למה אין רב בפורום ?

למה אין רב בפורום ?

שמעתי היום שאם אני רוצה לעשות עליה לארץ אני צריך להביא מכתב מרב שאני יהודי זרע אברהם יצחק ויעקב אוףףףףף אין לי הרב ימנה לאלתר רב בפורום יוצאים בשאלה

R a c h e

New member
עד כמה שאני יודעת.....

יש כאן כמה רבנים! רחל

almog4

New member
יש לי ניחוש ש

יש לי ניחוש שאנשים עם פיאות וציצית, שיראו אישורים על איפה הם למדו - יתקבלו עם פחות הקפדה. לגופו של עניין - גם אני שמעתי על הדברים האלה. הגיס שלי (בעלה של אחותי) עלה לארץ מארה"ב, לפני בערך 17 שנים. הא התבקש להביא אישור מרב (אורתודוכסי) על היכרות עם המשפחה, והתבקש להביא צילום של הקבר של הסבתא בבית העלמין היהודי. הדבר שלא מובן לי הוא - איך מקפידים כל-כך על העליה מארה"ב, ולא מקפידים כך על העליה ממקומות אחרים, כגון מחבר העמים. (או שמקפידים גם שם ואני פשוט לא יודע)

almog4

New member
תיקון תיקון

סליחה : הגיס שלי התבקש להציג את "ההוכחות" האלה ליהדותו לרבנות - לפני שהוא התחתן , ולא עם עלייתו.

Le Fay

New member
חבר טוב שעלה מסנט פטרבורג

דוקא נשלח לא מכבר להביא משם ראיות ליהדותו כתנאי לקבלת אזרחות אחרי שכבר סיים את השירות הצבאי הסדיר וגם גוייס לכוחות המילואים. אין הנחות.

ELI105

New member
אין הנחות!

יוצא חבר העמים ישלם כמה מאות דולרים כדי להשיג תעודות מזויפות ועדויות שקריות יקבל זכות עלייה ואחרי זה יקלל את היהודים שהם לא מספיק נחמדים אליו כי היהודים הם זבל של עם וגנבים ושקרנים מה שאין כן אומות העולם אשר טובלים בנקי כפם וצריכים מסכנים להוציא כמה מאות דולרים כדי לקבל במרמה עשרות אלפים ולייבא לכאן את שנאתם המושרשת.

Le Fay

New member
למה יצא קצפך דוקא על מייק?

יש לו משפחה שלמה שנראית בדיוק כמו משפחת המוצא שלי, הוא התגייס בשמחה לצה"ל אחרי שירות מלא בצבא האדום, שובר שיניים בעברית כדי לא להסתופף בגטאות של רוסים, ויתר על רווחה כלכלית כדי לעבוד פה בשלוש משרות ליום (אחת בניקיון ושתיים באבטחה), לא נכנע ללחץ המשפחתי לוותר על הפלאפל בשוק בצלאל ולחזור אליהם, ועוד מחייך, כי: "בארץ חדשה תמיד קשה". נ.ב. מאיפה שהוא ייקח כמה מאות דולרים?

אלמוג אין לי תעודות מישיבה

יש לי משהו מחיידר (מגיל 10) תעודה שעברתי בחינה פרק מתלמוד בע"פ זה נחשב?

יעלוש2

New member
יש ויש רב לפורום../images/Emo8.gif

הרב 15 הרב 7 הוא דאג בעברלהודיע לנו על שבת,אולי הוא יוכל לעזור לך

קרינא דאיגרתא הוא להוי פורנקווא

כיון שצריכים אנו לרב ומצינו בחזל שהפליגו בזה הענין מאוד שע"י שקושר עצמו בהצדיק האמיתי שבדור נתדבקת נשמתו תחת כסא הכבוד גם אם אינו ראוי, שנפש הצדיק חותרת לו חתירה תחת כסא הכבוד, וכמו שגילה רבינו אור העולם נחל נובע מקור חכמה מוהר"ן ז"ל, וכמו שכתב כן כמה וכמה פעמים בספר המידות, על כן מן הראוי שנידבק גם אנו ברבותינו. וכיון שהמתחיל במצווה אומרים לו גמור, וקררינא דאיגרתא וכו' ע"כ פונה אני בשם איחוד בתי כנסיות של הפורום למוהר"ר דער משכיל ליקח עליו איצטלא דרבנן ולקבל תואר הרב דפורום קדוש זה להיות למורה ולעניים לכל העדה בכל שאלה או דבר הלכה אשר יתאב העם לדעת. ומלאה הארץ דעה את דער כמים לים מכסים

תודה קלאסיק על הכבוד

אבל לב יודע מרת נפשו-נפש בהמתו מי אני טיפה סרוחה לשמש על כס הרבנות לעם ישראל בתוך עמי אנוכי יושב חוצמזה גם אם אני רוצה במשרת הרבנות אנשים מהפורום יתחילו להציק אותי ולבקש תעודת מרב שאני יהודי אמרו חכמינו ז"ל הוי זנב לאריות ולא ראש לשעולים (משניות אבות)

מקרא מפורש הוא רייב דער

כבר אמרו ...ורבים חללים הפילה, זהו שהגיע להוראה ואינו מורה. על כן יקח העול עליו ושכרו כפול מן השמיים. ואחר שיקבל האיצטלא דכאן הרי הוא הרב בעצמו ושוב אין צריך לחזר אחרי רבניתים אחרים.

שאלה לכבוד הרב

כתבת "ואחר שיקבל האיצטלא דכאן הרי הוא הרב בעצמו ושוב אין צריך לחזר אחרי רבניתים אחרים" האם לא שמע מר מגמרא מפורש "שאין חבוש מתיר את עצמו מבית האסורים" ?

ניצחוני בניי ניצחוני בניי

ואם לדין יש תשובה אלא שאכמ"ל ארץ ישראל מחכה למשיח

יוני לא יודע איפה המקום הנ"ל

ההורים ישאלו אותי למה אני צריך זה מה אני יענה?

למעלה