למה אלימות?

למה אלימות?

אמרת ערבים - אמרת אלימות! למה? תראו מה קורה בעירק - שוחטים אחד את השני. כל יום מתפוצצות שם כמה מכוניות תופת והרבה הרוגים. מאז מלחמת המפרץ האחרונה כ 100 אלף הרוגים במהומות הדמים. בסודאן ובחוף השנהב כנופיות של מוסלמים טובחים בכפריים שלווים (מאות אלפי הרוגים בשנה האחרונה). אצל שכנינו הפלסטינים כל ילד שרוצה להראות שהוא גדול מסתובב עם קלאצניקוב. כשראש הממשלה שלהם מבקר בעזה מקבלים את פניו כנופיות של חמושים שיורים על המשלחת שלו. ואצלנו - שודדים מכוניות לאור היום והעיקבות תמיד מובילים לכפרי הערבים בארץ או בגדה. עכשיו אנחנו שומעים על אלימות בבחירות למועצות המקומיות. מתי ירגעו מתרבות הקלאץ??? אני בטוח שלא מדובר בפגם גנטי. אחיהם שגרים באמריקה למשל הרבה יותר שקטים ורגועים. למה אלו שגרים באיזור זה כולם מטורפים עטופי שנאה ואלימים? למה אי אפשר לפתור בעיות בלי צרורות ורימונים??

וד דוגמא-עובדת הסיוע

עובדת סיוע בריטית הקדישה את חייה לסייע לעירקים. והם שוחטים אותה. רק בגלל שהם כועסים על בלייר. אפילו מוסלמים שרגילים לתרבות האלימה של אחיהם הזדעזעו.

ToMeR Yea Yea

New member
../images/Emo129.gif הכללה מיותרת לגמרי ../images/Emo121.gif

לא נכון כליל להתייחס לעם שלם כיחסך לדמויות אחידות בתוכו. ערבים זה הרבה אנשים ולא ניתן להכליל עם שלם בגלל טעותם של אחוזים קטנים בתוכו.

נכון שלא כולם

אין ספק שיש גם בתוכם כמה שוחרי שלום ואוהבי אדם ואפילו כאלו שאינם שבעי רצון ממצב זה אבל כקבוצה מאפיין אותם הרבה שנאה לזר, קיצוניות, פאנטיות, חוסר סובלנות והרבה אלימות. את התיסכולים שלהם הם נוהגים לפרוק באמצעות עידוד ומימון כנופיות שמתמחות ברצח ללא הבחנה של אזרחים תמימים. רוב מדינות העולם התרבותי רואות בטרור סכנה מרכזית ומשקיעות משאבים מרובים להתמודד מול איומים שמקורם בעולם הערבי.

Ragamala

New member
ברגע שאתה משחרר בכוח מדינה

מדיקטטור אתה יוצר אוטומטית מלחמת אזרחים שאופיה יקבע לפי כמה אזרחים תומכים ב"שיחרור" וכמה מתנגדים אליו. מה שקורה בעירק היום הוא תוצאה ישירה של התערבות אמריקאית שאמורה להיות לטובת העם העיראקי. הבעיה היא שחלק גדול ואלים במיוחד בעם העיראקי אינו מוכן לקבל את ההחלטה האמריקאנית לגבי גורל מדינתם. חלק זה, שבעבר היה מחסידיו של הדיקטטור ומשום כך לא רגיש לצורך האזרחים ולחייהם, שוחט בכל מה שמסמל עבורו את השליטה האמריקאנית ואת המשת"פים שלה בעירק. זוהי תוצאה עגומה של ניסיון להפיכה בכוח של גורם חיצוני. האקט הכוחני ייצר תגובת נגד כוחנית ואבדות לעירקים, שמשלמים את המחיר. אחריות ארה"ב היום היא להביא את המדינה למצב של הסכמה, אבל האבסורד הוא שההסכמה תבוא רק עם יציאת האמריקאים מעירק. מצב עגום ביותר

TalHai

New member
ההסבר שלך נוטה הרבה מאוד לכיוונם

לצערי גם כאשר מהצד השני עומדת עובדת סיוע וזה לא שאני אומר שאתה תומך ברצח הזה אלא שאתה מבין רצח כזה מבחינה לוגית ועל כן אתה נותן להם לגיטימציה לעשות אותו.

Ragamala

New member
מה שבפורום הזה לא נתפס

הוא שהבנה לוגית של אירוע אינו מתן לגיטימציה - כמו שלהבין שרוצח סידרתי עבר התעללות כילד ונאנס ע"י אביו ובגלל זה הוא נוקם ברצח - אינה לתת לגיטימציה לפשע אלא להסבירו ולהבין כיצד לטפל בפושע ולמנוע פשעים בעתיד. לא אתה, אבל בפורום הזה כל הסברת פעולה שווה למתן לגיטימציה לפעולה הזאת. חבל, כי אנחנו גורמים לעצמנו לא להבין את ה"רוע" שבצד השני ובכך אין לנו חצי סיכוי להגיע להתפייסות.

TalHai

New member
אני מציע שתנסה לקרוא את מה שכתבת

שוב ותאמר לי למה זה יותר דומה, מתן לגיטימציה או הסברת מעשה, וחוץ מזה מה שאתה עושה הוא לא להבין את מניע הרצח של הרוצח הסידרתי אלא מצדיק את הרצח, אתה לא מרחם על האנשים שרצח הרוצח הסידרתי, אלא על הרוצח הסידרתי שנאנס.

באופן טבעי יהיו בעירק כאלו

שאינם מרוצים מהמשחררים האמריקאים שבעיניהם הם כובשים. אבל אני מתייחס לעוצמת האלימות בעולם האיסלמי. גם אצלנו היו שלא היו מרוצים מתוצאות הבחירות ומשלטונו של שרון. אבל אי הרצון התמצתה בשיחות בין חברים ובפרשנויות בעיתונות. אצלנו לא החלו הלא מרוצים והחלו חס וחלילה לשחוט. בעולם הערבי כי ילד מחזיק בבית מצבור כלי נשק ומטענים וכשמשהו מרגיז אותו מיד מתחילים להתפוצץ אנשים. די מספיק עם תרבות השנאה והאלימות. תנסו לדבר ולשכנע.

טשאפק

New member
נטייה אנושית טבעית

אם תסתכל על ההיסטוריה האירופית הלא רחוקה, רק מאה שנה אחורה, תראה כמות עצומה של אלימות ושפיכות דמים, מעל ומעבר למה שהערבים או המוסלמים מתקרבים אליו.

למעלה