למה אנחנו מחכים???

• פותח הנושא resh0
  • פורסם בתאריך

resh0

New member
למה אנחנו מחכים???

מחכים שהפלשתינים יצטטידו בעוד אמל``ח??? כדי שהלחימה נגדם לכשתגיע תגבה יחסית עוד קורבנות ישראלים??? אם לא נתקוף כעת, יותר ויותר קטיושות יפלו על אשקלון בעתיד! חייבים למנוע את הטבח... אם זה יקרה (וכרגע לא נראית סיבה מדוע שזה לא יקרה), לא נסלח לזה שהתעכב!

אלי.

New member
לבחירות כלליות.

הרי יש תואם-שמאל בשלטון - אז למה כבר יש לצפות ?

resh0

New member
לא תואם שמאל ויש לצפות לשינוי

מדיניות הבטחון והחוץ היום שונות משמעותית מזאת הקודמת. אבל בנתיים מבחן התוצאה מראה כישלון מעבר(!) לממשלה הקודמת. העם רוצה שינוי והוא יקבל אותו! אם שרון לא ינהג כפי שהעם מצפה ממנו לנהוג, אז יוחלף בקרוב מאוד באחר שכן ייבצע את שצריך לבצע. מערכת הבטחון מעריכה כי קיים אמל``ח התקפי משמעותי אצל האויב הפלשתיני, כזה שברור כי הכתובת מופנת אך ורק כנגד מטרות ישראליות. ככל שנתמהמה כמות האמל``ח תגדל והנזק יהיה גדול בהרבה. זה הזמן לתקוף ולהרוס כל תשתית שמאפשרת יבוא של אמל``ח בסדר-גודל זה.

אלי.

New member
אתה משדר פסימיות.

מצד אחד, אתה קובע שהמדיניות שונה משמעותית; מצד שני - אתה קובע שהתוצאה היא אותה תוצאה, ואף גרועה יותר. מה שניתן להבין מזה זו עובדה פשוטה: תעשה מה שתעשה - תמיד תצא מובס (מוראלית). לא ? ומצד שלישי - אתה אומר שיש מדיניות שלא נוסתה (נניח), ואם שרון יתמיד בכשלונו - יחליף אותו העם, ויישם את המדיניות הזו. ומי קובע שהיא תצלח ?

resh0

New member
ההערכות הטובות ביותר מבוססות על

תקדימים בעבר. נכון???? בוא ונראה: כיצד נהגה ארה``ב לנוכח התקיפה על פרל הרבור??? היא הגיבה באטום בעורף האויב וראה איזה פלא! המלחמה פסקה, עפ``י חוות-דעת מומחים מספר הקורבנות היה קטן יותר מזה שהמשך המלחמה היתה גובה והכי חשוב(!) שלום!!!!!!!!! היפנים והאמריקאים חיים היום בשלום. כמובן שבמקרה שלפננו אין להשתמש באטום, אבל בהחלט הוכח כי מכה משמעותית בעורף האייב יש בה כדי להפסיק לחימה (אפילו של מתאבדים - קאמיקאזות), יש בה כדי להפחית את מספר הקורבנות ויש בה כדי להביא שלום. אם ננהג כפי שכל מדינה אחרת בעולם היתה נוהגת, נצא מנצחים ונשאיר את הפלשתינים מובסים. על כל מקרה תסכים איתי שמדיניות הכניעה כשלה ושאף מדינה בעולם המצוייה בקונפליקט טריטוריילי לא אימצה ולא תאמץ לעצמה מדיניות כניעה.

אלי.

New member
לא נתחיל את הויכוח הזה שוב

ולו רק מהסיבה שאנו מסכימים שצריך לעשות משהו צבאי, אבל חלוקים על המהות (ואולי גם על העיתוי). בכל מקרה, אני מקווה שלא נאמץ את כל השיטות של כולם - לא הייתי רוצה לראות את צה``ל מתחיל לגייס חיילים לחיל חדש - חיל הקאמיקזות.

resh0

New member
למה? אין חיל אוויר???

לא רחוק היום שאזרחים באשקלון יהוו קאמיקאזות... כי הם יהיו נתונים לחסדיהם של משגרי הקטיושות. למה להגיע ליום הזה ואז להגיד ``מחדל``... איך נתנו לזה לקרות... היכן טעינו?

אלי.

New member
אתה מתחרה בשרוף ?

מי משניכם יגיע לאפוקליפטה מוקדם יותר ? כבר היינו בזמנים קשים יותר - ושרדנו, אז מה הסיפור ? פוחד מהצבא האדיר של פלשתין ? תן קרדיט לעם הזה, ותן קרדיט למי שצריך לפעול - שיעשה את זה בזמן ובאופן שיגרום הכי פחות נזקים. האופציה למלחמה תמיד תהיה קיימת.

resh0

New member
איזו אופציה?

