למדוד את חוש הריח

yaakii

New member
למדוד את חוש הריח../images/Emo97.gif

כאן שאלות: 1.מתוך הכתבה: "בתחום הראייה ידוע כי ההבדל בין כחול וצהוב כפול, בערך, מההבדל שבין כחול וירוק." -האכן? עפ"י מה מודדים? 2. לפני תקופה מסויימת דנו בפורום בנוגע לרגשות, תחושות. מישהו אמרף נדמה לי שניר (?), שהתחושות מועברות באותות חשמליים. זה אומר שתאורטית ניתן למדוד כמה איש א' מפחד יותר מאיש ב' מדבר כזה או אחר (נגיד -כמות האותות החשמליים לשנייה וכו')? תודה(=

Snir2121

New member
1. אין לי שום דרך לבדוק זאת, אז אני סומך על

כותבי הכתבה. שכחתי את שם הבדיקה (לדעתי כתבתי אותו באחד האשכולות הקודמים) שעושים, אפשר לבדוק את הפעילות העצבית בעין כתגובה למקורות אור שונים, אני נוטה להאמין שכך מודדים את ההבדלים בין הצבעים, אבל זה בטח הרבה יותר מורכב מזה. 2. הפעילות החשמלית במוח מורכבת הרבה יותר ממספר פולסים לשנייה. יש עניין של כיוון, עוצמה, מרחק, מיקום, ועוד המון גורמים פנימיים וחיצוניים. למיטב ידיעתי התשובה לשאלתך היא שעדיין לא פיענחנו את כל המנגנון המורכב של החשיבה, אז כיום לא. תיאורטית? מכיוון שהכל עניין חומרי במוח, אני לא רואה סיבה שלא נצליח לעשות בדיקה כמו שתיארת בעתיד.

tweeg

New member
אממ

* אני מניח שמדובר על מרחק הגוונים בין שתי הצבעים המדוברים ולא על עוצמת בליעה/פירוש מוחי וכו' (שים לב להשוואה לצליל)

למעלה