למה אנו שותקים???

למה אנו שותקים???

למה אנו שותקים?? למה אנו מדברים??? למה פרח יפה מדבר???? או שהוא שותק?????

Rinor

New member
למה בכלל...

למה בכלל לשאול למה ולא לתת לדברים להיות?

darmha

New member
למה בכלל לשאול?...

ריינור היקר, לתת לדברים להיות זה נפלא כמובן, אולם אין בזה כיוון ברור, אין שם אפשרות לעזור לעצמך או לעולם הזה. אם ספינה שטה בים, היא צריכה כיוון בכדי להגיע למחוז חפצה. בלי כיוון גם אם יש לה מלאי דלק ומזון בסוף תהיה לה בעיה. אז השאלה הגדולה של: למה? היא שאלה מאוד משמעותית למי שמתרגל זן. כן, אם אתה ענית לעצמך למה, זה מצוין. אך כולם צריכים לענות לעצמם על השאלה הזאת על מנת יוכלו לבחור את הדרך הנכונה להם. זה היה באליס בארץ הפלאות כמדומני, דיאלוג ידוע עם השפן (בציטוט מאוד חופשי, חה חה!) שהיא שואלת אותו באיזה מהדרכים לבחור, הוא עונה לה בשאלה: לאן את רוצה להגיע? לא משנה לי, היא עונה. אז מה זה משנה איזה דרך תבחרי? אז כל אדם שרוצה לצאת למסע רוחני צריך לדעת לאן הוא רוצה להגיע, לשם כך הוא צריך איתו מצפן כדי להגיע למחוז חפצו, המצפן מופיע בדרך של שאלה. זאת נקודה חשובה מאוד. ברכות יובל

darmha

New member
כמה מילים על שאלות וזן

אדם חושב מעורר שאלות דיון בשאלות היא פילוסופיה תיאורטית. לימודי הזן מציעים דרך שונה באופן רדיקלי להתמודד עם חיפוש אחר התשובה לשאלות השונות. היא מציעה להתבונן למקום שממנו הן באות. למיינד השואל עצמו. למקור. פתגם זן ידוע אומר: עשרת אלפי השאלות באות משאלה אחת. שאלה זו מאין היא באה? יובל

הקואין

New member
שאלות זן

אבל גם הזן מוכיח שוב ושוב כי השאלות, ועוד יותר מכך התשובות, אינן רלוונטיות. מתוך כך גם התפתחו הקואנים. הרעיון הוא להביא את התלמיד (practitioner) למבוי סתום בכל הנוגע לידיעה תיאורטית, אינטלקטואלית, ולגרום לו לראות את הדברים כפי שהם ללא מחיצות וגבולות של דעות קדומות. החשיבות, לדעתי, בשאלות (ובתשובות) בזן היא בראיתם כלא רלוונטיות (כלומר יש צורך בהן כדי להבין את האבסורד שבהן). אפשר להפליג כאן עוד ועוד לדיון על המילים וריקותן, אך אין זה נושא הדיון...... החיפוש אחר תשובה אכן שולח למקור, אך מהו המקור? אני שמעתי את אותו פתגם בניסוח קצת אחר: אם הכל חוזר אל האחד, להיכן חוזר האחד?

darmha

New member
עוד כמה מילים על שאלות זן

מה שנכתב הוא נכון יחד עם זאת הוא לא הצעד האחרון בזן. אמנם השאלות מסייעות לראות את הדברים ללא מחיצות - הכרה צלולה. הכרה צלולה זו היא האמת = הדברים כפי שהם. אולם, ללומדי הזן יש צורך בצעד נוסף קדימה: כיצד הכרה צלולה זו באה לידי ביטוי בחיי היומיום מרגע לרגע. השימוש בטכניקת הקואנים בזן הוא כדי לבצע את הצעד הזה. אז אם בצעד הראשון השאלות והתשובות אכן אינן רלבנטיות, בצעד הבא השאלות מתבהרות, ואם מדובר בקואנים: הסיטואציה שהקואן מציג לתלמיד מתבהרת, והתשובה מופיעה באופן טבעי. מצב זה נוצר כשההכרה הצלולה אותה מתרגלים במדיטציות הזן נפגשת עם הסיטואציה או השאלה שמציג הקואן. את התשובה הזאת מציג התלמיד בפני המסטר לוודא שדעתו הצטללה ושהבנת הסיטואציה של הקואן אכן התבהרה לו. עם הזמן היכולת הזאת באה לידי ביטוי בחיי היומיום. בלימודי הזן יש דגש גדול על: הבנה נכונה של המצב, הבנה נכונה של מערכת היחסים ופעולה נכונה. זהו הצעד האחרון זן. ניקח לדוגמה מצב מהחיים: מריבה בין בני זוג. שזה סוג של שאלה או קואן מהחיים. אם יתחייס האדם לשאלה הזאת כאל מצב לא רלבנטי בחייו שהשאלה והתשובה אינן חשובות - זה לא יהיה כל כך נפלא נכון? חה! חה!המורה שלו (במקרה הזה זן או בת הזוג) יתן לו 30 מכות עם מקל הזן. אולם אם יהיה בהכרה צלולה ויראה את המצב באופן בהיר, את השאלה שהתעוררה במערכת היחסים באופן צלול, ידע לעשות את הפעולה הנכונה שתהיה נכונה לשני הצדדים. ובמובן הזה "יפתור" את השאלה. מכאן, שיהיה זה טעות להתייחס לנושא השאלות בזן באופן חד -חד ערכי, כן טוב/לא טוב. אלא יותר כטכניקה משלימה רבת עצמה לתהליך המדיטטיבי-ההתפתחותי בדרך הזן. המלמדת כיצד להביא את מה שמעבדים במדיטציה אל חיי היומיום. בברכה, יובל