כניעה? לא! האופציה הזאת לא קיימת. הדברות? לא! בראשית, אין מו``ם תחת אש (למרות שברור לי שכרגע יש, לצערי). בסיומו של תהליך הדברות נוצר הסכם. אין טעם להסכם כזה מכיוון שהוא יופר כל קודמיו, בטח שלא לשלם בתמורה להסכמתו של הרוצח ערפאת לחתום על הסכם שכזה. ואז... שוב נחזור לעימות. אבל בינתיים הם הצטיידו בעוד אמל``ח שיסב לנו עוד אבידות. אני אוהב ללמוד ולחכות את אלו שהצליחו. ממי אתה מעדיף ללמוד??? תתפלא, אבל הדרך שבה יהיו הכי פחות נזקים (בנפש) היא דווקא דרך פעולה משמעותית בעורף האויב. תשאל את המצרים והירדנים... ה``טכנולוגיה`` קיימת !!! אם נשתמש בה יעלה בידינו לדכא את ייצר האלימות הפלשתיני ויבוא שלום על ישראל. חוץ מזה, האם אתה מתנגד לנוסחת הפלאים??? הפסקת אש בתמורה להפסקת אש.

אלי.

New member
ידידי, קיימות כמה אופציות

ובראשן אופציית המלחמה: צא למלחמה, ותגיע למצבה המדיני של עירק. נראה לך לא הגיוני ? בוש ישמח להבהיר לך זאת, במידה ותכהן כראש ממשלה.

resh0

New member
שעתיים של התקפת בזק, זה מספיק.

שעתיים מאסיביות של עשרות גיחות של מטוסים יפגעו בכל המתקנים של הראשות הפלשתינית. עיראק לא יצאה למלחמה כדי להגן על אזרחיה, אנחנו יוצאים למלחמה כדי להגן על אזרחנו וכך היתה נוהגת כל מדינה אחרת בעולם. ככל העמים!!! אח``כ, כאשר תווצר המציאות החדשה על-פיה אין יותר ראשות פלשתינית שולטת, אז נשב למו``ם מחודש והתוצאות יהיו טובות יותר מהקודם הכושל. הם החזירו אותנו למצב בטחוני הרטע בהרבה מזה שהיה ערב החתימה על הסכם אוסלו, מין הדין ומין הצדק שנחזיר גם אותם אל המצב ערב החתימה על ההסכם האומלל. מה הבעיה??? ישראל חייבת להצהיר מעל לכל כלי תקשורת בינלאומי כי היא מציעה לפלשתינים הצעה נדיבה: ``הפסקת אש בתמורה להפסקת אש``. אם לא יסכימו הפלשתינים, יש הצדקה למלחמה!!! כי אז ברור יהיה לכו-לם כי מטרתם היא להרוויח עקב לחימה נגדנו. זה הצליח להם בעבר, אבל מאז למדנו את הלקח: ויתורים לטרור לא מביא שלום!!! ושוב לא ציינת את האופציה האחרת...

חיננית

New member
תגיד לי אלי-מדוע H-(

למה המשוואה הזו תמיד נכונה?-@@@@@@@@@@@@@@@@ -------------------------- מדוע ככל שאתה יותר ימני -אתה חוזה יותר שחורות. מדוע שככל שאתה יותר ימני אתה יותר מודאג? מדוע שכשאתה יותר ימני אתה בונה מגדלי בבל של מלחמות באויר. ומדוע שכשאתה ממש ימני אתה אף פעם לא מבסוט מראש הממשלה, כי הוא אף פעם לא מספיק ימני כמוך... ואינו מבצע את הפנטזיות שלך רק תגיד לי אלי... רק שאדע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מחיננית שאולי סתם תוהה ,ואולי כבר כלום לא מבינה

אלי.

New member
לא הייתי מייחס זאת לימין דווקא

אלא לקיצונים שבינינו: קיצוני = תיאורטי, ותיאוריות נשארות ברמה התיאורטית, כשאתה מגיע לראש הפירמידה. אפילו בגין, התיאורטיקן הדגול, כשעלה לשלטון - השאיר מאחוריו את התיאוריות (``אף שעל``), ואת ימית. ומן הצד השני - וילנר, גוז`נסקי ושו``ת: אין ספק שהתיאוריות הקומוניסטיות הן הנשגבות ביותר - עולם חסר מעמדות, חסר מלחמות, חסר תככים - אבל עוד לא נולד האדם שיוריד את זה מרמת התיאוריה לרמת המעשה.

resh0

New member
התופעה דו-סטרית ודינמית!

