למה אנחנו חיים

יוגי379

Member
פרדיגמה חדשה

לא, בטח שלא אמור לעודד, אלא אם כן יש לי פטיש לחרקים :)

אבל כן, אני חותר לכיוון כלשהוא. אני חותר לכך שלאור כל המצבים שעברה ועוברת האנושות , נגלה בעל כרחנו משהו שנקרא: חוק הטבע

כמו שבעבר משך תקופה מסויימת שלטה גישה/פרדיגמה שהביאה לאנושות גילוי מסויים, כך אנו עומדים לגלות חוק טבע שנועד לקדם את התפתחותינו, להביא אותנו לדרגת מודעות והכרה גבוהה ממש שהכרנו עד כה, ויותר מכך נגלה כי תכליתו להיטיב.
אם היית אומר לפני 1000 שנה שקיימים במוחינו קצרים חשמליים ומעבירים כימיים שמשפיעים על הרגשתינו, קרוב לודאי שהיו שורפים אותך או לכל הפחות מאשפזים אותך.

אני חותר לכך כי קיים כוח (אפשר לקרוא לו חוק) שמנהל אותנו בלי שיש לנו את הכלים להשיג ולהרגיש אותו.
בלי לשים לב אנחנו בהמצאותינו מחקים את הטבע.

בדרגת אנוש אנחנו לא כל כך יודעים איך לחקור את הטבע. אם היינו , מעלים את עצמנו למדרגה עליונה, אז היינו מסוגלים לחקור כי לחקור אפשר תמיד מרמה יותר גבוהה לרמה יותר נמוכה.וזו הסיבה שעל עצמנו אנו לא כל כך יודעים
המשך יבוא...

babylon_a1

New member
תעשה לי טובה איזה הרמונית

יש לנו שאריות מזנב

אחד ל כמה אלפי תנוקות הם אכן נולדים עם זנב

יש כאלה שנולדים שעירים על כל הגוף, לא כשהם גדלים כתינוקות

יש לנו חלקים בגוף שאף אחד לא צריך או גורמים צרות, חסרים לנו חלקים אחרים שהיינו שמחים אם היו
(לא יודע מה אולי איבר סונר)
קר לנו בחורף וחם לנו בקיץ

יוגי379

Member
הכול כדי שתשיג את השלמות בעצמך

אתה צודק, ויותר מכך אנו עדים למשברים, תופעות טבע וסבל עצום,
אז איזו הרמוניה ואיזו בטיח
מצד אחד
מהצד השני, אם הכול היה מושלם היית נשאר ברחם של האם בלי להבין לדעת ולהשיג דברים
כל זה נועד שמבלתי שלם תשיג בעצמך את השלם
וכשזה יקרה - הוא יהיה באמת שלך.
יש בזה עמקות , אני לא כותב את סתם בצורה שטחית, רק צריך לגלות...

שאלות

אז למה הירח ירוק?
ולמה הים צהוב?
ולמה אנשים עושים גרעפסים?
ולמה יש אנשים טיפשים ששואלים
שאלות כ"כ טיפשיות?

תשובה:אלוהים.

Caro Kan

New member
יש לך טעות בשאלה.

השאלה 'למה' הינה חסרת מובן כשהיא כללית כל כך, כפי שהצגת אותה. השאלה 'למה' מקבלת מובן רק כשהיא נתונה ביחד עם סט של כללים או הנחות שמאפשרות את קבלת התשובה, או לפחות מציעות את המתודה שעשויה לתת את התשובה.

(אבל עזוב)

Caro Kan

New member
כתבת בעבר

את ה'וורט' הזה של פיינמן, נדמה לי, ובכך עזרת לי להתנסח עכשיו.
הרעיון מוכר לי ממקורות אחרים (ווריאציה על ויטגנשטיין), אבל באותה מידה שזה הם זה יכול היה להיות אני - הם פשוט הקדימו אותי.

הסיבה שהזכרתי את פיינמן

היא שוואניטי הזכיר אותו בהקשר של התגובה שלי לעיל, ושם הגבתי לו שהנקודה של פיינמן שונה מעט מזו שאני הצגתי, וכיוון שכעת אתה הצגת את אותו הרעיון כמוהו - ניצלתי את ההזדמנות כדי לערוך עבורו השוואה.

אתה טועה

השאלה למה, היא שאלה מאוד חשובה. אולי אין לה תשובה חד משמעית אבל היא מעסיקה כל אדם אינטלגנטי.
אדם דתי יתן תשובה מסוג אחד(לפי אמונתו) ואילו חילוני ייתן לה תשובה מסוג אחר.
רק אצל אתאיסטים גמורים השאלה הזו היא חסרת ערך, אבל הם מייצגים אולי 15 אחוז מהאוכלוסיה במקרה הטוב...

מדברייך עולה שאנחנו לא אינטליגנטים

נו טוב. העולם יצטרך לסמוך על האינטליגנציה שלך.

זה מה שהבנת מהטקסט?