Rinor

New member
לפנות לתשובה

למה לנו כלל לשאול אם התשובות כבר בתוכינו? כל מה שקיים נמצא, נוכח, עלינו להפתח ולקלוט את הסובב... השאלות אכן מכוונות אותנו אך התשובות כבר בנו, לכן למה לשאוף לשאלה ולא ישר למצוא את התשובה? אתה מדבר על מציאת פיתרון לבעיות כדי לפתור אותם והבאת דוגמא לזוג שרב אולי התשובה היא בכלל להפרד כי הרי אין הם מתאימים? מה שאני אומר, ישנן הרבה דרכים ביקום הזה וישנם יקומים אחרים מזה, כל הדברים כבר קיימים וסביבינו, עלינו להפתח, להיות מודעים אליהם ולקבל אותם, לקבל מה שנראה לנו נכון במסעינו בחיים, ובקשר לשאלות - ישנן אלפי תשובות לכל שאלה, אך לכל אדם תשובה אחרת אותה הוא יבחר, לכן מי יגיד מה נכון או לא אלא אם האדם החי בדרכו הוא? אהבה ואור ניר

darmha

New member
ניר היקר

תיאוריה מעניינת. אם באמת הצלחת להביא אותה לחיי היומיום שלך, אשריך. לימודי הזן הם שונים מגישה זו. אך כפי שאמרת, כל אחד ודרכו. אם אפשר להתייחס לנקודה שהעלת, אומר כך: בזן מתייחסים אל תהליך ההתפתחות כאל מחקר.מחקר בשאלה : "מי אני?" או "מה הדבר האחד הצלול הזה?". בדומה לכל מחקר אחר, אם אין שאלה אין תשובה. זה כלל טבעי, כמו שאם אין אור אין צל. אישית, לי דרך הזן מתאימה. בוא נשחק משחק קטן: אמרת שלכל שאלה אלפי תשובות.אוקיי, בוא נתבונן רגע על השאלה הבאה: אדם מגיע רעב לביתך. מה אתה עושה? מהן האפשרויות? ברכות, יובל

Rinor

New member
יובל...

יובל שלום תודה על תשובתך, בקשר לשאלתך - אדם מגיע רעב לביתי, מה האפשרויות? - למה בכלל הוא הגיע אלי רעב ולא הגיע כבר שובע ורגוע? - אני יכול להציע לו לאכול ולשתות - אני יכול להגיש לו למרות שיסרב - אני יכול לא לשאול כלל ולחכות שהוא יפנה אלי כך שתבין, יש הרבה דרכים למקום אחד, בסוף אולי נפגש יחדיו באותו המקום אך כל אחד ילך בדרכו הוא, אני בעד לשאול שאלות, אך אני יותר כבר מקבל ומשלים עם כל מה שקורה ועם הקארמה שלי - כי כל דבר שנעשה יחזור אלינו, אז במקום לשאול, אנו בעצם כבר צריכים לדעת... אהבה ואור ניר

darmha

New member
ניר היקר

אוקיי, לצורך הדיון בוא נניח שהוא מגיע אליך רעב ופונה אליך. מה אז? אתה מציע לו לאכול? אתה מסביר לו על קרמה? אתה מלמד אותו שעליו לקבל את הרעב שלו? אתה מספר לו על הארוחה האחרונה שאכלת? מה אתה עושה? ברכות, יובל

