתי- נשים החלו ללמוד מתמטיקה וביולוגיה ופיזיקה , האם הגיוני למנוע מהן דוקא את למוד התורה?

החשיבה שיש דברים ש"לא מתיאמים לנשים" הם בגלל חשיבה פטריאכלית שנועדה לימי הבינים, שרוב הנשים לא ידעו לקרא ובודאי לא עבדו. הגברים אף הניחו שלנשים אין שקול דעת ראוי להצביע, על כל שכן לשמש כעורכות דין או רופאות.
העולם השתנה.
השנוי חלחל אל היהדות, וימשיך לחלחל על אפם וחמתם של הפטריאכלים השוביניסטים המחמירים ביותר.

וכהוכחה: הרגע היו בחירות לנשיאות- על מי המליצו בש"ס- מפלגה החושבת שהיא מייצגת את התורה? דליה איציק. ובלי להניד עפעף.

המהפכה ההומו-לסבית והמהפכה הפמינסטית הגיעו בד בבד , ולאן שתחלחל זו מחלחלת גם המהפכה ההומו לסבית.
וכולי תקוה ששתי המהפיכות ינחלו הצלחה מסחררת.

למעלה