למה אלי?

למה אלי?

אני מאד מסכימה שהתנהגות של אדם נובעת ממנו, מכל מיני מאפיינים שלו, חינוך, סביבה וכו'. מה שקשה לי מאד ביחסים עם בני אדם הוא שנניח אותו אדם שמתנהג אלי בגסות או בזלזול, לא מודה לי על שירותים או מחוות מסוימות שאני עושה כלפיו, או צועק עלי בנוכחות אנשים אחרים ועוד התנהגות בהמית כזו, לא מתנהג ככה כלפי אחרים, נניח. ואז קשה מאד לא לקחת את זה אישית. כי אני אומרת לעצמי: עובדה שהוא מסוגל להתנהג גם אחרת כלפי מישהו אחר ואם אלי הוא מתנהג בצורה הזו זאת אומרת שאני באמת נראית כזו חסרת ערך או אחת שאפשר לנהוג בה בצורה מזלזלת כזו. מאד קשה לי לא לקחת את זה אישית. דרך אגב, גם אם אני רואה התנהגות פוגעת של מישהו כלפי מישהו אחר זה מרתיח אותי! התוכלו להאיר את עיניי?

.m

New member
ובכן...

אנחנו מגיבים אל אנשים מתוך המקום בו הם נוגעים בנו, ללא קשר למי הם באמת. דוגמא פשטנית במיוחד - נניח שהבושם שלך מזכיר למישהו את הניחוח של גרושתו, איתה היו לו גירושים מכוערים במיוחד. באופן אינסטינקטיבי, ובלי בכלל להיות מודע לכך, הוא יפנה אליך המון טינה. הוא לא מכיר אותך. הוא לא מודע לכך שהוא משליך עליך את רגשותיו ותחושותיו מגרושתו. פשוט בכל פעם שהוא מריח את הבושם שלך עולים בו רגשות קשים. זה לא באמת קשור אליך (זה יכול לקרות עם כל אישה שתשתמש בבושם הזה). אין לך דרך לדעת שזה קורה בגלל הבושם שלך. סביר להניח שהוא עצמו לא יכול לזזהות את המקור. לגבי הענין השני - גם אותי מרגיז חוסר צדק, והתנהגות פוגעת. אני גם נוטה להעיר לאנשים שמתנהגים כך. אבל מתוך המקום שלי - בגלל שאותי זה מרגיז, לאו דווקא בגלל האנשים המעורבים. אני מזכירה לעצמי שמי שנותן שידרכו עליו, שלא יתפלא שהפך לשטיח. או במילים אחרות - לכולנו יש אפשרות לבחור, ואם מישהו נותן שיתחסו אליו ככה, זו גם בחירה. (למרות שלפעמים, כשמישהו מתערב לטובתך, אדם יכול למצוא את הכח בתוכו לשנות את המצב...)
mai

kung fu

New member
הי "יהונתן הקטן 27" ../images/Emo39.gif ../images/Emo13.gif

אם קורים לך מצבים שאנשים מתייחסים אלייך בזלזול, מציעה לך לבדוק את המחשבות, האמונות והרגשות שלך כלפי עצמך. אני אבהיר את כוונתי: אם למשל אדם מסוים מאמין שהוא אינו ראוי, או שהוא אינו שווה, או שהוא מרגיש כל הזמן שהוא לא מצליח לרצות אחרים, או... (ויש עוד הרבה אפשרויות) - אז ישנו סיכוי שהוא ימשוך לחייו אנשים שיבטאו את הדפוסים הפנימיים הזה שהוא סוחב איתו. למילים יש אנרגיה מאחוריהן. אם אדם מסוים אומר בתוכו הרבה: "אני אפס", הוא משפיע על המציאות הפיסית גם. (למעשה ההפרדה בין מציאות פיסית ופנימית נעשית על ידי בני אדם, אבל זה לא רלוונטי כרגע.) או אם מישהי מרגישה שכל בני האדם למשל רוצים לנצל בסוף אחרים. אז סביר שהיא תמשוך לחייה אנשים שיבטאו תכונה שנתפשת כ"נצלנות". אז אני מגיעה סוף סוף לעיקר: בדקי אצל עצמך אם את אומרת בתוכך דברים מזלזלים על עצמך. בדקי אם את לא מעריכה את עצמך. בדקי אם יש לך אמונות מגבילות שקשורות לגברים או לנשים או למקומות עבודה או ל... בדקי בתוכך את מידת האהבה העצמית שלך. ואחרי שתגלי את מה שתגלי, פשוט עבדי עם זה
עבדי עם זה דרך ספרים, או קורסים, או לימוד אצל מורה, או כל דרך אחרת שתרגישי שמתאימה ונכונה לך. את גם מוזמנת לשתף כאן מה גילית, ואולי אוכל לעזור

אלייך!

גם כלפי מישהו אחר שהיה מעורר בו את אותם דברים, הוא היה מתנהג בצורה כזאת. ואם התנהגות כזאת לא היתה ברפרטואר האפשרי שלו, אז בכלל הוא לא היה מתנהג כך (לא כלפייך ולא כלפי אף אחד אחר).

למעלה