למדריכים שביננו

CRAZY BOLI

New member
למדריכים שביננו

האם גם אצלכם ישנה התופעה שבאימונים אישיים יותר ויותר מתאמנים מגיעים אליכם לשיעור שבהגדרתו הוא "אומנויות לחימה" אך בפועל כשאתם מלמדים טכניקות הם אומרים: "אנחנו מעוניינים יותר בכושר" ? משום מה עם התחזקות הטרנד של שיעורי האירובי קיקבוקס/לחימה יש בי תחושה שאנשים מגיעים לאימונים אישיים באומנויות לחימה יותר בגלל הצורך להוציא אנרגיה/לשרוף קלוריות ופחות ללמוד.
לא שבשיעורי אומנויות לחימה לא מוציאים אנרגיה פשוט שלדעתי שבשלבים הראשונים של הלימוד השיעורים (לפחות אצלי) יותר קלילים אנרגטית על מנת שהמתאמנים יוכלו להפנים את התנועות כראוי ולאחר מכן מתחילים עם פרוגרסיביות של כמות חזרות, מהירות, שילובים וכו'.
אחת הסיבות העיקריות שאני מתמקד בלימוד הדרגתי הוא מכיוון שלאחר מכן קשה יותר לתקן טעויות תנועתיות, ופוטנציאל פציעה עשוי לעלות במצבים בהם עובדים חזק אך לא יודעים לתת אגרוף או בעיטה בצורה נכונה.
מה דעתכם? האם גם אתם חווים דברים דומים ?

ש מים

New member
בהחלט כן

שמתי לב שהדבר שמעניין את הרוב המוחלט של התלמידים/אישים חדשים שמגיעים אלי הוא מרכיב הכושר הגופני. "הדוג'ו כתחליף לקבוצת ריצה"...

ש מים

New member
הבהרה: אני לא מדבר על "אימונים אישיים".

מדבר על "אימון" בכלל. אנשים באים /מחפשים אמנות לחימה, בעוד שלמעשה - אחרי שאתה קצת מתחקר אותם - מתברר שמה שמעניין אותם זה "העלאת הכושר". זה בסדר, רק שזה לא לחימה. העניין שאם אתה חושב מסחרית-כלכלית, אתה חייב להתאים את הגישה לדרישה. מי שלא עושה כך, סביר שימצא עצמו עם קבוצה מצומצמת ביותר. גם זה סבבה, לכן האצומי סנסיי אוסר על תלמידיו להתפרנס מללמד אמנות לחימה/נינג'וצו.

CRAZY BOLI

New member
באופן אישי

אני מסביר להם שניתן להגיע להספק עצום באימוני לחימה לא פחות מאף מסגרת ספורטיבית אחרת אך בכדי להגיע לשם צריך לעבור תהליך לימודי שלוקח זמן מסויים.
&nbsp
&nbsp

CRAZY BOLI

New member
סליחה על התגובה המאוחרת

הספק = ווליום (נפח) + עצימות .
&nbsp
כדי להגיע להספק גבוה צריך להעלות את מספר החזרות בשיעור או לחלופין את העצימות בתנועות (עוצמת המכות), זה יעשה בדרך כלל ע"י:
- עלייה במהירות התנועה.
- עלייה בעוצמת המכות.
- ירידה בזמן מנוחה בין הסטים.
הבעיה כמו שאמרתי היא שלתת מכות חזקות גם לשק או לאפה ללא טכניקה זה מתכון לפציעות.
הרבה חזרות של תנועה גם אם בעצימות בינונית אך ללא טכניקה טובה עשוי גם לגרום לפציעות מסוג OVER USE .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ש מים

New member
סליחה על חוסר ההבנה.

נראה שיש לנו איזה קצר תקשורת.
אם הבנתי נכון, העלית תהיה בדבר אנשים שמחפשים חדר-כושר ומגיעים לאמנות לחימה. מה הקשר לנושא הנוכחי ("הספק")?

CRAZY BOLI

New member
//

אתמצת את זה לכך: אנשים שפונים אליך לשיעורי אומנויות לחימה אך בפועל לא מעוניינים ללמוד אלה רק להוציא אנרגיה.
הספק הינו מושג אוניברסלי שלא קשור רק לכושר וגם לא רק לספורט.
&nbsp
בכדי שיהיה הספק גבוה מבחינת חזרות ועצימות באימון אומנויות לחימה על המתאמן לרכוש מיומנויות כלשהן, ללא מיומנויות אלו הספק גבוה של תנועות באימון יהיה שווה לחוסר יעילות במקרה הטוב ועד לפציעה כלשהי במקרה הרע.

ש מים

New member
בילבלת אותי לגמרי

אנסה להבהיר מה שהבנתי עד עכשיו:
  1. אנשים שפונים/מחפשים "העלאת כושר", מחפשים הספקים גבוהים (אני מניח שהכוונה שלך למהירויות וחזרות, ז"א "נפחי עבודה"?).
  2. אתה טוען שהספק גבוה קשור גם להתקדמות במיומנות הלחימה.
לא אפתח כאן דיון או וויכוח בנוגע לטענה מס' 2, רק אשאל:
  1. האם לדעתך הספקים גבוהים בלחימה בהכרח יענו על דרישות אלו המחפשים "העלאת כושר"?
  2. האם יש רק דרך אחת ("הספקים גבוהים") להפנמת לחימה? מה בדבר "חילחול איטי והטמעה"? מה בדבר אנשים שנתקעים דווקא בגלל "הספקים גבוהים", וזקוקים לעבודה איטית ומדוייקת, עמ"נ "לפתור את הפלונטר"? האם יש מקום לאנשים ולגישות כאלה בלימודי אמנויות הלחימה? (ובמידה וכן, אז מדוע לדחוק אותם - שבאמת מחפשים לחימה - הצידה, לטובת "מחפשי הכושר"?)

CRAZY BOLI

New member
תשובה

1- כן, אך צריך לרכוש מיומנויות טכניות על מנת להצליח ליישם זאת ביעילות.
2 אני בעד חלחול והטמעה איטית :) שלא תטעה.
&nbsp
הפוסט הועלה מכיוון שאני נתקל בכל מיני דרישות מבחינת "שוק האימונים אישיים" ודעתי היא שזה לא נכון להתחיל בצורה כזו של התעסקות באנרגיה לעומת הפנמת למידה.

ori jkd

New member
זה קורה מידי פעם

לדעתי הדבר יותר טמון לא בפופולריות של הקיקבוקס וההאירובי אלא קודם כל העלייה של שיטות הזירה והתפיסה של אומנות לחימה כתחום המפתח גוף.
הקיקבוקס האירובי יותר מפוצץ בבנות מאשר בנים המתאמנים דבר שהוא ההפך בשיעורי אומנויות לחימה.
תחום אומנות הלחימה תדמיתית בעזרת הסרטים תמיד מקרין שרירנים גמישים קטלניים מברוס לי, צאק נוריס, ואן דאם שווארצנגר ושו"ת.
כאשר נכנס כל נושא הmma וזירה וזה מושך בפופולריות שלו המתאמן הנוכחי ומתעניין חשופים לצורות האימון של אותם כוכבי mma המשווקים את קלטות האימון שלהם ברשת, המתאמן נחשף לצורת אימון פונקציונאלית שהוא מוכרח לבצע ממילא , וגם המבנה של אותם לוחמים מהווה לשאיפה.

למעלה