למה אחד המאפיינים

White-Cat

New member
למה אחד המאפיינים

למה אחד המאפיינים של מכשפות , למשל בטלוויזיה שיש להן מטאטא? או חתול? אשמח לתשובה החתול הלבן

nepthys

New member
אני יכולה לענות רק לגבי חלק מהדברים

הדימוי של הפנים של המכשפה כמלאי שומות וזקנים - פשוט כי הזקנה והכיעור מפחידים אנשים, וזקנה מסמלת גם חוכמה. מלבד זאת - עור כהה, אף גדול - נשים יהודיות. סתם, אנטישמיות.

מדיאה

New member
החתול והמטאטא...

לפי האמונה הנוצרית יש לכול מכשפה חיית מחמד שמגלה לה סודות כמו מעיין קשר ישיר לשטן. המטאטא הינו בעל משמעות סימלית כפולה, ע היום מטאטא משמש ככלי פולחן בכישוף, ובסיפרות הוא מסמל פאלוס, שמסמל כוח העוצמה שבכישוף. ישנם מקורות שאומרים שהמכשפות פשוט החביאו את המטה שלהן בתור מטאטא. אבל המקור שלו עתיק יותר מהנצרות עצמה... מדיאה

nepthys

New member
האמת היא

שמכירת כלי המטאטא ככלי כישוף כיום זה סתם גימיק, עד כמה שאני יודעת.

holy_sheep

New member
בקשר למטאטא...

העניין עם מטה הקסמים שלהן.. נראה לי מופרך... אני אכתוב כאן את מה שאמר לי המורה הגדול והנערץ שלי (סתם ניפוח האגו שלו כי הוא גם נוכח כאן...) : המטאטא נועד כדי לפזר את הסירקיל. כשמטילים "מעגל אנרגטי" (אין לי מושג איך אתם קוראים לזה פה) צריך לסמן את הגבולות שלו (לרוב), והמטאטא היה כדי לטשטש או למחוק את הגבולות שלו. כי כשמסיימים סירקיל צריך למחוק את גבולותיו! זה הכל להיום כבשה קדושה

morning_star

New member
אם כבר בקשר למעגל ומטאטא עסקינן

אזי מה שאני למדתי הוא קצת שונה: המטאטא משמש לניקוי הפיזי של האזור בו יבנה המעגל (הפיזי/אנרגטי או שניהם יחד) - פעולה סימבולית של טיהור. לא נתקלתי באף מקום ב"פיזור" מעגל ע"י מטאטא (אלא אם כן השתמשת לבניה פיזית שלו במלח/חול/אדמה וכו´) - אם כי פעולה סימבולית שכזו אינה מין הנמנע. בקשר להופעה חיצונית של מכשפות - אני מסכים עם מה שנפטיס אמרה ורוצה להוסיף כי אנשים תמיד לא סבלו את המכוער והשונה, ובזמן האינקויציה יכלו להפריח האשמות שווא על כל מי שלא מצא חן בעיניהם. בספר "מלאוס מלפיקורום" (קורנס המכשפות של שני נזירים ששכחתי את שמם) מצויין כי למכשפות ש"חתמו חוזה עם השטן" סימנים שונים על הגוף, ובמיוחד שומות במקומות אינטימיים יחסית - הספר שימש לציד מכשפות בכל רחבי אירופה (ומשולל כל קשר למציאות, קרוב לודאי). בקשר למטאטא - קראתי תאוריות רבות ומגוונות, כולל לטיהור המעגל, הסתרת המטה, טיסה, טקסי פריון ומה לא. מה מהן התאוריה הנכונה? אין לי מושג... שלכם הנווד

עניין המטאטא......

קצת להוסיף: המטאטא שומש בבירור לניקוי פיזי ו"רוחני" של האזור שבו מתכוונים להטיל מעגל, ישנה טענה שמאגים היו יוצרים לעצמים מטאטאים אנרגטיים ועפו איתם באסטרלי (קצת מופשט - אתם מבינים את הרעיון). אני שמעתי פעם גם הסבר על למה לסחוב אותו בין הרגליים - ואוו, אני ממש בבלק אאוט, אני לא לא ממש זוכר....

morning star

New member
פרויד היה אומר

שזו קינאת הפין של מכשפות
שלך הנווד

Kfirwi

New member
פעם שמעתי ש..

היו מכשפות אשר השתמשו במאגיה מסויימת אשר אפשר לכנותה מאגיה של איזון. כיניתי את הדבר כך מפני שהמכשפות הללו הקריבו את היופי שלהן תמורת כוח. ואז האיזון עדיין נשמר. לי אין דעה משמעותית לגבי -למה מכשפה נראת כמו שהיא.. כי כמו שכבר כתבו כאן, לי נראה יותר סביר שהמראה שלה הוא רק כדי להפחיד.. אבל למי שמתעניין בזה, אז סיפרתי גם את הזוית שאני שמעתי..

WhiteWolf

New member
תמיד אפשר לסמוך על הנווד

שיתן הסבר מיודע ומדוייק. אני מסכימה עם מה שהוא אמר, וגם אני שמעתי על עניין המטאטא כאמצעי תחבורה אסטרלי ואני מאד אוהבת להשתמש במטאטא בטקסים שלי. חוץ מזה בנוגע לחתול. לחלק מחכמי הדת הפאגניים היתה חיה שבה נעזרו בזמן כישוף, עד כדי רמה אפילו שמטיל הכישוף היה יכול לחדור למוח של החיה שלו, "familiar" , זה נקרא באנגלית, ולראות מבעד לעיניו.(אפשר לעשות עם זה עוד כל מני דברים נחמדים) (אני מכירה את זה יותר מהשמאניזם, אבל אני בטוחה שגם ויקאנים השתמשו בזה לעיתים) ולמה חתול? יש לי כמה השערות בנושא אבל אף אחת מהן לא ממוסדת בשום מקום. חתול זו חיה שדי קל להתעלם ממנה, יש חתולים בכל מקום, ולכן שימוש בחיה כזו בתור עיניים נוספות תמשוך פחות תשומת לב. מלבד זאת חתול הוא חיה מאד חכמה, שמסוגלת לריכוז ארוך יותר משל, נאמר, כלב, מה שגם יעיל בשימוש בחיה כזו, וחוץ מזה, חתול יכול לראות הילות, וזה יתרון אדיר.

חתול יכול לראות הילות?

אה....את יכולה להסביר...לתת לי אתר..משהו? <בוהה במבט חושד לעבר החתול שלה,*חתיכת..ולא סיפרת לי הה?*>

nepthys

New member
איך אפשר להגיד שחתול רואה הילות

כשאנחנו לא יכולים לשאול אותו "אתה רואה הילות?"?

cybercorp1

New member
בעצם זה כן קשור לפין

על פי האמונה הנורדית העתיקה השאמאנקה שלהם הייתה משתמשת במטאטא על מנת להגיע לטראנס דרך מגע מיני מאולתר , משהו כמו התוף שהוא ´הסוס´ של השאמאן האינדיאני , ותעשה את ההקשר הפיצי שנשאר לבד

למעלה