הקיצונים של היום משני הצדדים, הם המתונים הפוטנציאלים של מחר וגם ההפך!! אזרחי ישראל כבר שבעים מאידיאולוגיות וכעת יתרכזו בלילמוד מאחרים. כלומר ללמוד מכאלו שהצליחו לבנות חברה בריאה תוך מצב של בטחון ושלום לאזרחים. המודל האמריקאי למרות החסרונות שבו, מקובל על רוב אזרחי המדינה. ראה איך הם נלחמו למען עצמאותם, ראה איך הם הגיבו לנוכח תקיפה על אזרחיה בפרל הרבור, ראה כיצד היום היא שומרת על האינטרסים שלה בעולם... צא ולמד!! זה כדאי...

resh0

New member
יש לי תשובות צפויות.

כאשר הימין ``חזה שחורות`` ואמר מעל לכל במה: ``אל תתנו להם רובים``, כינינו אותם ``קיצונים``. היום אנו יודעים כמה צדקו, רק חבל ששילמנו בכל-כך הרבה קורבנות כדי להבין את מה שהם הבינו אז. מוטב שתתיחסי יותר ברצינות ל``חוזי השחורות``. באותו העניין דווקא השמאל המתון והקיצוני נטלו את העיסוק בנושא... להזכיר לך את הסרטונים של מערכת הבחירות??? בליווי מוזיקלי? ``מלחמות באוויר``: שוב טעות! המלחמה היא מוחשית וקשה לי להבין כיצד עדיין ישנם נפשות שנוטים להתעלם ממנה, כאילו רחוקים ממנה... ואולי זה הבסיס הלקוי שעליו מבוססת כל אידיאולוגיית השמאל שהוכח שאין אפשרות לשלב בינה לבין המציאות בשטח? לא מבסוטים מראש הממשלה מכיוון שראש ממשלת ישראל הוא ``רק`` ראש ממשלת ישראל ולא ראש ממשלת המזה``ת. חובתו העליונה היא לדאוג ככל יכולתו לבטחונם של אזרחי מדינתו גם על חשבון סבל למי שגם כך מגיע לסבול... בנתיים הוא נכשל בביצוע חובתו העליונה!!! אם לא נגיד לו את זה, עוד יחשוב שהכל בסדר... יש לי פנטזיה ששמה ``שלום``: ``שלום`` עבורי הוא מצב בו אזרחי המדינה שלי חיים במצב של שלום. כדי להביא את השלום יש לדכא את ייצרם של אלו המעוניינים לרצוח באזרחנו מבלי קשר למה שמציעים להם... נהפוך הוא! ככל שהציעו להם יותר, כך הסלימו עם פעולותיהם הרצחניות. כרגע המצב קרוי מלחמה. מי של אוהב מלחמה, מוטב שיציע הפסקת אש. ישראל הציע הפסקת אש מצידה בתמורה להפסקת אש מצד הפלסטינים. מדוע הפלשתינים לא מסכימים??? כי הם רוצים להגיע להשגים תוך לחימה, כלומר להראות לילדים המוסתים שלהם, כיצד ניתן לנצח את הישראלים חלשי האופי. זה הצליח להם בעבר ואת התוצאות העגומות אנו חווים כעת, זה לא יצליח להם שוב!!! אנחנו עם חכם שחומד לקחים... ואם את מזלזלת במשוואות הנכונות אותן ציינת, מדוע שלא תראי את המשוואה הנכונה שלך??? אולי כי את מפחדת שישכנעו אותך שהיא מבוססת על נתונים לא נכונים... תנסי...

אבו-דני

New member
ראישו מחסל זבוב עם פטיש 5 קילו

ראישו על משקל חיסול הטירור בעזרת חל האויר מחסל זבוב בעזרת פטיש 5 קילו

resh0

New member
חיסול תשתית הטרור!!

כדי להבריח אמל``ח בסדר-גודל כגון טילים, צריך ארגון גדול. חיסול הרשות הפלשתינית תחסוך בחייהם של ישראלים רבים!! אבל שטויות, מה אכפת לך...

אכן,יפה דקה אחת קודם..

אבל במדינת ישראל יש שיטה עד שזה לא מתפוצץ לך בפרצוף לא עושים כלום קח את משבר המים כמשל ואחרי זה,ממנים ועדות חקירה והעיתונאים צווחים-מחדל למרות שקודם-שתקו כמו דגים ולדוגמא-אפילו כעת,כשמתחיל להיות ברור שצפויה מלחמה לא פשוטה-כאן,מתחת לאף שלנו העיתונאות שותקת ולא לוחצת לפעולה רצינית ומונעת.. אחרי זה-יצווחו..מחדל יום-כיפור II. מרק.

למעלה