אנא קראי שוב, קצת יותר בעיון. ותלמידי שחילקתי אותו לשלושה 1. אלה ששאלות הלמה ואיך לא מענינות אותם בגלל רמת האינטלגנציה ...2. אלה שהסוגיות הללו מעסיקות אותם הרבה, כל אחד בתחומו אמונתו ודתו או חילוניותו 3. אתאיסטים שהם בד"כ אנשים אינטלגנטיים ויותר מכך, אך בזים לשאלות הללו מסיבות הידועות רק להם.

יוגי379

Member
מה הקשר?

אין שום קשר לאינטיליגנציה

יש חוק, תצטרך במוקדם או מאוחר להתיישר לפיו.
חוק החיבור
תגיד, לי : למה התנועה הנאצית היתה כל כך חזקה, כל כך עוצמתית? כי עם שלם התחבר מאחורי רעיון, שיטה אחת. אתה מבין מה זה כוח של חיבור ואיחוד?
אבל זה היה על דרך השלילה
אם נתאחד יחד אבל לטובת ערך חיובי, אותו כוח יפעל, אך הפעם בצורה חיובית, לכיוון הטוב.
למה? מה פתאום? איך?
לא אוכל להסביר את הכול, הזמן יעשה את שלו, ולנו כל שנשאר זו או להיווכח, או להיות שחקן פעיל ולשחק

מי ששאל את השאלה

בראש השרשור, עושה רושם שהתייחס לעניין ברצינות ושהנושא מטריד אותו. אז למה לעשות ממנו צחוק?
זה שאתה וחברייך מדחיקים את השאלה הזאת ומזלזלים בה, לא אומר שהיא אינה שאלה טובה, רוב האנשים בגילאים הללו לא דואגים מהשאלה הזאת, אבל כשהם מתבגרים ועוברים את גילאי העשרים שלושים העליזים חסרי הדאגות, הם מגלים שהשאלה חיה וקיימת....

יוגי379

Member
האם יותר צפוי ושחוק מהשאלה שבראש השרשור...

טוב, אז ככה:
בוא נחשוב, אם אני אקח חתול או חמור ואשמיע לו בטהובן, האם אראה ממנו איזה תגובות? איזו התרגשות?
לשנינו ברור שהתשובה תהיה שלילית
והבן...

בנוסף מה שאני אומר זה שאנו הולכים להיות עדים במאה הקרובה לגילוי כוח חדש. נגלה שהיקום, מרמת דומם עד צומח קשורים אחד לשני בקשרים גלויים וסמויים (תלוי מי מתבונן), אי לזאת מכיוון שהאדם נמצא בראש הפירמידה הוא יגלה שכשהוא מתקן את עצמו, שאר דרגות הטבע ייתקנו באופן אוטומטי ולכן החשיבות לחיזוק הקשר הנכון והמתוקן בין בני האדם יתגלה כגבוה וחשוב בהרבה מתיקון החור באוזון או הצלת דובי הקוטב (עם כל אהבתי הרבה לבעלי חיים).
נגלה שבכוח החיבור קיימת סגולה שטרם הכרנו.
נבין מדוע בעיתות משבר פתאום יש רצון לחיבור, פתאום כולם עוצרים לכולם טרמפ, נבין את הסיבה מעבר לכך שבזמן לחץ יש נטיה לאלטרואיזם. נגלה משהו מעל התגובה האינסטיקטיבית.
נבין למה בפעולה הפשוטה ביותר של רצון למילוי כלשהוא אתה חייב כלי שיחבר אותך לאותו המילוי. נשיג את הסגולה של החיבור עצמו, התוכנה מעבר לחומרה.

נבין שקיימת מטרה מעל אותם מטרות מדומות שבהם אנו משקיעים את מירב מירצנו כיום. את המטרה נשיג על ידי חיבורי נקודות בין אנשים , דבר שיביא לרמות הכרה ומודעות עליונות. אם פעם היתה גישה כי השלם גדול יותר מסכום חלקיו (כמו בליל של צלילים למשל שביחד הופך להרמוניה), נגלה כי בחיבור אנושי טמון כוח מביא להצלחה ושגשוג.

כמו שניתן ליצור מרכיב שלישי מ 2 מולקולות, שני חומרים כימיים או שני גזים. הרכיב ה 3 שיוצא שונה באופן איכותי מאותם 2 מרכיבים. הוא מכיל תכונות שונות ומהווה כוח מיוחד בפני עצמו. באותו האופן נגלה שחיבור בין אנשים (ואם אתה מרים גבה, אני יכול להבין אותך, אבל שים לב איך בצורה השטחית ביותר המילה חיבור תעלה בכל מקום, אם זה בפוליטיקה בערוצי התקשורת ובמקומות אחרים). בקיצור נגלה שחיבור בין אנשים מוליד תכונה/רמת קיום שונה מהותית ממרכיביה. נראה בזה פיתרון וזו רק ההתחלה של משהו גדול בהרבה. רק סבלנות.

למעלה