Rinor

New member
הנה ענית

יובל היקר לדעתי ענית על אותה השאלה אותה שאלת אותי ראית כמה דרכים יש לענות על שאלת הרעב שלו? כל אחת מההצעות שלך היא דרך שונה שתוביל להשלמה בכל מצב אם אציע לו לאכול, הוא יגיע להשלמה פיסית בכך שיפסיק להיות רעב ויגיע למצב שובע אם הוא ישלים עם הרעב שלו, מנטלית ונפשית הוא יהיה שלם עם המצב שלו ויקבל אותו כפי שהוא כך שמה שאני אומר שיש המון דרכים לנקדוה אחת וכל אדם יבחר את הדרך שנראית לו הנכונה ביותר, בתקווה שאין בה פגיעה בו או מישהו אחר, אני מסכים עם לשאול שאלות כי הן מניעות אותנו לתשובות, אך עלינו גם לזכור כי הכל כבר קיים, ועלינו רק להיות מודעים ולבחור את הדרך... בתקווה להמשך הדיון, יום מקסים לכולם אהבה ואור ניר...

darmha

New member
עדיין לא ענית

אני לא עניתי אבל הצעתי מספר תשובות לנוחיותך. לצערי, אותו אדם שבא אליך רעב - נשאר רעב, ולא עזרת לו. ודוק: הוא לא בא עם שאלת רעב -אלא בא רעב. וזאת נקודה חשובה מאוד. יחד עם זאת ברורה כאן גישתך לעניין. הזן עוסק באיך תעזור לו ולא בדעתך עליו או על העולם. אני מוצא בזן משהו מאוד מפוקס ומקורקע ופחות תיאורטי ומופשט. יכול להיות שבשבילך הזן הוא מופשט - אין בעיה. ברכות יובל

Rinor

New member
תשובה

יובל ידידי אני לא אמור לעזור לו, הוא אמור לעזור לעצמו ובקשר לשאלת הזן, האם לדעתך אם הוא ישאל מדוע הוא רעב הוא יגיע לתובנה עמוקה יותר? לרוב התשובות הן פשוטות מאוד - הוא לא אכל... לא כל דבר הוא קוסמי או איתו מסר נשגב יום טוב

שענית

New member
בודאי שאתה אמור לעזור לו

זה הטבע שלך כאדם. אני הייתי מציעה לו לאכול. בברכת שנה טובה כתיבה וחתימה טובה צמיחה והתקדמות

Rinor

New member
שענית

שענית יקירה אנא קראי את כל השירשור לפני מתן תשובה זו היתה אחת מהדרכים, להציע לו אוכל, אך אני יכול רק להציע לו כיוון, את השאר הוא צריך לעשות לבד, לכן הוא בעצם עוזר לעצמו ולא תלוי באחרים

שענית

New member
בוודאי שקראתי

את כל השרשור, רק שאתה העלית השארות ומחשבות ותהיות ובסופו התחמקת מהתפקיד שלך...לעזור לו. אני בטוחה שאדם רעב (שמבחינה טכנית מסוגל לאכול) יאכל יפה מאד אם רק תגיש לו אוכל ולא תגיד לו: תעזור לעצמך אני לא עוזר. לדעתי, מרוב מחשבות שכחת את התפקיד שלך... אבל כמובן זו רק דעתי, ואולי לא הבנתי אותך בכלל.... מאחלת לך יום נפלא

Rinor

New member
יקירה

תודה על התגובה שלך האמת, שאני התכוונתי להביע את דעתי בראיית הדברים לפי הזווית שלי ליובל יש המון דרכים לצעוד בהם וכולם מובילים לאותה נקודה לבסוף כל אחד יבחר את הדרך שלו, כאשר הדרך שאני מסכים עימה היא הזרימה, לזרום עם היקום, לקבל את מה שהוא מציע, להיות חלק מההוויה של העולם הזה ולהיות מודע. אני אכן הייתי מציע לו לאכול, אך שוב, מה שאני מסביר זה שכל אחד יבחר בדרך אחרת ונגיע לאותו מקום דוגמא: הוא רעב, הוא אמור להגיע לשובע 1) אני מציע לו אוכל, הוא נענה להצעה 2) הוא מבקש ממני בנימוס (או שלא) למעט אוכל 3) הוא יקח לעצמו אל תתקבעי לפי מסורת או לפי קיבעון תרבותי מסויים, דוגמת הוא לא יקח לבד כי זה לא יאה או מכובד, זה מה שאני אומר, זרמי חופשי ועשי מה שבאמת את מרגישה, זה לדעתי החיים הנכונים, לא להיות מקובע לפי צורות מחשבה "מקובלות" אלא באמת לעשות מה שאנו מרגישים ורוצים כאן ועכשיו, להשתחרר ולקבל את עצמינו, כמובן בלי שיפגע במישהו או בך מקווה שהבנת את כוונתי, יובל, משהו להוסיף איש? אני אשמח... תודה, יום טוב ומלא אהבה ואור ניר

שענית

New member
תודה

כן, בהחלט הבנתי אותך עכשיו. נכון, לכל אחד יש את המקום שלו שממנו הוא מביט וחווה את העולם , זה היה ברור לי שתתן לו לאכול, זה הטבע שלך לעזור לו.
ובלי קשר לדוגמות או להצמדות לנורמות....

למעלה