למההההההההההה?

CallMeCavanaugh

New member
אז את חושבת שהיא תחיה לנצח?

כולם מתים, זו עובדה. לא משנה אם גברים או נשים. אפילו אם המשפט אכן אומר "כל הגברים מתים" ולא "כולם מתים", זה לא אומר שדאני (או כל דמות נשית אחרת) חסינת מוות.

Macphista

New member
אני לא חושבת שהיא תחיה לנצח

אבל אחרי שאומרים לה ואלאר מורגוליס היא מתקנת, רק הדהדתי את התיקון שלה כאן.

Rodrik Harlaw

Well-known member
זה התרגום לשפה המדוברת
ל-4

אבל הייתי מסתמך יותר על הידע של איימון, עליו השלום, שהבחין בכך שזכר ונקבה מתחלפים בואלירית. מן הסתם, התשובה של דאני היא התפארות ריקה.

CallMeCavanaugh

New member
כן ולא
לספר 4

זה נכון שבואלירית זכר ונקבה מתחלפים, אבל ואלא זה גבר, זה לא יכול להיות כבר ממין נקבה.
מצד שני, גברים או לא - כולם באמת מתים בסוף.

ואגב, וכאן הספוילר, אם זכר ונקבה מתחלפים, אולי ואלונקר הוא לא בהכרח אח קטן אלא אחות קטנה? יש כאלה שחושדים שזה רק אח בגלל ה"ואל" בהתחלה אבל לא בטוח שבאמת יש קשר.
ובנבואה הרי לא נאמר לסרסיי שאחיה הקטן יהרוג אותה. נאמר לה שהאח הקטן יהרוג אותה. ואם זו אחות קטנה זו יכולה להיות אריה.

israelmiv

New member
לא קראת את הכוכבית?

ואלאר מארגוליס*

*המשפט נאמר בלשון זכר לצרכי נוחות בלבד. הזכאות הינה לגברים ונשים כאחד.

CallMeCavanaugh

New member
האמת היא שדווקא במקרה הזה יתכן שזה נכון

אם הבנתי נכון, ואלא זה גבר בואלירית ולכן ואלאר מורגוליס זה כל הגברים מתים, ולא כל האנשים מתים.

אבל אולי לא הבנתי נכון.

israelmiv

New member
אין ספק שכולם מתים - אלו עובדות החיים

ובחירת המילים של טובע הפתגם לא תשנה את זה לכאן או לכאן. הפתגם רק בא להזכיר את עובדות החיים הפשוטות (למיטב הבנתי)

אני משער שהסיבה שהפתגם נאמר על גברים היא שבעולם של ששאוש"ק נשים הם פשוט לא משמעותיות מספיק בשביל להתעסק בגורל שלהן. אבירים, לוחמים, מלכים, קוסמים, סוחרים: הם הרבה יותר חשובים. מצער, אבל כנראה נכון.

AnyNickname

New member
אני נכנס לראש של מרטין...

בלי קשר ל"ואלאס מורגוליס", אני מדבר על צורת החשיבה של מרטין: לא משנה אם אתה דמות ראשית, גם אתה יכול למות. וזה מה שאני אוהב בסדרה הזאת, זה משהו שאין במקומות אחרים...
אחרי נד, רוב, קייטלין (ושאר השחקנים הראשיים שנרצחו בטרם עת), לא אתפלא אם גם דאינריז תתאחד עם אבותיה עליהם השלום.
אתאכזב מאד מאד מאד, אבל לא אתפלא.

דוד, הוא כולה בן 65.

זה כמעט 20 שנה פחות מממוצע החיים הגברי במדינות העולם המערבי.

CallMeCavanaugh

New member
יש קטע לא ברור כזה

כבר שנים שאנשים מדברים על זה שהוא כבר לא צעיר ובטח ימות כל רגע.

Serf SaN

New member
שמעו, גם המשקל שלא מעורר אופטימיות

וגם, 65? וואלה? אז הוא נראה לפחות 10 שנים יותר. לא פלא שכולם מדברים על זה שהוא ימות בקרוב

למעלה