למבקרים שלום

chefgavriel

New member
למבקרים שלום

אני גבריאל,
בן 28 בעל 14 שנות עבודה בתחום המזון,
אני שף שזה לא תואר אלא תפקיד, מנטליות...
הביקורת שלכם או של כל סועד היא חלק בלתי נפרד מהלמידה שלנו, על עצמנו.
היא חשובה,
אבל זכרו מאחורי המנה הזאת שהזמנתן עומד אדם שממש שופך את ליבו בצלחת, שעומד במקום הכי חשוף, שמראה לכם את החדר האינטימי שלו..
שמעיז לתת לכם יצירה קטנה ..
והכי חשוב - מכל הלב!

אז נכון אתם משקיעים כסף שעבדתם קשה עבורו, ומי כמוני יודע שלא זול להנות מארוחה זוגית ובטח משפחתית

אבל מי שמאחורי הקירות בחדר החם, לח ומייגע הזה נמצא מי שהכין את האוכל שאתם אוכלים שעשה את זה באהבה כמו שאימא הייתה עושה....

למה פתאום החלטתי לכתוב כאן?
כי אחרי שנים כשף,
באולם אירועים, מסעדות ואין ספור עסקים שיעצתי להם בהקמה

אני עני, למרות 340 שעות עבודה בחודש אני עני!
אין לי בית, אין לי רכב, אין לי איך להתחתן עם ארוסתי מזה שנתיים, אני מבשל לחתונות כל לילה כל השנה ואין לי כסף להתחתן בעצמי,

כמובן שתמיד אפשר להאשים את עצמי בכלכלה לא נכונה, אבל זה לא המצב,

אי אפשר בארץ להתפרנס בכבוד ולחיות בנחת

אז אם מישהו רוצה להעסיק אותי בכל תחום אחר, אני פתוח להצעות

salo22

New member
היי גבריאל

ריגש לקרוא את מה שכתבת ואני מקווה מאוד שתמצא במהרה את הנישה שלך באופן שלא רק תעבוד קשה, תשקיע ותתוגמל בהתאם, אלא גם תעשה את זה בתחום שאתה אוהב.
אני חושב ששכחת מילה חשובה אחת בתיאור העצמי שלך, וזה שאתה צעיר, במונחים של היום אפילו צעיר מאוד. אני לא מזכיר את זה חס ושלום מנקודה שלילית או לרעתך, אלא בהקשר של המצב הכלכלי הכללי היום בארץ, בני שלושים פלוס רבים לא יכולים לעמוד בכל מה שציינת ללא עזרה מסביב, שלא לדבר כמובן על הדור שלך ואלו שנמצאים בשנות העשרים לחייהם.
לגבי הנקודה הספציפית של תחום האוכל - כבוד צריך לבוא מצד כולם, גם מהסועדים וגם מהמסעידים, לצערינו בשני הצדדים יש יותר מידי מהשלילי ואז פוגשים סועדים שכותבים ביקורת ארסית סטייל "שומר נפשו ירחק" או מסעידים שעושים המיטב להוציא כספם של הסועדים במינימום רמה ויחס.
לגבי המונח שף, יזמות ומקצועיות בתחום, אני בהחלט חושב שיש בעייתיות עצומה בנושא בארץ, אבל זה נושא לדיון בפני עצמו ועשינו זאת פה לא מעט פעמים. יש לא פחות כבוד בלהיות טבח גדול משף, לטעמי אפילו יותר
אני מקווה שאנשים מהתחום יפנו אליך כי נשמע שמוסר העבודה שלך גבוה מאוד ואתה מאוד איכפתי, אז זה שכתבת פה זה יופי וחפש גם בקבוצות בפייסבוק של אנשים מהתחום, יש פה ושם הזדמנויות.. אבל בהחלט בחרת בתחום שוחק וסיזיפי שרבים שאוהבים אוכל לא רוצים להתקרב אליו באופן מקצועי, עדיין אני חושב שמי שטוב ואיכפתי יצליח גם פה, לפעמים גם יצליח מאוד, אבל יצטרך לעבוד קשה ביותר ובעיקר אולי לחפש, למצוא ו"לתזמן" נכון עד שימצא המקום שיתלבש עליו נכון להרבה שנים קדימה..
אז בהצלחה לך גבריאל, אל תתייאש

למעלה