למדו לפרגן...

Yanchu

New member
למדו לפרגן...

בזמן האחרון עלה בפורום קריאות על שינוי, בדומה לאלו: שינוי נטשה את בוחריה, נוטשת את האידיאולגיה שלה, עדיף את ש"ס בממשלה וכו'... אני לא כותב כאן כדי להפריך חלק מן הטענות הללו. אני כותב כדי שחברי נוער מרצ ילמדו לפרגן למפלגה, גם אם היא יריבתה של מרצ, אם היא עשתה מספר צעדים חיוביים. נכון, היא וויתרה על חלק מהדברים שבזכותה הציבעו לה. אני לא בא להגן על שינוי. אבל עדיין, היא קידמה כמה צעדים חשובים כמו: התקפלות משרד הדתות לתוך משרד אחר, ביטול חוק משפחות ברוכות ילדים, התקדמות בביטול חוק טל. נכון זה לא הכל, נכון זה לא מספיק ל15 מנדטים. אבל אל תקחו מהם את מה שהם עשו. למדו לפרגן!

יונתן צודק לחלוטין

אני חושב שהיום זה לא המקום להפגין על כך ששינוי התפשרה על חלק מהנושאים. כשתהיה הצבעה בכנסת על נישואים אזרחיים או על תחבורה ציבורית בשבת וחברי שינוי יברחו מהמליאה כמו שחברי מרצ עשו בזמנו, נלך ונפגין. כרגע, אני באופן אישי די מרוצה מכך שש"ס בחוץ ושינוי בפנים.

מסכימה במאת האחוזים

מה גם ששינוי אמרה מראש שהיא לא פוסלת אפשרות של ישיבה מהמפד"ל. מה גם שאחרי "ריד מיי ליפס" אנחנו הראשונים להבין שטובת המדינה (הכל יחסי!! ביחס לש"ס עדיף שינוי!) חשובה מטובת המפלגה או מה שזה לא יהיה. גם אני חושבת שזה לא המקום להפגין. טלטול

Alexco

New member
סליחה?

אז מה זה היה ה"אני אשב רק בממשלת אחדות עם הליכוד והעבודה - זאת התחייבות" ו"אני לא אהיה הפן השמאלי של הממשלה" של טומי לפיד לפני הבחירות? הא?

Yanchu

New member
תקשיב...

אני מסכים איתך ששינוי בגדו בהרבה חלקים מהמצע שלהם. לא אתכווח איתך על זה, אני לא בא להגן עליהם. אבל אני חושב שעדיין צריך ללמוד לפרגן להם על הכמה צעדים חיוביים שהם כן עשו, לא?

אלכס, אתה באמת סומך על פוליטיקאים?

אני לא האמנתי למילה של טומי לפיד, אבל אני אומר דבר אחד פשוט מאוד- זה טוב למדינה ששינוי בפנים וש"ס בחוץ. זה טוב לכולנו, ואני לא מתכוון להפגין נגד זה.

Alexco

New member
תירגעו

אני רק דיברתי על זה שמישהי\ו אמר\ה ששינוי לא פסלו ישיבה עם מפד"ל.

הגינגי

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני מעריך את היוזמה החיובית אך יש ליהסייגות מובנות בנושא. הסלידה שלי משינוי התעצמה לאחרונה לאחר שראיתי את J,כ פריצקי בטלויזיה שלשום. הוא "ירד" בבוטות על רן כהן בטענה במרצ היא מפלגה לא חשובה, קטנה ולא רלוונטית כיום. אז יש לי חדשות לך מר פריצקי מרצ עשתה ומרצ עוד תעשה פי כמה מונים ממה ששינוי אי פעם תחלום לעשות.

Yanchu

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif

הכוונה כמובן להודעה שלך, ולא להערה המגוחכת של ח"כ פריצקי...

Revolution kid

New member
אין שינוי.

אני חושב על זה ובאמת מנסה, אבל אני לא רואה שום סיבה "לפרגן" לשינוי. שינוי מנסה להציג את עצמה תמיד לא כמפלגה "אנטי-דתית" אלא "פרו-חילונית". אז מה שינוי עשתה בעצם לאותו ציבור חילוני כ"כ גדול שנתן בה את אמונם ? כלום. דמינו לכם את האב שהצביע לשינוי בתקווה שיוכל לישון בשקט ביום שישי בערב ולדעת שלבן שלו יש איך לחזור הביתה, בתבורה הציבורית. האזרח שהצביע לשינוי בשביל לשבת ביום שבת בבוקר, יום החופש היחיד שלו בשבוע, בבית הקפה השכונתי. האזרחית שלא רצתה לברוח לקפריסין בשביל להתחתן. ומה הביא לנו שינוי? -התקדמות בחוק טל. -ביטול משרד הדתות. -ביטול חוק משפחות ברוכות ילדים. אני בהחלט רואה שלושת הנקודות אללו עניין צודק ומבורך, אבל אם נחשוב על זה שלושת החוקים האלה לא מועילים באופן אישי ונקודתי לחילונים אבל הם כן פוגעים, באופן אישי ונקודתי בחרדים. וזאת נקודה לחשבה. עכשיו, תזכירו לי, על מה יש לפרגן ?

Yanchu

New member
אתה משום מה חושב...

שאני מגן על שינוי מפני המחדלים שהיא עשתה... לא! אני לא מגן עליה! אם אתה לא רואה את ביטול חוק משפחות ברוכות ילדים כדבר מבורך... אז שיבושם לך. מרצ פעלה למען ביטול החוק, ואנחנו לא צריכים לפחד מזה ששינוי עשתה את זה. זהו צעד חשוב מאוד, שיקטין את הגירעון התקציבי. כנ"ל לגבי ביטול משרד הדתות. אשר להתקדמות בחוק טל (כן! אותו חוק שמרצ כל-כך מתנגדת לו!), אם באמת ההתקדמות תצמיח פירות - אז זה מוכיח על הצעד החיובי ששינוי עשתה בדרך לשיוויון חובות בין חרדים וחילונים. על זה יש לפרגן, גם אם שינוי נטשה חלקים ממצעה.

Revolution kid

New member
כנראה שלא הבנת אותי

לא טענתי שאני שאין צדק בביטול החוקים, להפך, יש צדק בביטולם, הם חוקשים שמפירים את שויון. מה שטענתי הוא שהחוקים האלו הם יותר אנטי-חרדים מאשר פרו-חילונים.

Yanchu

New member
אבל,

עדיין צריך לבטלם (בדיוק כמו שאמרת!). לכן, עדיין יש לברך את שינוי על כך שהיא ביטלה את החוקים, שלפי הגדרך "מפירים את השיוון".

למעלה